Uit de media 2006

Auteur Topic: Uit de media 2006  (gelezen 362713 keer)

0 gebruikers (en 6 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1030 Gepost op: 28 april 2006, 00:05:34
http://www.destentor.nl/deventer/article293945.ece

Beroving medewerker golfclub blijkt in scène gezet

27 APRIL 2006 - BUSSLOO - De beroving van een medewerker van de golfbaan in Bussloo, afgelopen weekeinde blijkt in scène gezet. Om de overval echt te laten lijken, zijn op de Bussloselaan wel degelijk klappen uitgedeeld.
De medewerker, een 33-jarige Twellonaar fietste rond tien uur ‘s avonds, na sluitingstijd met een hoeveelheid geld over de Bussloselaan waar hij werd overvallen. De politie laat nu weten dat al vrij snel werd vermoed dat de overval in scène was gezet. Na overleg met de officier van justitie werd dinsdag de medewerker van de golfclub aangehouden. Tijdens het verhoor bekende hij dat het om een nep-overval ging. Hij noemde de naam van de zogenaamde overvaller, een 29-jarige plaatsgenoot van hem. Deze Twellonaar werd nog dezelfde dag aangehouden. Na verhoor zijn beide mannen inmiddels weer in vrijheid gesteld. De golfclub is op de hoogte gesteld van de uitslag van het onderzoek.Tegen het duo is proces-verbaal opgemaakt. Voor de rechter mogen ze uit de doeken doen wat de reden is van de in scène gezette overval.


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1031 Gepost op: 28 april 2006, 09:04:46
Dodelijk ongeval in Nieuwkoop
NIEUWKOOP - Een negenjarig meisje is donderdagavond overleden na een verkeersongeval op de Lange Meentweg in Woerdens Verlaat bij Nieuwkoop.  
Het meisje reed op de fiets tegen een 41-jarige motorrijder aan. Ze werd in kritieke toestand met de traumahelicopter naar het AMC in Amsterdam gebracht, waar zij later op de avond overleed.
De motorrijder raakte eveneens zwaargewond bij het ongeval. Hij is met een andere helicopter naar het VU-ziekenhuis in de hoofdstad vervoerd. De weg is vanwege sporenonderzoek door de politie urenlang afgesloten geweest.

www.rtvwest.nl

17:59:09 27-04-06 G AMBU A A1 HELI LANGE MEENTWEG 40 NIEUWKOOP NKP J 16 D  
    HELI A  1420059CPA ROTTERDAM-RIJNMOND ( TRAUMA HELI LIFELINER 2 )

17:26:48 27-04-06 I AMBU A  A1 LANGE MEENTWEG - N463 WOERDENSE VERLAAT ( WVT )  
     A  1523012RADHM AMBULANCEDIENST ( GOUDA AMBU 12 )  

17:20:48 27-04-06 I AMBU A  A1 LANGE MEENTWEG - N463 WOERDENSE VERLAAT ( WVT )  
     A  1523009RADHM AMBULANCEDIENST ( ALPHEN AAN DEN RIJN AMBU 09 )


Bart S

  • Gast
Reactie #1032 Gepost op: 28 april 2006, 11:57:04
Aannemer stuit op dertig granaten in Roermond

 Burgemeester Roermond kondigt noodverordening af
ROERMOND - Burgemeester H. van Beers van Roermond heeft vrijdag een noodverordening afgekondigd. Die geldt voor een gebied langs de spoorlijn IJzeren Rijn bij de wijk Kitskensberg, waar donderdag Duitse brisantgranaten uit de Tweede Wereldoorlog werden gevonden.

De noodverordening moet nieuwsgierigen en schatzoekers op afstand houden, zodat de ruiming van munitie in de wijk Kitskensberg-Heide op een veilige manier gebeurt, aldus de burgemeester.

www.telegraaf.nl


Sander-K

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 370
Reactie #1033 Gepost op: 28 april 2006, 14:53:54
Winkelpui door auto geramd in Heemstede
vrijdag 28 april 2006  

Heemstede - Vrijdag middag rond 12:30 uur heeft een auto een winkel aan de Raadhuisstraat in Heemstede geramd.

De automobilist heeft per ongeluk de deur van een winkel geramd, aldus de politie kennemerland. Er vielen geen gewonden, wel is de eigenaar van de winkel was wel erg geschrokken.

De politie regelde de afhandeling van de aanrijding en de auto werd voor technische controle veiliggesteld. De eerste indruk is dat de schade aan de pui beperkt van aard is.

Bron en Foto: www.abradio.nl
Later meer foto's op: www.brandweerheemstede.nl


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1034 Gepost op: 28 april 2006, 15:54:58
Apeldoornse peuter met auto aan de haal
APELDOORN - Een 3-jarige peuter is donderdag in Apeldoorn met de auto van zijn vader de tuin van de buren ingereden. Het kind is ongedeerd gebleven, meldt de politie vrijdag.
De peuter had in een onbewaakt ogenblik de sleutels van de auto weten te bemachtigen. Daarna klom hij in de auto, die begon te rijden zodra hij het voertuig had gestart.
Eerst ramde de jonge bestuurder de auto van de buren, waarna hij met de auto tot stilstand kwam in hun tuin. De auto en de tuin liepen daarbij schade op.
www.nu.nl


Michelle1983

  • Gast
Reactie #1035 Gepost op: 28 april 2006, 15:59:01
Winkeldievegge aangehouden
TILBURG – In de Jan Heijnsstraat te Tilburg hebben agenten vanmiddag een 40 jarige vrouw uit Tilburg aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had bij een supermarkt medicijnen ter waarde van € 1.95 weggenomen. Buiten de winkel werd ze aangesproken door een beveiligingsmedewerker die de vrouw vervolgens overdroeg aan de politie. Tegen de vrouw wordt proces verbaal opgemaakt.
 
Bron: politiemwb.nl


BRANDWEERVOERTUIGEN.NL

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,060
  • Laat ieder in zijn waarde
    • www.brandweervoertuigen.nl
Reactie #1036 Gepost op: 29 april 2006, 12:04:44
Explosieven gevonden in Rotterdamse woning

ROTTERDAM (ANP) - In een woning aan de Franselaan in Rotterdam heeft de politie zaterdagochtend vroeg explosieven aangetroffen. De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) haalde de explosieven uit de woning en bracht ze op een gecontroleerde manier tot ontploffing.

Om welke ontplofbare stoffen het gaat, was zaterdagochtend nog niet bekend, maar de EOD typeerde de gevonden explosieven als instabiel, aldus de politie. De gevonden waar werd tussen negen en twaalf uur op een nabijgelegen veld opgeblazen. ,,De EOD heeft de gevonden explosieven in vier delen tot ontploffing gebracht. Omdat het zich in een woonwijk afspeelt, kon er per keer niet al teveel tot ontploffing worden gebracht. Alleen de laatste keer ging het om een wat grotere hoeveelheid die dan ook werd ingegraven‘‘, aldus de politiewoordvoerder.

Bij de politie-inval zijn drie mannen en een vrouw aangehouden. Over hun identiteit kon de politie nog geen mededelingen doen. De inval vond vroeg in de nacht plaats na een tip. Ook aan het begin van de middag cirkelde er nog een helikopter boven de wijk, het Nederlands Forensisch Instituut was ter plekke net als politie- en brandweerwagens en de nodige ambulances.

De vijftien bewoners van zeven buurwoningen moesten ‘s nachts na de vondst hun huis verlaten en werden opgevangen in een nabijgelegen politiebureau.

29.04.06 12:21 ANP
Brandweerfotografie Ton van der Toolen  kijk ook op  www.brandweervoertuigen.nl  Op alle geplaatste foto's zit Copyright


Patriess

  • Verpleegkundige/EHV/BHV+/LOTUS i.o.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,804
Reactie #1037 Gepost op: 29 april 2006, 12:47:01
Brand radio kootwijk

[verwijderd door de beheerder]
Nurse powerrrrr


Martijn Slotboom

  • Belangstellende
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,279
  • Laten we het gezellig houden op het forum
Reactie #1038 Gepost op: 29 april 2006, 14:52:52
Haarlemmer houdt ambulancepersoneel tegen
HAARLEM - Op de Barteljorisstraat in Haarlem is donderdagavond een 24-jarige man aangehouden omdat hij het ambulancepersoneel belemmerde bij het werk. Terwijl ambulancepersoneel bezig was een onwel geworden vriend van de man te behandelen, vertoonde de verdachte zodanig agressief gedrag dat zij hun werk niet konden doen. De agenten probeerden de man tot rede te krijgen, waarna het gedrag alleen maar erger werd en hij begon de agenten uit te schelden
 
Toen de agenten tot de aanhouding overgingen, verzette de man zich fel. Nadat hij onder controle was gebracht, werd hij overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

zuidkennemerland.webregio.nl


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1039 Gepost op: 29 april 2006, 16:22:10
Steekvlam betekent einde brandweeroefening
WADDINXVEEN - Een brandweerdemonstratie in Waddinxveen is zaterdag voor één van de betrokken medewerkers verkeerd afgelopen.
Een brandweerman kreeg een steekvlam in zijn gezicht toen hij de cabine van een namaakhelikopter in brand wilde steken voor een demonstratie. Mogelijk was er een te grote concentratie gas in de cabine aanwezig. Het haar van de brandweerman raakte verschroeid; verder liep hij brandwonden op aan zijn oren. De demonstratie in Waddinxveen werd na het ongeluk onmiddellijk stopgezet

Er zijn 2 brandweermensen per ambulance afgevoerd.
De demonstratie is na 10 minuten hervat.




Vrachtwagen rijdt bijna Leidse gracht in
LEIDEN - In Leiden is een vrachtwagen bijna de gracht ingereden. De chauffeur was waarschijnlijk vergeten om de handrem van z'n 12-tonner te gebruiken, waardoor de vrachtwagen begon te rollen.  
Een zware paal voorkwam dat de truck het water aan de Vismarkt ingleed. De chauffeur had zich toen al in veiligheid gebracht. Een grote kraan is daarna uren bezig geweest om de vrachtwagen, die deels boven de gracht hing, weer op z'n plaats te krijgen.  
www.rtvwest.nl