Uit de media 2006

Auteur Topic: Uit de media 2006  (gelezen 361829 keer)

0 gebruikers (en 2 gasten bekijken dit topic.

Michelle1983

  • Gast
Reactie #1510 Gepost op: 21 augustus 2006, 14:04:56
Dode door aquaplaning in Gilze

Persbericht van politiemwb.nl:

GILZE: Vanmorgen is omstreeks 08.13 uur bij een ernstig verkeersongeval op de Tilburgsebaan, een 41-jarige vrouw uit Tilburg om het leven gekomen.  Het slachtoffer reed met haar auto vanuit Tilburg in de richting van Gilze. Uit tegengestelde richting kwam een auto bestuurd door een 32-jarige man uit Weeldestation (B). De bestuurder van deze auto raakte kennelijk in een slip en kwam met zijn auto dwars op de andere rijbaan terecht. De Tilburgse bestuurster reed daarop met de voorzijde van haar auto tegen de zijkant van de andere wagen.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse. De Tilburgse bestuurster bleek echter bij de aanrijding om het leven te zijn gekomen. De GGD arriveerde met twee ambulances en nam de lichtgewonde man uit Weeldestation voor onderzoek mee naar het Tweestedenziekenhuis in Tilburg.  De andere inzittenden de 32-jarige echtgenote van de bestuurder en hun 11-jarige dochter leken aanvankelijk niet gewond te zijn. Ze hebben zich later toch in het ziekenhuis laten behandelen. De vrouw blijkt een enkel gebroken te hebben en heeft een hersenschudding opgelopen, hun dochter heeft een lichte hersenschudding.

De brandweer heeft de auto van het slachtoffer open geknipt waarna het stoffelijk overschot kon worden geborgen.

De 32-jarige man uit Weeldestation verklaarde dat naast hem zijn 32-jarige vrouw zat. Achterin zat hun dochter.

Er zijn twee verkeersongevalanalisten van de politie ter plaatse gekomen. Deze specialisten hebben om de toedracht van de aanrijding vast te kunnen stellen een (sporen) onderzoek ingesteld. Ook heeft de 32-jarige bestuurder inmiddels een verklaring afgelegd.

T.a.v. de redactie: aanvankelijk is als locatie Gilzerbaan te Gilze doorgegeven. Het gedeelte waar de aanrijding plaats vond is echter de Tilburgsebaan te Gilze.

Meldingen:
p2kflex
10:12:53 21-08-06-GROUP-PRIO 2 6434 TILBURGSEBAAN TILBURG REINIGEN WEGDEK (INC: 01)
1200451BRW Gilze - Rijen (Gilze) (Postcommandant)
1200458BRW Gilze - Rijen (Gilze) (Blusploeg)
1201938BRW Gilze - Rijen (Gilze) (Lichtkrant)
p2kflex
08:26:59 21-08-06-GROUP-PRIO 1 GILZERBAAN TILBURG VKO BEKNELLING (INC: 09)
1200801BRW Tilburg (Commandant)
p2kflex
08:15:37 21-08-06-GROUP-PRIO 1 6770 6734 6894 GILZERBAAN TILBURG VKO BEKNELLING
1200018BRW Midden- en West brabant (OvD West - Oost)
1200837BRW Tilburg (Vossenberg) (Springbemanning)
1200838BRW Tilburg (Vossenberg) (Bezetting TS)
1200839BRW Tilburg (Vossenberg) (Kazernealarm)
1201976BRW Tilburg (Vossenberg) (Lichtkrant)


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1511 Gepost op: 21 augustus 2006, 17:26:50
http://www.nu.nl/news/807380/21/Kanaaltunnel_dicht_na_rookontwikkeling.html

Kanaaltunnel dicht na rookontwikkeling

Uitgegeven: 21 augustus 2006 16:59
LONDEN - De tunnel van Frankrijk naar Engeland is maandagmiddag gesloten nadat rook was vrijgekomen uit een goederentrein. Een woordvoerder van de hogesnelheidstreinen die de tunnel benutten zei dat er in alle kalmte een evacuatie is geweest.

Er is geen verkeer meer in de tunnel. Het treinverkeer onder het Kanaal werd rond 13.30 uur stilgelegd. De oorzaak van het incident is nog onbekend.

Een woordvoerster van Eurostar zei dat het nog enkele uren kan duren voor de treinen weer gaan rijden en waarschuwde voor lange vertragingen op het spoor tussen Londen en Parijs/Brussel.


Politiefan

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 556
Reactie #1512 Gepost op: 21 augustus 2006, 18:28:53
Vermiste Nederlandse dood gevonden in Noorwegen

Uitgegeven: 21 augustus 2006 17:33
Laatst gewijzigd: 21 augustus 2006 18:00

OSLO/VENRAY - De dode vrouw die zondag werd gevonden in een meer in Noorwegen, is de sinds juni vermiste 26-jarige Nederlandse Marijke Vervoort. Dat meldde de politie Limburg Noord maandag op basis van onderzoek door het Gerechtelijke Laboratorium in Oslo.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag liet weten dat de gevonden dode de Nederlandse identiteit heeft. Haar familie is door de politie op de hoogte gebracht. Aan lokale media liet de Noorse politie weten dat zij vrijwel zeker door verdrinking om het leven is gekomen en niet door een misdrijf. De Noorse politie stelt nog wel verder onderzoek in.

Schipper

Een schipper ontdekte zondag het aangespoelde stoffelijk overschot in het Noorse natuurgebied Jotunheimen. Eerdere grote zoekacties door familie, politie en speurhonden hadden niets opgeleverd.

De 26-jarige vrouw verdween 4 juni tijdens haar vakantie in het natuurgebied ten noorden van Bergen. De zaak kwam aan het rollen nadat haar familie in Venray aangifte van haar vermissing had gedaan. Zij zou op 11 juni terug moeten zijn. Vervoort is in Venray geboren en haar familie woont er nog. Zij werkte bij het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam.

Zoektocht

De politie zette anderhalve week twintig mensen in om het gebied uit te kammen en getuigen te horen. Op 23 juni gaf zij de zoektocht op. Familie en vrienden van Vervoort hadden de politie geassisteerd. Het reddingshondenteam van de RHWW (Reddings Honden Werkgroep Westervoort) deed begin juli ook een poging de vrouw te vinden, maar keerde na een paar dagen tevergeefs terug.

www.nu.nl


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1513 Gepost op: 22 augustus 2006, 10:54:45
Toeristen en Grieken vluchten voor vlammenzee 
ATHENE - Duizenden mensen op het schiereiland Halkidiki in het noorden van Griekenland zijn maandagavond gevlucht voor een bosbrand. De vlammenzee bedreigde hotels, campings en woningen in de plaats Polychronos.
Journalisten ter plekke meldden maandagavond dat mensen op de landtong Kassandra in paniek de kust probeerden te bereiken op de vlucht voor de inferno. De situatie is dramatisch, verklaarde de chef van de Griekse brandweer. De kustwacht en vissers halen gevluchte mensen van het strand.

"Er heerst totale chaos op de snelwegen en op de stranden. Toeristen springen in zee om zichzelf te beschermen", verhaalde de Griekse journalist Yannis Stringos uit het getroffen gebied. Andere ooggetuigen komen met verhalen over hoe ze gloeiend hete as probeerden te ontwijken en over mensen die op de stranden wanhopig op zoek zijn naar familieleden. Bij een poging aan boord van een boot te komen viel een Duitse toerist in zee en verdronk, verklaarde de chef van de Griekse brandweer dinsdagochtend tegen de Griekse staatsradio.

Vuurzee
Een Britse toerist vertelde de BBC hoe ze waren overvallen door de vuurzee. De kamers "vulden zich plotseling met rook en we vluchtten naar het strand met alleen de kleren aan ons lijf". Volgens de Griekse televisiezender ERT zijn minstens twintig huizen al in de as gelegd door de vlammenzee die over een breedte van 10 kilometer oprukt.
De harde wind en hoge temperaturen wakkeren de brand aan. Volgens lokale media heeft een persoon zware verwondingen opgelopen toen hij zijn huis probeerde te beschermen tegen de vlammen. Tientallen mensen zijn met ademhalingsproblemen naar ziekenhuizen overgebracht. De stroom in Kassandra is uitgevallen.

Blikseminslag
Het vuur wordt bestreden vanaf de grond en vanuit de lucht maar is moeilijk onder controle te krijgen. De brand, die in een dennenbos is begonnen, is vermoedelijk het gevolg van een blikseminslag. De Griekse autoriteiten riepen maandagavond de noodtoestand uit in het gebied ten zuiden van Thessaloniki.
Militairen hebben opdracht gekregen de brandweer bij te staan in het bestrijden van het vuur.

www.nu.nl
 :-\


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1514 Gepost op: 22 augustus 2006, 10:58:27
Agenten vinden levend ‘lijk’
Gilze - Maandagochtend kregen agenten om 06.20 uur de melding dat er een lijk zou liggen op de Chaamseweg. Het stoffelijk overschot was gewikkeld in een deken en de armen en benen waren met touwen vastgebonden, aldus de melding.
Op de opgegeven plek troffen de agenten inderdaad een lichaam an dat in een deken gerold lag. Tot grote opluchting bleek de man in kwestie nog tot het rijk der levenden te behoren. Het ging om een zwerver die in de open lucht lag te slapen. Hij had de dekens aan zijn voeten vastgebonden omdat de wind anders teveel in de dekens zou tochten….
www.blikopnieuws.nl
 :)


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1515 Gepost op: 22 augustus 2006, 11:02:45
Nieuwe teams voor onderzoek naar branden
(Novum) - Speciale teams van de brandweer gaan zich bezighouden met onderzoek naar branden. Zij zullen met name kijken naar het verloop van specifieke branden om de kennis te vergroten. Dat moet leiden tot een betere en veiliger bestrijding van branden in de toekomst. Dit meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken, dat de nieuwe teams subsidieert.
Nu wordt een brand nog onderzocht door het Openbaar Ministerie, dat bekijkt of strafrechtelijke feiten zijn gepleegd. Nader brandonderzoek moet kennis van branden vergroten. "Stel, er is een brand in een piepschuimfabriek", licht ministeriewoordvoerder Frank van Beers toe. "Dan is het goed om te weten hoe zo'n brand precies verloopt, zodat dat kan worden meegenomen voor een volgende keer."
www.nieuws.nl


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1516 Gepost op: 22 augustus 2006, 12:04:57
Apache-helikopter landt in weiland
DONGEN - Een Apache-helikopter van de Koninklijke Luchtmacht heeft dinsdagochtend een voorzorgslanding gemaakt in een weiland aan de Danielsweg in het Brabantse Dongen. Volgens een woordvoerder van de politie zijn er geen gewonden gevallen.
Het is nog onduidelijk of de helikopter technische mankementen had. Ook kon de woordvoerder nog niet zeggen hoeveel personen aan boord van het toestel waren.
www.nu.nl


Politiefan

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 556
Reactie #1517 Gepost op: 22 augustus 2006, 13:46:37
Politie arresteert security Bavaria City Racing

Uitgegeven: 22 augustus 2006 12:11
Laatst gewijzigd: 22 augustus 2006 12:53

ROTTERDAM - Zes medewerkers van een beveiligingsbedrijf zitten vast voor openlijke geweldpleging. Het bedrijf was ingehuurd voor de Bavaria City Racing van zondag in Rotterdam. Ze zouden een 26-jarige Rotterdammer zo hebben mishandeld dat de man in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis is beland, meldde de politie dinsdag.

Het hoofd van de beveiliging zondag spreekt de mishandeling tegen. Er is wel wat geduwd en getrokken, omdat de Rotterdammer zich niet zo maar uit het vip-dorp liet verwijderen, weet hij. De beveiligers zouden hem echter niet hebben geslagen. "Zij zijn speciaal getraind en opgeleid voor dit soort incidenten." Volgens hem hebben juist twee beveiligers een klap ontvangen.

Schermutselingen

Het hoofd van de beveiliging zegt dat de man zich samen met een groepje vrienden vervelend gedroeg. "In het vip-dorp waren wat schermutselingen. Tussen de jongeren en bezoekers ontstond wat geduw en getrek en er werd zelfs geslagen. De mannen werden daarop aangesproken door de beveiligers. Zij hebben geprobeerd de man te kalmeren, maar dit lukte niet."

Zelfs een van de mannen uit de groep wilde hem tot bedaren brengen. Dat liep uit op een handgemeen, heeft het hoofd van de beveiliging gehoord. Uiteindelijk lukte het de beveiligers de oproerkraaier buiten het vip-terrein te zetten. Ook de politie meldde dat de 26-jarige Rotterdammer door het lint ging. "Waarna hij werd aangehouden door de beveiligers", aldus een woordvoerster.

Coma

Nadat de man buiten het vip-terrein was gezet, kreeg hij last van versnelde ademhaling. Daarna stokte zijn adem waarop hij moest worden gereanimeerd. Later op de avond kwam uit het onderzoek in het ziekenhuis naar voren dat de 26-jarige Rotterdammer ernstig inwendig hoofdletsel had opgelopen. Hij is opgenomen op de intensive care, aldus de politie. De man ligt in coma.

Zes mannen in de leeftijd van 20 tot 45 jaar en afkomstig uit Heeg, Leeuwarden, Mookhoek (Zuid-Holland) en Arnhem hebben zich gemeld op het politiebureau in Rotterdam. Zij zijn ontdaan. De organisatie van de racespektakel betreurt het incident. "Het is vreselijk voor het slachtoffer en alle andere betrokkenen", zegt Herman Vaanholt. "Het is vervelend als zoiets gebeurt na zo'n mooi evenement." Het incident gebeurde rond half acht 's avonds.

Het feest in het dorp liep op zijn eind. Het evenement was om 17.00 uur afgelopen.

www.nu.nl


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1518 Gepost op: 22 augustus 2006, 16:49:11
Waddinxveen    Arbeidsongeval
De politie heeft dinsdag 22 augustus rond 11.55 uur bij een composteerbedrijf aan de Tweede Bloksweg hulp verleend bij een arbeidsongeval. Een 24 jarige man uit Harmelen was daar tijdens het werk met zijn benen bekneld geraakt in een grote zeefmachine. Brandweer, ambulancepersoneel en artsen van de traumahelikopter zagen kans om de man rond 13.30 uur uit zijn benarde positie te bevrijden. Met beenletsel is hij vervolgens overgebracht naar het EMC in Rotterdam. Voor het personeel van het bedrijf werd slachtofferhulp geregeld. De arbeidsinspectie is van het ongeval in kennis gesteld.
www.politie.nl

12:29:27 22-08-06 12 I AMBU A1 TWEEDE BLOKSWEG WDN/gaarne extra zuustof meenemen
608221229271523106      1523106 CPA Hollands-Midden ( Alphen aan den Rijn Ambu 16-106 )

12:10:33 22-08-06 12 G BRAN Prio 1 TWEEDE BLOKSWEG 54 WADDINXVEEN ( WDN ) Takelen Patient 62856
608221210331503165      1503165 BRW Gouda ( Piketbevelvoerder )
608221210331503152      1503152 BRW Gouda ( Kazernealarm )

11:59:59 22-08-06 28 G AMBU A1 HELI Tweede Bloksweg - N453 54 Waddinxveen wvn
608221159591420059 HELI     1420059 CPA Rotterdam-Rijnmond ( Trauma Heli Lifeliner 2 )

11:58:50 22-08-06 12 I AMBU A1 TWEEDE BLOKSWEG WADDINXVEEN ( WDN ) Beknelling in bedrijfspand
608221158501523804      1523804 CPA Hollands-Midden ( OvD-G Oost )

11:57:53 22-08-06 12 G BRAN Prio 1 TWEEDE BLOKSWEG 54 WADDINXVEEN ( WDN ) Persoon bekneld -bedrijf- 62775 62741
608221157531503684      1503684 BRW Waddinxveen ( Commando )
608221157531503681      1503681 BRW Waddinxveen ( Korpsalarm )
608221157531503015      1503015 BRW Hollands-Midden ( OvD Gouwe-IJssel )

11:56:59 22-08-06 12 I AMBU A1 TWEEDE BLOKSWEG WADDINXVEEN ( WDN )
608221156591523116      1523116 CPA Hollands-Midden ( Gouda Ambu 16-116 )


Martijn Slotboom

  • Belangstellende
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,279
  • Laten we het gezellig houden op het forum
Reactie #1519 Gepost op: 22 augustus 2006, 17:20:24
Bouwvakker krijgt buis op hoofd en overlijdt
Uitgegeven op dinsdag 22 augustus 2006 om 13:30:26, bijgewerkt om 16:04:06  

(Novum) - Een bouwvakker is dinsdagochtend overleden nadat een hijskraan een metalen buis had laten vallen. De buis kwam terecht op een 37-jarige Rotterdammer. Dat gebeurde op een bouwplaats in het Zuid-Hollandse Maasdijk. De man moest worden gereanimeerd, maar dat was tevergeefs. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Het ongeluk vond plaats op de Honderdlaan in Maasdijk. Het is nog niet bekend waardoor de hijskraan de buis liet vallen.


[Copyright 2006, Novum]

12:28:39 22-08-06 1 G AMBU LIFELINER 1 / MMT: INZET MKA:CPA HAAGLANDEN F 18 C MAASDYK HONDERDLAAN»BUIS UIT HIJSKRAAN GEVALLEN REANIMATIE
608221228390120999      0120999 RAVAA Amsterdam ( Lichtkrant )
608221228390120988
12:28:39 22-08-06 28 G AMBU LIFELINER 1 / MMT: INZET MKA:CPA HAAGLANDEN F 18 C MAASDYK HONDERDLAAN»BUIS UIT HIJSKRAAN GEVALLEN REANIMATIE
608221228390120988 HELI     0120988 RAVAA Amsterdam ( Trauma Heli Lifeliner 1 )

Sterkte aan de familie van het slachtoffer