Uit de media 2006

Auteur Topic: Uit de media 2006  (gelezen 372509 keer)

0 gebruikers (en 10 gasten bekijken dit topic.

RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1490 Gepost op: 14 augustus 2006, 10:34:28
Politieman in zij gestoken
Een politieman in burger is zondagochtend op de Karel Doormanstraat in Rotterdam gewond geraakt.
Samen met een collega had hij gezien hoe een man twee vrouwen lastig viel en hen daarbij in het gezicht sloeg. Toen ze tussenbeide kwamen, werd een van de politiemannen in z'n zij gestoken. Hij werd voor behandeling naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht.
Na een korte achtervolging kon de 37-jarige dader op het Weena-Zuid worden aangehouden.
www.rijnmond.nl


Bart S

  • Gast
Reactie #1491 Gepost op: 14 augustus 2006, 12:49:29
Hevige regenval zorgt voor veel wateroverlast

Uitgegeven: 14 augustus 2006 11:55
Laatst gewijzigd: 14 augustus 2006 12:35
ALKMAAR - De hevige regenval heeft maandag in het noordelijk deel van Noord-Holland voor veel overlast gezorgd. Bij de brandweer kwamen vele tientallen meldingen binnen van ondergelopen straten, kelders en huizen.

Volgens een woordvoerder van de brandweer is vooral in de gebieden langs de kust veel sprake van wateroverlast.

De brandweer heeft het erg druk met het leegpompen van ondergelopen panden. In het zeeaquarium in Bergen aan Zee stond het water aan het begin van de ochtend "tot kniehoogte", meldde een woordvoerster. Ook enkele hotels in Egmond aan Zee hadden wateroverlast.

Den Haag

Ook Den Haag kampt met wateroverlast. De alarmcentrale van de Haagse brandweer heeft het druk met de tientallen meldingen. Door de aanhoudende regen stromen riolen over of raken verstopt. Ook bellen mensen over verstopte dakgoten. In Rijswijk is de brandweer bezig met een gesprongen riolering.

Een woordvoerder verwacht dat het nog wel even druk blijft, omdat de hevige regenval volgens het KNMI tot minstens 13.00 uur aanhoudt.

Windhoos

IJmuiden is maandagochtend getroffen door een grote windhoos. Volgens ooggetuigen is er veel schade aan boten.

www.nu.nl

 Regenbuien houden zeker nog een week aan
DE BILT - Slecht nieuws voor zonaanbidders. Nederland gaat de komende week nog gebukt onder regen. Een woordvoerder van het KNMI verwachtte maandag dat het nog zeker tot en met 23 augustus erg regenachtig zal zijn.

„Ik ben niet optimistisch over de komende dagen”, zegt de woordvoerder. „Er zit weinig opleving in de zomer. Op z'n best is het de komende dagen wisselvallig met af en toe een betere dag.” Hij verwacht voor dinsdag en woensdag iets minder regen, maar daarna „nemen de kansen op een bui weer toe.”

www.telegraaf.nl


Luke

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 160
  • 't Is dansen op de gulden middenweg (acda&demunik)
Reactie #1492 Gepost op: 14 augustus 2006, 12:57:59
Jongen vermist na omslaan boot in afwateringskanaal

Uitgegeven: 13 augustus 2006 09:39
Laatst gewijzigd: 13 augustus 2006 13:48

MAASBRACHT - In het afwateringskanaal van de Clauscentrale van Essent in het Limburgse Maasbracht zoekt de brandweer naar een 16-jarige jongen uit Wessem die vermist wordt, sinds het bootje waarop hij voer, omsloeg. Dat gebeurde volgens de brandweer om 08.30 uur.

Op de boot zaten twee jongens. Een van hen wist veilig naar wal te zwemmen. Deze 16-jarige jongen uit Thorn wijst duikers van de brandweer de plek waar het bootje is omgeslagen. Volgens de brandweer wordt het zoeken bemoeilijkt door de diepte van het water. Het kanaal is op sommige plekken bijna twintig meter diep.


De twee jongens waren daar al urenlang aan het vissen naar meervallen, die in het relatief warme water tot twee meter lang worden. Bij een watervalletje aan de monding van de afwatering op de ingang van de eigen haven van de centrale sloeg het bootje om, waarschijnlijk door de sterke stroming ter plaatse.

Kramp

Volgens de woordvoerder van Essent lozen beide koeltorens van de centrale daar elk 24.000 liter water per minuut. Door de diepte van het water ter plaatse (16 meter) heeft de jongen mogelijk kramp gekregen, omdat het water op enkele meters diepte ijskoud is.

Essent heeft de afwatering van de koeltorens inmiddels uitgeschakeld om de duikers hun werk te laten doen in vrij rustig water. Inmiddels zoekt de politie ook met speurhonden, en is een politieteam uit Friesland onderweg. Dat is gespecialiseerd in dreggen in diep water.

Rond 13.00 uur vonden duikers van de brandweer vlakbij de monding van de afwatering een kistje met visspullen. Rond die plek zoeken brandweer en politie nu verder.

Verboden terrein

Het water waar de jongens visten is verboden terrein. Aan de ingang van het havenhoofd staat een verlicht bord met verboden toegang. Het water wordt bovendien bewaakt door camera's.

Waarom de bewaking in de controleruimte van de centrale de jongens dan niet gezien heeft, kon de woordvoerder van Essent niet zeggen. Het uitschakelen van de afwatering van de koeltorens heeft volgens Essent nauwelijks gevolgen voor de productie.

www.nu.nl

Leuk, media........
Kan beter de Privé lezen....

Een Fries politieteam heb ik niet gezien gisteren. Dat heeft de KLPD van Maasbracht voor haar rekening genomen. En politiehonden waren er ook niet. Wel van een hondenreddingsgroep, maar niet van de politie.

Ach, ja... Media. Wel de bel horen luiden, maar waar zit die klepel toch??
HBO-verpleegkundige Anesthesieverpleegkundige Instructeur BLS-AED  Instructeur Eerste hulp Instructeur Eerste hulp bij Wateronge


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1493 Gepost op: 14 augustus 2006, 14:47:27
Bommelding Tweede Kamergebouw
DEN HAAG - Een deel van het Tweede Kamergebouw in Den Haag is maandagmiddag ontruimd na een bommelding.
Het gaat om de kamers aan de kant van het Plein. Daar waren slechts enkele fractiemedewerkers aanwezig. Zij worden opgevangen in de hal van het gebouw.
Het Plein is afgezet met politielint. De politie kan nog niets meedelen over de bommelding.

even later ...

Haagse bommeldingen loos alarm
DEN HAAG - In Den Haag zijn maandagmiddag twee verdachte pakketjes aangetroffen. Beide bleken onschuldig.
De eerste melding kwam van het Plein, bij de Tweede Kamer. Vervolgens werd tegen de gevel van het ministerie van Financiële Zaken, tegenover de Amerikaanse ambassade, een tweede pakketje aangetroffen. In beide gevallen bleek het uiteindelijk niet om een bom te gaan.

www.rtvwest.nl


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1494 Gepost op: 14 augustus 2006, 14:49:51
Wateroverlast in regio
DEN HAAG - De hevige regenval in Zuid-Holland heeft de brandweer maandag handenvol werk bezorgd.
De problemen variërden van ondergelopen viaducten en straten tot kelders die volledig blank stonden. De brandweer had extra maatregelen genomen om het noodweer het hoofd te kunnen bieden. Zo had de brandweer Leiden extra personeel in de meldkamer zitten om telefoontjes af te handelen.
De eerste meldingen van wateroverlast kwamen uit Hillegom. De buien trokken richting het zuiden. Vervolgens kwamen ook meldingen binnen van winkeliers in Gouda, waar het water de winkels was binnengedrongen, en uit Leiden, Roelofarendsveen en Den Haag.
In Scheveningen werd een woning aan de Pluvierstraat onbewoonbaar verklaard, nadat regenwater de woning was binnengestroomd. In Rijswijk was een riolering gesprongen. In Alphen aan den Rijn raakten enkele tientallen kinderen onderkoeld tijdens een vakantiespelweek. Ze hadden het flink koud, maar er was geen sprake van ernstige onderkoeling. De vakantiespelweek is voor maandag afgelast.
www.rtvwest.nl


N9213Q

  • Gast
Reactie #1495 Gepost op: 14 augustus 2006, 18:41:33
Nieuwe antiterreureenheid gepresenteerd

Uitgegeven: 14 augustus 2006 18:25

DRIEBERGEN - De nieuwe antiterreureenheid Dienst Speciale Interventies (DSI) heeft zich maandag gepresenteerd aan de ministers Piet Hein Donner (Justitie), Johan Remkes (Binnenlandse Zaken) en Henk Kamp (Defensie). In een demonstratie wist de nieuwe elite-eenheid met hulp van explosieven een gebouwtje binnen te dringen en gewapende mannen in de boeien te slaan en af te voeren.

Op de presentatie benadrukte Remkes het voordeel dat dit nieuwe interventieteam zonder ingewikkelde besluitvorming kan worden ingezet bij antiterreuracties of bij acties tegen grof geweld van zware criminelen. Over de inzet beslissen niet langer drie ministers, maar slechts nog één: de minister van justitie.


"Dat scheelt tijd. Tijd die als het erom gaat hard nodig is. Die tijd kan mensenlevens sparen", aldus Remkes

Volle sterkte

Volgens korpschef Peter van Zunderd van het Korps landelijke politiediensten (KLPD), waar de DSI onder valt, kan de dienst binnen een uur worden ingezet. Van Zunderd: "In totaal kunnen meer dan 350 mensen op de been worden gebracht. Als dat nodig is op verschillende plaatsen. Naar verwachting is de DSI voor het einde van dit jaar op volle sterkte."

Handgranaat

Aanleiding voor de oprichting van de DSI is de arrestatie eind 2004 van twee leden van de Hofstadgroep in Den Haag. Bij de eerste poging raakten leden van het arrestatieteam dat aanvankelijk hiervoor werd ingezet, zwaargewond toen een van de terroristen een handgranaat naar hen gooide. Uiteindelijk hadden speciale eenheden toen een hele dag nodig om de daders veilig in te kunnen rekenen.

Om dit soort heikele situaties voortaan te voorkomen, zijn er met de DSI voor het eerst politietaken samengevoegd met defensiewerkzaamheden. Doel is dat alle specialismen van politie en defensie zijn gebundeld voor het zo goed mogelijk kunnen bestrijden van grof geweld.

Uniek

"Dit is uniek in de wereld", weet Remkes. Maar ook noodzakelijk, meent de bewindsman. "We beseffen dat het terrorisme steeds meer om een flexibele en snelle aanpak vraagt. Daarom moest er een einde komen aan versnippering en onvoldoende gebruik van verschillende specialismen."

De dienst kan op verschillende manieren tegen alle soorten geweld opereren. Van Zunderd: "Belangrijk hierbij is dat de filosofie wordt gehanteerd dat het slim toepassen van geweld effectiever is dan het toepassen van meer geweld." Zo gaat men in de toekomst bijvoorbeeld ook effectiever gebruik maken van onderhandelaars.

De DSI is officieel op 1 juli opgericht. Het elitekorps is echter al een aantal keren daarvoor ingeschakeld, onder meer bij de aanhouding van terreurverdachte Samir A. en een aantal medeverdachten.

Bron: www.nu.nl


7194

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 5,128
Reactie #1496 Gepost op: 14 augustus 2006, 19:13:21
www.anpphoto.com

Zoeken op DSI, voor foto's.  8)


Martijn de Vries

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,163
Reactie #1497 Gepost op: 14 augustus 2006, 23:51:37
www.anpphoto.com

Zoeken op DSI, voor foto's.  8)
Gaat er heftig aan toe.. zijn die foto's van een oefening?


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1498 Gepost op: 16 augustus 2006, 08:58:57
Tilburgse straat zonder stroom na achtervolging
TILBURG - Na een achtervolging door Tilburg heeft de politie dinsdagavond twee mannen aangehouden. Tijdens de achtervolging, onder meer door de binnenstad, raakten zowel politieauto's als geparkeerde wagens beschadigd.

Bovendien werd een lantaarnpaal in de Diepenstraat omvergereden, waardoor een deel van die straat enige tijd zonder stroom kwam te zitten. Dat liet een politiewoordvoerster weten. Niemand raakte gewond.
Agenten zagen rond 22.00 een auto rijden, die eerder op de avond betrokken was bij een verkeersongeval maar daarna was weggereden. Toen agenten de twee mannen in het voertuig wilden controleren, sloegen ze op de vlucht.

Arresteren
De politie kon de bijrijder, een 26-jarige Pool, oppakken nadat hij tijdens de rit uit de auto was gesprongen. Later wisten agenten de auto te stoppen en ook de bestuurder, een 25-jarige Tilburger, te arresteren.
De auto bleek gestolen te zijn. De bestuurder staat bij de politie bekend als veelpleger.

Jongen komt onopgemerkt in Brits vliegtuig
LONDEN - Een 12-jarige Britse jongen is op de luchthaven Londen-Gatwick zonder instapkaart en paspoort een vliegtuig binnengekomen. Hij kon maandag alle veiligheidscontroles omzeilen, hoewel toen nog de allerhoogste alarmfase gold na een verijdeld terreurcomplot.
De jongen was weggerend uit een verzorgingstehuis. Hij slaagde erin aan boord te komen van een vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij Monarch naar Lissabon. Voor vertrek ontdekte een bemanningslid dat de jongen geen geldige papieren had.  
De politie stelde een onderzoek in, meldde de Britse krant The Times woensdag.

www.nu.nl


Politiefan

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 556
Reactie #1499 Gepost op: 16 augustus 2006, 14:44:46
Opnieuw geheugenstick vermist bij Defensie

Uitgegeven: 16 augustus 2006 13:04
Laatst gewijzigd: 16 augustus 2006 13:13

DEN HAAG - Defensie is opnieuw een gegevensdrager kwijt. Ditmaal in Kamp Holland, de Nederlandse basis in de zuid-Afghaanse provincie Uruzgan. De commandant heeft gisteren aangifte gedaan van de vermissing, zo is woensdag door het ministerie van Defensie bekendgemaakt.

Een woordvoerder van de taakgroep Uruzgan wil hangende het onderzoek geen nadere informatie geven. Vorige maand raadde Defensie nog al zijn personeel aan geen geheugendragers meer te gebruiken, zolang er nog geen goed beveiligde sticks in omloop zijn gebracht.

De maatregel had onder andere te maken met de vermissing van een usb-stick met geheime informatie over Afghanistan die een kapitein van de landmacht eerder dit jaar in een huurauto had laten liggen.

www.nu.nl