Uit de media 2006

Auteur Topic: Uit de media 2006  (gelezen 362154 keer)

0 gebruikers (en 5 gasten bekijken dit topic.

Michel D.

  • POL/NRK/SIGMA
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,209
Reactie #1550 Gepost op: 28 augustus 2006, 12:12:49
Aanrijding tussen twee politieauto’s

UTRECHT – Op de Croeselaan vond zondagmiddag een aanrijding plaats tussen twee politievoertuigen.
Omstreeks 13.20 uur reden meerdere politieauto’s naar een melding op de Mineurslaan. Op de Croeselaan reed een politievoertuig met daarachter een auto van de hondengeleiders. Op een gegeven moment moest de voorste politieauto hard remmen. De bestuurder van de hondenauto zag geen kans meer op tijd te stoppen en reed achter op de politieauto. Eén agent raakte lichtgewond en werd naar het ziekenhuis vervoerd.

Bron: mediavoorlichting regiopolitie Utrecht


VRK Fotografen

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,355
    • Brandweer Kennemerland VRK
Reactie #1551 Gepost op: 28 augustus 2006, 13:46:31
Grote brand bij Dow in Terneuzen

Uitgegeven: 28 augustus 2006 13:34

TERNEUZEN - Bij chemiebedrijf Dow in Terneuzen woedt een grote brand. Dat heeft de politie maandag gemeld. Over de precieze omvang is nog niets bekend.

"De politie en brandweer is massaal uitgerukt" aldus de politiewoordvoerder. Bij Dow wordt onder meer propyleen en ethyleen geproduceerd.

www.nu.nl
Mike Berghoeffs - District Noord Jan Kol jr. - District Midden George Bakker - District Zuid Jeffrey Koper - District Zuid  (Coördinator Brandweerfoto


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1552 Gepost op: 28 augustus 2006, 16:31:34
Bomaanslagen in Turkije  
ANKARA - In de Turkse badplaats Marmaris en in Istanbul zijn zondagavond en maandagochtend vier bomaanslagen gepleegd. Daardoor zijn 27 mensen, onder wie tien Britse toeristen, gewond geraakt. De meeste gewonden vielen in Marmaris, toen daar vlak na elkaar drie bommen ontploften, aldus de politie.
...
www.nu.nl

Opnieuw explosie in Turkse badplaats
ANTALYA - Door een explosie in het centrum van de Turkse badplaats Antalya is maandag een dode gevallen. Vijf mensen raakten gewond, aldus de Turkse zender NTV. De precieze oorzaak van de ontploffing is nog niet bekend.
Door bomaanslagen in Marmaris en Istanbul raakten zondag laat 27 mensen gewond. Niemand heeft de verantwoordelijkheid opgeëist. In Marmaris ontploften drie bommen, waardoor onder anderen tien Britse toeristen gewond raakten.
www.nu.nl


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1553 Gepost op: 28 augustus 2006, 19:39:01
http://www.nu.nl/news/812489/14/Politie_geeft_fout_met_nepterrorist_Lowlands_toe_%28video%29.html

Politie geeft fout met nepterrorist Lowlands toe

Uitgegeven: 28 augustus 2006 13:04
Laatst gewijzigd: 28 augustus 2006 14:10
LELYSTAD - De politie Flevoland had direct contact moeten opnemen met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb), toen de achtervolging op de 'nepterrorist' op Lowlands in Biddinghuizen werd ingezet. Dat erkende een woordvoerder van het korps maandag. De politie wist echter niet zeker hoe ernstig de zaak was. Daarom werd de NCTb niet op de hoogte gebracht.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Een 21-jarige man uit Amstelveen in een witte jurk deed zich bij Lowlands voor als terrorist met bomgordel. Hij bleek later een promotor van feestorganisator Expornstar. Zijn verkleedpartijtje was ludiek bedoeld. Toen hij ervandoor ging, begon de politie direct een opsporingsactie, omdat hij in een gestolen auto reed.

Daarbij werden ook andere korpsen ingeschakeld. Ook het Korps landelijke politiediensten (KLPD) kreeg een seintje, dat de marechaussee op Schiphol weer waarschuwde. Die nam uiteindelijk wel contact op met de NCTb.

Bellen

De politie erkent dat zij de coördinator terrorismebestrijding meteen had moeten bellen. Maar de agenten gingen niet uit van een echte terreurdreiging. ;)

De verdachte blijft ook tegenover de politie volhouden dat zijn actie grappig was bedoeld. Hij moet volgens de woordvoerster wel verantwoording afleggen voor de gestolen auto. De politie probeert hem ook te laten opdraaien voor de kosten van de inzet van de politie.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1554 Gepost op: 28 augustus 2006, 19:40:46
http://www.ad.nl/rotterdam/waterweg/article576168.ece

Man pikt sleutel van motoragent

HOEK VAN HOLLAND - Een reguliere verkeerscontrole in de Maassluise Burgemeesterswijk resulteerde ...

...gisteravond rond 20.45 uur in een opstootje, waarbij de contactsleutel van een motoragent door omstanders werd gepikt.


De agent wilde aan de Burgemeester Schwarzlaan een 22-jarige scooterrijder aanhouden, omdat hij zonder identiteitspapieren, certificaat en verzekeringsplaatje reed. De Maassluizer verzette zich daarbij hevig en op zijn geschreeuw kwam een groepje buurtbewoners af.

In de consternatie die ontstond, werd het sleuteltje uit de politiemotor gestolen, waardoor de agent geen kant meer op kon. Daarom werd versterking opgeroepen. Ook om de onrustige gemoederen in de Burgemeesterswijk weer wat te kunnen sussen.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1555 Gepost op: 28 augustus 2006, 19:45:40
http://www.ad.nl/rotterdam/stad/article575992.ece

Politiekorps waarschuwt voor ’beveiligers’

DORDRECHT - De politie Zuid-Holland-Zuid waarschuwt voor mogelijke pogingen tot inbraak of oplichting in de regio.
Aanleiding is het aanbellen, vorige week donderdag, door twee verdachte geüniformeerde mannen bij diverse woningen op de Zuidendijk in Dordrecht.

Ze vroegen of de bewoners op de hoogte waren van het aantal inbraken in Nederland. De mannen boden de bewoners een beveiligingsinstallatie aan voor de kwart van de normale prijs. Vervolgens vroegen ze of ze binnen een glaasje water mochten drinken.

Een bewoner zag dat een van de bezoekende mannen film- of foto-opnamen maakte van het interieur. De bewoner vertrouwde het niet en zei de politie te gaan bellen, waarop de mannen snel weggingen.

De mannen waren gekleed in een nette zwarte uniformbroek en een wit overhemd met onder meer het opschrift 'Rotterdam'. Eén man droeg ook een blauwe uniformjas met een logo en het opschrift 'Rotterdam'.

Het ging om een blanke en een lichtgetinte man.

De politie vermoedt dat het tweetal heel andere bedoelingen had dan werd gezegd. Het korps waarschuwt bewoners dan ook terughoudend te zijn in het te woord staan en binnenlaten van onbekenden.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1556 Gepost op: 28 augustus 2006, 19:47:56
http://www.ad.nl/rotterdam/stad/article576721.ece

Onderzoek gevangenis duurt voort

door TOM TATES

ROTTERDAM - De Rijksgebouwendienst en de DCMR Milieudienst zijn nog altijd bezig met een haalbaarheidsonderzoek naar de vestiging van een nieuwe gevangenis op sportcomplex Gordelweg in Rotterdam-Noord.

Pas als dit onderzoek is afgrond, hakken betrokken instanties de knoop door over de locatie. Wanneer dat gebeurt is onduidelijk.

De gemeente en het ministerie van Justitie hebben de plek aangewezen als de beste locatie voor een bajes in de stad.

Er zitten wel de nodige haken en ogen aan de plek. De snelweg A20 ligt bijvoorbeeld erg dichtbij, waardoor problemen kunnen ontstaan met de luchtkwaliteit. Ook wordt onderzocht of de bereikbaarheid van de locatie voldoende is. Verder loopt pal naast de toekomstige gevangenis een spoorlijn waarover gevaarlijke stoffen worden vervoerd.

Volgens zegsman Hans Janssen van de dienst Justitiële Inrichtingen heeft de DJI een programma van eisen opgesteld. „De Rijksgebouwendienst - de instantie die de gevangenis rond 2013 zal bouwen - bekijkt momenteel of rondom de Noorderbocht aan al die eisen kan worden voldaan.’’

De DCMR heeft terplaatse nog geen metingen gedaan naar de hoeveelheid uitgestoten uitlaatgassen, aldus een woordvoerster. Omdat de verantwoordelijke DCMRambtenaar op vakantie is, blijft even onduidelijk of de situatie terplaatse al wel aan de hand van rekenmodellen is onderzocht. „Er is hoe dan ook nog geen advies over de locatie naar de gemeente gegaan.’’ De gemeentelijke dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting (dS+V) verwacht, zo stelt Gert-Jan van Zoggel die daar werkt, dat waarschijnlijk niet eerder dan over 2 tot 3 jaar knopen over de gevangenislocatie worden doorgehakt.

De nieuwe gevangenis (500 cellen) vervangt het complex aan de Noordsingel.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1557 Gepost op: 28 augustus 2006, 19:49:02
http://www.ad.nl/rotterdam/stad/article570197.ece

’Meer illegalen in keukens’

door EPPO KÖNIG

ROTTERDAM - Het aantal illegale keukenhulpen in het centrum stijgt, zegt de politie. Lekke gasslangen, slechte koeling en slingerende papieren komen ook nog altijd voor. Voor overtreders en sloddervossen is er het nieuwe Horeca Handboek.

]’Het is een trend,’ zegt Sjaak van den Houten, horecacoördinator van de politie. „Of het nu Chinese, Italiaanse of Turkse restaurants zijn,’’ vult collega Jaap Borgman aan, „het aantal illegale werknemers in restaurants in het centrum neemt toe.’’

Bij 58 gecontroleerde horecazaken in de eerste vijf maanden van 2006 zijn elf illegale werknemers aangetroffen. Het zou gaan om mensen zonder werk- en /of verblijfsvergunning, afkomstig van ’het voormalige Oostblok tot Zuid-Afrika’.

Borgman: „Sommige ondernemers lijken niet te beseffen hoe streng de regels zijn.’’ Boetes variëren van 4000 tot 8000 euro per illegale werknemer. „Twee keer geel is rood,’’ aldus Van den Houten. „De eerste keer een waarschuwing, tweede keer drie maanden dicht.’’

Wat allemaal wel en niet mag, staat in het nieuwe Horeca Handboek dat de Centrumraad donderdag presenteerde. Het naslagwerk is bedoeld voor de circa 650 horecazaken in het centrum. Ook deelgemeenten zijn geďnteresseerd in het boek, zegt Jelle Tjelpa, de nieuwe horecacoördinator centrum.

De meeste ondernemers hebben hun zaken goed op orde, volgens de politie, maar nadruk op regels, controles en straffen blijft nodig. Tijdens de laatste grote politiecontrole in april in de wijk Binnenrotte bleek met zestien van de achttien horecazaken iets mis. De overtredingen varieerden van lekke gasslangen, slechte koeling tot een onvindbare baas.

Om controles te versnellen, is het Horeca Handboek ook bedoeld als opbergmap voor papieren. Nu hebben sloddervossen hun vergunningen nog vaak in allerlei ’plastic tasjes’. Van den Houten: „En dan moet ik op iemands blauwe ogen vertrouwen dat hij de eigenaar is.’’


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1558 Gepost op: 28 augustus 2006, 19:51:41
http://www.ad.nl/binnenland/article575485.ece

Tientallen mensen misdragen zich in trein

ROTTERDAM - De politie heeft zondagavond negen mensen aangehouden op station Rotterdam Centraal.
De negen personen maakten deel uit van een groep van tachtig mensen die zich had misdragen in een sneltrein van Den Haag naar de Maasstad.
De groep viel in de trein reizigers lastig en vertoonde intimiderend gedrag. Ook werd er geblowd en geürineerd, maakte de spoorwegpolitie bekend.
De negen arrestanten werden geďdentificeerd als relschoppers en aangehouden wegens verstoring van de openbare orde. Ze zijn later op de avond met een proces-verbaal naar huis gestuurd.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1559 Gepost op: 28 augustus 2006, 19:53:58
Goed gezocht!!!  ;D ;D ;D ;D

http://www.ad.nl/binnenland/article577401.ece


ECHT - De politie heeft in het Limburgse Echt twee illegale Chinezen (56 en 21 jaar) gevonden die verstopt zaten onder de trottoirtegels van de binnenplaats van een Chinees restaurant. Dat meldde de politie maandag. Volgens de politie zaten ze onder een luik in een gat van een meter lang, 60 centimeter breed en 1,50 meter diep. Op het luik zaten dezelfde trottoirtegels als op de binnenplaats, waardoor het niet opviel.
Het luik werd vrijdag bij toeval ontdekt tijdens een gezamenlijke controle van de Arbeidsinspectie, het UWV en de Belastingdienst. De mannen zijn beiden in vreemdelingenbewaring gesteld. De Arbeidsinspectie maakt proces-verbaal op tegen de eigenaar van het restaurant.

(ANP)