Uit de media 2006

Auteur Topic: Uit de media 2006  (gelezen 372756 keer)

0 gebruikers (en 10 gasten bekijken dit topic.

scoutcow

  • Anesthesiemedewerker io
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,111
    • Rhovanion
Reactie #1160 Gepost op: 21 mei 2006, 23:36:36
Toen ik gister meevloog met heli holland hoorde ik van die vlieger dat het de traumaheli betrof


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1161 Gepost op: 22 mei 2006, 08:58:02
Persoon gespietst door buis
Loon op Zand - Een persoon is zondag gewond geraakt bij een ongeval bij het Blauwe Meer in Loon op Zand waarbij een jeepje van de weg is geraakt en in een hekwerk terecht is gekomen. Een inzittende van het voertuigje is hierbij gespietst door de bovenste buis van het hek.
De brandweer heeft het hek weggehaald en de buis afgeknipt daarna is de persoon overgebracht naar een ziekenhuis onder begeleiding van de trauma-arts van de heli.

Grote politie-inzet na 'gijzeling'
Weert - De politie heeft zaterdagmiddag naar aanleiding van een melding een onderzoek ingesteld naar een mogelijke gijzeling in een winkel aan de Langstraat. Een medewerkster hoorde rond 15.45 uur een gestommel bij de achterdeur van de winkel en ging poolshoogte nemen. Op de bovenetage zag ze twee ramen open staan en zag ze ook een schim.
Hierdoor schrok de vrouw en gilde tegen een andere medewerkster dat ze moest wegrennen. De vrouw sloot zichzelf vervolgens op in het kantoor.
De andere winkelbediende dacht dat er sprake was van een gijzeling en alarmeerde de politie. De politie sloot de winkel en de omgeving hermetisch af en schakelde een onderhandelaar in. Ook werd er een politiehelikopter en een arrestatieteam ingeschakeld.
Toen de ingesloten vrouw via de interne telefoon contact opnam met het overige personeel, bleek dat er geen sprake was van een gegijzeling.
Een eerste onderzoek van de politie heeft geen inbraaksporen opgeleverd. Onduidelijk is nog wat er precies is gebeurd.
:)

Buurvrouw redt 2-jarige uit bek Rottweiler
Velsen-Noord - In de tuin van een woning in de Wardenaarstraat is een bijna 2-jarig jongetje zwaar gewond geraakt nadat hij is gegrepen door de hond. Het ventje was in de tuin aan het spelen toen hij door de Rottweiler van het gezin werd gegrepen.
De buurvrouw hoorde het kind gillen en zag de grote hond het kind over de grindtegels sleuren. Ze klom over de schutting en heeft het kind uit de bek van de hond bevrijd. Ze is hierbij zelf licht gewond geraakt. Door deze zeer dappere actie heeft ze erger kunnen voorkomen.
De één jaar oude hond is drie weken geleden bij een fokker gekocht. Het dier had het kind twee weken eerder al in zijn hiel gebeten toen het kind op de schommel zat. De hond is door de politie in beslag genomen. Onderzocht wordt wat er met het dier dient te gebeuren.
www.blikopnieuws.nl

 :-\Die had 2 weken geleden dan van mij al een spuitje gekregen.

Gewonden na ongeluk met springkussen
DELFT - Vijf mensen onder wie vier kinderen zijn gewond geraakt bij een ongeluk met een springkussen in Delft.
Een volwassene en twee kinderen zijn in het ziekenhuis opgenomen. Het springkussen stond op een sportcomplex voor een familiefeest. Het kussen was losgeraakt. Tijdens een poging om het vast te zetten waaide het kussen door een windvlaag op, waardoor de kinderen die erop zaten een meter of zeven door de lucht vlogen.
www.rtvwest.nl


Michelle1983

  • Gast
Reactie #1162 Gepost op: 22 mei 2006, 09:36:58
Man gespiest in Loon op Zand tijdens een personeelsuitje
door Paul Spapens

Maandag 22 mei 2006 - Loon op Zand - Een man uit Haarlem is gisteren gespiest op een hekwerk op recreatieterrein Het Blauwe Meer in Loon op Zand tijdens een personeelsuitje. Het slachtoffer raakte zwaargewond, maar is niet in levensgevaar.


Het hekwerk en de kleine terreinwagen op de plaats van het ongeluk op recreatieterrein Het Blauwe Meer. Foto Marie-Therese Kierkels/PVE

Het ongeval gebeurde even na vijf uur tijdens een terreinrit met een voertuig dat het midden houdt tussen een klein model terreinwagen en een quad. Het slachtoffer (40 jaar) zat als bijrijder in dit voertuig. De chauffeur moest remmen, maar zou in plaats daarvan gas hebben gegeven.
De gevolgen waren rampzalig. Het voertuig ramde het hek dat Het Blauwe Meer afscheidt van de belendende bossen. De bovenste stalen pijp van het hek boorde zich dwars door de rechter borst van de man. De pijp ging door de long en stak meer dan twee meter buiten zijn lichaam. Volgens ooggetuigen is het slachtoffer nog zeker drie kwartier bij kennis geweest totdat hij door ambulancepersoneel onder narcose werd gebracht. Op aanwijzingen van het medisch personeel knipten leden van de vrijwillige brandweer van Loon op Zand de buis weg. Aan weerskanten moest een centimeter of tien blijven zitten. Zo is het slachtoffer naar het St. Elisabeth Ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde tijdens een personeelsfeest van KPN. Daaraan namen ettelijke honderden personen deel.

Traumaheli

Vanwege de ernst van de situatie rukten de hulpverleners massaal uit. Ook de traumaheli kwam ter plaatse. De officier van justitie en burgemeester Ria van Hoek van Loon op Zand stelden zich op de hoogte van het bizarre ongeluk. Deze morgen komt een door de burgemeester bijeengeroepen specialistenteam van de gemeente bij elkaar om alle aspecten van de veiligheid te bekijken. „Als het nodig mocht zijn dan treffen we onmiddellijk maatregelen“, reageerde Van Hoek.
Op 10 mei gebeurde met eenzelfde wagen ook op Het Blauwe Meer een dodelijk ongeval. Daarbij kwam de bekende beleggingsexpert Theo Kraan (60) uit Zeist om het leven. De mini-jeeps zijn pas een paar maanden oud. Recreatiepark Het Blauwe Meer in Loon op Zand is sinds vorig jaar eigendom van oud-motorcrosser Gerard Rond.

Bron: Brabants Dagblad

Meldingen:
17:26:01 21-05-06  -GROUP- A1 Baan Achter de Plakken Loon op Zand, L22C

17:13:46 21-05-06  -GROUP- PRIO 1 6641 6871 6892 BLAUWE MEER BAAN ACHTER DE PLAKKEN 1 LOON OP ZAND VKO BEKNELLING


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1163 Gepost op: 23 mei 2006, 00:28:44
ff op het roepnummer letten en de plaats waar ze ingezet zijn......  ;) ;) ::) ::) :o :o :o :P

Nieuwsitem
   

Datum: 22 mei 2006

Planken van molen verwijderd

Rockanje - Maandagmiddag is door de brandweer diverse planken verwijderd van een oude molen die gevestigd is aan de Molendijk. Door de harde wind werden diverse planken los gerukt en kwamen daarbij op de weg terecht. De brandweer heeft de overige planken die ervan af dreigde te vallen ook verwijderd. De eigenaar van de molen kon spreken van een geslaagde operatie en bedankte de brandweerlieden en bood de heren een bak koffie aan.

Foto's: Wil van Balen

http://www.mediatv.nl/items/Map2006/001691/wilvanbalen01.jpg


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1164 Gepost op: 23 mei 2006, 15:10:02
http://www.omroepbrabant.nl/news.aspx?id=62850

Toename onrust Marokkanen Tilburg


De Alfath moskee in TilburgBeluister het audiofragmentReageer op dit artikelPrintVerstuur dit artikel
TILBURG - De onrust bij Marokkanen in Tilburg neemt toe. Ingewijden zeggen dat de zaak op scherp staat nadat de Alfath moskee aan de Stedekestraat door de gemeente is gesloten wegens onveiligheid als er brand zou uitbreken. Een aantal weken geleden werd al het vertrouwen in het bestuur opgezegd.

Afgelopen zondag waren er bestuursverkiezingen maar men kwam er niet uit. Het verliep in een heftige, beladen sfeer waardoor de stemmen staakten.

Volgens een woordvoerder is de situatie zo gespannen dat er afgelopen weken zelfs mensen zijn bedreigd. De oud-bestuursleden hebben aangifte gedaan bij de politie.

Over de bedreigingen wil oud-bestuurslid Berkane niets zeggen, maar wel dat er achter de ruzie een strijd woedt tussen groepen die voor en tegen nieuwbouw zijn.

Er is verder een conflict gaande tussen een groep die de moskee een meer maatschappelijkere functie wil geven en een groep die vindt dat de moskee zich alleen met het geloof moet bezighouden.

Link:
Alfath moskee

dinsdag 23 mei 2006 om 13:39 uur


lotus bianca

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,653
  • EHBO instructeur . LOTUS en oud sigma
Reactie #1165 Gepost op: 23 mei 2006, 22:10:43
Begeleider geldtransport botst met personenauto
Gepubliceerd op 22 mei 2006, 17:21

Hoogeveen - 
Bij een aanrijding op de kruising van de Mr. Cramerweg met de Valkenlaan in Hoogeveen zijn vanmiddag twee personen gewond geraakt.




Een 34‑jarige motorrijder van de Koninklijke Marechaussee begeleidde samen met nog twee motorrijders een geldtransport naar de Nederlandsche Bank in Hoogeveen. De colonne voerde zwaailicht en sirene.

Op de kruising verleende een 26‑jarige vrouw uit Hoogeveen geen voorrang aan het transport. De motorrijder knalde tegen de zijkant van de auto en kwam op het wegdek terecht. De vrouw raakte eveneens gewond en moest door de brandweer uit haar auto bevrijd worden. Een traumahelikopter van het UMCG kwam ter plaats voor assistentie.

Beide gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. Het verkeer over de Mr. Cramerweg is een tijd omgeleid.

   
Bron www.dvhn.nl
GEIT NEET BESJTEIT NEET  WAER OF GEIN WAER DRAAN


ArieScanner

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,623
  • Met vriendelijke Groet, ArieScanner
    • Persmoment.nl - This is the moment!
Reactie #1166 Gepost op: 24 mei 2006, 22:44:54
Begeleider geldtransport botst met personenauto
Gepubliceerd op 22 mei 2006, 17:21

Hoogeveen - 
Bij een aanrijding op de kruising van de Mr. Cramerweg met de Valkenlaan in Hoogeveen zijn vanmiddag twee personen gewond geraakt.




Een 34‑jarige motorrijder van de Koninklijke Marechaussee begeleidde samen met nog twee motorrijders een geldtransport naar de Nederlandsche Bank in Hoogeveen. De colonne voerde zwaailicht en sirene.

Op de kruising verleende een 26‑jarige vrouw uit Hoogeveen geen voorrang aan het transport. De motorrijder knalde tegen de zijkant van de auto en kwam op het wegdek terecht. De vrouw raakte eveneens gewond en moest door de brandweer uit haar auto bevrijd worden. Een traumahelikopter van het UMCG kwam ter plaats voor assistentie.

Beide gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. Het verkeer over de Mr. Cramerweg is een tijd omgeleid.

   
Bron www.dvhn.nl

Foto's op www.lifeliner4groningen.nl
Persmoment.nl - Fotografie: www.persmoment.nl  Brandweer Diemen Web-Log: www.kazernediemen.web-log.nl


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1167 Gepost op: 25 mei 2006, 21:31:40
Meiden redden jongetje uit het water
Twee Rotterdamse meisjes van 15 en 17 jaar hebben woensdag een 6-jarig jongetje uit het water gered.
Het kind fietste over de Madernastraat in Rotterdam Prins-Alexander toen hij door de harde wind met fiets en al in de singel werd geblazen. De kleuter ging kopje onder en zette het op een gillen toen hij weer boven kwam.
De twee meiden fietsten net voorbij toen zij dat hoorden en sprongen ook in de singel om het jongetje te redden. Het kind werd door een buurtbewoner in een deken gewikkeld.
Het jongetje was onderkoeld geraakt en werd overgebracht naar het IJsselland ziekenhuis waar hij een nachtje moest blijven.
www.rijnmond.nl


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1168 Gepost op: 25 mei 2006, 21:33:14
Man zwaargewond door exploderende tractorband
(Novum) - Dussen. Een man is donderdagmiddag zwaargewond geraakt toen hij op zijn boerderij aan de Binnen bij het Brabantse Dussen een tractorband aan het oppompen was. Volgens een politiewoordvoerder explodeerde de band, waarna het slachtoffer achteruit werd geblazen en een metalen ring uit de band tegen zijn hoofd kreeg.
De man is met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt hoe het ongeluk precies is gebeurd.
www.nieuws.nl

15:04:41 25-05-06 01/021 -GROUP- A1 BINNEN 31 Dussen, cpa Tilburg, 21Kb, onplofte trakterband, iemand weggeslingerd, snurkende ademhaling - Traumaheli Life-Line-3 - MMT


Blommie

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 170
  • Hulpverlener zowel vrijwillig als beroepsmatig
Reactie #1169 Gepost op: 26 mei 2006, 09:51:25
bron: http://www.waldnet.nl/nieuws.php?id=14137

4 doden bij ernstig ongeluk Oostrum
vrijdag 26 mei 2006 Oostrum  
  
Bij een ongeval op de Tichelwei tussen Dokkum en Oostrum zijn vrijdagochtend vier mannen om het leven gekomen. Het gaat om een 28-jarige inwoner van Ee, een 19-jarige inwoner van Jouswier, een 24-jarige inwoner van Ee en een 28-jarige inwoner van Ee. Ze zaten allen in een auto die op nog onverklaarbare wijze in het water van het Dokkumergrootdiep is geraakt.

Omstreeks 5.40 uur kreeg de politie een melding van een passant dat op de Tichelwei, tussen Dokkum en Oostrum, verse remsporen op de weg te zien waren. De politie en even later brandweer en ambulances zijn onmiddellijk ter plaatse gegaan. In het water van het Dokkumergrootdiep werd een auto gevonden. Door de brandweer werden drie lichamen in de auto aangetroffen, even later werd het vierde lichaam in het water, in de onmiddellijke nabijheid van de auto, gevonden.

Het Bureau Ongevalanalyse doet onderzoek naar het ongeval. Het is niet bekend hoe laat het ernstige incident zich heeft voorgedaan, mogelijk is dit eerder in de nacht geweest.
 
 
Greetz Blommie