Uit de media 2006

Auteur Topic: Uit de media 2006  (gelezen 372330 keer)

0 gebruikers (en 6 gasten bekijken dit topic.

Karim

  • Gast
Reactie #1470 Gepost op: 10 augustus 2006, 03:42:16
Politieauto's botsen op elkaar

Gisterenavond zijn twee politieauto's van de politie Amsterdam-Amstelland op elkaar gebotst. Beide voertuigen waren ook nog eens op weg naar dezelfde locatie: er was melding gemaakt van vernieling op de Maliebaan in Amsterdam.

De agenten zijn uit voorzorg met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Gelukkig heeft geen van de agenten letsel opgelopen. Wel heeft één agent last van lichte nekklachten, maar ook hij kon zijn dienst weer hervatten. Politieagenten worden volgens een protocol na een aanrijding altijd meteen naar het ziekenhuis gebracht.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. Een ander politiedistrict zal onderzoek doen naar de aanrijding. Ook is het niet bekend hoe de vernieling op de Maliebaan is afgelopen.

Bron: Blik op Nieuws


Bart S

  • Gast
Reactie #1471 Gepost op: 10 augustus 2006, 09:37:24
(nog) Niet echt Nederlands nieuws, maar toch wel belangrijk:

Citaat
Politie verijdelt plan om vliegtuigen op te blazen

Uitgegeven: 10 augustus 2006 07:30
Laatst gewijzigd: 10 augustus 2006 09:20
LONDEN - De Britse politie heeft een plan verijdeld om 'talrijke' vliegtuigen tijdens de vlucht op te blazen. Daardoor zou 'een aanzienlijk aantal levens zijn vernietigd'. Dat heeft de Britse minister van Binnenlandse Zaken, John Reid, donderdagochtend gezegd.

Terroristen zouden van plan zijn geweest tijdens vluchten naar de Verenigde Staten explosieven in hun handbagage tot ontploffing te brengen.

In de nacht van woensdag op donderdag pakte de politie achttien personen op in Londen en omgeving. De aanhoudingen werden verricht na een grootscheepse antiterrorisme-operatie die een aantal maanden heeft geduurd, zei een woordvoerder van Scotland Yard tegen de BBC.

Alarmfase

In het hele land geldt nu de hoogste alarmfase. Dat betekent dat er rekening moet worden gehouden met een op handen zijnde aanslag en dat de bedreiging van Groot-Brittannië een uitzonderlijk hoog niveau heeft bereikt. De veiligheidsmaatregelen op alle Britse vliegvelden zijn aangescherpt. Daardoor worden vertragingen verwacht.

Volgens de door het ministerie van Transport bekendgemaakt noodmaatregelen moeten alle passagiers met de hand worden gefouilleerd en hun schoenen en de dingen die zij bij zich hebben moeten worden doorgelicht, net als wandelwagentjes.

Handbagage

Voorlopig mogen passagiers geen handbagage meenemen op vluchten vanuit Groot-Brittannië. Alleen echt noodzakelijke dingen zoals paspoorten, kleine portefeuilles, medicijnen die op recept zijn verstrekt, noodzakelijke medische hulpmiddelen, babyvoeding, maandverband en tampons mogen mee aan boord in een doorzichtig plastic tasje.

Dat wordt voor het aan boord gaan voor de tweede keer gecontroleerd. "Wij hopen dat deze maatregelen maar gedurende een beperkte periode nodig zullen zijn", aldus een verklaring van het Britse ministerie van Transport.

Inchecken

Een verslaggever van de BBC die donderdagochtend net op reis ging, vertelde dat hij bijna alle spullen die hij in zijn handbagage wilde meenemen moest inchecken als vrachtruimbagage. "Alles moest worden ingecheckt, met inbegrip van mobiele telefoons, iPods, portefeuilles en zelfs brillenkokers."

Vertragingen

Als gevolg van de strengere veiligheidsmaatregelen op de Britse vliegvelden ontstonden donderdagochtend vertragingen van vluchten van een aantal Duitse luchthavens naar Groot-Brittannië. In Frankfurt, Hamburg en Berlijn waren die rond negen uur opgelopen tot gemiddeld een uur.

Op de luchthaven Schiphol zullen passagiers naar alle waarschijnlijkheid ook hinder ondervinden van de situatie. "We houden rekening met ernstige vertragingen, vooral richting Londen", aldus een woordvoerster. De marechaussee op de luchthaven heeft volgens een zegsman nog geen instructies voor extra strenge controles en veiligheidsmaatregelen.

Citaat
VS verhogen dreigingsniveau voor vluchten Groot-Brittannië

Uitgegeven: 10 augustus 2006 09:26
Laatst gewijzigd: 10 augustus 2006 09:32
WASHINGTON - In de Verenigde Staten geldt in verband met de situatie in Groot-Brittannië sinds donderdagochtend vroeg het hoogste dreigingsniveau voor vluchten uit Groot-Brittannië.

Voor alle andere vluchten geldt 'oranje', het op een na hoogste dreigingsniveau. Het ministerie van Binnenlandse Veiligheid verhoogde het dreigingsniveau naar 'rood', wat betekent dat de situatie 'ernstig' is. Het besluit werd genomen nadat in Groot-Brittannië de hoogste alarmfase was ingesteld na de mededelingen over het verijdelen van aanslagen op vliegtuigen.

Blair

De Britse premier Tony Blair heeft de Amerikaanse president George W. Bush in de nacht van woensdag op donderdag ingelicht over de ontmanteling van het terroristisch complot.

Bron: www.nu.nl


Politiefan

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 556
Reactie #1472 Gepost op: 10 augustus 2006, 09:48:24
Gewonde trapongeval Utrecht overleden

Uitgegeven: 10 augustus 2006 06:46
Laatst gewijzigd: 10 augustus 2006 08:55

UTRECHT - Een man die zondag na het trapongeluk aan de Utrechtse Oude Gracht ernstig gewond raakte, is overleden. Een woordvoerder van het UMC in Utrecht bevestigde donderdag een bericht hierover van RTV Utrecht. Burgemeester Brouwer reageerde geschokt.

De 30-jarige man kwam onder de trap te liggen nadat deze was bezweken onder het gewicht van het publiek.

In verschillende Utrechtse ziekenhuizen liggen donderdagochtend nog drie gewonden van het trapongeval, zo liet de gemeentewoordvoerder weten.

De trappen die leiden van de Utrechtse Oudegracht naar de werven langs het water, zijn dinsdag tijdens het eerstvolgende evenement in de gracht taboe als tribune. De organisatie van de introductiedagen voor eerstejaarsstudenten gaat daarvoor zorgen om herhaling van een ongeval als dat van zondag te voorkomen.

Band

Net als tijdens de Muzikale Botenparade van zondag ligt er volgende week een ponton met een band in de Oude Gracht, maar dan bij de Smeebrug in de zuidelijke binnenstad. Volgens een woordvoerster van de introductiedagen is het de bedoeling dat ongeveer 1200 studenten Nederlandstalige liederen met de band meezingen.

Over het evenement vindt donderdag nog overleg plaats tussen de gemeente en de organisatie. Maar volgens de woordvoerster staat nu al vast dat beveiligingsmedewerkers erop toe gaan zien dat de werftrappen niet als zit- of staanplaats gebruikt worden.

Regels

Zondag bezweek een werftrap bij de Stadhuisbrug, waardoor tientallen mensen licht- tot zwaargewond raakten. Het is nog niet duidelijk of de gemeente Utrecht regels gaat opstellen over het gebruik van de werftrappen tijdens evenementen.

Geschokt

Burgemeester Brouwer en wethouder Den Besten reageren geschokt op het overlijden van de man. Dat heeft de gemeente Utrecht donderdag laten weten.

"We wisten, dat gezien de ernst van de verwondingen zijn toestand kritiek was. Toch komt zijn overlijden als een klap voor ons en voor allen die zondagavond op het muziekfestijn aanwezig waren. Wij leven intens mee met zijn familie en vrienden," aldus de gemeente. De gemeente liet weten dat burgemeester Brouwer haar medeleven aan de familie zal betuigen.

De man kwam om toen zondag een trap langs de Oude Gracht afbrak tijdens de afsluiting van de Muzikale Botenparade in Utrecht. Hoe de trap heeft kunnen afbreken wordt onderzocht.

bron: www.nu.nl


Bart S

  • Gast
Reactie #1473 Gepost op: 10 augustus 2006, 12:19:37
Vakantievoertuigen blijven doelwit brandstichting Deventer

Uitgegeven: 10 augustus 2006 10:18
DEVENTER - De brandweer in Deventer adviseert vakantiegangers die hun caravans en campers tijdelijk bij huis stallen, dringend de voertuigen elders onder te brengen. Sinds juni dit jaar gingen twintig vakantievoertuigen in de Overijsselse stad in vlammen op.

Veel mensen zetten hun caravan nu bij huis om de volgende dag richting vakantiebestemming te vertrekken. "We raden mensen aan caravans en campers overdag in te pakken en daarna weer in de stalling te zetten", aldus Allard van Gulik, hoofd preventie van de brandweer Deventer.

Waren eerder voertuigen die afgelegen stonden het doelwit, nu blijken ook wagens die bij huis staan niet veilig voor de nachtelijke branden. We hebben een periode van vijf of zes nachten op rij gehad dat het elke keer raak was." De laatste brand woedde in de nacht van dinsdag op woensdag. Volgens de politie was sprake van brandstichting.

"Er heerst veel onrust in de wijken. Het leeft erg in Deventer", zei een woordvoerder van de politie donderdag. Het onderzoek naar de branden heeft nog niet geleid tot aanhoudingen. Het probleem is dat de meeste caravans compleet zijn uitgebrand."

www.nu.nl


zwaailampmaker

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 976
  • R & D- OGS
Reactie #1474 Gepost op: 11 augustus 2006, 00:13:44
(Beetje off-topic excuses daarvoor) Rond de millenium wisseling was de Segway gehuld in een hoop mist. Het zou de manier waarop wij (lees: de mensheid) zich voortbewoog revolutionair veranderen. Niets geen auto's, fietsen, motoren, brommers.....nee segway. Die belofte is niet helemaal uitgekomen. Wel is de segway nu (een paar jaar na introductie) langzaam ook in ons land als hip product op de markt aan het komen.


dank voor je antwoord, ik snap het.

ik kan alleen constateren dat de segway inmiddels een uitkomst bied bij een aantal hulpverlenings diensten en neem aan dat er in de toekomst meer gebruik van gemaakt zal worden.
Nemo me impune lacessit


Politiefan

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 556
Reactie #1475 Gepost op: 11 augustus 2006, 12:42:14
Gewelddadige zwerver gearresteerd

Uitgegeven: 11 augustus 2006 11:54

DORDRECHT/HAARLEM - De politie van Dordrecht heeft vrijdagochtend een 46-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht maandag drie overvallen te hebben gepleegd, waarbij hij twee keer veel geweld gebruikte. De politie Kennemerland en het Openbaar Ministerie (OM) hebben dat laten weten.

De politie in Dordrecht kreeg vrijdagmorgen de melding dat de man rondliep in het centrum van de stad. Agenten troffen hem aan in de woning van een kennis. Hij verzette zich niet bij zijn aanhouding.

Het OM had donderdagavond in een politiebericht op televisie opgeroepen uit te kijken naar de man. Daarbij liet justitie zijn foto en naam zien. Het opsporingsbericht leverde meer dan honderd reacties op.

bron: www.nu.nl


Christian010

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,829
Reactie #1476 Gepost op: 11 augustus 2006, 14:21:46
bericht verwijderd



je kunt hier lezen waarom  ;)



Anneke

moderator


Bart S

  • Gast
Reactie #1477 Gepost op: 11 augustus 2006, 17:16:06
Wateroverlast na zware regenval

Uitgegeven: 11 augustus 2006 15:45
Laatst gewijzigd: 11 augustus 2006 16:49
AMSTERDAM - Zware regenval heeft in verschillende regio's voor wateroverlast gezorgd. Rijkswaterstaat sloot vrijdagmiddag de Heinenoordtunnel, op de A29, af nadat beide tunnelbuizen onder water waren gelopen.

Het verkeer in beide richtingen, staat muurvast. Er staan files van 4 kilometer, maar die zullen snel langer worden, zei een woordvoerder van de ANWB. De brandweer is onderweg om de tunnel leeg te pompen.

De brandweer is nog steeds bezig met het leegpompen van de tunnel. Volgens de ANWB kan de overlast nog wel even duren. "Het verkeer kan maar mondjesmaat door de tunnel en de weersverwachtingen daar zijn niet gunstig." Ook op de ring-Rotterdam leidt dat tot overlast en vertragingen.

Files

Ook op andere plaatsen in Nederland leidt het noodweer tot grote overlast. Zo stonden er rond 15.30 uur meer dan dertig files met een totale lengte van ruim 130 kilometer. "Zeker midden in de vakantieperiode is dat erg lang", zei de woordvoerder van de ANWB.

Rond Amsterdam staat het verkeer op veel plekken stil, maar dat heeft ook te maken met de wegwerkzaamheden rond de hoofdstad, aldus de ANWB. Op de A10 kunnen vertragingen oplopen tot meer dan 20 minuten. "We adviseren mensen dan ook om de A9 te nemen, alhoewel dat voor veel mensen omrijden is."

In het zuiden van het land staan files op ondermeer de A2 en de A16. De woordvoerder kon niet zeggen of dat terugkerend vakantieverkeer is. "Meestal komen die in het weekeinde terug."

Volgens het Korps landelijke politiediensten doen zich meer ongevallen voor dan op een normale vrijdagmiddag. Vooral uit het midden en zuiden van het land komen veel meldingen van blikschade. Grote ongevallen hebben zich nog niet voorgedaan, aldus de woordvoerder.

Telefoontjes

De brandweer in de regio Haaglanden heeft vrijdagmiddag tientallen telefoontjes gekregen van mensen die last hadden van de zware regenval. Echt ernstige ongelukken hebben zich nog niet voorgedaan.

Vooral in Wateringen was de overlast groot. Kelders van winkels liepen gedeeltelijk onder. Ook een parkeergarage in dezelfde plaats stond blank. De brandweer moest een aantal keren uitrukken om het water weg te pompen.

www.nu.nl


Heleen Lotus

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,245
Reactie #1478 Gepost op: 11 augustus 2006, 17:21:33
Het was inderdaad zeer slecht weer vanmiddag.   :-X  En ja ook de A9 stond vanochtend vast, zat er ook in.  :-[


Politiefan

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 556
Reactie #1479 Gepost op: 12 augustus 2006, 09:52:11
11-08-06 12:00

Politie zoekt naar agressieve hond in Delft

DELFT - De politie is in de nacht van donderdag op vrijdag in Delft bezig geweest om te zoeken naar een agressieve hond.
 
Bij daglicht vrijdag gaat de klopjacht verder. De hond van het ras Mastino Napolitano maakte de omgeving van de Geerweg onveilig. Agenten riepen de hulp in van de dierenambulance, maar die bedankte voor de klus de vechthond te vangen.

Het lukte niet een dierenarts te regelen die een verdovingsschot kan afvuren. De politie uit Rotterdam hielp wel mee. De hondenbrigade van dat korps werd ingezet die met een vangstok en stroomstootwapen te werk ging.

bron: www.rtvwest.nl