Uit de media 2006

Auteur Topic: Uit de media 2006  (gelezen 362533 keer)

0 gebruikers (en 6 gasten bekijken dit topic.

Bart S

  • Gast
Reactie #1070 Gepost op: 3 mei 2006, 14:47:35
Oude pakhuizen in brand in Brooklyn
NEW YORK - Een uitslaande brand in New York heeft dinsdag een complex van zeven historische pakhuizen in de as gelegd.

De enorme rookwolk die boven de wijk Brooklyn hing bracht herinneringen boven aan de aanslag op het World Trade Center, bijna vijf jaar geleden. Woensdagmorgen was de brandweer nog steeds aan het blussen.

Kort nadat de muren van een van de aan het water gelegen pakhuizen waren ingestort zei de brandweer er vanuit te gaan dat de brand is aangestoken. Aanwijzingen daarvoor zijn dat alle gebouwen tegelijk in lichterlaaie stonden toen de brandweer arriveerde en dat de brand 's morgens vroeg was uitgebroken, zei brandweerchef Nicholas Scoppetta.

De vorige grote brand in New York, de aanslag op het WTC niet meegerekend, was die van 1995 in het St. George Hotel in Brooklyn, zei stadshistoricus John Mulligan.
www.detelegraaf.nl

Vuurzee New York gaat tweede dag in

Uitgegeven: 3 mei 2006 13:58
Laatst gewijzigd: 3 mei 2006 15:28
AMSTERDAM - Na twee dagen blussen is de brandweer in New York er nog niet in geslaagd een enorme brand onder controle te krijgen. De brand brak dinsdag uit in een leegstaande fabriek in de wijk Brooklyn. Vijftien oude pakhuizen zijn inmiddels gegrepen door het vuur dat wordt aangewakkerd door de sterke wind.

"De hitte is zo hevig dat we niet dichtbij de brand kunnen komen", reageerde brandweercommandant John Postel. "Toen de eerste brandweerlieden arriveerden stonden de meeste gebouwen al volledig in brand". Kort nadat de muren van een van de aan het water gelegen pakhuizen waren ingestort zei de brandweer er vanuit te gaan dat de brand is aangestoken.


Brandweerlieden bestrijden het vuur

De brandweer, die met meer dan vierhonderd man present is, houdt van drie kanten omringende panden nat, terwijl vijf blusboten water uit de East River op de vlammen spuiten - een techniek die bekend staat als 'surround and drown' (omsingelen en verdrinken). Veertien brandweerlieden hebben lichte verwondingen opgelopen, maar verder zijn er voor zover bekend geen slachtoffers.

Verwacht wordt dat de brand nog twee dagen zal aanhouden. Het monumentale complex - de Greenpoint Terminal Market - stond op de nominatie om te worden gerenoveerd tot een woongebied. Eind 19de eeuw was hier onder andere de grootste touwfabriek van de wereld gevestigd.

De vorige grote brand in New York, de aanslag op het WTC niet meegerekend, was die van 1995 in het St. George Hotel in Brooklyn, zei stadshistoricus John Mulligan.

www.nu.nl


Martijn Slotboom

  • Belangstellende
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,279
  • Laten we het gezellig houden op het forum
Reactie #1071 Gepost op: 3 mei 2006, 16:11:21









foto's : www.cnn.com


ArieScanner

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,623
  • Met vriendelijke Groet, ArieScanner
    • Persmoment.nl - This is the moment!
Reactie #1072 Gepost op: 3 mei 2006, 16:13:23
De Lifeliner 1 staat met pech op het Museumplein. De heli moest uitrukken omdat een man van drie meter hoog was gevallen.
De man maakte de val op de Bilderdijkkade, waardoor de helikopter op het Museumplein landde. Toen de man was behandeld, kon de helikopter echter niet meer opstijgen. Het medische personeel van de traumahelikopter is naar de VU gebracht en de piloot is naar Schiphol. Er zou een monteur uit Duitsland moeten komen. Vandaag kan de Lifeliner 1 zowiezo niet meer uitrukken, waarschijnlijk gaat het Mobiel Medisch Team met de bus naar meldingen.
Persmoment.nl - Fotografie: www.persmoment.nl  Brandweer Diemen Web-Log: www.kazernediemen.web-log.nl


Firefly

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 590
  • Risicobewustzijn is een kwaliteit!
Reactie #1073 Gepost op: 3 mei 2006, 22:50:43
Douane verwoest natuur op Texel

TEXEL Staatsbosbeheer op Texel is woest op de douane en de marechaussee. Zij hebben uniek natuurgebied op het eiland onherstelbaar beschadigd door met een terreinwagen controles langs de kust uit te voeren.
De douane en de marechaussee zijn in de Hors en in de Slufter dwars door de duinen gereden. De douane controleert de kuststrook in verband met smokkel en terrorisme.
Volgens de douane was het noodzakelijk om het gebied, dat officieel eigendom is van defensie, in te gaan. Staatsbosbeheer is daar niet van overtuigd en wil opheldering over de actie.

3 mei 2006
Bron: RTVNH
Brandwacht 1e klas + WVD


brw arie

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,131
  • one misson one goal
Reactie #1074 Gepost op: 4 mei 2006, 00:08:29
Wat jij "tieren en klieren" noemt is voor andere irritatie.

Lees dit topic maar eens, daar zie je dat veel mensen zich storen aan het feit dat er zo ontzettend veel nieuwe topics worden geopend steeds, terwijl die vaak in veel beter andere subtopics passen.

En daarom zijn er door de modjes regels opgesteld, zoals dat 't niet nodig is om 'n heel nieuw topic te maken als je er niet eens tekst of foto's inzet (en dus alleen maar wat p2000 codes en 'n linkje).

En als daar dan iets van gezegd wordt heeft dat niks met tieren en klieren te maken, maar gewoon met 't feit dat sommige het forum wel graag overzichtelijk houden.
En je ziet zelf dat dit topic verplaats is naar "uit de media" dus mijn commentaar sloeg wel degelijk ergens op.

SORRY KARIM ZAL HET NIE MEER DOEN!!!
bhv-er, Hoofd brandwacht,lid ogs team boxmeer(opgeheven per 01-04-2014), onderbrandmeester in opleiding,zelfstandig ondernemer van bakker bart  steunt


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1075 Gepost op: 4 mei 2006, 20:02:43
http://planet.nl/planet/show/id=62967/contentid=709128/sc=7f7205

Treinen vallen uit door bermbranden
Gepubliceerd op donderdag 04 mei 2006
UTRECHT (ANP) - Het treinverkeer tussen Breda, Tilburg en Boxtel is sinds half zes gestaakt wegens meerdere bermbranden. Hierdoor rijden ook geen treinen tussen Tilburg en Den Bosch, aldus ProRail donderdag.

Reizigers tussen Breda en Boxtel moeten rekening houden met een vertraging van meer dan 60 minuten. Doorgaande reizigers tussen Eindhoven en Breda kunnen omreizen via Utrecht.

Volgens ProRail is de brandweer druk bezig de branden te blussen. Ook staan er enkele bielzen in brand, aldus een woordvoerder. De oorzaak is niet bekend, maar niet uitgesloten wordt dat vonken van een remmende goederentrein de branden hebben veroorzaakt. Vermoedelijk zijn enkele duizenden reizigers gestrand op de stations, aldus ProRail.


Martijn Slotboom

  • Belangstellende
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,279
  • Laten we het gezellig houden op het forum
Reactie #1076 Gepost op: 5 mei 2006, 06:57:00
Grote brand Belgisch vliegveld Zaventem
Vrijdag 5 Mei 2006

ZAVENTEM (ANP) - Een grote brand op het Brusselse vliegveld Zaventem heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een onderhoudshangar en een vliegtuig in de as gelegd. Een medewerker moest met ernstige brandwonden worden overgebracht naar een ziekenhuis, een brandweerman raakte lichtgewond.

In de loods stonden vier vliegtuigen. Een daarvan is door het vuur volledig vernield, twee anderen raakten zwaar beschadigd. De brandweer voorkwam dat een vierde vliegtuig schade opliep en wist ook te voorkomen dat het vuur oversloeg naar aangrenzende hangars.

Het vliegverkeer heeft geen hinder ondervonden van de brand. Om welk type vliegtuigen het gaat is niet bekend. Over de oorzaak is nog niets bekend.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Twee woningen in Wildervank door brand verwoest
Uitgegeven op vrijdag 05 mei 2006 om 06:47:27   

(Novum) - Wildervank. Twee woningen in het Groningse Wildervank zijn vrijdagnacht voor een groot deel door brand verwoest. Van de bovenverdiepingen is niets meer over. De huizen liepen grote rook- en waterschade op, maar niemand raakte gewond. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, meldt de politie.

De woningbrand aan de Torenstraat werd om 01.17 uur door de bewoners gemeld. Een inwoner merkte dat de woning vol rook kwam te staan, bracht zijn vrouw en kind in veiligheid en meldde de brand.

De eerste tankautospuit van Veendam kwam binnen dertien minuten ter plaatse, maar de vlammen sloegen al uit het dak van de woning. Het vuur dreigde over te slaan naar de naastgelegen woning. De bewoners van die woning hadden hun huis toen al verlaten. De brandweer kon niet voorkomen dat het vuur via het dak oversloeg. Met behulp van een hoogwerker werd de brand van bovenaf bestreden. Daarnaast werden twee tankautospuiten ingezet.

Om 02.55 uur werd het sein brand meester gegeven. Het nablussen heeft nog een flinke tijd in beslag genomen. Een deel van de Torenstraat heeft een tijd zonder stroom gezeten. Het energiebedrijf heeft de energievoorziening hersteld


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1077 Gepost op: 5 mei 2006, 18:03:55
http://www.ad.nl/fun/bizar/article316653.ece

Zuinige tanker zet stofzuiger in brand

ALBLASSERDAM - Een 19-jarige man uit Alblasserdam heeft woensdagavond een stofzuiginstallatie van een tankstation aan de Edisonweg in brand gezet. Hij wilde de benzinetank van een auto die naar de sloop ging leeghalen zodat hij de brandstof nog kon gebruiken. Met een stofzuiger van het tankstation probeerde hij de benzine uit de tank te zuigen en in een jerrycan over te hevelen. Vervolgens vloog de hele stofzuigerinstallatie in de brand. De brandweer bluste de vlammen en kon zo erger voorkomen.
De 19-jarige man was inmiddels verdwenen, maar de politie kon hem naar aanleiding van camerabeelden opsporen. Hij heeft spijt en wil de schade betalen, liet de politie donderdag weten.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1078 Gepost op: 6 mei 2006, 13:18:31
http://www.elsevier.nl/nieuws/laatste_24_uur/nieuwsbericht/asp/artnr/97554/

zaterdag 6 mei 2006 11:30
Organisatie cruise verhaalt schade op reder

(Novum) - De reisorganisatie Cruise Travel wil de schade die is ontstaan door een brand aan boord van een cruiseschip verhalen op de reder. Op het cruiseschip Calypso brak zaterdagochtend op ongeveer dertig kilometer afstand van de Engelse zuidkust brand uit in de machinekamer. Aan boord bevinden zich 462 Nederlandse passagiers. Geen van hen is gewond geraakt, zegt directielid Corrie Broere van reisorganisatie Cruise Travel.

Het schip wordt door de Engelse kustwacht geïnspecteerd voordat het later op de dag waarschijnlijk naar Southampton wordt gesleept. Omstreeks 11.00 uur ligt het vaartuig voor de kust van New Haven.

De reisorganisatie organiseerde de cruise voor de viering van het twintigjarige jubileum van het bedrijf. 'De brand berokkent ons heel veel schade', zegt Broere. 'Het doet ons geen goed. De cruise zou het hoogtepunt zijn van het twintigjarig bestaan van Cruise Travel. U kunt er op rekenen dat de schade wordt verhaald.'

De passagiers zijn donderdag aan boord gegaan in het Belgische Zeebrugge en waren onderweg naar Guernsey, een van de Kanaaleilanden. Het schip zou de cruise in Rotterdam beginnen, maar door technische mankementen kon reder Louis Cruise Lines niet tijdig aanwezig zijn in de Maasstad. De reisorganisatie moest toen opdraaien voor de kosten van ingehuurde bussen.

Veel van de passagiers hebben al vaker met Cruise travel gereisd, zegt Broere. 'Ze moesten 'heel veel' betalen: de prijzen starten vanaf 395 euro.' Het is nog niet bekend wanneer en hoe de passagiers naar Nederland kunnen terugkeren. De brand heeft nog meer gevolgen voor de organisatie. Zondagavond zou een jazzcruise vanaf Rotterdam vertrekken, die nu moet worden afgeblazen.

De brand brak omstreeks 03.30 uit in een van de motoren in de machinekamer en was na ruim een uur onder controle. Ook na het blussen was sprake van een stevige rookontwikkeling. Volgens Broere zijn de veiligheidsprotocollen goed gevolgd. Iedereen werd gewekt en kreeg een zwemvest uitgereikt. De passagiers moesten in afwachting van de bluswerkzaamheden op het dek blijven. In de loop van de ochtend konden de passagiers eten en drinken in de lounges. De mensen waren volgens Broere 'best geschrokken', maar paniek zou zijn uitgebleven.

De hulpverlening is snel op gang gekomen. 'Vele, vele' reddingseenheden zijn het cruiseschip dat onder Cypriotische vlag vaart, bij Beachy Head te hulp geschoten, zei opzichter Eric Birkett van de Britse kustwacht eerder tegen persbureau Associated Press. Reddingshelikopters hebben brandweerlieden naar het schip gevlogen. Op het schip zijn 246 Italiaanse en Griekse bemanningsleden. Het driesterrenschip van 11.000 ton is geschikt voor maximaal 486 passagiers. Ongeveer vijftien werknemers van Cruise Travel reisden mee als begeleiding.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1079 Gepost op: 6 mei 2006, 16:30:56
http://www.destentor.nl/vpitems/article317062.ece

Huifkar met patiënten verpleeghuis kantelt

DEN HAM (ANP) - Door een ongeval met een huifkar in Den Ham zijn vrijdag drie patiënten van een verpleeghuis in het Overijsselse dorp gewond geraakt. Zij waren op Bevrijdingsdag een dagje uit.

De politie meldde zaterdag dat in de huifkar twintig patiënten uit het verpleeghuis zaten. De kar kantelde, toen hij een onverharde weg insloeg. De gewonden, een 89-jarige en 85-jarige vrouw en een 88-jarige man, zijn per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. Een aantal andere passagiers liep lichte verwondingen op.