Uit de media 2006

Auteur Topic: Uit de media 2006  (gelezen 362708 keer)

0 gebruikers (en 4 gasten bekijken dit topic.

RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1020 Gepost op: 26 april 2006, 14:52:26
Londen in rep en roer door kunstbommen
LONDEN - Vijf verdachte pakketjes in de Britse hoofdstad Londen hebben woensdag tot grote opschudding geleid. De politie arresteerde een vrouw, die verklaarde de pakjes als kunst geplaatst te hebben, meldde de Britse nieuwszender BBC woensdag.
Tijdens de ochtendspits rukte de politie massaal uit nadat melding was gemaakt van "pakketjes waar spijkers uit staken". Hulpdiensten zetten straten in en rond de drukke wijk Stepherd's Bush af en stuurden helikopters naar het gebied. De explosievendienst constateerde dat er geen explosieven in de pakketjes aanwezig waren.  
Aan de consternatie kwam een einde toen een 36-jarige vrouw een politiebureau in Londen binnenwandelde en verklaarde dat zij de objecten "als kunst" had bedoeld. De vrouw is gearresteerd wegens het verstoren van de openbare orde.

www.nu.nl


tebby

  • Verpleegkundige
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,690
    • mijn hyves
Reactie #1021 Gepost op: 26 april 2006, 14:55:11
lekker dan
flappus  niet elke verandering is een verbetering


Martijn Slotboom

  • Belangstellende
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,279
  • Laten we het gezellig houden op het forum
Reactie #1022 Gepost op: 26 april 2006, 18:52:55
Boete

In Peoria, een stad ten zuiden van Springfield (Illinois), heeft een dode man drie parkeerboetes gehad. De politie zag niet dat de man in de auto dood was, en bekeurde hem tot drie maal toe voor verkeerd parkeren. Ook gaven ze de SUV een wegsleepsticker. Een oplettende voorbijganger ontdekte de dode man. De wandelaar merkte namelijk een voet tegen het raam op en belde daarop de politie. Die bleek drie dagen eerder reeds geïnformeerd dat de man vermist was. De politie gaf toe een enorme blunder te hebben gemaakt.  

www.nu.nl


Jos v L

  • Dbbo ministerie van defensie & vrijwilliger Brwzl
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,663
    • Brandweer Zuid-Limburg - Team FVT
Reactie #1023 Gepost op: 26 april 2006, 19:12:59
di 25 apr 2006, 19:12
Reanimatieapparatuur in supers Dirk van den Broek

Voor zover de supermarktketen kon nagaan is zij de eerste ter wereld die zijn winkels gaat uitrusten met een zogenoemde defibrillator.
www.telegraaf.nl


HEEL GOED  ;) ;) ;) ;) :)

dan hebben ze slecht gezocht :-)

Supemarktketen ''plusmarkt'' heeft dit namelijk al sinds enige tijd
Al mijn bijdragen op het forum zijn volledig op persoonlijke titel.


Firefly

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 590
  • Risicobewustzijn is een kwaliteit!
Reactie #1024 Gepost op: 26 april 2006, 21:17:58
Veiligheidsregio Utrecht neemt virtueel oefenscenario in gebruik

Utrecht - Op woensdag 26 april heeft de Veiligheidregio Utrecht (VRU) een nieuw virtueel oefenscenario in gebruik genomen. Het scenario werd symbolisch overhandigd aan Directeur Hans Wink van de VRU. Met het interactieve computerprogramma kunnen leidinggevenden van brandweer, politie en geneeskundige hulpverlening op een efficiënte en effectieve manier oefenen op de hulpverlening bij een treinincident. Virtueel oefenen is binnen de hulpverleningssector sterk in opkomst, omdat leidinggevenden op deze manier doelmatiger en goedkoper kunnen trainen dan tijdens een operationele oefening met eenheden in het veld.

Besluitvorming en coördinatie zijn aspecten die zich bij uitstek lenen voor een virtuele oefenomgeving in een computerprogramma. Inmiddels maakt circa één derde deel van alle veiligheidsregio's in Nederland gebruik van een virtueel oefenprogramma. Virtueel oefenen is geen vervanging voor operationele praktijkoefeningen, maar een ideale aanvulling hierop. De virtuele oefenbank van het systeem Diabolo bevat inmiddels 15 verschillende scenario's en dit aantal zal de komende tijd verder worden uitgebreid.
Hulpdiensten kunnen zo oefenen op alle typen ongevallen en rampen die maatgevend zijn voor hun werkgebied.



Bron: Blik op nieuws.nl
Brandwacht 1e klas + WVD


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1025 Gepost op: 26 april 2006, 21:18:50
Man gered uit brandend tuinhuisje in Den Haag
Uitgegeven op woensdag 26 april 2006 om 20:01:53  

(Novum) - Den Haag. Een man is woensdag uit zijn brandende tuinhuisje gered door medewerkers van een nabijgelegen midgetgolfbaan. Het slachtoffer is met tweede- en derdegraad brandwonden naar een ziekenhuis gebracht. Dat meldt de Haagse brandweer woensdag.

Het huisje stond aan de Kapelweg op het terrein van de golfbaan. Omstreeks 17.00 uur zagen medewerkers van de golfbaan in het Westbroekpark vlammen uit het huisje slaan. Ze wisten de man van middelbare leeftijd uit het tuinhuisje te halen. Ook twee honden werden gered.

Aanvankelijk dreigde explosiegevaar, omdat in het huisje twee gasflessen aanwezig waren. Een van de flessen stond open, maar vatte geen vlam. De andere fles is door de brandweer uit het huisje gespoten. Na ongeveer een half uur was de brandweer het vuur meester. Het huisje is volledig uitgebrand. De oorzaak van de brand is niet bekend.

www.nieuws.nl


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1026 Gepost op: 26 april 2006, 22:57:27
http://www.rijnmond.nl/Homepage/Regionieuws/Nieuws?itemid=36155

video: http://217.149.193.67:8080/ramgen/video/april2006/26-04-tramongeluk.rm

Ontspoorde tram Wilgenplaslaan
Op de Wilgenplaslaan in Rotterdam is een tram uit de rails gelopen. Daarbij is één passagier lichtgewond geraakt.
uitgegeven: 15:04 26-04-2006 gewijzigd: 17:04 26-04-2006

Volgens een woordvoerder van de RET werd de bestuurder van de tram onwel en ging de tram rechtdoor waar hij de bocht om had gemoeten. Op dat moment zaten er ongeveer twaalf mensen in het voertuig.

De Tram schoot nog ongeveer 150 meter door en raakte een geparkeerde auto die licht beschadigd raakte. Ook werden een aantal stoeptegels los geploegd door de tram. De tram zelf raakte zwaarbeschadigd en moet worden weggetakeld.


Foto www.mediatv.nl :

http://www.mediatv.nl/items/Map2006/001614/Afbeelding%20011.jpg


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1027 Gepost op: 26 april 2006, 23:06:33
http://www.refdag.nl/artikel/1258514/Chauffeur+gewond+door+lekkende+lading.html

Geplaatst: 26-04-2006 | 18:12
Chauffeur gewond door lekkende lading

STEENBERGEN (ANP) – Een 37–jarige vrachtwagenchauffeur uit Bergen op Zoom is woensdagmiddag met intern letsel opgenomen in een ziekenhuis. De man heeft een kleine hoeveelheid van een gevaarlijke stof ingeademd afkomstig van een lekkend vat in zijn vrachtwagen.

Het ongeval gebeurde op het industrieterrein van Steenbergen. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Uit onderzoek door brandweer en een gespecialiseerd afvalverwerkingsbedrijf is gebleken dat er in het 1000–litervat fluorwaterstofzuur en amoniumdifluoride aanwezig was. Het vat lekte druppelsgewijs maar leverde verder geen direct gevaar op voor de volksgezondheid.

Tijdens het overladen van de lading kreeg een medewerker van het afvalverwerkingsbedrijf ademhalingsproblemen en is overgebracht naar het ziekenhuis. De vrachtwagenchauffeur zal enkele dagen in het ziekenhuis moeten blijven.

De politie zette na het incident het industriegebied af. De afsluiting zal nog tot zeker 20.00 uur duren, aldus de politie.


reddingssite

  • Gast
Reactie #1028 Gepost op: 27 april 2006, 10:24:45
Terneuzens raadslid: P2000-sites van het internet

TERNEUZEN - De alarmering en uitruk van ambulances in Zeeland is veel te gemakkelijk via websites op internet te volgen. De bewegingen van de ambulances worden van minuut tot minuut gemeld, net als het adres of de plaats van bestemming. Het Terneuzense raadslid W. Broekhuysen (eigen lijst) beschouwt dat als een inbreuk op de Wet op de Privacy. Hij vindt dat de websites moeten worden afgeschermd, zodat alleen belanghebbenden, bijvoorbeeld via een eigen wachtwoord, nog kennis kunnen nemen van de gegevens. In schriftelijke vragen aan het college van B en W dringt hij aan op passende maatregelen. Broekhuysen vindt dat het college daartoe bij de verschillende betrokken instanties moet aankloppen.

lees verder: http://www.hvzeeland.nl/nieuws.php?id=2682


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1029 Gepost op: 27 april 2006, 17:11:29
Aannemer stuit op dertig granaten in Roermond

Uitgegeven: 27 april 2006 11:12
Laatst gewijzigd: 27 april 2006 11:54

ROERMOND - Bij werkzaamheden aan een weg in Roermond heeft de aannemer minstens dertig granaten gevonden, vlakbij de ongebruikte spoorweg IJzeren Rijn.

De granaten werden gevonden op een diepte van circa 50 centimeter onder de deklaag, die wordt afgegraven voor de aanleg van de N293. In 1944 is bij de vindplaats een munitietrein van de Duitse bezetter ontploft.


Na de explosie van de trein werden niet-ontplofte explosieven over een grote afstand verspreid. De Duitsers hebben de niet-ontplofte munitie langs het spoor opgestapeld in lange loopgraven en die vervolgens dichtgegooid. De woensdag gevonden dertig granaten waren op één plek in de grond opgestapeld.

Zeecontainers

De gemeente Roermond heeft donderdag over een lengte van tweehonderd meter in het gebied zeecontainers laten neerzetten om een naburige woonwijk te beschermen. Volgens burgemeester Van Beers lopen de omwonenden niet direct gevaar, maar die situatie kan veranderen, afhankelijk van wat nog meer in de bodem wordt aangetroffen.

Noodverordening

Van Beers stelt de noodverordening in werking als bijvoorbeeld schatzoekers zich op het afgezette terrein wagen. Een particuliere beveiligingsdienst is ingeschakeld om nieuwsgierigen weg te jagen.

www.nu.nl