Uit de media 2006

Auteur Topic: Uit de media 2006  (gelezen 372332 keer)

0 gebruikers (en 6 gasten bekijken dit topic.

Politiefan

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 556
Reactie #1450 Gepost op: 2 augustus 2006, 10:33:20
Brandweer takelt zware vrouw uit flat

LEIDSCHENDAM-VOORBURG - De brandweer in Leidschendam heeft veel moeite moeten doen om een vrouw uit haar flat aan de Caan van Necklaan te halen. 
De ambulancediensten hadden dinsdagmiddag de hulp van de brandweer ingeroepen, omdat de vrouw van 160 kilogram naar het ziekenhuis moest. De vrouw kon niet met de normale hoogwerker van het korps Leidschendam-Voorburg omlaag en daardoor kwam de grote kraan van de brandweer Den Haag naar de flat.

De vrouw werd uiteindelijk door de brandweer naar het ziekenhuis vervoerd, omdat ze ook te zwaar was voor de ambulance. Dinsdagavond herstelde de brandweer de veroorzaakte schade aan ramen en deuren in de woning. 

bron: www.rtvwest.nl


Karim

  • Gast
Reactie #1451 Gepost op: 4 augustus 2006, 15:10:27
Marechaussee Schiphol tegenwoordig op de step

De marechaussee op Schiphol gebruikt sinds vandaag vijf futuristische accuwagentjes om te surveilleren. De wagentjes zijn voorzien van een zwaailicht en sirene, die speciaal ontwikkeld zijn voor de marechaussee. Tijdens de proef reden marechaussees een parcours van draaideuren en hellingbanen om het gebruik van de wagentjes te oefenen.

De marechaussees die het karretje gebruiken zijn zeer enthousiast. Terwijl de bestuurders nog druk bezig waren de besturing onder de knie te krijgen, kregen zij namelijk een melding van een onwel geworden peuter. Door het karretje waren ze nu op tijd om het leven van de peuter te redden. "Als we hadden moeten rennen, waren we véél later geweest en waren we te zeer buiten adem geweest voor reanimatie", aldus een van de enthousiaste marchaussees.

De marechaussee op Schiphol is het eerste Nederlandse politiekorps dat de Segway, zoals het karretje heet, in gebruik gaat nemen. Een aantal deelnemers was voorafgaand aan de proef tegen het gebruik van de wagentjes, omdat het een stom gezicht zou zijn. "Ze waren bang om te vallen en voor aap te staan, maar nu is iedereen enthousiast", zegt Hans de Jong, verkoper van de elektrokarretjes, die voorzien zijn van de officiële marechausseekleuren.

"We gaan ze dagelijks gebruiken in de terminals, voor hulp bij incidenten en bij surveillance, omdat de loopafstanden enorm zijn. Tussen de B-pier en de G-pier zit bijvoorbeeld 3,5 kilometer. Als iemand onwel wordt, kunnen we nu binnen de zogenoemde 'gouden eerste drie minuten' reageren. De berijders hebben eerst een korte cursus gehad en mogen er pas mee rijden als ze een speciaal rijbewijs hebben gehaald", aldus marechausseewoordvoerder Rob Stenacker.

In het buitenland worden de karretjes al op grote schaal gebruikt. Veel Amerikaanse korpsen gebruiken de wagens met name voor surveillance in voetgangersgebieden. In Nederland doken ze op in de Tweede Kamer, waar de bodedienst er gebruik van maakt. Ook bij de technische dienst van het Gelderse Vallei Ziekenhuis en bij beddenwinkel Hästens rijden er een handvol rond.

Bron: De telegraaf



De Italiaanse collega-marechaussees op de Segway


Michelle1983

  • Gast
Reactie #1452 Gepost op: 4 augustus 2006, 15:17:25

De Italiaanse collega-marechaussees op de Segway

Da's geen marechaussee (Carabinieri) maar Polizia di Stato.


Martijn Slotboom

  • Belangstellende
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,279
  • Laten we het gezellig houden op het forum
Reactie #1453 Gepost op: 4 augustus 2006, 16:17:58
Ze hebben gewoon een foto gezocht ,


Bozo

  • Kerninstructeur C2000
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 832
Reactie #1454 Gepost op: 6 augustus 2006, 18:56:46
Persbericht politie IJsselland, afkomstig van ww.politie.nl/ijsselland:

Bromfietser onder invloed

Steenwijk - Politiemensen zagen zaterdagmorgen omstreeks 01.45 uur over de Zuidveenseweg een  bromfiets rijden. Onderweg stopte deze en deed zijn verlichting uit. De passagier droeg geen helm. De bestuurder, 189 jaar uit Giethoorn, laten blazen, Hij werd aangehouden en overgebracht naar bureau. De ademanalyse gaf als uitslag 200 ug/l. Omdat de jongeman een beginnend bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.De passagier kreeg een mini-pv voor het niet dragen van de helm.

189 jaar en dan jongeman genoemd worden? Die politieagent zou mijn nieuwe beste vriend zijn  ;D ;D
Vroeger, toen je koe nog met een korte oe schreef!


peebee

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 986
Reactie #1455 Gepost op: 7 augustus 2006, 11:49:18
Marechaussee Schiphol tegenwoordig op de step

..Een aantal deelnemers was voorafgaand aan de proef tegen het gebruik van de wagentjes, omdat het een stom gezicht zou zijn. "Ze waren bang om te vallen en voor aap te staan, maar nu is iedereen enthousiast", ..

A) De uitspraak step is een beetje jammer van de heren en dames Telegraaf :(
B) De Segway is een van de hippere transportmiddelen heden ten dage. Helaas heeft het nog niet de beloften waar kunnen maken zoals deze destijds rondwaarden, maar ik kan in iedergeval zeggen: Ik ben wel behoorlijk jaloers op de mensen die deze ubergadget mogen gebruiken. Nog los van het feit dat ik denk dat op de internationale locatie schiphol, dit een mooi beeld geeft naar de buitenlanders (die hem echt wel kennen) dat onze mensen mee gaan met de tijd ;)

Kortom kewl !!!! (zeg dat dan gelijk   :-\)
If it's idiot proof, they invent a better idiot. PEBKAC - Problem exists between keyboard and chair alles is een raadsel maar ik weet nog niet in wat


BRANDWEERVOERTUIGEN.NL

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,060
  • Laat ieder in zijn waarde
    • www.brandweervoertuigen.nl
Reactie #1456 Gepost op: 7 augustus 2006, 21:11:11
Rotterdamse taxi klem tussen twee trams
ROTTERDAM (ANP) - De trots van een Rotterdamse taxichauffeur, een donkerblauwe BMW uit de 5-serie, is klaar om afgeschreven te worden. De auto kwam maandagavond op het Delftseplein, aan de achterkant van het Centraal Station, klem te zitten tussen twee trams.

De taxichauffeur raakte lichtgewond en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht, zo meldde de politie maandag. Een aantal inzittenden van de trams liep schrammen en blauwe plekken op.

Het tramverkeer in Rotterdam zal de hele maandagavond vertraagd zijn. Over de oorzaak van het ongeval kon de politiewoordvoerder nog niets zeggen. Volgens de verkeersregels hebben trams altijd voorrang op overige weggebruikers.

07.08.06 20:41 ANP
Brandweerfotografie Ton van der Toolen  kijk ook op  www.brandweervoertuigen.nl  Op alle geplaatste foto's zit Copyright


BRANDWEERVOERTUIGEN.NL

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,060
  • Laat ieder in zijn waarde
    • www.brandweervoertuigen.nl
Reactie #1457 Gepost op: 7 augustus 2006, 21:14:46
In het Spaanse Torremolinos rijden ze al 2 jaar met die wagentjes. Deze foto is afgelopen Juni gemaakt tijdens mijn vakantie daar.



Foto : Ton van der Toolen
Brandweerfotografie Ton van der Toolen  kijk ook op  www.brandweervoertuigen.nl  Op alle geplaatste foto's zit Copyright


jvo

  • ACH
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,933
  • geel busje, geel pak
    • Youtubekanaal
Reactie #1458 Gepost op: 7 augustus 2006, 21:16:11
Die meneer Algra weet volgens mij niet helemaal waar hij het over heeft. C2000 is een digitaal communicatiesysteem voor hulpverlenings-en opsporingsdiensten, niet voor iedere ambtenaar om lekker mee te gaan bellen. Lange gesprekken zijn ook niet gewenst via C2000 dacht ik zo. Lekker houden die mobieltjes (tbv. de werkzaaamheden, niet voor privé uiteraard).
Als je een "PTT-gesprek" hebt via C2000 ben je dus verder buiten alle communicatie, en kun je dus ook niet opgeroepen worden ::) GSM is dus echt nog wel nodig, ook om extern "even de melder terug te bellen" ......
-When responding to a call, always remember that your ambulance was built by the lowest bidder-


Ultimato

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 860
Reactie #1459 Gepost op: 7 augustus 2006, 23:21:18
Citaat
Een 20-jarige Roosendaler wordt ervan verdacht ruim drie ons hasj in een politieauto verstopt te hebben. De politie zag de man zaterdagavond zenuwachtig rondrijden op een fiets. Hij leek geintimideerd te zijn door de politie. "Tijd voor ons om even een praatje met hem te maken", aldus politiewoordvoerder André van den Hul. De Roosendaler gaf meteen toe dat hij fietste op een fiets die door een vriend van hem gestolen zou zijn. De politieagenten besloten hem daarop in de boeien te slaan en achterin de politiewagen naar het politiebureau mee te nemen.

"De agenten zagen dat hij steeds heen en weer schoof over de bank. Toen ze het achterportier openmaakten, zagen ze een busje pepperspray liggen", gaat van den Hul verder. De politie vertrouwde het zaakje voor geen meter en fouilleerde de man. De man bleek twee zakjes wiet bij zich te hebben.

De agenten vertrouwden het nog steeds niet, waarop ze de achterbank naar beneden klapten. Er verschenen twee plakken hasj van in totaal 325 gram in de rugleuning. De politie denkt dat de man de hasj stiekem verstopt heeft, maar de man ontkent ook maar iets met de hasj te maken te hebben.
Politie Aspirant niveau 4