Uit de media 2006

Auteur Topic: Uit de media 2006  (gelezen 362152 keer)

0 gebruikers (en 3 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1530 Gepost op: 23 augustus 2006, 20:12:25
http://planet.nl/planet/show/id=62967/contentid=749868/sc=8c0f4a

   
Zes meter diepe verzakking in Kerkrade
Gepubliceerd op woensdag 23 augustus 2006
KERKRADE (ANP) - In het centrum van Kerkrade nabij de Voorterstraat is woensdag door verzakking een gat ontstaan van zes meter diep. De omtrek van het gat bedraagt acht bij tien meter. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Vermoedelijk is het gat ontstaan door instorting van ondergrondse mijnenstelsels. Dat hebben woordvoerders van de gemeente Kerkrade, de brandweer en de politie gezegd. Nadere bijzonderheden ontbreken nog.


Maarten

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 8,543
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1531 Gepost op: 23 augustus 2006, 21:35:05
Vreselijk zeg, die tassen zijn altijd zo belachelijk zwaar.

Ik heb ooit eens gehoord dat er een arbowet is voor leerlingen, waarin staat dat je een tas niet zwaarder dan tien kilo mag zijn (op je rug). Ik heb een keer al m'n boeken in m'n tas gedaan, maar kwam aan de 10 kilo (8,nogwat). Geen geldige reden om wat thuis te laten dus ;)
Groeten, Maarten  
Als je snel vooruit wilt, ga dan alleen. Als je ver wilt komen, ga dan s


Ultimato

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 860
Reactie #1532 Gepost op: 23 augustus 2006, 21:47:54
dan had ik t makkelijk, woonde tegenover school en uhm de eerste dag.. ik bestelde altijd te laat waardoor ik wel MOEST meekijken. tja en als je ze dan binnenhebt dan duurt het even voor je ze mee naar school kan nemen natuurlijk.  ;)
Politie Aspirant niveau 4


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1533 Gepost op: 24 augustus 2006, 10:33:15
Wespenaanval op hardlopers
Eindhoven - Twaalf deelnemers van de Grote Beekloop zijn woensdagavond overgebracht naar een ziekenhuis nadat ze waren aangevallen en gestoken door agressieve wespen. De ruim honderd deelnemers renden door het bos toen zij plotseling door de wespen werden belaagd. Vier van hen raakten door de vele steken buiten bewustzijn.
 
De GGD kwam met zes ambulances en een traumahelikopter ter plaatse om de slachtoffers te helpen. De steek van een wesp veroorzaakt direct na de beet een rode, jeukende zwelling. Bij sommige mensen zwelt de huid geweldig op, bij anderen zie je nauwelijks iets. Maar als iemand bij de neus, mond, tong of hals is gestoken, kan de reactie heftiger zijn en kan een zwelling het ademhalen bemoeilijken.

Ook zijn er mensen die heel heftig reageren op een bijen- of wespensteek. Naast een heel lage bloedruk treden dan ook hartritmestoornissen op en soms raakt iemand dan buiten bewustzijn. Een dergelijke sterke reactie wordt een anafylactische shock genoemd.

Over de toestand van de slachtoffers is niets bekend. Een imker zal het agressieve wespenvolk uit het bos verwijderen.



www.blikopnieuws.nl


19:52:59 23-08-06 28 G AMBU A1 BOSCHDIJK Eindhoven
608231952590923993 HELI     0923993 RAV Gelderland-Zuid ( Trauma Heli LifeLiner 3 )


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1534 Gepost op: 24 augustus 2006, 14:45:31
Vrachtwagen met eieren in brand op A29
Uitgegeven op donderdag 24 augustus 2006 om 14:32:14  
(Novum) - Door een brand in een met eieren geladen vrachtwagen is de A29 in de richting van Rotterdam donderdag afgesloten tussen knooppunt Hellegatsplein en het Zuid-Holandse Numansdorp. Het vuur veroorzaakte zoveel rookontwikkeling, dat de veiligheid van weggebruikers in het geding kwam.
De brand ontstond rond 13.15 uur. Over de oorzaak ervan is nog niets bekend. De chauffeur van de vrachtwagen is ongedeerd gebleven en de brand werd snel geblust.
Het verkeer in de richting van Rotterdam wordt omgeleid via de A59, de A17 en de A16. Voor verkeer op de A29 in zuidelijke richting geldt rond de plaats van het incident een snelheidsbeperking.
www.nieuws.nl

Gebakken eieren, gerookte eieren, gekookte eieren ...  :D

1403060  13:16:50 24-8-2006  Prio 1 middelbrand v.a. brnd VERVOER KLA712 (nader bericht: middel brand) A29 L 94,0 KLAASWAAL   BRW Zuid-Holland-Zuid OvD Hoeksewaard-Oost


Karim

  • Gast
Reactie #1535 Gepost op: 24 augustus 2006, 22:06:48
Acht gewonden bij wilde steekpartij C1000 Emmeloord.

Bij een wilde steekpartij in een C1000-supermarkt in Emmeloord zijn vangmiddag acht mensen gewond geraakt. Zeven slachtoffers waren klanten, de achtste was een winkelmedewerker. Dat heeft een woordvoerder van supermarktconcern Schuitema donderdagavond gezegd.

De politie heeft de dader inmiddels opgepakt. De zegsman noemde het een "geluk" dat er ten tijde van de willekeurige steekpartij een politieman in de supermarkt was. Hij kon niet zeggen of de agent daar voor zijn werk was of als burger. De verwondingen van de slachtoffers vallen mee. Zij krijgen momenteel steun van Slachtofferhulp.

De politie maakt vrijdag waarschijnlijk meer bekend, zoals de identiteit van de dader en zijn motief.

Bron: ANP


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1536 Gepost op: 25 augustus 2006, 09:40:37
Wat een nacht  :-\ :'(
Nederlanders verongelukken in België
Lommel - Bij een ongeval in het Belgische Lommel zijn kort na middernacht drie Nederlanders om het leven gekomen. Een vierde persoon is met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
Van twee dodelijke slachtoffers is bekend dat ze uit Kerkrade in Limburg en Dronrijp uit Friesland komen. Het zwaargewonde slachtoffer is een jongman uit het Limburgse Melick. Van het vierde slachtoffer is de woonplaats nog niet bekend. De slachtoffers zijn tussen de 19 en 23 jaar oud, zo meldt een politiewoordvoerder.
Vlak over de grens op de N476, vloog de auto uit de bocht en knalde tegen een boom. Er waren geen getuigen van het ongeval, aldus de woordvoerder.


Vrouw overleden bij kop-staartaanrijding
Maastricht - Donderdagavond omstreeks 23.50 uur vond er op de Frontensingel in Maastricht een aanrijding plaats, waarbij twee personenauto’s waren betrokken en de bestuurster van één van de auto’s om het leven kwam. De bestuurder van de andere auto, een 31-jarige man, werd aangehouden omdat hij verdacht wordt onder invloed van alcohol te zijn geweest.
Bij de aanrijding raakten verder een man en een vrouw gewond. Zij zaten als inzittenden in de twee auto’s en werden met nog onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht.
De aanrijding was een zogenaamde kop-staartaanrijding. Komende vanaf de Noorderbrug stond op de Frontensingel bij de splitsing met de Maagdendries de auto stil, met achter het stuur de vrouw die bij de aanrijding om het leven kwam. Naast haar zat een man die bekneld raakte en gewond werd afgevoerd naar het ziekenhuis.
De andere auto kwam ook uit de richting van de Noorderbrug. De bestuurder van deze auto botste met vrij hoge snelheid achter op de stilstaande auto. De bestuurder werd aangehouden. Hij raakte niet gewond. Een vrouw die naast hem zat werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.
Door de aanrijding schoot de eerste auto ongeveer 30 meter vooruit en kwam op het linker weggedeelte terecht. Beide auto’s raakten zwaar beschadigd.
De identiteit van de slachtoffers zal vrijdag in de loop van de dag bekend gemaakt worden.
www.blikopnieuws.nl

Twee doden bij verkeersongeval Den Haag
DEN HAAG - Bij een verkeersongeval in Den Haag zijn vrijdagochtend rond 01.00 uur twee personen om het leven gekomen. Vier anderen raakten zwaargewond. Dat meldde de politie vrijdag.
Het ongeval vond plaats op de kruising met de Benoordenhoutseweg en het Willem Witsenplein. De auto's botsten op elkaar toen een afslaande auto inreed op een andere tegemoetkomende, rechtdoor rijdende auto. Een van de voertuigen, met vier inzittenden, kwam tot stilstand in de tuin van een nabijgelegen appartementencomplex.
Een man en vrouw uit deze auto zijn aan hun verwondingen overleden. Omdat uit de andere auto rook kwam, rukten de hulpdiensten met meerdere eenheden uit. De twee inzittenden werden door de politie uit het voertuig gehaald. De slachtoffers zijn overgebracht naar ziekenhuizen in de omgeving. De politie vermoedt dat er alcohol in het spel is.
Eerder op de avond kreeg de politie Haaglanden van een ander korps de melding dat een automobilist vreemd rijgedrag vertoonde.

Stopteken
In Wassenaar wachtte de politie de auto op. De bestuurder negeerde een stopteken en veroorzaakte even later het ongeval. Een woordvoerder van de politie liet tegenover RTV West weten de auto niet te hebben achtervolgd, om zo gevaarlijke situaties op de weg te voorkomen. De twee inzittenden zijn aangehouden.
Na een uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van het ongeval werd het plein rond 06.15 uur vrijgegeven voor het verkeer. De kruising geldt als belangrijke verkeersader voor mensen die Den Haag in of uit willen. Aanvankelijk dacht de politie dat het onderzoek en het opruimen van de ravage nog de hele ochtend zouden duren.
www.nu.nl

www.rtvwest.nl


www.district8.net


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1537 Gepost op: 25 augustus 2006, 10:32:13
Vrouw overleden onder omgevallen grafsteen
BRUSSEL - Een dramatisch ongeluk op een kerkhof in het Belgische dorpje Kwaremont heeft een 49-jarige vrouw het leven gekost. Ze raakte bekneld tussen een omgevallen grafzerk en de kerkhofmuur. De steen viel om toen ze erop leunde om achter de steen takjes van een buxushaag te sprokkelen, meldde de krant Het Laatste Nieuws vrijdag.
De vrouw werkte in een bejaardentehuis in Kwaremont en wilde de takjes van de net gesnoeide buxushaag gebruiken voor een werkstuk.
Toen ze over de grafsteen leunde om een takje te pakken, kwam de massieve marmeren plaat los. De zware steen viel om en de vrouw raakte beklemd tussen de zerk en de kerkhofmuur. In de middag werd ze gevonden door een man, die het graf van zijn schoonouders bezocht. Op dat moment bleek de vrouw al overleden, vermoedelijk door verstikking.
www.nu.nl


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1538 Gepost op: 25 augustus 2006, 11:13:17
Buurt redt vier kinderen uit brandend huis
BABBERICH - Buurtbewoners hebben donderdagavond vier kinderen uit een brandende woning aan de Kwartiersdijk in de Gelderse plaats Babberich gered. De kinderen, van wie er twee verstandelijk gehandicapt zijn, waren alleen thuis, aldus een woordvoerder van de brandweer vrijdag.
Omwonenden alarmeerden de brandweer dat het huis in brand stond. Bij aankomst van de brandweer bleek dat één kind zichzelf in veiligheid had kunnen brengen. Buurtbewoners waren bezig de andere vier kinderen naar buiten te halen. De kinderen bleven door de actie van de buurt ongedeerd.
De brand is volgens de brandweer ontstaan in de ouderslaapkamer. Naar de oorzaak volgt nog een onderzoek. De woning heeft zware rook- en waterschade opgelopen.
www.nu.nl


Arie

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,818
    • Regio15
Reactie #1539 Gepost op: 25 augustus 2006, 18:47:36
In de Gelderse plaats Vorden zijn bij een blikseminslag op een kerkhof twee doden gevallen. Drie anderen raakten gewond. De slachtoffers waren leden van het fanfarekorps die aanwezig waren bij de begrafenis van een oud-lid.

Ze stonden onder een boom waar de bliksem insloeg. Alle muzikanten vielen neer, vijf van hen bleven liggen. Eén lid was op slag dood en de andere vier werden gereanimeerd. Voor een van hen mocht dat niet baten.

De drie gewonden zijn naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht. Er waren zo'n honderd mensen bij de begrafenis aanwezig

Nos.nl
======================================================
VORDEN - Tijdens een begrafenis vrijdag in het Gelderse Vorden zijn twee personen om het leven gekomen na een blikseminslag.

Drie anderen raakten gewond. Rond 15.00 uur sloeg de bliksem in een boom op het kerkhof aan de Kerkhoflaan in Vorden. De slachtoffers stonden onder die boom.

Ze zijn lid van het plaatselijke muziekkorps Sursum Corda en waren aanwezig op de begrafenis van een erelid van het korps. De meesten van de honderd bezoekers zijn op een of andere manier betrokken bij de muziekvereniging.

Een van de slachtoffers overleed direct. Een ander werd eerst nog gereamineerd, maar overleed enige tijd later. De drie gewonden zijn na reanimatie naar een ziekenhuis gebracht. Hun toestand is stabiel maar zij moeten ter observatie nog een nacht blijven.

Volgens locoburgemeester André Baars sloeg het weer tijdens de teraardebestelling plotseling om. "De bliksem sloeg in en iedereen viel om. Vijf van hen stonden niet meer op." Hij noemde het gebeuren een grote klap voor de gemeenschap.

Baars prees de begrafenisbezoekers om hun daadkrachtige optreden na de blikseminslag. Aanwezigen probeerden de slachtoffers te reanimeren tot een ambulance ter plaatse kwam.

De gemeente richtte direct na het ongeval een opvang in een lokaal café in, waar slachtofferhulp voor alle getuigen en nabestaanden beschikbaar is. Ook de predikant die de begrafenisdienst leidde is daar aanwezig. Later op de avond wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd voor alle dorpsbewoners.

Digitale AD
Redactielid bij http://www.regio15.nl, de website voor het laatste hulpverleningsnieuws uit regio 15 (Haaglanden)