Mijn punt dus ook, we gaan pas acteren nadat we een aanslag gehad hebben...
Ik vind het lastig om te kunnen bepalen wat beter/slechter is. Het klopt dat Nederlandse hulpdiensten niet in staat zullen zijn een terreuraanslag goed af te handelen. Je zou het kunnen duiden als gedreven amateurvoetbal.
In Belgie zie je dat zelfingenomen hulpdiensten die zelf altijd dachten dat ze goed genoeg waren er achter zijn gekomen dat het allemaal niet zo simpel is. Wat je nu ziet is niets anders dan paniekvoetbal. Het is niet zo dat er sprake is van enige visie. De politiemensen moesten de gewonden verzorgen met een simpel EHBO diploma en in de toekomst gaan ze het doen met extra medische training. Ik denk dat het beter is om de ambulancedienst de gewonden te laten verzorgen en de politie extra opleiding/training te geven om terroristen uit te schakelen en snel op te sporen.
Gedreven amateurvoetbal kan na een aanslag veel gunstiger uitpakken dan paniek voetbal. Gedreven amateurvoetballers weten namelijk dat ze geen eredivisie prestaties kunnen neerzetten en kennen hun eigen limiet.
Bedenk wel dat in Frankrijk, Duitsland en Belgie de daders zich hebben kunnen verplaatsen, nieuwe aanslagen hebben kunnen plegen of aan de andere kant van de EU bij een paspoortcontrole een Italiaanse agent voor de kop wilde schieten.
In Berlijn is door politici met stoom en kokend water besloten dat de Berlijnse Hermandad 45 miljoen euro extra krijgt. Het is een domme, politiek gemotiveerde reflex, om dat geld natuurlijk noodzakelijk is maar an sich geen probleem oplost. Ik denk dat je als brandweerkorps, politiekorps of ambulancedienst niet weet wat je overkomt als er een politicus 45 miljoen euro komt brengen en tegen je zegt de volgende keer moet je het hiermee beter kunnen doen.