Zeer grote brand Cellencomplex (Schipholbrand) - Schiphol-Oost 27-10-2005

Auteur Topic: Zeer grote brand Cellencomplex (Schipholbrand) - Schiphol-Oost 27-10-2005  (gelezen 235683 keer)

0 gebruikers (en 6 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #490 Gepost op: 12 oktober 2006, 22:39:15
http://www.tctubantia.nl/regio/berkelland/article732566.ece

Bloemen: veiligheid tbs-kliniek in orde

REKKEN - De veiligheid van tbs’ers in de kliniek Oldenkotte en van jongeren in de jeugdgevangenis Rentray in Rekken is gewaarborgd als er brand uitbreekt. Dat zegt burgemeester H. Bloemen van Berkelland. Toch laat hij voor de zekerheid een second opinion uitvoeren door de Veiligheidregio Noord- en Oost-Gelderland.
Volgens Bloemen hebben de eigen gemeentelijke diensten en de brandweer in Berkelland uitvoerig de brandveiligheid van de tbs-kliniek en Rentray onderzocht. ‘Dat is al voor de presentatie van het rapport over de Schipholbrand gebeurd’, aldus de burgemeester. Met name de brandveiligheid van de tijdelijke barakken op het terrein van de tbs-kliniek baarden de burgemeester zorgen. ‘Want het ging bij de brand op Schiphol tenslotte ook om tijdelijke barakken.’
Maar volgens Bloemen blijkt uit het onderzoek dat het ook met de brandveiligheid van deze tijdelijke gebouwen wel goed zit. ‘Er zijn veel verschillen met Schiphol. Om een voorbeeld te noemen: op Schiphol ging een brandmelding eerst naar de meldkamer, vervolgens moest het dienstdoende personeel bekijken of er wel daadwerkelijk brand was en daarna werd pas de brandweer gewaarschuwd. Dat zorgt voor vertraging. Bij de tbs-kliniek in Rekken komt een brandmelding direct bij de brandweer terecht.’
Wel laat Bloemen voor de zekerheid nader onderzoek plegen door specialisten van de de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. ‘Niet omdat we vermoeden dat er iets niet in de haak is, maar omdat we gewoon zeker willen weten dat het met de brandveiligheid goed zit’, legt de burgemeester uit.
De fractie van GroenLinks in Berkelland stelde naar aanleiding van de Schipholbrand, waarbij elf gedetineerden om het leven kwamen, een achttal vragen aan het college van B en W over de brandveiligheid van de tbs-kliniek en Rentray in Rekken.
Zo vroeg GroenLinks zich of de brandweer in Berkelland wel regelmatig samen oefent met de hulpverleners op het terrein van de tbs-kliniek. ‘Er zijn nauwe contacten’, zegt Bloemen, ‘maar of er ook samen geoefend wordt? Dat zal ik na moeten gaan.’ Het college wil de vragen van GroenLinks zo snel mogelijk beantwoorden.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #491 Gepost op: 12 oktober 2006, 22:41:28
http://www.tctubantia.nl/regio/winterswijk/article732675.ece

Alarm AZC onvoldoende

AALTEN - De brandalarmering in het asielzoekerscentrum (azc) Groot Deunk in Aalten is onvoldoende. Daarom zijn er twee brandwachten aangesteld. Tijdens een reguliere controle in september ontdekte de brandweer van Aalten dat de brandveiligheid te wensen over liet. De alarminstallatie bleek onvoldoende te werken.
De alarmering in de vier woongebouwen deed het wel, maar het alarm werd niet doorgeschakeld naar de receptie. Bovendien was er geen automatische doorschakeling van de receptie naar de centrale meldkamer in Apeldoorn van waaruit de brandweer wordt aangestuurd bij rampen. Commandant J. Berendsen van de Aaltense brandweer bevestigt dat de installatie daarom is afgekeurd. Hij zegt dat er sowieso nooit sprake is geweest van een automatische alarmopvolging naar de meldkamer. De alarmering in de vier woongebouwen zou het eerder wel naar behoren hebben gedaan.
De brandweer heeft samen met de gemeente Aalten en de politie het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) gedwongen maatregelen te treffen. Zo zijn er enkele weken bij elk woongebouw twee beveiligingsfunctionarissen van een particulier beveiligingsbedrijf geïnstalleerd. Bij het geringste spoortje van brand zouden zij alarm moeten slaan.
Indien de COA deze maatregelen niet getroffen zou hebben, dan had het centrum ontruimd moeten worden. Inmiddels is er weer een goed werkende verbinding tussen de alarminstallaties in de gebouwen en de receptie. De automatische alarmopvolging naar de meldkamer werkt nog steeds niet. Daarom moet het COA voorlopig nog twee beveiligingsfunctionarissen inhuren. Die zetten bij brand het alarm handmatig door naar Apeldoorn. Zolang de automatische alarmering niet honderd procent in orde is, moeten de beveiligingsmedewerkers actief blijven, zo is de eis van de gemeente Aalten.
M. van Beek, COA-directeur van de opvang in Zuid-Nederland waaronder ook Aalten valt, bevestigt de problemen. Hij durft niet te zeggen wanneer het euvel verholpen is. ‘Er wordt hard aan gewerkt.’ Volgens de COA-directeur zijn de problemen met de verbinding naar de receptie niet lang aan de orde geweest. ‘We houden elk jaar twee keer een brandoefening. Dan zouden we het wel eerder hebben gemerkt.’


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #492 Gepost op: 13 oktober 2006, 20:30:08
http://www.elsevier.nl/nieuws/laatste_24_uur/nieuwsbericht/asp/artnr/120377/

'Topambtenaren weg wegens Schipholbrand'

(Novum) - Topambtenaren van de diensten die verantwoordelijk zijn voor het detentiecentrum op Schiphol worden overgeplaatst. De diensten zelf worden ingrijpend gereorganiseerd. Aanleiding daarvoor is de verantwoordelijkheid van de instellingen voor de brand in het cellencomplex op Schiphol-Oost die vorig jaar oktober elf gevangenen het leven kostte. Daarover schrijft NRC Handelsblad vrijdag.

De reorganisatie treft de Dienst Justitiële Inrichtingen van het ministerie van Justitie en de Rijksgebouwendienst van het ministerie van Vrom. Bij de diensten wordt gewerkt aan een cultuuromslag, schrijft de krant. Bronnen rond de ministerraad en bij de departementen zouden de plannen hebben bevestigd. "De brandveiligheid moet een grotere rol gaan spelen", citeert het dagblad één van de betrokkenen.

Het overplaatsen van ambtenaren is volgens de krant overigens ingewikkeld, omdat het kritische rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over de brand niet mag worden gebruikt voor de ambtenarenrechter. Overplaatsing of vertrek van topfunctionarissen moet daarom vrijwillig gebeuren.

Het kabinet heeft volgens de krant vrijdagmiddag in de ministerraad over de reorganisatie gesproken. De definitieve uitwerking van de plannen zou begin volgende week worden bekendgemaakt. Een woordvoerder van het ministerie van Justitie wil vrijdag niet op het bericht ingaan. Hij wijst erop dat volgende week een Kamerbrief over de brand wordt verwacht van minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA).


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #493 Gepost op: 13 oktober 2006, 20:34:20
http://www.trouw.nl/laatstenieuws/ln_binnenland/article511115.ece/Van_Riessen_adviseert_over_cellen_Schiphol-Oost

Van Riessen adviseert over cellen Schiphol-Oost
(Novum) - Een organisatie onder leiding van veiligheidsadviseur Joop van Riessen gaat de gemeente Haarlemmermeer vanaf maandag adviseren over het cellencomplex op Schiphol-Oost. Onder meer wordt bekeken of het deel van het complex dat nu nog dicht is, veilig genoeg is om te worden heropend, laat de gemeente vrijdag weten.

Van Riessen is adviseur van het veiligheidsinstituut Crisis Onderzoeks Team en was eerder hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie. Op 15 december moeten negen opdrachten zijn vervuld. De brandveiligheid van het complex wordt onderzocht en de veiligheid van het aanmeldcentrum voor asielzoekers. De projectgroep richt zich niet alleen op Schiphol. Voor de gemeente Haarlemmermeer moet een integraal veiligheidsplan worden opgesteld.

Bij de brand op het cellencomplex op Schiphol kwamen een jaar geleden elf gevangenen om. Naar aanleiding van het onderzoeksrapport stapten de ministers van Justitie en Ruimtelijke Ordening op, evenals burgemeester Fons Hertog van Haarlemmermeer.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #494 Gepost op: 13 oktober 2006, 20:36:28
http://www.frieschdagblad.nl/artikel.asp?artID=30863

vrijdag, 13 oktober 2006, Hoofdartikel

Regels voor regels...
De Rotterdamse wethouder Geluk wil ‘de onderste steen boven’ over de zorg voor het ‘Maasmeisje’, dat is vermoord en op verschrikkelijke wijze verminkt. De vader van het twaalfjarige kind is in hechtenis genomen. Diverse hulpverleningsinstanties, waaronder de school en Jeugdzorg, kenden het meisje en de omstandigheden thuis. De wethouder wil nu precies weten wie wat geweten heeft en wie wat heeft gedaan. Inzet van het onderzoek dat hij heeft gelast is na te gaan of de regels die gelden, voldoende zijn. Is dat niet het geval, dan wij hij aanscherping en/of uitbreiding van de regels.
In Tilburg komt een nieuwe hoogleraar bestuursrecht, Lex Michiels, die zich vooral gaat bezighouden met het handhavingsbeleid. In zijn oratie bepleit de nieuwe hoogleraar aanscherping en uitbreiding van de regels voor overheidsinstanties: de overheid moet wet- en regelgeving handhaven, maar nergens staat hoe die handhaving moet worden uitgevoerd. Dat geldt handhaving bij een bouwvergunning, maar ook bijvoorbeeld voorschriften in het kader van de brandveiligheid. Er is vaak wel iets geregeld over sancties die bijvoorbeeld de gemeente kan opleggen, maar wanneer en welke soorten sancties er zijn, daarover is niet zo veel vastgelegd. De hoogleraar lijkt gelijk te hebben: diverse burgemeesters gingen na publicatie van het rapport over de brand op Schiphol extra controles uitvoeren bij opvangcentra voor asielzoekers. Die controles leidden tot maatregelen. Waarom waren dergelijke controles niet eerder uitgevoerd en moet er een brand op Schiphol gebeuren voordat serieus wordt gecontroleerd? Ofwel: er moeten regels komen voor de de regels.
De brand in een café in Volendam heeft geleid tot een ‘explosie’ van controles en verscherpte voorschriften. De brandweer stelde nieuwe eisen en kwam vaker controleren. De nawerking van Volendam treft niet alleen de horeca, maar ook bijvoorbeeld kerken en andere vergadercentra. Dergelijke ‘oprispingen’ van regels en controle komen vooral voort uit de angst dat kennelijk rampen als in Volendam overal kunnen voorkomen. Bestuurders willen dat koste wat kost voorkomen. In de eerste plaats om te voorkomen dat mensen omkomen of vreselijk gewond raken. Daarnaast speelt de aanscherping van het verantwoordelijkheidsgevoel van de bestuurder. Zoals de burgemeester van Zeist liet merken, toen hij aangaf dat bij de bouw van een opvangcentrum het ministerie van Justitie zware druk legde op de snelheid waarmee een nieuw centrum gebouwd moest worden. De burgemeester probeerde daarmee bij voorbaat een sfeer te scheppen waarin de verantwoordelijkheid voor eventuele gebreken en gevolgen daarvan, door te schuiven. Beter: af te schuiven. Dit gedrag is hem duur komen te staan. Politici en bestuurders hoonden de houding van de man en wezen op zijn onvervreemdbare verantwoordelijkheid die niet, onder druk van wie ook, kan worden ontlopen.
…en deugdzame mensen
Het spreekt voor zich dat overheden zijn gehouden aan het instellen en handhaven van regels. Het zou anders een chaos worden in de samenleving. Iets anders is of de samenleving tot in het kleinste haarvat kan worden beschermd door regels. De opvatting van de Tilburgse hoogleraar laat zien hoe groot het gevaar is van stapeling van regels. Die reeks is in principe eindeloos; er is altijd controle nodig op de controle.
De weg van louter regelgeving is heilloos. Een samenleving wordt niet gemaakt door regels, maar door mensen die de regels uitvoeren. Regels worden immers pas werkzaam door mensen. En de mens die de regels uitvoert, moet er voor zorgen dat de regels het doel dienen waarvoor ze zijn ingesteld, namelijk bescherming van burgers, hulp aan mensen die dat nodig hebben. Zonder die menselijke factor, worden regels tot een rigide systeem dat slachtoffers maakt. Voorbeeld: een meisje dat zwaar in de problemen zit, klopt op vrijdag vijf uur aan bij een loket voor hulpverlening. De regel is dat het loket om vijf uur dicht gaat. Wie die regel uitvoert - en daar is formeel niets mis mee - handelt onverantwoordelijk, want tegen de geest van de regels.
Het wordt tijd dat bestuurders, vakbonden, werkgevers en politici niet allen meer spreken over regels, maar ook durven spreken over de geest van de mens die de regels uitvoert. We hebben wellicht op onderdelen nog meer regels nodig, maar nog veel meer deugdzame mensen, die ook na vijf uur het meisje willen helpen.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #495 Gepost op: 13 oktober 2006, 20:38:38
http://www.nd.nl/Document.aspx?document=nd_artikel&id=79738

'Justitiepastor niet de mond gesnoerd'

van onze redactie binnenland

DEN HAAG - Het ministerie van Justitie ontkent dat er maatregelen zijn genomen tegen justitiepastor Gerard Loman, die vorige week openlijk kritiek uitte op het werk in het uitzetcentrum in Zeist.Loman was tot begin dit jaar geestelijk verzorger in het detentiecentrum in Zeist, en zegt daar ,,uit gewetensnood'' mee te zijn gestopt. Vooral de laatste jaren voelde hij zich onderdeel van ,,de uitzettingsmachine'', zei hij vorige week voor de EO-radio. Woensdag had het ministerie van Justitie, zijn werkgever, een gesprek met Loman over die uitlatingen. Een verzoek van de radiomakers om deze week nogmaals met Loman te spreken, werd afgewezen. De EO concludeert daaruit dat hij een spreekverbod opgelegd heeft gekregen, maar justitiewoordvoerder Hans Jansen weersprak dat gistermiddag.

,,We hebben een open en goed gesprek met hem gehad'', aldus Jansen. Verhalen dat de justitiepastor de mond gesnoerd is door zijn werkgever zijn pertinent onjuist, stelt de woordvoerder. ,,Van een spreekverbod is geen sprake en ook is de heer Loman niet op nonactief gesteld.'' Wel zijn er afspraken gemaakt over ,,hoe je als geestelijk verzorger naar buiten treedt''. Spreken over het werk is geen probleem, maar negatieve uitlatingen over het vreemdelingenbeleid past een justitiepastor niet, vindt Jansen. Dat vergt volgens de Justitiewoordvoerder ,,zorgvuldigheid, net als voor de andere ambtenaren van het ministerie''.

Loes Vellenga, voorzitter van de vereniging van asieladvocaten, vindt dat geen vergelijking. Geestelijk verzorgers in detentiecentra hebben een andere status dan doorsnee-ambtenaren, zei ze in de radio-uitzending.

Loman liet vorige week weten het gevoel te hebben in een spagaat te zitten. Aan de ene kant wilde hij als pastor opkomen voor mensen die uitgezet gaan worden, aan de andere kant mocht hij als ambtenaar niet zeggen dat hij de opvangomstandigheden onder de maat vond. Fokko Oldenhuis, hoogleraar religie en recht aan de Rijksuniversiteit Groningen, vindt dat de pet van pastor het zwaarste moet wegen. ,,Een predikant in overheidsfunctie houdt de toga, ook al heeft hij een ambtelijk uniform aan. Hij moet zijn geweten laten spreken. Want als predikanten niet meer spreken verdampt het geweten van de samenleving'', zei hij tegen de EO.

Op grond van de jurisprudentie stelt Oldenhuis dat ambtenaren het grondrecht van de vrijheid van meningsuiting hebben, zeker als een discussie nog niet is uitgekristalliseerd. Voorwaarde is wel dat de bijdrage een ,,zakelijk en objectief'' karakter heeft. ,,De vraag is of Loman die regel niet heeft overtreden, toen hij zei dat hij zich 'onderdeel van een uitzetmachine' noemde.'' De vraag of geestelijk verzorgers in overheidsdienst meer vrijheden hebben dan andere ambtenaren laat zich niet zo algemeen beantwoorden, zegt Oldenhuis. ,,De rechter toetst per geval en zal meewegen dat iemand predikant is. Dat is geen klasse-justitie, maar een nadere concretisering.''

Gerard Loman was gisteren niet voor commentaar bereikbaar.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #496 Gepost op: 13 oktober 2006, 20:40:26
http://www.haarlemsdagblad.nl/nieuws/regionaal/haarlemmermeer/article1015779.ece?secId=587

Haarlemmermeer krijgt topadviseur voor veiligheid

Gepubliceerd op 13 oktober 2006, 17:37
Haarlemmermeer -  Binnen drie maanden moet een projectteam onder leiding van oud-hoofdcommissaris van politie J. van Riessen op een rijtje zetten hoe de gemeente Haarlemmermeer haar veiligheidsbeleid zo kan inrichten dat een ramp als in Schiphol-Oost niet meer kan gebeuren. Ook moet duidelijk worden of en hoe een nu nog gesloten deel van het cellencomplex weer open kan.
 


Dat blijkt uit een nota van B en W, waarin ze aangeven wat ze in de praktijk willen doen met de vorige maand verschenen aanbevelingen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Volgens burgemeester en wethouders is er al het nodige gebeurd sinds december vorig jaar, toen de commissie Hendrikx enkele aanbevelingen deed. Zo accepteert de brandweer het niet langer dat brandmeldingen niet direct meer worden doorgegeven in gebouwen waar 'niet zelf-redzamen' zitten als asielzoekers, kinderen, zieken of ouderen. Maar de dagelijks bestuurders zijn het met de raad eens dat dat nog lang niet genoeg is.
Na de vele kritiek op het manier waarop Haarlemmermeer vergunningen heeft verleend, hechten B en W vooral aan tijdige waarschuwingen bij toezicht, controles en handhaving. Ook wensen ze een andere cultuur bij vergunningverleners en handhavers: ,,Zij moeten zich steeds bewust zijn van hun primaire taak om zorg te dragen voor de maximale veiligheid in Haarlemmermeer. Andere doelstellingen moeten daaraan ondergeschikt zijn. Over basisveiligheid wordt niet onderhandeld.'' B en W beseffen dat de gemeente niet in haar eentje zo'n cultuuromslag kan maken. Ook andere overheden moeten meedoen om zo tot 'een integrale, sluitende aanpak te komen'. Landje-pik moet worden voorkomen.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #497 Gepost op: 13 oktober 2006, 21:46:49
http://www.ad.nl/binnenland/article710067.ece

Gevangenispersoneel: reorganisatie maakt onveilig

DEN HAAG - Het nieuwe gevangenisregime dat het kabinet wil doorzetten, zorgt volgens het personeel voor onveilige situaties. De ondernemingsraad (OR) van het gevangeniswezen heeft deze week een negatief advies gegeven over een geplande reorganisatie, waarbij het de bedoeling is dat meer met camera's wordt gewerkt. Het negatieve advies komt niet als een verrassing, want de OR en vakbonden Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak hebben al eerder gewaarschuwd dat het terugbrengen van personeel grote risico's met zich meebrengt. ,,Maar het is onbegrijpelijk dat Justitie nog steeds niet naar het personeel wil luisteren na de Schipholbrand'', zei Abvakabo-bestuurder Jan Willem Dieten vrijdag. De reorganisatie heeft betrekking op 8000 tot 9000 gevangenismedewerkers.
De brand in het cellencomplex op Schiphol bijna een jaar geleden heeft volgens Dieten aangetoond dat goed getraind personeel van groot belang is. Volgende week is een overleg gepland tussen de vakbonden en de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) van het ministerie van Justitie over het zogenoemde programma Detentie en Behandeling op Maat.

Eén op 24
De OR en de Abvakabo vrezen dat door dit plan internationale veiligheidsnormen onder druk komen te staan. ,,Met camera's kom je verder van de gevangene af te staan. Camera's kunnen geen situaties inschatten. Bovendien worden er minder bewaarders en meer lager geschoolde beveiligers ingezet'', aldus OR-voorzitter Rob Engel van het gevangeniswezen.
Daarnaast wordt er met grotere groepen gevangenen per bewaarder gewerkt. Volgens schattingen van de OR en de FNV-bond wordt de verhouding straks één op 24 in plaats van één op twaalf.
De hoofddirectie van de DJI zegt het advies van de OR grondig te bestuderen en het gesprek met de OR voort te zetten.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #498 Gepost op: 15 oktober 2006, 18:15:20
Bla, bla, bla, bla, enz....


http://www.perssupport.anp.nl/Home/Persberichten/Actueel?itemId=84321

VNG aan de slag met aanbeveling onderzoeksraad

De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft in haar rapport over de brand in het cellencomplex
Schiphol een aanbeveling voor de Vereniging van Nederlandse Gemeenten opgenomen. De VNG
heeft minister Remkes vandaag in een brief laten weten zo spoedig mogelijk te willen
spreken over de in het rapport geconstateerde leemtes in het handhavingsbeleid om deze op
te lossen. Het gaat daarbij om risicovolle objecten en daarbij zal bijzondere aandacht
worden besteed aan de gang van zaken wanneer het een object van de medeoverheid betreft.
Besproken moet worden hoe het bundelen van expertise en ervaringen snel mogelijk is en
welke aanvullende maatregelen noodzakelijk zijn naast de al gemaakte afspraken met de
verschillende inspecties.

Sinds de Vuurwerkramp en de Nieuwjaarsbrand is er veel gebeurd op het gebied van
brandveiligheid. De actiepunten die het kabinet na deze rampen heeft geformuleerd, zijn
opgepakt in het project Slagen voor Veiligheid. Door dit project is er veel meer
bestuurlijke aandacht gekomen voor handhaving van de brandveiligheid.

Ook unitbouw krijgt samen met andere risicovolle bebouwing extra aandacht. Eind augustus
heeft het ministerie van VROM al een handreiking brandveiligheid unitbouw uitgebracht. De
VNG is hier nauw bij betrokken en heeft voortdurend overleg met de VROM Inspectie en de
Inspectie Openbare Orde en Veiligheid. Zo is inmiddels afgesproken dat er een checklist
voor de gemeentelijke toezichthouders komt, deze zal meer duidelijkheid verschaffen. De
checklist is bedoeld voor het beoordelen van aanvragen voor bouwvergunningen en voor
toezicht en handhaving.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #499 Gepost op: 15 oktober 2006, 21:17:16
Zou dit ook onder 'containerbouw' vallen...... :-X :-X :-X :-X :-X :-X

http://www.bndestem.nl/breda/article740494.ece?start=4

Brand bij tuindersbedrijf in Zundert

Zondag 15 oktober 2006 - ZUNDERT - Bij een tuindersbedrijf aan de Achtmaalseweg heeft zaterdagnacht brand gewoed. Een woonruimte waarin Poolse seizoensarbeiders zijn gehuisvest, zijn in vlammen opgegaan. De politie kreeg rond 02.10 uur een melding en ging ter plaatse.

http://www.bndestem.nl/multimedia/archive/00339/TSR_brand_8xseweg_1_339509h.jpg
http://www.bndestem.nl/multimedia/archive/00339/TSR_brand_8xseweg_1_339508h.jpg
http://www.bndestem.nl/multimedia/archive/00339/TSR_brand_8xseweg_1_339507h.jpg

http://www.bndestem.nl/multimedia/archive/00339/TSR_brand_8xseweg_1_339506h.jpg
 :-X
http://www.bndestem.nl/multimedia/archive/00339/TSR_brand_8xseweg_1_339505h.jpg

Foto Ton Schluter

Er was even sprake van de melder van de brand, een 28-jarige Pool, nog in de woonruimte aanwezig zou zijn, maar dat bleek niet het geval. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de brand en moet de 28-jarige Pool nog horen. De brandweer had het vuur snel onder controle.