Uit de media 2006

Auteur Topic: Uit de media 2006  (gelezen 372754 keer)

0 gebruikers (en 8 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1130 Gepost op: 12 mei 2006, 23:42:53
http://www.omroepbrabant.nl/news.aspx?id=62340

Opnieuw gaswolk boven Moerdijk
Reageer op dit artikelPrintVerstuur dit artikel

MOERDIJK - Bij Afval Terminal Moerdijk is vrijdag een blauwe wolk uit de verbrandingsoven ontsnapt. Dat meldt de provincie. De chemische samenstelling van de wolk is nog onbekend.

Doordat het windstil was, bleef de wolk boven het terrein van ATM hangen. Medewerkers waarscuwden de politie en brandweer. De brandweer zou volgens ATM metingen hebben verricht maar de resultaten daarvan zijn onbekend.

De wolk kwam vrij terwijl een onbekende hoeveelheid aquatabs werd verbrand, die een chemische reactie zijn aangegaan met restanten oplosmiddel. Aquatabs worden gebruikt voor de reiniging van zwembaden. Er zijn geen gezondheidsklachten gemeld.

ATM heeft de verbrandingsoven stilgelegd. Medewerkers van de provincie hebben vrijdagmiddag controles uitgevoerd op het bedrijfsterrein. De milieudienst onderzoekt het voorval. De uitslag van dat onderzoek wordt pas op zijn vroegst maandag bekend.

vrijdag 12 mei 2006 om 23:07 uur


Marco ACH

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 187
Reactie #1131 Gepost op: 13 mei 2006, 10:27:20
Bestuurder bestelbusje gewond bij ongeval A22
Op de A22 ter hoogte van Beverwijk richting Alkmaar is zaterdagochtend rond 6.30 uur de bestuurder van een bestelbusje gewond geraakt.

De bestuurder, die onderweg naar huis was, raakte door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en reed via de rechterrijstrook dwars door de vangrail heen. Het bestelbusje bleef na de klap op een talud hangen. Omdat het zich ernstig liet aanzien werd de brandweer gealarmeerd, maar die hoefde niet in actie te komen. De bestuurder is naar het ziekenhuis vervoerd. Een bergingsbedrijf heeft het busje geborgen.







Foto's: Marco Backer
Bron: www.radiobeverwijk.nl
Take a picture of something you see


Marco Marijs

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 75
  • Weer of geen weer, 't is altijd brandweer!
Reactie #1132 Gepost op: 13 mei 2006, 12:01:16
Vandaag is in Middelburg de uitreiking van de Four Freedom Awards. Vanmorgen zijn koningin Beatrix, Prins Willem Alexander en Prinses Máxima met 2 helikopters geland op vliegveld Midden Zeeland in Arnemuiden. De brandweer stond met 1 blusvoertuig standby, en ook de OvD was ter plaatse, evenals een ambulance.
De leden van het koninklijk huis zijn onder begeleiding van politiemotoren naar Middelburg gereden.

Voor foto's zie: http://www.hvfotograaf.nl, klik dan op NIEUWS
Groetjes, Marco.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1133 Gepost op: 13 mei 2006, 15:42:08
http://www.tctubantia.nl/regio/hengelo/article336095.ece

Gasstation ‘een groot drama’

HENGELO - De opkomst van auto’s die op aardgas rijden, is niet te stuiten. Daar zijn ze bij DutCH4 van overtuigd. Want het is een stuk schoner en veiliger dan LPG, benzine en diesel. Het bedrijf opent her en der in het land vulstations en heeft nog veel meer plannen in de pijpleiding. Hengelo, waar de gemeente onlangs met gepaste trots de eerste eigen aardgaswagen in gebruik nam, zou de primeur voor Twente krijgen. DutCH4 noemt dat project inmiddels ‘een groot drama’. Het plan werd al in 2002 gelanceerd door Cogas Almelo: Twente zou een netwerk van zeven vulstations voor aardgas moeten krijgen. Te beginnen in Hengelo, bij het Texaco-station aan de Platinastraat. Ook de Hof van Twente zou er daarna een moeten krijgen. Bovendien zou er een voorlichtingscentrum over het rijden op aardgas moeten komen in het nieuwe Hengelose Techniekmuseum Heim of elders in Hart van Zuid.

DutCH4, die het project van Cogas overnam, zegt vier jaar later er slechts ‘een dossier aan frustraties’ aan over te hebben gehouden. Vooral door miscommunicatie tussen onder meer gemeente en regionale brandweer wil het project maar niet van de grond komen.
Het bedrijf zegt nu eindelijk een melding van de gemeente te hebben gehad dat er dit najaar waarschijnlijk een milieuvergunning afkomt. Veel te laat, vindt DutCH4. Het zegt al zo’n acht ton aan schade te hebben geleden, doordat er twee vulstations zijn aangeschaft, onderzoeken naar het wagenpark van bedrijven nutteloos zijn geworden en pomphouders schadeclaims zouden willen indienen. Het bedrijf laat daarom in een brief aan de gemeenteraad weten zich te bezinnen op juridische stappen.
Burgemeester en wethouders hebben de brief in behandeling en willen de raadscommissie Fysiek binnenkort op de hoogte brengen.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1134 Gepost op: 13 mei 2006, 15:49:06
http://www.telegraaf.nl/buitenland/42159951/Spookschip_met_gemummificeerde_lijken_gevonden.html

za 13 mei 2006, 13:44
Spookschip met gemummificeerde lijken gevonden
MADRID - Voor de kust van het eiland Barbados hebben de autoriteiten een spookschip aangetroffen met aan boord elf gemummificeerde lichamen. Het gaat om Afrikaanse immigranten die illegaal naar Brazilië probeerden te komen, meldde de Spaanse krant El País.

Aan boord van het pleziervaartuig troffen onderzoekers de identiteitspapieren van in totaal 37 mensen aan. Men gaat er van uit dat ze allemaal zijn overleden. Het vaartuig kampte met motorstoring en zou drie maanden op zee hebben gedobberd. De opvarenden zijn vermoedelijk allemaal van dorst omgekomen. De sterksten hebben vermoedelijk de eerste overledenen overboord gezet, aldus de onderzoekers.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1135 Gepost op: 13 mei 2006, 19:21:53
http://www.ad.nl/binnenland/article334387.ece

Pedo blijft onbeschermd

RIDDERKERK - De rechtbank van Rotterdam kan niet zorgen voor bescherming van de 77-jarige kindermisbruiker...
... uit Ridderkerk, die tijdelijk naar huis mag.
De voorlopige hechtenis van de bejaarde man, die heeft bekend twee buurtkinderen van 9 en 13 jaar te hebben misbruikt, werd geschorst omdat de gezondheid van de man in de gevangenis snel achteruit ging. Justitie maakte bezwaar en wees op het gevaar dat de man zich zou kunnen vergrijpen aan buurtkinderen, maar de rechtbank wijst dit van de hand.

,,Tegenover de vrijlating van de man staat, dat hij binnen moet blijven in zijn huis en geen personen onder de 18 jaar mag ontvangen,’’ zegt de persrechter. ,,Dit controleren kunnen we alleen in samenwerking met de wijkagent. Verder hebben we de middelen niet.’’

De man liet eerder weten zich bewust te zijn van mogelijke wraakacties van buurtbewoners. ,,Het is dus ook de keuze van de verdachte zelf. Onze verantwoordelijkheden reiken niet zo ver.’’

De vereenzaamde en 'anoniem' levende Ridderkerker lokte buurtkinderen naar zijn woning in Drievliet met snoep en geld. Hij keek pornofilms met de kinderen. Het meisje zou hij tussen de benen hebben gelikt. Het jongetje zou hij hebben betast. Nadat de Ridderkerker de jongen vijftien euro bood om zich aan hem te kunnen vergrijpen, werd de man aangehouden. Hij bekende direct. Zijn zaak wordt behandeld voor de rechter als psychologen klaar zijn met rapportage van gesprekken met de man.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1136 Gepost op: 13 mei 2006, 19:32:13
http://www.destentor.nl/apeldoorn/article335187.ece

Eind aan golf van vandalisme in Apeldoorn
door GEP LEEFLANG en FEMKE STERKEN

13 MEI 2006 - APELDOORN - Met de aanhouding van tien jongeren heeft de Apeldoornse politie een golf van uitgaansvandalisme opgelost. De jongeren bekenden bijna bijna honderd vernielingen, in de omgeving van de Parken en de Loolaan. Onderzoek naar een tweede groep stapjongeren loopt nog. Zij zijn verantwoordelijk voor een spoor van vernielingen richting Ugchelen.
Slideshow image
VORIGE
VOLGENDE
Ingegooide ruiten, kapotgetrapte autospiegels, graffiti, containerbrandjes, vernielde bloempotten, vazen, plantenbakken en borden langs wegen en in tuinen. De jongeren vonden het wel geinig, nadat ze tijdens het stappen door alcohol en een stickie in de sfeer waren gebracht. Op hun route vanaf het Caterplein naar huis, leidde het echter tot grote frustraties.

Opgelucht

De politie zette zwaar in op het oplossen van het aanhoudende uitgaansvandalisme. ‘We zijn opgelucht dat maanden van extra surveillances en extra nachtdiensten zich nu hebben uitbetaald,’ zegt wijkagent Eric Versteegen, die het onderzoek leidde.

Lange tijd was onzeker of de daders wel in de kraag zouden worden gepakt. ‘We hadden het gevoel dat we er dichtbij waren, ik reed nota bene zelf in een horecanacht in burgerauto achter deze groep aan, maar als je geen overtredingen constateert kun je niks beginnen,’ aldus Versteegen.

Een verloren sleutelbosje bij de Van Voorthuyzenschool aan de Heuvellaan was de aanwijzing die naar de jongeren leidde. Bij de school waren telkens weer ruiten ingegooid en de politie had er intensief gecontroleerd. Eén van de vier sleutels uit het gevonden bosje bleek van een kluisje in een scholengemeenschap. De scholier aan wie de sleutel was uitgeleend bekende een aantal vernielingen en gaf aan welke jongeren er nog meer bij betrokken waren geweest.

Sensatiezucht

‘Doorsnee jongeren. Het zou ook uw of mijn zoon kunnen zijn geweest’, aldus Versteegen. Jongeren van zestien tot achttien jaar. ‘Goede opleiding, geen allochtonen, geen strafblad.’ Sensatiezucht en groepsvorming zorgden ervoor dat ze zich misdroegen.


Sander-K

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 370
Reactie #1137 Gepost op: 14 mei 2006, 23:53:53
Omdat het ZOVEEL nieuws is met foto('s) erbij maar even alles op een rij:

» Bizar ongeval op Westelijke Randweg N208

» Bewoner in ziekenhuis na schoorsteenbrand

» Vechtpartij tussen twee groepen op Schalkwijkerstraat

» Kind valt van twee hoog naar beneden

» Aanrijding met politieauto na bedreiging met wapen

» Brandweer van Beverwijk twee keer in de prijzen

Alles te zien en te lezen op www.abradio.nl


Sander-K

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 370
Reactie #1138 Gepost op: 15 mei 2006, 09:01:39
:D Opnieuw weer een 2-tal items:

» Grote natuurbrand voorkomen door buurtbewoners

» Kat in nood letterlijk uit de put gehaald

Te lezen op en te zien: www.abradio.nl


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1139 Gepost op: 15 mei 2006, 14:43:52
Haagse school ontruimd vanwege brand
DEN HAAG - Het Christelijk Gymnasium Sorghvliet aan de Johan de Wittlaan in Den Haag is maandagmiddag ontruimd vanwege een brand.
Enkele honderden leraren en scholieren zijn opgevangen in het Nederlands Congrescentrum. Er zijn vandaag geen lessen meer op de school.
De brand ontstond in een ruimte op de tweede verdieping van het gebouw in een transistorradio. De brandweer heeft het vuur in de Haagse school geblust. Vanwege de vele rook die bij de brand vrijkwam, wordt het gebouw geventileerd.  
www.rtvwest.nl