Alle ambtenaren weten, al ruim 10 jaar dat de FLO word afgeschaft.. Hou op met de krokedillentranen...
In het hele bedrijfsleven, op de gemeenten na, zijn alle ministeries en andere ambtenaren, is FLO afgeschaft en doet men allang aan loopbaan begeleiding.. De gemeenteambtenaren hebben met dit accoord nog een riante overgangsregeling..
Kijk als je denkt in 20 jaar of langer het zelfde te doen, dan roest je vast, krijg je koker visie.. Dus durf eens verder te groeien dan de uitrukdienst.. Wat dat betreft neem is een voorbeeld aan hoe politie of defensie dat heeft opgelost.. En kom nu niet aan dat die niet zo zwaar emotioneel werk hebben, die komen uitzendgebieden, ook hele schokkende beelden tegen..
Alle ambtenaren weten dat volgens jou?? En wat wil dat dan zeggen, dat ze er niet tegen in mogen gaan omdat er ineens in Nederland alle zeilen bijgezet meoten worden vanwege mindere inkomsten en jarenlange uitdeelpolitiek van de afgelopen 7 kabinetten?? Die kabinetten konden toen al zeer goed natellen dat die financiele politiek niet stand zou houden en tijdig ingrijpen had het leed van nu voor een groot deel kunnen voorkomen.
Kokervisie kunen mensen ook verkrijgen zonder 20 jaar dezelfde functie te bekleden, dat is ook op dit forum ruimschoots te merken.
Er wordt ineens wel heel raar door bestuurders omgesprongen met hulpverleners die onder grote druk moeten presteren, voorheen had men vaak een meer respectvolle vorm van omgaan met hulpverleners, maar helaas de verharding die in de maatschappij ontstaat is ook te zien bij de overheid. Bakken met geld naar ontwikkelingswerk en andere onhaalbare projecten maar ondertussen worden de nederlandse werknemers nog wat verder uitgeperst in dit land waarin de planninsbureaus elkaar geregeld tegenspreken(kijk maar naar de discussie in parlement over CPB en CBS gegevens die elkaar tegenspreken..)
Kom verder ook niet aan met de standaardfrasen van ''personeel in de bouw,stuwadoors etc hebben het ook zwaar of moeten ook onder druk presteren'' ; want het dagelijks werken met mensenlevens onder moeilijke omstandigheden en risicovolle handelingen verrichten bij mensen in prehospitale settings, komt niet voorin andere zogenaamde zware beroepen.
Ik vind dat eenieder die een zwaar fysiek en emotioneel stressvol beroep heeft, recht moet hebben/krijgen om vervroegd uit te treden en met gepaste financiele regeling en
respect voor hun functioneren, moet kunnen stoppen met werken.
Jammer dat er allerlei ongenuanceerde uitspraken worden gedaan in de pers en door de overheid, en ook door sommige stakers. De overheid hanteert snel de botte bijl, intimideert stakers/actievoerders met allerlei uitspraken en dreigementen mbt actiemethodes. Publieks vriendelijk acties in combinatie met overheidsonvriendelijke acties zijn altijd het beste, publiek moet zich ook niet tegende hulpverleners keren, maar goede info aan publiek kan, ondanks de desinformatie van de overheid, zorgen voor sympathie bij het nederlandse volk.
Jaren geleden, in 88-91 waren er ook acties in de verpleging naar aaneldiing van structurele misstanden en onderbetaling in de zorg, onder andere de VVIO waaruit later NU91 en AVVV zijn ontstaan kreeg eerst veel kritiek van publiek en overheid omdat de misstanden die toen openbaar werden, liever niet door hen werden gezien.