Uit de media 2006

Auteur Topic: Uit de media 2006  (gelezen 362715 keer)

0 gebruikers (en 6 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1050 Gepost op: 1 mei 2006, 20:58:05
http://www.telegraaf.nl/binnenland/40464391/Burgemeester_Blaricum_beboet_bij_alcoholcontrole.html

ma 1 mei 2006, 18:53
Burgemeester Blaricum beboet bij alcoholcontrole
BLARICUM - De burgemeester van Blaricum kon donderdagavond de vergadering van de gemeenteraad niet voorzitten omdat ze was aangehouden bij een alcoholcontrole. Dat blijkt een brief die burgemeester H. Ton vrijdag aan de raad schreef en die maandag bekend is gemaakt.

Ton was met de auto op weg naar de vergadering toen bij een alcoholcontrole bleek dat ze te veel had gedronken. In een persverklaring stelt de burgemeester dat ze een boete heeft gekregen en na een uur weer mocht rijden. „Wat mij betreft is dit een keer en nooit weer. Ik heb mij voorgenomen niet meer te zullen drinken als ik in functie ben, en dat is voor een burgemeester 24 uur per dag.”


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1051 Gepost op: 1 mei 2006, 20:59:49
http://www.telegraaf.nl/binnenland/40454471/Drietal_aangehouden_na_bezoek_aan_wapenbeurs.html

ma 1 mei 2006, 17:57
Drietal aangehouden na bezoek aan wapenbeurs
OSSENDRECHT - De politie heeft zondag drie personen aangehouden bij een internationale wapencontrole langs de grens met België. Daarbij werden onder meer verscheidene geweren, een seinpistool, alarmpistolen en een balletjespistool in beslag genomen.

Ook vonden de agenten patroonhouders voor machinepistolen, munitie voor pistolen, een revolver en op machinepistolen lijkende imitatiewapens. De controle vond plaats na een wapenbeurs in het Belgische Ciney, zo maakte de politie maandag bekend.

Het aangehouden drietal is een 64-jarige Amsterdammer, een 56-jarige man uit Spijkenisse en een 21-jarige inwoner van Rockanje. Zeven anderen kregen een proces-verbaal.

Net als voorgaande jaren hield de Begische politie de beurs in Ciney nauwlettend in de gaten. „De strijd tegen illegale wapenhandel is op nationaal- en internationaal vlak een prioriteit, omdat illegale wapenhandel zeer nauw verbonden is met de strijd tegen georganiseerd criminaliteit en terrorisme”, aldus de Belgische federale politie.

De wapenbeurs van Ciney is de grootste van België. Gemiddeld komen er minstens 10.000 bezoekers. Meer dan vijftig wapencontroleurs controleerden de bezoekers en kramen, ook werd informatie doorgespeeld aan onder meer de Nederlandse politie.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1052 Gepost op: 1 mei 2006, 21:05:56
http://www.haarlemsdagblad.nl/nieuws/regionaal/haarlemmermeer/article506841.ece?secId=587

Snel nieuwe kazerne brandweer Nieuw-Vennep

Gepubliceerd op 30 april 2006, 11:03
Nieuw-Vennep -  Als alles meezit, heeft Nieuw-Vennep begin 2008 een nieuwe brandweerkazerne. De plek op bedrijventerrein Nieuw-Vennep Zuid voldoet aan de eisen van de brandweer, zeker wat betreft aanrijtijden in het zuidelijke deel van de polder.


Ook kan, door de goede uitvalswegen, goed worden bijgesprongen bij calamiteiten in Rijsenhout en Hoofddorp - bijvoorbeeld bij het Spaarne Ziekenhuis.
De nieuwe kazerne aan de Pesetaweg wordt 24 uur per dag bemand, zodat er ook slaapplekken moeten komen. Beroepskrachten en vrijwilligers werken er samen, waarbij ook de vrijwilligers meedraaien in de 24-uursbezetting. Nu zijn ze nog apart gehuisvest. De professionele 24-uursbezetting zit tijdelijk in een verbouwd pand aan de Noorderdreef in Nieuw-Vennep, de vrijwiligerspool huist al tijden aan de Kalsslagerring.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1053 Gepost op: 1 mei 2006, 22:45:45
http://www.tctubantia.nl/regio/almelo/article301959.ece

Brandweer gaat in showbizz

ALMELO - De hitte van vuur ruilen ze om voor de warmte van studiolampen, de brandweerslang voor een microfoon. Het Almelose Brandweerkorps gooit het over de muzikale boeg en gaat meedoen aan het muzikale televisieprogramma De Zingende Zaak.
Dertien brandweermensen - mannen en vrouwen - hebben zich opgegeven voor het televisieprogramma, waarin medewerkers van bedrijven het tegen elkaar opnemen met een muzikale show. Het idee om mee te doen, ontstond aan de koffietafel.
Na een voorselectie worden twee brandweermensen uitgenodigd in de Hilversumse studio, waar ze een tweedaagse training krijgen en de strijd tegen andere teams begint.
Presentatoren Gregory Bak en Jochem van Gelder praten de show aan elkaar. Wie benieuwd is naar de vocale capaciteiten van de vuurvechters, moet vanaf zondag 16 juli afstemmen op de NCRV, Nederland 1.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1054 Gepost op: 1 mei 2006, 22:56:07
http://www.destentor.nl/kampen/article301075.ece

Rapport brandweer wel klaar, maar niet openbaar

KAMPEN - Het rapport dat de gemeente Kampen heeft laten uitvoeren naar de sfeer en onderlinge verhoudingen bij het Kamper brandweerkorps is wel klaar, maar nog niet openbaar.
Aanleiding tot het onderzoek door de gemeente is de toenemende speculaties over onvrede tussen de brandweercommandant Cor Bastiaan en een groot deel van de vrijwilligers.

Zo lieten de beide voorgangers van Bastiaan, D. Leurink en G. Vinke, zich in deze krant in kritische bewoordingen uit over de huidige gang van zaken binnen het korps.

Hoewel burgemeester Jan Oosterhof achter zijn brandweercommandant ging staan, werd toch besloten een onderzoek te laten instellen door het bureau K+M Interim management.

Zo verweet de oud-brandweercommandant Dick Leurink in een ingezonden brief dat burgemeester Jan Oosterhof zou hebben gejokt over de huidige werksfeer bij het brandweerkorps. Leurink gaf aan dat de sfeer sinds het aantreden van de huidige commandant, Cor Bastiaan, slecht te noemen is.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1055 Gepost op: 1 mei 2006, 22:59:35
http://www.blikopnieuws.nl/bericht/24375

Gouden Rookmelder 2005 naar woonzorgcentrum de Looborch

Zeist - De directie van woonzorgcentrum de Looborch heeft uit handen van burgemeester drs. J.J.L.M. Janssen van Zeist de Gouden Rookmelder 2005 ontvangen. De Gouden Rookmelder is een stimuleringsprijs gericht op het beperken van loze brandalarmen. De prijs is aan woonzorgcentrum de Looborch uitgereikt omdat deze instelling er als beste in is geslaagd om het aantal loze brandmeldingen in 2005 te beperken.
Loze brandmeldingen vormen een fors probleem in de gemeente Zeist. In 2005 werd de Brandweer van Zeist 453 maal gealarmeerd door brandmeldingen van brandmeldinstallaties. In 39 gevallen betrof het een echte brand. In 414 gevallen betrof het een loos alarm. In 2005 was gemeentebreed sprake van een overschrijding van de landelijke norm met ruim 63%. Het streven is de overschrijding tot een minimum terug te brengen.


Sander-K

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 370
Reactie #1056 Gepost op: 1 mei 2006, 23:03:55
Brand in bollenschuur aan de Vogelenzangseweg
maandag 1 mei 2006  

Vogelenzang - Maandagmorgen rond 08:10 uur is er brand uitgebroken in een bollenschuur aan de Vogelenzangseweg in Vogelenzang.
  
Een schuur van 15 meter lang is geheel in as gelegd en enkele bomen in de omgeving hadden ook vlam gevat. In de schuur was asbest verwerkt en de politie zette daarom de omgeving direct af met waarschuwingslint.

Zowel de burgemeester van Heemstede als van Bloemendaal zijn ter plaatse geweest en hebben zich op de hoogte laten stellen door de Brandweer. Buurtbewoners krijgen een brief van de gemeente over wat ze moeten doen als ze asbest aantreffen.

Foto's: Arno de Kock /Kł-media - Tekst: Roderick de Veen
Meer foto's op: www.brandweerhaarlem.nl en www.brandweerkennemerland.nl

Bron: www.abradio.nl


Sander-K

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 370
Reactie #1057 Gepost op: 1 mei 2006, 23:07:21
Ongeval op Hoofdweg Westzijde Nieuw-Vennep
maandag 1 mei 2006

Nieuw-Vennep – Maandagmiddag rond 16:05 Uur heeft er op de Hoofdweg Westzijde in Nieuw-Vennep een verkeersongeval plaats gevonden. 

Op de Hoofdweg Westzijde is een motor door nog onbekende oorzaak in botsing gekomen met een auto. De motorrijder raakte niet gewond maar is wel onderzocht door het ambulance personeel.

De brandweer heeft het wegdek moeten reinigen omdat de motor olie en brandstof lekte. Nadat de weg was schoongemaakt en de motor weggesleept was kon de weg na ongeveer driekwartier weer worden vrijgegeven.

Foto's: Jeffrey Koper / Kł-media - Tekst: Roderick de Veen
Bron: www.abradio.nl


Sander-K

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 370
Reactie #1058 Gepost op: 1 mei 2006, 23:20:39
Scooter rijdt door na ongeval in IJmuiden
maandag 1 mei 2006

IJmuiden – Maandagavond rond 20:22 Uur heeft er een verkeersongeval plaats gevonden op de Lange Nieuwstraat ter hoogte van het oude postkantoor.  

Op de zebraovergang is een persoon aangereden door een scooter die geen voorrang verleende aan het slachtoffer. De dader is na het ongeval doorgereden zonder zich om het slachtoffer te bekommeren.

De politie is direct een zoekactie gestart naar de doorrijdende scooterbestuurster. Het slachtoffer een 58-Jarige man uit IJmuiden is met zeer ernstig letsel onder politiemotor escorte naar een ziekenhuis in de regio vervoerd.

Een getuige heeft de scooterbestuurster aangesproken en dringend verzocht zich te melden op het politie bureau. Het gaat om twee 19-Jarige meisjes en zij zijn aangehouden nadat ze zich gemeld hadden op het bureau.

De Lange Nieuwstraat is ongeveer tot 22:00 Uur afgesloten geweest.

Bron en Foto: www.abradio.nl


7194

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 5,128
Reactie #1059 Gepost op: 2 mei 2006, 14:23:44
Vrouw dient klacht in na optreden van politie
 
Datum: 02-05-2006 - 11.29 | Bron: Blik op nieuws
 
Baarn - Een inwoonster uit Baarn heeft maandagochtend een klacht ingediend bij de politie. Dit na aanleiding over het in haar ogen harde optreden van de politie. Na afloop van het Oranjefeest in de Pekingtuin ontstond er een vechtpartij tussen tientallen jongeren in de Bosstraat. Hierop greep de politie hardhandig in volgens de vrouw. Zij werd zelf gebeten door een politiehond en volgens haar raakte er ook anderen gewond, waarvan een persoon zijn arm brak door een klap met een wapenstok.

Na diverse waarschuwingen van de politie naar de jongeren om uit elkaar te gaan en zich te verspreiden,voldeed men daar niet aan. Hierop greep de politie in met behulp van de wapenstok en politiehond. Tijdens het herstellen van de openbare orde kregen ook agenten vuistslagen in het gezicht. De verdachte, een 21-jarige inwoner van Baarn, werd hiervoor aangehouden. Agenten van het district Binnensticht (Zeist) onderzoeken wat er nu precies is gebeurd.