VZA vs GGD in Amsterdam

Auteur Topic: VZA vs GGD in Amsterdam  (gelezen 18259 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Menno Mulder

  • Gast
Reactie #10 Gepost op: 27 juli 2006, 18:13:09
Hier in Groningen was 40 jaar geleden nog felle cuncurrentie tussen de toenmalige ZTM en de GGD. De ZTM is naderhand overgenomen door Arriva Ambulances en nog later later overgegaan naar de RAV/Ambulancezorg Groningen. Zeer recentelijk is ook de ambulancedienst van de GGD bij Ambulancezorg Groningen ingelijfd zodat we hier nog maar 1 organisatie hebben.


Freeze

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 78
Reactie #11 Gepost op: 24 augustus 2006, 18:25:54
Hallo,

Hoe zit het trouwens met de Kleuren en bestickeringsschema van het VZA, aangezien alle ambulances tegenwoordig met dezelfde BZK- striping rondrijden. Waarom mag het VZA wel met voertuigen rijden die een  ander kleuren- en bestickeringsschema hebben?

Alvast bedankt!

Mvg, Freeze
Hominem ad deos nulla re propius accedunt quam salutem hominibus dando, In nothing do men more nearly approach the gods, than in giving health to men.


Karim

  • Gast
Reactie #12 Gepost op: 24 augustus 2006, 18:36:25
Hallo,

Hoe zit het trouwens met de Kleuren en bestickeringsschema van het VZA, aangezien alle ambulances tegenwoordig met dezelfde BZK- striping rondrijden. Waarom mag het VZA wel met voertuigen rijden die een  ander kleuren- en bestickeringsschema hebben?

Alvast bedankt!

Mvg, Freeze

Daar heeft hier al 's een discussie over gelopen en die vindt je hier

Mij is destijds door iemand van de GG&GD (ja, toen heette ze nog ze  ;)) verteld dat 't te maken had met belastingvoordeel, maar andere mensen zeggen weer dat 't enkel gedaan is omdat het beter zichtbaar zou zijn, waar ook weer niet iedereen het mee eens is  ::)

Ik zou zeggen lees dat topic eens door en trek je eigen conslussie's  ;)


Red

  • HAP Eenheid Amsterdam
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 5,255
Reactie #13 Gepost op: 23 juni 2011, 16:48:40
Citaat
Fusie ambulancepersoneel definitief

Het ambulancepersoneel van de GGD wordt definitief ondergebracht bij particuliere ziekenvervoerder VZA.
Over de fusie wordt al jaren gesproken nadat Amsterdam de opdracht uit Den Haag had gekregen nog maar één ambulanceaanbieder toe te staan.
De ambulancebroeders van de GGD worden donderdag ingelicht op het hoofdkantoor op de Nieuwe Achtergracht. De ambulancedienst van de GGD wordt inclusief de meldkamer overgedragen aan VZA. Het fusiebedrijf zal verdergaan onder een nieuwe naam die later dit jaar bekend wordt gemaakt. De fusie leidt niet tot gedwongen ontslagen, aldus de gemeente. Het voorstel wordt binnenkort voorgelegd aan de gemeenteraad.
http://www.at5.nl/artikelen/64434/fusie-ambulancepersoneel-definitief

Het wordt dus een en al VZA. Ik gok dat de voertuigen uiteindelijk ook uniform zullen worden....
Success is born out of arrogance, but greatness comes from humility.


CPrime

  • Agent / Medewerker GGP - Eenheid Amsterdam
  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 218
Reactie #14 Gepost op: 23 juni 2011, 16:49:25
Ambulancedienst GGD en meldkamer gaan over naar VZA
23 juni 2011 - Hanane Lechkar
De ambulancedienst van de GGD gaat over naar VZA. Dit geldt ook voor de meldkamer ambulancezorg voor de regio's Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland. Dit is de uitkomst van de onderhandelingen tussen de gemeente Amsterdam en VZA over de nieuwe organisatie van de ambulancezorg. Het college van BW legt dit voorstel voor aan de gemeenteraad.

Eén organisatie onder een nieuwe naam

De ambulancezorg in Amsterdam moet door nieuwe landelijke wetgeving anders worden georganiseerd. Er zijn nu twee ambulancediensten actief in Amsterdam en omgeving (GGD en VZA), maar vanaf 1 januari 2012 kan nog maar één organisatie per regio over een vergunning voor ambulancezorg beschikken. In dit licht hebben de gemeente Amsterdam en VZA de afgelopen maanden onderhandeld over de toekomstige organisatie van de ambulancezorg in Amsterdam.

Uitkomst van de onderhandelingen is dat de ambulancedienst van de GGD, inclusief de meldkamer, wordt overgedragen aan VZA Groep BV en verder zal gaan onder een nieuwe naam die later dit jaar zal worden bekendgemaakt. Wethouder Eric van der Burg (Zorg): "Uitgangspunt was dat Amsterdammers moeten kunnen blijven rekenen op snelle en goede acute hulp. De kwaliteit van de ambulancezorg is het meest gebaat bij het onderbrengen van alle activiteiten ambulancezorg, dus vervoer én meldkamer, onder een eenduidige aansturing in één organisatie. We hebben straks een grote ambulancedienst gelieerd aan een academisch ziekenhuis (het AMC). Voor alle betrokkenen, zowel patiënten en personeel als de hulpverleningsdiensten, is dit een prima resultaat van de onderhandelingen."

Voor iedereen is er werk

Voor iedereen is er werk; niemand zal ontslagen hoeven te worden. Op 1 januari 2011 is er een landelijke CAO voor ambulancepersoneel, de ‘sector-CAO', afgesloten. Dat betekent dat al het ambulancepersoneel, ongeacht of ze bij een particuliere of publieke dienst werken, sindsdien dezelfde arbeidsvoorwaarden heeft. Deze CAO is tot stand gekomen in samenwerking met vakbonden en werkgevers en bevat een sociaal kader voor de veranderingen door de nieuwe ambulancewetgeving. Dit blijft ook het geval na overgang naar de nieuwe organisatie. Vormgeving en toepassing van herplaatsing wordt in gezamenlijkheid uitgewerkt in een sociaal statuut met bijbehorend sociaal plan. Uitgangspunt is dat er geen verschil is tussen medewerkers afkomstig van de GGD en medewerkers afkomstig van de huidige VZA.

Enkele cijfers en feiten

GGD

De ambulancedienst van de GGD bestaat sinds 1901 en heeft als verzorgingsgebied de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. De meldkamer werkt daarbij ook voor de regio Zaanstreek-Waterland. De GGD heeft 23 ambulances, 2 standplaatsen en maakte in 2010 35.470 ritten. In totaal zijn er 126 arbeidsplaatsen bij de ambulancedienst en meldkamer van de GGD. De omzet bedroeg in 2010 16,0 miljoen euro, waarvan 3,6 miljoen voor de meldkamer.

VZA

De VZA is in 1957 opgericht en is sinds 2009 eigendom van het AMC. Zij beslaan naast dezelfde regio's als de GGD ook Kennemerland. VZA heeft 23 ambulances die vertrekken vanaf 8 standplaatsen. In 2010 maakte VZA 75.257 ritten. Dat is  55% van alle ritten in de regio Amsterdam-Amstelland, 100% in de regio Zaanstreek-Waterland en 20% van de ritten in Kennemerland. In totaal zijn er 273 arbeidsplaatsen bij de VZA. De omzet was in 2010 24,7 miljoen euro.

De combinatie van de ambulancedienst en meldkamer van de GGD en de ambulancedienst van de VZA wordt de grootste ambulancezorgorganisatie in Nederland (ruim 10% van het totaal). Op 6 juli wordt dit voorstel behandeld in de Raadscommissie Zorg; op 13 juli volgt besluitvorming in de gemeenteraad.

Pb-091

Voor meer informatie:

Marleen Nieuwenhuis, Bestuursvoorlichting

BRON: http://www.amsterdam.nl/gemeente/college/individuele_pagina's/eric_van_der_burg/redactionele/ambulancedienst-ggd/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
Dierenambulance Amsterdam - Chauffeur, Dierenhulpverlener (bijrijder), centralist, lid bootteam, Coördinator Calamiteiten- en Rampenteam. EHBO  -BLS &


sylvester1986

  • Gast
Reactie #15 Gepost op: 23 juni 2011, 17:40:51
VZA moet ambulancevervoer A'dam regelen

AMSTERDAM -  Het ambulancevervoer en de meldkamer van de GGD in de regio Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland moeten per 1 januari 2012 naar ziekenvervoerder VZA. Dat is de uitkomst van onderhandelingen tussen de gemeente Amsterdam en de vervoerder, zo bleek vrijdag.

Door nieuwe landelijke wetgeving is er straks nog maar plek voor één organisatie die de ambulancezorg voor haar rekening neemt. Nu zijn het er nog twee in deze regio's. Dit leidt volgens de gemeente niet tot ontslagen.
De gemeenteraad moet nog over het voorstel beslissen. Volgens verantwoordelijk VVD-wethouder Eric van der Burg is het uitgangspunt bij de onderhandelingen geweest dat Amsterdammers moeten kunnen blijven rekenen op snelle en goede acute hulp. „De kwaliteit van de ambulancezorg is het meest gebaat bij het onderbrengen van alle activiteiten ambulancezorg, dus vervoer en meldkamer, onder één eenduidige aansturing in één organisatie.”

Bron: telegraaf


asmo26

  • Rode Kruis EHBO en O&V/Dierenambulance chauffeur
  • Junior gebruiker
  • **
  • Berichten: 34
Reactie #16 Gepost op: 25 juni 2011, 11:48:26
Je snapt het :)

Met samenvoegen maak je de communicatie naar boven toe ook een stukje makkelijker. Enige nadeel wel is dat de bovenkant dan nog verder weg staat van de werkvloer.


ijsselvechter

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 208
Reactie #17 Gepost op: 30 juni 2011, 13:13:02
Je snapt het :)

Met samenvoegen maak je de communicatie naar boven toe ook een stukje makkelijker. Enige nadeel wel is dat de bovenkant dan nog verder weg staat van de werkvloer.
En dat laatste willen we nou net niet.


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #18 Gepost op: 7 juli 2011, 07:55:58
Ambulancemedewerkers GGD tegen overname VZA

De overgrote meerderheid van de ambulancemedewerkers van de GGD vindt de geplande overname van het ambulancevervoer door de particuliere VZA geen goede zaak. Dat blijkt uit een enquête van de SP onder medewerkers van de ambulancedienst GGD. De SP vroeg de medewerkers om hun mening, omdat hun positie in de plannen van wethouder Van der Burg (VVD) onderbelicht blijft.

Uit de 57 ingevulde enquêteformulieren wordt duidelijk dat alle medewerkers op de hoogte zijn van de overnameplannen. Niemand is het eens met de stelling dat de kwaliteit van de dienstverlening door VZA beter zal worden.

Alle respondenten vinden dat de gemeente – en niet een privaat bedrijf – zeggenschap moet hebben over de meldkamer. Ook bij de antwoorden op de andere vragen in de enquête is de tendens duidelijk. Slechts 2 procent denkt dat de arbeidsomstandigheden in de nieuwe situatie beter zullen worden; 5 procent vindt de overname door VZA wel een goede zaak; eveneens 5 procent vindt dat het personeel voldoende betrokken is bij het proces.

Voor SP-gemeenteraadslid Maureen van der Pligt is het passeren van de medewerkers door de gemeente en de directie een kwalijke zaak. Van der Pligt: “Uit onze enquête blijkt overduidelijk dat men zich niets van het personeel aantrekt. Bijna niemand is enthousiast over de plannen en vindt dat zij én de Amsterdammers er niets mee opschieten. Wethouder Van der Burg moet stoppen met de overname van de GGD-ambulances door VZA.”

Van der Burg wil de privatisering van het ambulancevervoer en de meldkamer deze week door de gemeenteraad loodsen. Volgens hem eist de regering dat er per 1 januari 2012 nog maar één vergunninghouder voor ambulancevervoer in de stad is. Van der Pligt: “Maar uit navraag in de Tweede Kamer is gebleken dat Den Haag helemaal niet vasthoudt aan die datum. Er is dus helemaal geen haast geboden. Naast het negeren van werknemersbelangen is dit nog een argument voor de raad om de wethouder met zijn plannen terug naar de tekentafel te sturen.”

Bron: SP
http://www.medicalfacts.nl/2011/07/07/ambulancemedewerkers-ggd-tegen-overname/


jvo

  • ACH
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,933
  • geel busje, geel pak
    • Youtubekanaal
Reactie #19 Gepost op: 7 juli 2011, 14:08:53
Ambulancemedewerkers GGD tegen overname VZA

De overgrote meerderheid van de ambulancemedewerkers van de GGD vindt de geplande overname van het ambulancevervoer door de particuliere VZA geen goede zaak. Dat blijkt uit een enquête van de SP onder medewerkers van de ambulancedienst GGD. De SP vroeg de medewerkers om hun mening, omdat hun positie in de plannen van wethouder Van der Burg (VVD) onderbelicht blijft.

Uit de 57 ingevulde enquêteformulieren wordt duidelijk dat alle medewerkers op de hoogte zijn van de overnameplannen. Niemand is het eens met de stelling dat de kwaliteit van de dienstverlening door VZA beter zal worden.

Alle respondenten vinden dat de gemeente – en niet een privaat bedrijf – zeggenschap moet hebben over de meldkamer. Ook bij de antwoorden op de andere vragen in de enquête is de tendens duidelijk. Slechts 2 procent denkt dat de arbeidsomstandigheden in de nieuwe situatie beter zullen worden; 5 procent vindt de overname door VZA wel een goede zaak; eveneens 5 procent vindt dat het personeel voldoende betrokken is bij het proces.

Voor SP-gemeenteraadslid Maureen van der Pligt is het passeren van de medewerkers door de gemeente en de directie een kwalijke zaak. Van der Pligt: “Uit onze enquête blijkt overduidelijk dat men zich niets van het personeel aantrekt. Bijna niemand is enthousiast over de plannen en vindt dat zij én de Amsterdammers er niets mee opschieten. Wethouder Van der Burg moet stoppen met de overname van de GGD-ambulances door VZA.”

Van der Burg wil de privatisering van het ambulancevervoer en de meldkamer deze week door de gemeenteraad loodsen. Volgens hem eist de regering dat er per 1 januari 2012 nog maar één vergunninghouder voor ambulancevervoer in de stad is. Van der Pligt: “Maar uit navraag in de Tweede Kamer is gebleken dat Den Haag helemaal niet vasthoudt aan die datum. Er is dus helemaal geen haast geboden. Naast het negeren van werknemersbelangen is dit nog een argument voor de raad om de wethouder met zijn plannen terug naar de tekentafel te sturen.”

Bron: SP
http://www.medicalfacts.nl/2011/07/07/ambulancemedewerkers-ggd-tegen-overname/
Als de SP dan ook een keer bij VZA langsgaat voor een verhaal, maar dat scoort minder makkelijk, dat daar ook gewoon aardige mensen hun stinkende best doen om zo goed mogelijk voor "de Amsterdammers"  te zorgen....
-When responding to a call, always remember that your ambulance was built by the lowest bidder-