Uit de media 2006

Auteur Topic: Uit de media 2006  (gelezen 372714 keer)

0 gebruikers (en 2 gasten bekijken dit topic.

112 Drenthe

  • Gast
Reactie #1330 Gepost op: 7 juli 2006, 11:50:05
Beilen - Bij zwembad De Peppel in Beilen is vanochtend chloor ontsnapt. De brandweer heeft de omgeving afgezet en is met chemicaliënpakken het terrein opgegaan. Er is groot alarm gegeven. De brandweer heeft waterkanonnen ingezet om het chloor te bedwingen. De chloorlucht werd ontdekt door twee medewerkers die vanochtend vroeg als eerste in het zwembadgebouw waren. Op het moment dat de medewerkers het ondekten waren er geen zwemmers aanwezig. Brandweer Assen en Beilen kwamen ter plaatse. Er zijn geen gewonden gevallen.

http://www.112drenthe.com/newsbringer_read.php?bericht=dcJGXTdv6BKIZUe7jY3PQA6OR8BFebt3B


zafara

  • Gast
Reactie #1331 Gepost op: 7 juli 2006, 18:22:12
Goederentrein ontspoord bij Moerdijk

Uitgegeven: 7 juli 2006 14:27
Laatst gewijzigd: 7 juli 2006 16:02

MOERDIJK - Op rangeerterrein Moerdijk is vrijdagmiddag omstreeks 13.50 uur een ketelwagon gevuld met het giftige ethyleenoxide buiten de rails geraakt. Dat gebeurde tijdens het rangeren, aldus een zegsman van vervoerder Railion.

Het voertuig raakte beschadigd maar de ketel niet. De chemische stof is niet ontsnapt, benadrukte de woordvoerder.


De brandweer rukte uit voorzorg uit. De ontsporing heeft geen gevolgen voor het passagiersvervoer en het overige goederenvervoer.

De oorzaak is nog onbekend. De Inspectie Verkeer en Waterstaat stelt een onderzoek in.


bron: www.nu.nl


Martijn Slotboom

  • Belangstellende
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,279
  • Laten we het gezellig houden op het forum
Reactie #1332 Gepost op: 7 juli 2006, 19:22:31
Politie hoeft geen aantal boetes meer te halen
DEN HAAG - De politie hoeft in 2007 geen van tevoren vastgelegd aantal processen-verbaal meer uit te schrijven. De quota over deze boetes uit de huidige prestatie-afspraken komen niet meer in de nieuwe convenanten. Het gaat daarbij om boetes na staandehoudingen en niet om 'flitsboetes' in het verkeer.
 

De ministers Johan Remkes (Binnenlandse Zaken) en Piet Hein Donner (Justitie) hebben dat donderdag gezegd. Zij ondertekenden een onderhandelaarsakkoord over de nieuwe convenanten, die gelden voor 2007 met een mogelijke verlenging naar 2008. De oude prestatiecontracten golden van januari 2003 tot eind 2006.

Dat er geen afspraken over boetes na staandehoudingen meer worden gemaakt, is volgens Remkes te danken aan het succes van de oude afspraken. Daarin stond dat de politiekorpsen 180.000 processen-verbaal moesten uitschrijven na overtredingen. Het werden er uiteindelijk 680.000, ruim 3,5 keer zoveel. Nieuwe afspraken daarover zijn daarom niet nodig, aldus de ministers.

Dat heeft volgens Remkes niets met de kritiek te maken die steeds op deze quota is gekomen vanuit de maatschappij, de politie en de politiek. Hij benadrukte dat dit niet betekent dat handhaving een ondergeschoven kindje wordt. „We houden vast aan een strenge handhaving.” De quota hebben volgens Remkes al geleid tot een gedragsverandering bij de politie.

Ook wees hij erop dat uit onderzoek is gebleken dat de eerste generatie prestatiecontracten geen negatieve bijeffecten heeft gehad. „Maar we blijven toewerken naar steeds slimmere sturingsinstrumenten voor de politie.”

In de nieuwe convenanten is de aandacht meer verschoven van kwantiteit naar kwaliteit, een wens van de Tweede Kamer. Zo zijn er afspraken over overlast en geweld, de kwaliteit van de opsporing, de dienstverlening en de kwaliteit van het politiepersoneel. Ook zullen vormen van zware en georganiseerde criminaliteit in kaart worden gebracht. Een aantal afspraken vloeit voort uit de aanbevelingen van de commissie-Posthumus over de verbetering van de opsporing en vervolging.

De korpsen kunnen voor een aantal meetbare afspraken extra worden beloond als zij die halen. Het gaat om resultaatafspraken, zoals 40.000 extra zaken die de politie aan het Openbaar Ministerie aanbiedt, de doorlooptijden van veelplegers, beschikbaarheid en telefonische bereikbaarheid van de poitie.

Het nu getekende onderhandelaarsakkoord wordt met een positief advies van de korpsbeheerders voorgelegd aan de regionale colleges. De afspraken komen daarna in een landelijk kader, waarna die regionaal kunnen worden ingevuld.

www.telegraaf.nl


Rolanddeg

  • Docent, kerninstructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,300
  • Bee-doo Bee-doo
    • De Groot Brandwachten
Reactie #1333 Gepost op: 7 juli 2006, 19:27:06
Terecht! Hopen dat de 'bonus-jagers' nu ook verleden tijd zijn...


Mark644

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 787
  • Geïnteresseerde buitenstaander
Reactie #1334 Gepost op: 8 juli 2006, 11:54:27
Dat heeft volgens Remkes niets met de kritiek te maken die steeds op deze quota is gekomen vanuit de maatschappij, de politie en de politiek.

Grappige meneer die Remkes, zal ook nooit eens toegeven  :P

Wel positief (en terecht inderdaad, belachelijk die quota's), ik denk dat dit het imago van de politie wel ten goede komt  :)


Maarten

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 8,543
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1335 Gepost op: 8 juli 2006, 18:53:13
01-06-'06:

Omstreeks vanmiddag half vijf is een auto op de A20 ter hoogte van Nieuwerkerk aan den IJssel in de middenberm beland, over de geleiderail heen. Het ongeval zorgde voor twee afgesloten rijstroken op de A20 richting Gouda, waar al snel een lange file ontstond. Door de afsluiting van de A13 is het op de A20 en A12 (omleidingsroute) een stuk drukker dan anders. De ter assistentie ingeroepen traumahelicopter lande op de rijbaan richting Hoek van Holland, zodat daar de hele rijbaan afgesloten diende te worden. Bron: VerkeersInformatieDienst.

Dit vond praktisch in m'n achtertuin plaats, helaas was ik nu op een afstand van tien minuten fietsen :-\

Foto's op 112diensten.nl (ff spammen) en meer foto's en info op Mediatv.nl met mooie platen van Wilco ;)

Wederom een ongeval met inzet van de traumaheli. Vorige week (zie quote) een ernstig ingeval met inzet van de traumaheli. Eén slachtoffer van dat ongeval is helaas overleden...

Vandaag was het weer raak. Vorige week was het bij hectomerpaaltje 42,6, vandaag bij 42,5 ongeveer, zelfde rijbaan. 1 persoon met vermoedelijk nekklachten en nog twee andere personen zijn naar het ziekenhuis vervoerd (waarvan er één in ieder geval nog kon lopen). De inzet van de traumaheli was m.i. overbodig, ik denk dat die door de aard van de melding (kettingbotsing) geallarmeerd was.

Citaat van: www.vid.nl
Als gevolg van een ongeval zaterdagmiddag om even voor drie uur op de A20 richting Gouda heeft de politie de rijbaan afgesloten ter hoogte van Prins Alexander. Het doorgaand verkeer kan via de af- en toerit, op die manier probeert de politie het verkeersaanbod te beperken.

Bij het ongeval op de A20, dat ter hoogte van Nieuwerkerk gebeurde, waren zes personenauto’s betrokken en vielen enkele gewonden. De traumahelicopter verleende assistentie. In totaal stond er tuien kilometer file, ook al omdat de A13 dit weekeinde is afgesloten en de A20 richting Gouda deel uitmaakt van de omleidingsroute. Bron: VerkeersInformatieDienst

Mijn foto's zijn te vinden op 112diensten.nl
Groeten, Maarten  
Als je snel vooruit wilt, ga dan alleen. Als je ver wilt komen, ga dan s


N9213Q

  • Gast
Reactie #1336 Gepost op: 8 juli 2006, 21:10:31
Zoekactie op Noordzee naar vermiste duiker

Uitgegeven: 8 juli 2006 20:40

AMSTERDAM - Een sportduiker wordt sinds zaterdagmiddag vermist in de Noordzee, ongeveer 25 kilometer ten westen van het Zeeuwse Goeree Overflakkee. Schepen, duikers en helikopters zijn een grootscheepse zoekactie begonnen. Dat meldt het Kustwachtcentrum Den Helder.

Rond 17.20 uur ontving het centrum de melding dat een sportduiker niet was teruggekeerd van een duik. Hierop is direct alarm geslagen voor de reddingsboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij in Hoek van Holland, Stellendam en Noordland. Ook zijn een helikopter van de Belgische luchtmacht en van de marine ingezet. Het douanevaartuig Zeearend, dat in de omgeving was, is ook aan het zoeken.


Het Kustwachtcentrum heeft een zoekgebied aangewezen. Een duiker van de Belgische helikopter en twee duikers van duikvaartuigen zijn onder water aan het zoeken. De helikopters moesten tussen 19.30 uur en 20.00 uur stoppen met zoeken om bij te tanken. Een andere helikopter is ingezet om hen af te lossen.

Bron: www.nu.nl


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1337 Gepost op: 9 juli 2006, 01:11:27
http://www.nu.nl/news/774128/12/Tientallen_telefoontjes_over_gaswolk_in_Zuid-Holland.html

Tientallen telefoontjes over gaswolk in Zuid-Holland

Uitgegeven: 8 juli 2006 16:08
NOORDWIJK - De politie heeft zaterdag tientallen telefoontjes gekregen over een gaswolk in het noorden van Zuid-Holland. Twee mensen in Noordwijk klaagden korte tijd over misselijkheid en hoofdpijn.

Volgens een woordvoerster is de herkomst van het gas niet te traceren. Waarschijnlijk gaat het om kerosine afkomstig van een vliegtuig.

De eerste telefoontjes kwamen uit Noordwijk, Noordwijkerhout en Katwijk. Daarna gingen ook mensen uit Hillegom, Lisse, Aalsmeer en Nieuw-Vennep bellen. "De gaswolk is zich dus aan het verplaatsen", aldus de woordvoerster. Na een uurtje was de gaslucht uit de regio verdwenen. De hulpdiensten hebben besloten om verder geen actie te ondernemen.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1338 Gepost op: 9 juli 2006, 01:11:55
http://www.nu.nl/news/774323/122/Amerikaanse_kleuter_overleeft_val_van_elfde_verdieping.html

Amerikaanse kleuter overleeft val van elfde verdieping

Uitgegeven: 8 juli 2006 21:27
AMSTERDAM - Een 4-jarig jongetje heeft vrijdag een tuimeling uit een raam op de elfde verdieping van een torenflat in Albany in de Amerikaanse staat New York overleefd, doordat zijn val vier meter boven de grond werd gebroken door een luifel. Doordat de luifel meeveerde, belandde Hasim Townsend met een stuit op het beton van de binnenplaats.

Politieagenten en medische hulpverleners waren verbaasd dat het kereltje de val had overleefd, zelfs in staat was met de dokter te praten. Wel moest hij naar het ziekenhuis, waar onder meer een schedel- en een beenbreuk werden geconstateerd. Zijn 21-jarige moeder, die hem alleen in de flat had achtergelaten, wordt mogelijk vervolgd.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1339 Gepost op: 9 juli 2006, 01:16:06
http://www.trouw.nl/laatstenieuws/laatstenieuws/article382707.ece/Chauffeurs_negeren_rode_kruizen


 
Chauffeurs negeren rode kruizen
(Novum) - De Verkeerspolitie heeft vrijdagavond in drie kwartier tijd 107 bestuurders bekeurd die rode kruizen negeerden na verkeersongevallen op de snelweg A12 bij Gouda. Dat meldt zaterdag het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), dat de beveiliging op de plaats van de ongevallen verzorgde.

De rode kruizen waren aangebracht bij aanrijdingen met gewonden om de hulpverleners veilig te laten werken. De 107 bestuurders die de rijstrook volgden waar een rood kruis aangaf dat hierop niet mocht worden gereden, vinden binnenkort een bekeuring van 130 euro op de mat. Eerder deze week werden op hetzelfde traject in een kwartier tijd 35 bestuurders betrapt op het negeren van het rode kruis.

De Verkeerspolitie van het KLPD benadrukt dat door het negeren van deze verkeerstekens de hulpverlening in gevaar kan worden gebracht. In voorkomende gevallen wordt hiertegen 'repressief' opgetreden.