http://www.prikpagina.nl/read.php?f=114&i=39399&t=39399Auteur: Wij gaan door met strijden tot het einde (---.cable.wanadoo.nl)
Datum: 10-12-2005 16:07
Deze brief hebben wij verstuurd aan het College van B&W van de gemeente Velsen, omdat maandag onze Burgervader ons uitleg wilt gaan geven over de nieuwe CAO
Misschien kunnen jullie hier ook iets mee mannen!!!!!
Aan het College van B&W van Velsen
Geacht College,
Via de media hebben wij vernomen dat de werkgevers het CAO akkoord beter moeten gaan uitleggen aan de brandweerlieden. Inderdaad, wij zitten met wat vragen! Wij gaan ervan uit dat u het akkoord wel begrijpt en willen graag antwoord op de volgende vragen.
Wat betreft de personen met meer dan 20 dienstjaren is het duidelijk. De werkgever houdt zich aan de gemaakte afspraken. Indien medisch verantwoord, kan deze groep in de uitrukdienst blijven en op 55 jarige leeftijd met FLO gaan.
Het probleem zit vooral bij brandweerlieden met op 01-01-2006 minder dan 20 dienstjaren en nieuw aan te stellen personeel.
PUNT 1
Stel, persoon A heeft op 01-01-2005 zeventien dienstjaren in de uitrukdienst. Wat gebeurt er met hem bij het bereiken van 20 dienstjaren? Stel hij geeft aan dat hij door wil gaan in zijn functie, moet hij dan een sport/medische test ondergaan? Zo ja, welke test? Moeten parttimers/vrijwilligers deze test dan ook doen? Zo niet, waarom niet? Indien u aangeeft dat personen die de test wel halen in hun functie kunnen blijven, wilt u dit dan zwart op wit zetten?
PUNT 2
Persoon B is in de uitrukdienst gekomen op 35 jarige leeftijd. Mag hij ook 20 dienstjaren blijven en tot 55 jaar in de uitrukdienst blijven. Hoe denkt u dit uit te leggen aan personeel wat op 20 jarige leeftijd in dienst is gekomen? Bent u niet bang voor leeftijdsdiscriminatie?
PUNT 3
Er wordt vanuit gegaan dat personen met 20 dienstjaren een andere functie binnen de brandweer krijgen. Pas hierna komen andere functies in beeld. Kunt u aangeven hoeveel personen u bij de brandweer kunt herplaatsen en in welke functies?
PUNT 4
Brandweerwerk is gevaarlijk, ervaring is een must om zo veilig mogelijk te werken. Hoe denkt u onze veiligheid te waarborgen met uw beleid om een ieder na 20 dienstjaren over te plaatsen?
PUNT 5
Door de snelle veranderingen in ons brandweervak dienen wij constant opleidingen te volgen. Hoe denkt u ons nog te motiveren met overplaatsing in het vooruitzicht?
PUNT 6
Wie maakt uit wat passend werk is voor iemand die wordt overgeplaatst? Hoe vaak mag iemand (zogenaamd) passend werk weigeren?
PUNT 7
In de financiering van uw voorstel is de levensloopregeling verwerkt. Veel brandweerlieden hebben hun spaarloon in hun pensioengat gestopt. Spaarloon en levensloop mogen niet samen. Dit kost ons dus geld! Beseft u dat het spaarloon een welkome aanvulling is voor mensen met een inkomen van 1500 euro?
PUNT 8
Kunt u mij uitleggen waarom uw plannen niet in strijd zijn met de wet ‘gelijke behandeling’.?
UITRUKDIENST BRANDWEER VELSEN