Dat systeem van utrecht, is dat van Data-Action?
da's heel mooi spul, heb er es een keer mee gespeeld.
Iedere Ts zou die moeten hebben.
Heb je ook aan de bijhouden van informatie gedacht. Een mooi speeltje met verouderde of onvolledige informatie heb je niets. Voordat je speelgoed op een TS installeerd zal je eerst eens wat aan informatiemanagement moeten doen. Anders is het verspilt geld.......
Ik heb me daar in verdiept en ben tot de conclusie gekomen dat dit een heeeeel gecompliceerd verhaal is. Ga eens kijken bij zo'n Roadshow van Brand-in.
http://www.nvbr.nl/fe/index.aspx?FilterId=974&ChapterId=1083&ContentId=487
10 november 2005
Roadshow Brand-in: Tilburg
Het projectteam Brand-in heeft, in opdracht van de NVBR en BZK, een samenhangend ICT-architectuurmodel ontwikkeld om de informatievoorziening voor de brandweer te harmoniseren.
Bovendien is er een plan van aanpak geschreven voor het stroomlijnen van het gegevensbeheer. Ten slotte is een demonstratiesysteem vergunningen gebouwd dat laat zien hoe informatie rechtstreeks vanaf de bron overal beschikbaar kan zijn.
Brand-in is klaar om ingezet te worden. Daarom nodigen we iedereen die beroepsmatig betrokken is bij informatievoorziening uit op de Brand-in roadshow. Het programma is gericht op leidinggevenden en beleidsambtenaren bij de brandweer en gemeenten. Bovendien worden alle specialisten op het gebied van rampenbestrijding, handhaving en ICT met nadruk uitgenodigd.
U maakt nader kennis met de informatievoorziening en het demonstratiesysteem vergunningen. U krijgt ook de mogelijkheid om het demonstratie-systeem vergunningen van dichtbij te bekijken en te testen. Graag nodig ik u uit om een van deze bijeenkomsten bij te wonen. De roadshows vinden op vier locaties plaats:
* Donderdag 10 november
13.00 u. - 17.00 u. Tilburg - Brandweerkazerne
* Vrijdag 11 november
09.30 u. - 13.30 u. Zwolle - Nieuwe Buitensociëteit
* Dinsdag 15 november
13.00 u. - 17.00 u. Haarlem - Stadhuis
* Donderdag 17 november
13.00 u. - 17.00 u. Utrecht - BRUL
Landelijke afspraken en informatievoorziening hoeven gelukkig niet saai te zijn. Na de ontvangst presenteren we aan de hand van demonstraties de betekenis van het ICT-architectuurmodel voor de brandweer. Vervolgens bepalen we samen What's HOT en What's NOT. Aan de hand van voorbeelden bepalen we hoe Brand-in past in uw dagelijkse praktijk. Ten slotte zullen deskundigen uit het project Brand-in het resultaat van commentaar voorzien. Het beloofd dus een interactieve sessie te worden over de toekomst van ICT-samenwerking binnen en met de brandweer.
U kunt uw deelname bevestigen door een e-mail te sturen aan AccountteamBrandweer@isc.politie.nl.
Als u aangeeft op welke datum u komt, dan krijgt u van ons een deelnamebevestiging en een routebeschrijving. Schrijf u snel in, er kunnen maximaal 40 personen per keer meedoen.
Daar is goed bij de basis begonnen. En vandaaruit worden de andere ketenonderdelen voorzien van informatie en andersom. En als aller laatste komen de speeltjes aan de orde. Wat voor wie en welke informatie wordt er middels welk medium dan wel of niet draadloos met welke functionarissen gedeelt.
Ik zal nog een voorbeeld geven:
Stel je stopt een bereikbaarheidskaart/objectkaart in een computer op het voertuig. Bij ons neemt de Bevelvoerder deze kaart geregeld mee naar buiten het voertuig. Dat kan dan dus niet. De computer moet dan dus met de bevelvoerder mee. (nu hebben we ook meteen weer een beveiligingsprobleem nl. diefstal). Zie je de bevelvoerder al met een laptop rond een gebouw rennen.......
. Ik kan nog wel verder doorgaan met knelpunten noemen. Misschien is een papierenkaart wel makelijker....... En de opmerking die ik dan ook nog wel durf te maken is dat wanneer je nu een digitale of papieren variant hebt ze zijn geen van beide (helemaal) up to date.
Verder zou ik nu geen systeem aanschaffen want ik denk dat Biza uiteindelijk (net als bij de politie) een systeem zal opleggen..... Maar we zullen zien