Uit de media 2006

Auteur Topic: Uit de media 2006  (gelezen 373150 keer)

0 gebruikers (en 3 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1270 Gepost op: 20 juni 2006, 19:43:55
http://www.destentor.nl/epevaassen/article436279.ece

Weer dode na ongeval bij kanaal

VAASSEN Een 50-jarige vrouw uit Apeldoorn is vanmorgen bij een verkeersongeval in Vaassen ernstig gewond geraakt en in de loop van de dag in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden.


http://www.destentor.nl/multimedia/archive/00273/Vaassen_273979b.jpg
Ongeval met dodelijke afloop op de Geerstraat/Kanaalweg in Vaassen. Foto Hans v.d. Vlekkert
De vrouw zat achterin een personenauto die werd bestuurd door een 27-jarige vrouw uit Apeldoorn. In deze personenauto zat nog een derde jonge vrouw als passagier. Haar leeftijd is nog niet vastgesteld. De beide jongere vrouwen raakten eveneens gewond en zijn per ambulance met nog onbekend letsel naar een ziekenhuis vervoerd. Een medisch team arriveerde per traumahelikopter en verleende eerste hulp. De brandweer verleende ondersteuning. Het ongeval vond omstreeks 10.15 uur plaats op de kruising Kanaalweg/Geerstraat. De personenauto met de drie vrouwelijke slachtoffers reed over de Kanaalweg vanuit de richting Apeldoorn en reed bij de kruising met de Geerstraat/T30 rechtdoor in de richting Epe. De bestuurster verleende op dat moment geen voorrang aan een kleine vrachtauto bestuurd door een 65-jarige man uit Epe, die vanuit de richting Eekterveld/Emst naderde.

Begin mei overleed een 78-jarige vrouw uit Apeldoorn aan haar verwondingen na een aanrijding op hetzelfde punt.

Buurtbewoners omschrijven de brede oversteek al jaren als levensgevaarlijk vanwege de drukte door verkeer vanaf de A50, slecht zicht in combinatie met hard rijdend verkeer. De gemeente Epe legt volgens planning in 2007 een rotonde aan. Bewoners begrijpen niet waarom er nog gewacht moet worden. De kruising wordt ook door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG) als ‘gevaarlijk’ beschouwd.


Sander-K

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 370
Reactie #1271 Gepost op: 20 juni 2006, 22:14:35
Man gijzelt kinderen in woning in Vijfhuizen

Vijfhuizen - In de wijk Stellinghof in Vijfhuizen heeft dinsdagavond korte tijd een gijzeling plaats gevonden in een woning aan het Redoute.

De bewoner heeft na een echtelijke ruzie met zijn vrouw de twee kinderen gegijzeld in de woning. De politie heeft direct de woning omsingeld.

De man gooide volgens ooggetuigen een groot gedeelte van de huisraad naar buiten. De man zou enkel gekleed in een boxershort zich op de bovenste etage van de woning bevinden.

De politie heeft de man doormiddel van een bemiddelaar zover gekregen om naar beneden te komen. Daar is hij door een arrestatie team die de deur forceerde overmeesterd.

Bij de gijzeling die klein uur duurde zijn geen wonden gevallen.

Bron: www.abradio.nl
Later meer informatie... op www.abradio.nl


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1272 Gepost op: 22 juni 2006, 08:48:25
Vuurwerkbom ontploft bij peuter Den Bosch

door Marc Brink
Twee jongens, 14 en 16 jaar oud, uit Den Bosch zijn dinsdag­avond aangehouden voor het la­ten ontploffen van een vuur­werkbom vlakbij een 2- jarige peuter.
Restanten van een door hen ge­maakte vuurwerkbom beland­den in de tuin waar het kind zich bevond. De peuter bleef on­gedeerd. „ Ik was in de keuken bezig. Het was warm in huis en mijn zoontje was even in de tuin. Hij vloog naar binnen door een keiharde knal. In de tuin zag ik stukjes ijzer. Dat was dus van het vuurwerk dat aan de andere kant van de schutting was ontploft”, aldus de moeder gistermiddag.
De vrouw, woonachtig aan de Buys Ballotweg, zegt van schrik de hele nacht geen oog dicht te hebben gedaan. „ En hij is ook vaak wakker geworden”, zegt zij, wijzend naar haar kind.

Pesterijtjes
De vrouw zegt geregeld last te hebben van pesterijtjes door de twee jongensdie zijn aangehou­den. Enkele uren voordat de vuurwerkbom ontplofte, was modder en rommel over de schutting in de tuin gegooid. „ Dat is wel vaker gebeurd. We zeggen er dan wat van tegen de ouders van die jongens. Die ge­ven dan straf maar na een tijdje gaat het gewoon verder”, aldus de moeder.
Zij zegt niet van plan te zijn ge­weest om de politie te bellen over de vuurwerkbom. „Natuur­lijk vind ik het heel erg wat er is gebeurd. Maar ik dacht laat ik het nou maar rustig houden voordat de hele buurt uit­loopt”, aldus de vrouw.

Barbecue
De brandweer heeft de politie gewaarschuwd. Agenten kon­den al snel de twee jongens aan­houden. Zij zijn voor verhoor meegenomen naar het politie­bureau. Daar vertelde een van de jongens dat hij via internet op het idee was gekomen om een vuurwerkbom te maken. „ Hij zag op internet hoe je een bom moest maken. Ze hebben een poot van een oude barbe­cue gevuld met kruit en er lont­je bij gedaan”, aldus de woord­voerder.
De ouders van de twee jongens zijn door de politie ingelicht over de aanhouding van hun kind. Het tweetal mocht na ver­hoor weer naar huis.
Het was gisteren bij de politie nog niet bekend wat het ’ justi­tiële vervolgtraject’ voor de op­gepakte jongens zal zijn.
De moeder van de peuter denkt dat een werkstraf een geschikte maatregel zou zijn. „ Laat ze het plein maar schoonmaken of zo. Als ze de volgende keer maar een beetje beter nadenken


Martijn Slotboom

  • Belangstellende
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,279
  • Laten we het gezellig houden op het forum
Reactie #1273 Gepost op: 22 juni 2006, 13:19:38
Debuterende automobilist veroorzaakt chaos

Uitgegeven: 22 juni 2006 10:47

ROTTERDAM - Een 27-jarige Rotterdammer die net zijn rijbewijs had, heeft het roze papiertje alweer moeten inleveren. Bovendien is zijn auto zwaar beschadigd, belandde hij in het ziekenhuis en is hem een poging tot doodslag ten laste gelegd, liet de politie donderdag weten.

De politie controleerde de man in de nacht van woensdag op donderdag op de Willem Buytewechstraat. Hij bleek met te veel alcohol op achter het stuur te zitten. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een rijverbod van twaalf uur. Even daarna zagen politiemensen hem opnieuw rijden. Ze gaven hem een stopteken, maar dat negeerde hij en ging ervandoor.  
 
Met de politie op zijn hielen reed de Rotterdammer door rode verkeerslichten, snelde over het fietspad en ramde bijna een politiewagen. Tegemoetkomende auto's moesten uitwijken om een aanrijding te voorkomen.

Op de Hillelaan raakte de auto de rand van het trottoir, waarna de man de macht over het stuur verloor. De wagen begon te slingeren en ramde een lichtmast. De auto kwam op zijn kop terecht. De brandweer moest eraan te pas komen om de man uit zijn wagen te bevrijden.

www.nu.nl


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1274 Gepost op: 22 juni 2006, 21:18:54
http://www.rijnmond.nl/Homepage/Regionieuws/Nieuws?itemid=36435

Klachten over politieoptreden Pijnacker
De politie in Pijnacker heeft 35 klachten gekregen over hun optreden na een feest in de nacht van zaterdag op zondag.
uitgegeven: 17:05 07-05-2006 gewijzigd: 22:05 07-05-2006

Er ontstonden vechtpartijen en toen de politie ingreep, keerde de agressie zich, volgens de politie, tegen de agenten. Vier van hen raakten gewond. De politie heeft 16 mensen gearresteerd. De bezoekers van het feest vinden dat de agenten te hard hebben opgetreden. De politie heeft de hoofdofficier van justitie gevraagd om een onderzoek in te stellen.

http://www.ad.nl/denhaag/delft/article422334.ece

Chaos bij politie tijdens Oranjefeest

PIJNACKER-NOOTDORP - Het was een chaos bij de politie op de nacht dat in Pijnacker het jaarlijkse Oranjefeest uitmondde...

http://www.ad.nl/multimedia/archive/00075/bibu06_1305RelluhP_75499h.jpg
De politie slaat een man in de boeien na het Oranjefeest in Pijnacker. ARCHIEFFOTO ANP
...in een massale vechtpartij tussen het parate peloton van politie Haaglanden en de (jeugdige) bezoekers.

Dat blijkt uit een onafhankelijk onderzoek naar de bestuurlijke verantwoordelijkheden voor, tijdens en na de feestavond op 6 mei van dit jaar. Het onderzoek is vanmorgen vrijgegeven.

De onderzoekers komen tot de conclusie dat communicatie tussen burgemeester en politie op de avond zelf uiterst gebrekkig is geweest. Hierdoor liep de situatie volledig uit de hand. Betrokkenen klaagden de volgende dag over buitensporig hard politieoptreden, waardoor de bezoekers klappen en hondenbeten opliepen. De jongeren begrepen niet waarom zij zo hard werden aangepakt, omdat er in hun ogen ’niets aan de hand was’.

Burgemeester Buddenberg verdedigde het politieoptreden in eerste instantie, omdat rellen tussen groepen jongeren zouden dreigen.

Uit het onderzoek komt naar voren dat, in voorbereiding op de Oranjefeesten, de politie gevraagd heeft om de inzet van een paraat peloton, omdat zij zelf niet voldoende capaciteit zou hebben. Op 6 mei heeft het parate peloton echter niet het gewone politiewerk op zich genomen, maar heeft het zijn eigen geweldsinstructie gevolgd.

Op de ’broeierige en explosieve sfeer’ die volgens politiemedewerkers in de feesttent ontstaan was, kwamen gedurende de avond drie extra eenheden paraat peloton, twee politiewagens met honden en een onbekend aantal politiemannen ’op eigen initiatief’ af. Burgemeester Buddenberg, het bevoegd gezag, werd in deze beslissingen niet gehoord. Hij kreeg pas na de rellen, ’s nachts om 02.30 uur, te horen wat er was gebeurd.

De onderzoekers doen een aantal aanbevelingen, zoals het opstellen van een evenementenbeleid en een betere bespreking van evenementen in het driehoeksoverleg.



http://www.ad.nl/denhaag/delft/article423449.ece

Politie trekt boetekleed rellen Pijnacker aan

PIJNACKER - De politie Haaglanden trekt naar aanleiding van het onderzoek naar de rellen...

... het boetekleed aan. ,,Bij de rellen in de nacht van 6 op 7 mei is ten onrechte pas achteraf aan de burgemeester toestemming gevraagd op te schalen,’’ stelt de politie in een verklaring. Voortaan zal die toestemming altijd vooraf gevraagd worden, ook waar het de inzet van het parate peloton betreft. Bovendien zal voor ieder evenement in overleg met de burgemeester en Justitie bepaald worden hoeveel politiemensen er ingezet zullen worden en wat ze wel en niet toelaten.

Tenslotte zegt de politie toe na een eventuele inzet zitting te nemen in een gemeentelijk crisisteam en meer te doen aan communicatie en eventuele nazorg. Aan de zijde van het onderwerp van het onderzoeksrapport, het gemeentebestuur, blijft het stil. De burgemeester wil pas na de raadsvergadering van 29 juni reageren. ,,Een reactie van de burgemeester levert alleen maar meer van hetzelfde op.’’ Ook de politie in Pijnacker-Nootdorp wil niet reageren.


Firefly

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 590
  • Risicobewustzijn is een kwaliteit!
Reactie #1275 Gepost op: 23 juni 2006, 18:50:23
Aanslag op hoogste Amerikaanse toren verijdeld

Uitgegeven: 23 juni 2006 18:22

MIAMI - De Amerikaanse autoriteiten hebben naar eigen zeggen een aanslag op het hoogste Amerikaanse gebouw verijdeld. Zij arresteerden in Miami (Florida) een groep mannen die een van de hoogste wolkenkrabbers ter wereld, de Sears Tower in Chicago, wilde opblazen.

De verdachte terroristen probeerden tijdens de voorbereidingen toenadering te zoeken tot het terreurnetwerk al-Qaeda voor geld en andere steun. De zeven personen worden ervan beschuldigd "de Verenigde Staten de oorlog verklaard te hebben", blijkt uit de vrijdag openbaar gemaakte aanklacht.

Gebouwen
In vergelijking met de aanslagen van 11 september 2001, zou hun zogenoemde heilige oorlog (jihad) net "zo goed of beter" moeten worden. De verdachten zouden ook aanslagen hebben willen plegen op gebouwen van de FBI en de federale overheid in Miami. Ze wilden zo veel mogelijk "duivels" doden.

Sommige Amerikaanse media bestempelden de verdachten als kleine vissen. Een verslaggever van de nieuwszender CNN sprak over het "niet bepaald gekwalificeerdste team terroristen".

Radicaal
De Amerikaanse federale recherche FBI en agenten van andere veiligheidsdiensten verrichtten de meeste arrestaties tijdens een antiterreuractie in Miami. Bij de opgepakte personen gaat het om vijf Amerikanen en twee buitenlanders die in de VS wonen, onder wie een illegale immigrant uit Haïti. Een aantal verdachten zou lid zijn geweest van een radicale Afro-Amerikaanse moslimgroepering.

Informant
De operatie werd uitgevoerd in het district Liberty City, een achterstandswijk in Miami. De aanhoudingen volgden na een undercover operatie. De verdachten zouden via een informant die zich voordeed als een lid van het terreurnetwerk al-Qaeda, wapens en explosieven hebben willen kopen om daarmee aanslagen te plegen.

Een van de doorzochte locaties is een opslagplaats in Liberty City, meldde CNN.
Bron: Nu.nl
Brandwacht 1e klas + WVD


Koos Grandioos

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 613
Reactie #1276 Gepost op: 24 juni 2006, 13:37:58
Auto tegen boom: Twee Doden

Groenlo - Een ernstig verkeersongeval in Groenlo heeft zaterdagochtend aan een echtpaar het leven gekost. De auto waar in de zij zaten, reed iets voor 07:00 uur op de Deventerkunstweg tegen een boom.

De 37-jarige man, die achter het stuur zat, verloor vermoedelijk de macht over het stuur nadat hij een andere auto had ingehaald. De auto botste vervolgens frontaal tegen een boom. Zijn 37-jarige vrouw, die naast hem zat, overleed ter plaatse. De man werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede en overleed daar korte tijd later.

bron: www.112achterhoek-nieuws.nl
Verbeter de wereld, begin bij je zelf!


Koos Grandioos

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 613
Reactie #1277 Gepost op: 26 juni 2006, 12:22:22
Twee doden bij verkeersongeluk

Epe - 26-06-2006
Bij een ernstig verkeersongeval aan de Koekenbergweg in het Gelderse Epe zijn maandagmorgen twee mensen om het leven gekomen.

Het ongeval vond rond 8:15 uur plaats. De auto waarin de twee mensen zaten raakte door een onbekende oorzaak van de weg, en kwam op de kop tegen een boom tot stilstand.

De inzittende zijn ter plaatse overleden.

De identiteit van de slachtoffers is op dit moment nog niet bekendgemaakt.
Verbeter de wereld, begin bij je zelf!


Pl@nner (voorheen sigmaatje)

  • Plannen is een ambacht
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,314
  • Take a step toward emergency preparedness
Reactie #1278 Gepost op: 27 juni 2006, 06:44:09
Twee doden bij verkeersongeluk

Epe - 26-06-2006
Bij een ernstig verkeersongeval aan de Koekenbergweg in het Gelderse Epe zijn maandagmorgen twee mensen om het leven gekomen.

Het ongeval vond rond 8:15 uur plaats. De auto waarin de twee mensen zaten raakte door een onbekende oorzaak van de weg, en kwam op de kop tegen een boom tot stilstand.

De inzittende zijn ter plaatse overleden.

De identiteit van de slachtoffers is op dit moment nog niet bekendgemaakt.

Vader en zoontje verongelukt in Epe  :'(

EPE - Een vader (36) en een zoontje (10) uit Heerde zijn vanochtend na een ongeval op de Koekenbergweg in Epe overleden.
De vader bestuurde een personenauto in het Eper buitengebied. Hij reed op de Koekenbergweg vanaf de Tongerenseweg in de richting van de Officiersweg. Door onbekende oorzaak raakte het voertuig van de weg en botste tegen een boom. De vader en zijn zoontje zijn ter plaatse overleden

Ik heb beelden van de auto gezien op rtv Oost............. :-[ :-X moet een behoorlijke klap zijn geweest.
Arjan * Planner professionele Verkeersregelaars. * Instructeur EFR Emergency First Response *Hulpverlener, AED-er,    en chauffeur op de PAM bij het R


Enrique

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,443
Reactie #1279 Gepost op: 27 juni 2006, 08:52:31
Op 11 mei organiseerde de provincie Zuid-Holland de bijeenkomst 'Tien, negen, acht… communicatie met en over de risicokaart'. Aanleiding voor de bijeenkomst was de geplande lancering van de risicokaart van de provincie Zuid-Holland op 30 juni 2006. Burgers kunnen vanaf die datum zien welke risico’s er in hun woonomgeving zijn.
Uit het grote aantal deelnemers van de bijeenkomst bleek dat de risicokaart en risicocommunicatie onderwerpen zijn die de gemoederen bezighouden: ruim tachtig gemeentelijke contactpersonen risicokaart, communicatieadviseurs en andere geïnteresseerden van Zuid-Hollandse gemeenten, regio’s en milieudiensten kwamen naar het provinciehuis.
Schijnveiligheid?
Dat de risicokaart op 30 juni ‘live’ gaat, betekent niet dat de kaart ook een compleet beeld geeft van alle risico’s bij gemeenten. Een aantal gemeenten is namelijk nog niet klaar met het invoeren van de gegevens die nodig zijn voor het vullen van de risicokaart. Tijdens de bijeenkomst riep dit de vraag op of de risicokaart daarmee geen schijnveiligheid creëert: de burger zal immers denken dat hij veilig woont omdat op de kaart geen risico’s zichtbaar zijn. Schijnveiligheid of niet, voor de provincie is een kaart met ‘blinde vlekken’ beter dan geen kaart. Bovendien hebben de provincies zich verplicht de kaart deze zomer te publiceren. Voor gemeenten is de publicatiedatum van de risicokaart hopelijk een stimulans om de risico-inventarisatie zo snel mogelijk af te ronden.

Eerlijkheid voor alles?
Niet alleen de vorderingen rond de risico-inventarisatie verschillen per gemeente. Hetzelfde geldt voor de mate waarin gemeenten over risico’s communiceren. De gemeente Gouda heeft, samen met Moordrecht, Reeuwijk en Nieuwerkerk a/d IJssel vorig jaar een brochure verspreid onder al haar inwoners om hen op de hoogte te stellen van de risico’s en de mogelijke gevolgen daarvan. Andere gemeenten zijn nog wat terughoudend en hebben vooral veel vragen: wat vertel je een burger eigenlijk? Hoe eerlijk moet je zijn over risico’s, moet je alle gevolgen van een mogelijk incident tot in detail melden of hou je je op de vlakte? Wat doet communiceren over risico’s met de prijzen van de huizen die in de omgeving van de risicobronnen staan? Wat vinden bedrijven ervan als je gaat communiceren over de risico’s die zij veroorzaken?

Goed geïnformeerde burgers minder ongerust
De koudwatervrees van veel communicatieadviseurs is geen reden om maar niets te doen aan risicocommunicatie: gemeenten zijn nu eenmaal verplicht hun burgers te informeren over de mogelijke risico’s in hun leefomgeving. Volgens Jan-Bart van Oppenraaij, communicatieadviseur van het Expertiscecentrum Risico- en Crisiscommunicatie (ERC) is het allemaal niet zo ingewikkeld als het lijkt. Een burger wil weten welk gevaar hij loopt, hoe hij daaraan is blootgesteld en wat hij daaraan kan doen. Risicocommunicatie zou dus op deze vragen antwoord moeten geven. Samenwerken met de bedrijven die de risico’s veroorzaken is daarbij een pré. Uit verschillende gemeenten komen geluiden dat bedrijven over het algemeen zeer bereid zijn om omwonenden in te lichten over de mogelijke risico’s van hun bedrijfsvoering. Vaak blijkt ook dat burgers die goed geïnformeerd zijn zich minder ongerust maken over risico’s die nabijgelegen bedrijven mogelijk veroorzaken.

Aan de slag
Om communicatieadviseurs te helpen bij risicocommunicatie hebben de gezamenlijke provincies de Wegwijzer risicocommunicatie ontwikkeld. Dit is een praktisch hulpmiddel dat communicatieadviseurs stap voor stap door het risicocommunicatieproces leidt. Al met al is er dus eigenlijk geen excuus meer voor het uitstellen van risicocommunicatie. Of, zoals een deelnemer aan het eind van de bijeenkomst stelde: ‘We moeten niet zo moeilijk doen over risicocommunicatie. We moeten er gewoon mee aan de slag.’

Bron: Provincie Zuid-Holland

Overigens is inmiddels duidelijk dat a.s. vrijdag 30 juni 2006 de website www.risicokaart.zuid-holland.nl in de lucht gaat (figuurlijk dan).
greetz,  Enrique