Uit de media 2006

Auteur Topic: Uit de media 2006  (gelezen 362237 keer)

0 gebruikers (en 5 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1210 Gepost op: 4 juni 2006, 16:00:42
http://www.destentor.nl/vpitems/article393074.ece

Dode man uit IJssel bij Wijhe gehaald

WIJHE/DEVENTER - De waterpolitie van de KLPD heeft zaterdagmiddag ter hoogte van de loswal in Wijhe een stoffelijk overschot uit de IJssel gehaald. Mogelijk gaat het om het lichaam van de Duitse visser die sinds 26 mei vermist wordt. De politie onderzoekt de identiteit van het stoffelijk onverschot.

http://www.destentor.nl/multimedia/archive/00263/dodeijssel_263430h.jpg

Het uit de IJssel gehaalde stoffelijk overschot wordt achter de lijkwagen op de wal getild. foto RAYMOND KORSE
Het lichaam werd gevonden door twee Duitsers die vanuit een bootje aan het vissen waren. Het is niet duidelijk of zij het stoffelijk overschot aan de oevers van de rivier zagen liggen of dat ze het in het water aantroffen en het vervolgens naar de kant hebben gebracht, ongeveer honderdvijftig meter stroomopwaarts vanaf de loswal in Wijhe.
De politie bracht het lichaam naar de loswal, waar het onder toeziend oog van een handvol dagrecreanten op de wal werd gebracht en in een lijkwagen werd gelegd. Vermoedelijk was de politie juist in de buurt in verband met een milieucontrole.
De Duitse visser wordt vermist nadat hij op 26 mei ter hoogte van de Rembrandtkade in Deventer, vermoedelijk in beschonken toestand, de IJssel in is gelopen.

http://planet.nl/planet/show/id=62967/contentid=718913/sc=cc794b

Lichaam vermiste visser gevonden in de IJssel
Gepubliceerd op zondag 04 juni 2006
WIJHE (ANP) - Het stoffelijk overschot dat zaterdagmiddag in de IJssel in de jachthaven van Wijhe werd gevonden, blijkt een 46-jarige Duitse man waarnaar sinds 26 mei werd gezocht. Dat heeft een woordvoerder van de politie zondag bekendgemaakt.

De politie zocht vorige week bij Deventer naar de man. Hij maakte deel uit van een groep die aan het vissen was ter hoogte van de jachthaven. De zes mannen hebben de Duitse nationaliteit maar zijn oorspronkelijk afkomstig uit Rusland.


BRANDWEERVOERTUIGEN.NL

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,060
  • Laat ieder in zijn waarde
    • www.brandweervoertuigen.nl
Reactie #1211 Gepost op: 4 juni 2006, 16:04:07
Jongen zwaargewond tijdens spelen met bootje                                                                                   


BRESKENS - Een 14-jarig jongetje uit Sluis is zaterdagavond zwaargewond geraakt toen hij in Breskens met zijn speelgoedbootje aan het spelen was. Zijn radiografisch bestuurbare bootje was vast komen te zitten bij een brug over een watertje. De jongen probeerde het speelgoed los te wrikken en viel in het water boven op een stuk hout.
 
Zijn broertjes en een voorbijganger haalden het jochie uit het water. De traumaheli heeft het slachtoffertje in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis in Brugge gebracht. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt.


Bron : De Telegraaf
Brandweerfotografie Ton van der Toolen  kijk ook op  www.brandweervoertuigen.nl  Op alle geplaatste foto's zit Copyright


Koos Grandioos

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 613
Reactie #1212 Gepost op: 4 juni 2006, 16:06:24
Jongenman plast tegen politieauto 04-06-2006

Eerbeek - De politie heeft zondag rond 01.00 uur aan de Dr. Gunningstraat een 19-jarige jongen uit Eerbeek aangehouden omdat hij tegen de politieauto stond te plassen.

Agenten waren voor een melding op het kermisterrein en zagen wat er gebeurde. Bij de aanhouding bemoeiden enkele andere jongelui zich met het gebeuren en een politiehond werd ingezet om de groep op afstand te houden. Na verhoor heeft de knul met een bekeuring het politiebureau verlaten.

Aanhouding na wilde achtervolging 04-06-2006

Groenlo
- Agenten kregen zaterdag rond 03.15 uur een melding van een passant, dat er mogelijk een dronken automobilist op de Twenteroute richting Lichtenvoorde reed.

Agenten stelden een onderzoek in en troffen de bewuste auto aan. Toen de bestuurder de auto geparkeerd had en de agenten naar de auto liepen om de bestuurder te controleren ging de man er in zijn auto vandoor. Hij reed richting Lievelde en vervolgens ontstond een achtervolging, waarbij de bestuurder al zigzaggend voor de politieauto bleef rijden en niet wenste te stoppen. Inmiddels waren meerdere politie-eenheden gewaarschuwd. Via het buitengebied reed de man weer terug naar de Twenteroute en reed richting Groenlo.

Voor de veiligheid van de overige weggebruikers werd de oprit bij Groenlo tijdelijk afgesloten. De man vervolgde zijn rit met hoge snelheid richting Winterswijk en uiteindelijk kon hij in het Duitse Barlo tot stoppen worden gedwongen. De bestuurder bleek een 40-jarige Zutphenaar.

De Duitse agenten namen de man mee voor een bloedproef en hij werd voor onderzoek in Bocholt ingesloten.

Na verhoor werd de man door de Duitse politie met ondermeer een rijverbod heengezonden. Kennelijk had hij nog onvoldoende geleerd want hij was naar zijn in Barlo gestalde auto gelopen en had deze meegenomen. Ook nu weer stelden de Duitse en Nederlandse politie een onderzoek in en op een gegeven moment werd de auto in Aalten gesignaleerd. Na een korte achtervolging kon de man op de Landstraat worden aangehouden en werd hij naar het politiebureau gebracht voor verhoor. Zijn auto is in beslag genomen en na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

De Zutphenaar zal zich t.z.t voor de rechter moeten verantwoorden.

bron: www.112ijsselstreek.nl
Verbeter de wereld, begin bij je zelf!


Martijn Slotboom

  • Belangstellende
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,279
  • Laten we het gezellig houden op het forum
Reactie #1213 Gepost op: 4 juni 2006, 18:22:27
In Terneuzen heeft een Belg zijn auto total loss gereden toen hij voorrang gaf aan een overstekende meeuw en in een slip raakte.
De vrouw en dochter van de man raakten gewond.
De man en meeuw kwamen met de schrik vrij.

Bron : www.nos.nl


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1214 Gepost op: 4 juni 2006, 19:06:14
http://www.ad.nl/binnenland/article382279.ece

 zaterdag 03 juni 2006
Lichaam vermiste vrouw in Belgische Maas

MAASMECHELEN - In de Maas vlakbij het Belgische Uikhoven is zaterdag het lichaam gevonden...
van een vermiste vrouw uit Maastricht. Een woordvoerster van de politie Limburg-Zuid zei dat het lichaam toebehoort aan een 39-jarige vrouw die sinds de nacht van 25 op 26 mei werd vermist. De exacte doodsoorzaak is nog niet vastgesteld.
De Belgische brandweer haalde het stoffelijk overschot uit de Maas na een melding van een visser die het lichaam zag drijven. De politie kon aan de hand van de kleding van de vrouw bevestigen dat het om de vermiste Limburgse ging. De vrouw is vrijdagochtend 26 mei rond 03.00 uur voor het laatst gezien toen zij met vrienden een café verliet.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1215 Gepost op: 4 juni 2006, 19:07:39
http://www.ad.nl/binnenland/article382940.ece


zondag 04 juni 2006
Kunstproject eindigt in de cel

BEUGEN - ’Met een fotoshoot van een liquidatie moet ik wel toegelaten worden tot de kunstacademie’,...

...moet een 22-jarige man uit Wageningen hebben gedacht. Samen met een 15-jarige Boxmeerder en een 20-jarige Enschedeër zette hij een liquidatie in scène. Het drietal eindigde zaterdagavond in de cel.

Een voorbijganger was getuige geweest van een op handen zijnde liquidatie bij het transportcentrum in Beugen. Ze had iemand op de grond zien liggen die werd bedreigd met een vuurwapen. Daarop belde ze de politie. ,,Het drietal zou in haar richting hebben geroepen dat ze moest doorlopen of dat er anders geschoten zou worden,’’ aldus een politiewoordvoerder.

De politie zette direct twaalf man in. De verdachten werden aangehouden en drie bedrieglijk echte nepvuurwapens werden in beslag genomen. Bij verhoor op het bureau bleek dat de 22-jarige verdachte een fotoshoot wilde maken van een in scène gezette liquidatie als toelatingsproject voor de kunstacademie.

Het drietal maakte daarbij gebruik van een imitatie pistoolmitrailleur, een pistool en een windbuks. Zij hadden zich niet gerealiseerd hoeveel impact hun actie kon hebben, aldus de politiewoordvoerder.
(ANP)


Karim

  • Gast
Reactie #1216 Gepost op: 4 juni 2006, 20:14:33
Jongen (10) redt onwel geworden vader

Een 10-jarig jongetje heeft vanmorgen zeer slim gehandeld, nadat zijn vader onwel was geworden. Ze reden op de A9 toen ze om 11.30 uur zonder brandstof kwamen te zitten. Toen ze naar het pompstation liepen werd de vader onwel. Hierop rende het jongetje direct terug naar de auto en haalde een mobiele telefoon en een deken.

Hij belde 112 en kon erg nauwkeurig aangeven waar ze stonden. Ook wist hij goed te beschrijven wat zijn vader mankeerde, zodat de hulpdiensten adequaat konden reageren. De vader is opgenomen in het ziekenhuis. Het is nog onbekend wat hij heeft.

Bron: AT5


Goed gedaan knul


Karim

  • Gast
Reactie #1217 Gepost op: 5 juni 2006, 14:31:42
Kleuter dood gevonden in sloot

Gepubliceerd: maandag 5 juni 2006 @ 12:44
Een jongetje van vier, afkomstig uit Den Haag, is gisteravond verdronken in een sloot in de nieuwbouwwijk Ypenburg.

Duikers van de brandweer vonden het knaapje omstreeks 21.00 uur, nadat ze al een tijdje tevergeefs hadden gezocht, zo liet een politiewoordvoerder weten. Het jongetje was rond 17.00 uur vertrokken bij een vriendje dat een straat verderop woonde. Toen hij na een tijdje nóg niet thuis was, sloegen de ouders alarm. De brandweer vond eerst zijn fietsje vlakbij de sloot en vervolgens de kleuter.


 :'(

En 3 jaar terug gebeurde 'n bijna gelijk incident, dezelfde wijk, zelfde sloot :

Peuter verdronken in Rijswijk

Juli 11, 2003
RIJSWIJK - Een 3-jarig jongetje is donderdagmiddag in het Rijswijkse deel van de nieuwbouwwijk Ypenburg verdronken. De peuter fietste volgens een politiewoordvoerder met zijn broertje over de Sandersdijk, toen hij van het talud raakte en in het water terechtkwam.


Martijn Slotboom

  • Belangstellende
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,279
  • Laten we het gezellig houden op het forum
Reactie #1218 Gepost op: 5 juni 2006, 20:13:07
Bananenschil veroorzaakt ongeluk
Maandag 5 Juni 2006

COEVORDEN (ANP) - Dat een bananenschil niet alleen gevaarlijk kan zijn voor voetgangers maar ook voor automobilisten, heeft een Coevordenaar dit pinksterweekeinde aan den lijve ondervonden.

De automobilist wilde zich zondag ontdoen van een bananenschil, maar de wind was hem te slim af. De schil kwam, in plaats van op de weg, via het open raampje weer in de auto van de Drent terecht. De bestuurder lette hierdoor niet meer op de weg en belandde, met auto en al, in een sloot.

De man is er zonder kleerscheuren van af gekomen. Zijn voertuig moest worden weggesleept, aldus de politie maandag.


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1219 Gepost op: 6 juni 2006, 10:26:37
Jongetje sterft bij spel in koelcel
BRUSSEL/GENT - Een 7-jarig zoontje van een fruitteler in Watervliet in België, vlak onder Zeeuws-Vlaanderen, is overleden nadat hij maandag samen met zijn twee jaar oudere broertje tijdens het spelen in de koelcel terecht was gekomen. Daar raakten de twee buiten westen door gebrek aan zuurstof en door de lage temperatuur van rond het vriespunt.
Toen de jongetjes een uur later gevonden waren, lagen ze al in coma. De jongste is later overleden in het academisch ziekenhuis in Gent.

Grote verkeershinder door gat in wegdek
DEN HAAG - Verkeer op de A44 van Amsterdam naar Den Haag moet dinsdagochtend rekening houden met ernstige vertraging. Volgens een woordvoerder van de ANWB is de weg verzakt ter hoogte van de Kaagbrug over de Ringvaart. De weg wordt op dit moment gerepareerd.
De werkzaamheden zullen naar verwachting tot 14.00 uur duren. Verkeer in de richting van Den Haag moet omrijden via de A4, omdat de A44 vanaf Burgerveen is afgesloten. Op de A4 stond om 08.45 uur nog steeds 7 kilometer file. Automobilisten uit Den Haag kunnen wel over de A44 in de richting van Amsterdam rijden.

A15
Ook in de regio Rotterdam moeten automobilisten rekening houden met vertraging. Op de A15 bij Hardinxveld-Giessendam vanuit Gorinchem naar Rotterdam heeft een ongeluk met negen personenauto's plaatsgehad. Nadere details ontbreken nog. Even na acht uur kon de linkerrijstrook weer worden vrijgegeven. Naar verwachting zal het even duren voordat de file van zeker 12 kilometer is opgelost.

Geplande werkzaamheden bij Eindhoven Airport hebben dinsdag voor ernstige hinder gezorgd. Rond 08.45 uur stond er 25 kilometer op de A2. Ook het verkeer op andere wegen rondom Eindhoven liep vast. Op de A58 stond 18 kilometer blik en op de A67 ruim 12 kilometer.




Foto: Edwin Brandsma | Trein botst op hooiwagen op de Heawei in Dronrijp


Foto: Ricardo Bakker | Verkeersongeval in Voorschoten


Foto: Henri van Dijk | Bouwsteiger bezwijkt, man valt 8 meter naar beneden


Foto: Rob Amoureus | Vuilniswagen kantelt in Purmerend


Foto: Henri van Dijk | Grote brand verwoest basisschool in Heeze

Foto: Pascal Weidijk | Backdraft demonstratie in Zweden

www.nu.nl