Uit de media 2006

Auteur Topic: Uit de media 2006  (gelezen 373223 keer)

0 gebruikers (en 22 gasten bekijken dit topic.

RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1690 Gepost op: 22 september 2006, 16:56:47
Dode en gewonden door treinongeluk in Duitsland  
LATHEN - Door een treinongeluk op een proefbaan van de Duitse magnetische zweeftrein Transrapid zijn vrijdag zeker één dode en meerdere gewonden gevallen. Dit heeft een woordvoerder van de plaatselijke autoriteiten in Emsland, Dieter Sturm gezegd.
Volgens hem zijn er onder de slachtoffers geen Nederlanders. Sturm verwacht dat het aantal doden nog kan oplopen. Lokale media speculeren dat het dodental weleens tot negentien kan stijgen.

'Menselijk falen'
De trein reed tijdens een rit bij Lathen, circa tien kilometer van de Nederlandse grens ter hoogte van Ter Apel, met een snelheid van ongeveer tweehonderd kilometer per uur op een wagon van de uitvoerders van het project. "Klaarblijkelijk een menselijk falen", aldus een woordvoerder van exploitant.

In de verongelukte zweeftrein zaten 29 bezoekers
In de verongelukte zweeftrein zaten 29 genodigden, onder wie mogelijk familieleden van medewerkers uit de regio. De zwaar beschadigde trein stond vrijdagmiddag rond 15.00 uur nog op de baan, circa vier meter boven de grond. Over honderden meters lagen op de grond onder de betonnen baan puin verspreid, waaronder ook treinstoelen, kleding en tassen.

Speurhonden
Brandweer en ambulancediensten proberen vrijdagmiddag met zeker 150 mensen de inzittenden uit de trein te bevrijden. Daarbij worden ook speurhonden ingezet.
De Duitse minister van Verkeer, Wolfgang Tiefensee, heeft onmiddellijk zijn bezoek aan China onderbroken. Hij zei in Peking dat hij naar de plaats van het ongeval gaat.

Proefrit
De magnetische trein kan 450 kilometer uur en op de proefbaan kunnen belangstellenden proefritten maken. Het eensporige systeem 'maglev' is ontwikkeld door de Transrapid International, een joint venture van de Duitse ondernemingen Siemens en ThyssenKrupp. De enige trein van dit type dat daadwerkelijk in gebruik is, rijdt in China van de luchthaven van Shanghai naar het stadscentrum.


www.nu.nl


Politiefan

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 556
Reactie #1691 Gepost op: 22 september 2006, 19:12:35
'Rotterdammer dreigde aanslag te plegen op Binnenhof'

Uitgegeven: 22 september 2006 15:38
Laatst gewijzigd: 22 september 2006 16:03

ROTTERDAM - De politie heeft zaterdag 9 september een 32-jarige Rotterdammer aangehouden die dreigde een aanslag te plegen op het Binnenhof in Den Haag. De aanslag moest maandag 11 september gebeuren. Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekendgemaakt.

De Rotterdammer deed in augustus via het internet een oproep joden en Amerikanen te doden en kondigde de aanslag aan. Hij zocht op het net naar mensen die hem daarbij konden helpen. Via het internet bleek hij ook op zoek naar wapens, aldus het OM.

Strafbaar

Politie en justitie wilden geen enkel risico lopen en beslisten hem aan te houden. Bovendien zijn dergelijke uitingen op internet strafbaar, legde de woordvoerster uit. Justitie verdenkt de man van een (mislukte) uitlokking tot moord en samenspanning tot moord met een terroristisch oogmerk. "Hij maakt een enigszins verwarde indruk en zal nader psychisch worden onderzocht", meldde ze.

De raadkamer van de rechtbank in Rotterdam heeft vrijdag de gevangenhouding voor dertig dagen van de man bevolen. Het OM kwam de verdachte op het spoor na een tip. Van wie de tip kwam, wil de voorlichtster niet zeggen. Ook laat ze niks los over zijn achtergrond en motief.

www.nu.nl


Martijn Slotboom

  • Belangstellende
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,279
  • Laten we het gezellig houden op het forum
Reactie #1692 Gepost op: 23 september 2006, 08:54:17
Dronken automobilist rijdt kinderverblijf binnen

Uitgegeven: 23 september 2006 07:34
Laatst gewijzigd: 23 september 2006 07:47

SCHEVENINGEN - Een beschonken automobilist is zaterdagmorgen vroeg medisch kinderverblijf Het Kompas aan de Duivelandsestraat in Scheveningen binnengereden. Dat heeft een woordvoerder van de brandweer laten weten. Volgens hem had de chauffeur te veel gedronken.

In het pand bevonden zich veertien kinderen tussen de 4 en 15 jaar en twee begeleiders. Zij zijn ongedeerd gebleven. De chauffeur raakte licht gewond, een passagier raakte bekneld en moest worden uitgezaagd. Hij liep hersenletsel op.


Volle vaart

Het ongeval gebeurde om tien voor zes. De automobilist verzuimde af te slaan toen hij de Nieboerweg af kwam rijden. Hij ramde in volle vaart het toegangshek van de hoofdingang en reed vervolgens door de gevel. Hij kwam binnen tussen twee pilaren tot stilstand.

De trap naar de verdieping erboven reed hij volledig stuk. Het pand staat niet op instorten, zoals aanvankelijk werd gemeld. De kinderen zijn elders in het gebouw ondergebracht.

Geschrokken

De chauffeur stapte na de botsing zelf uit en sloeg vervolgens een ruit in om het pand uit te kunnen komen. Daarbij liep hij een slagaderlijke bloeding op, aldus de zegsman van de brandweer. De hulpdiensten troffen de man zittend op de stoep voor het pand aan.

Om de passagier op de achterbank te kunnen bevrijden, werd het autowrak uit het pand getrokken. De brandweer zaagde vervolgens het dak van de auto. Volgens de brandweerwoordvoerder waren de kinderen en de begeleiders behoorlijk geschrokken.

www.nu.nl


Martijn Slotboom

  • Belangstellende
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,279
  • Laten we het gezellig houden op het forum
Reactie #1693 Gepost op: 23 september 2006, 08:58:11
Gewonden bij grote uitslaande brand Coevorden
Uitgegeven op zaterdag 23 september 2006 om 08:36:01  

(Novum) - Twee mensen zijn vrijdagnacht gewond geraakt bij een grote uitslaande brand in een zalencentrum in het Drenthse Coevorden. Tientallen mensen waren aan het barbecueën toen een gasfles ontplofte. Eén man raakte gewond aan zijn armen en gezicht, een ander had vermoedelijk rook ingeademd. Beiden zijn naar een ziekenhuis vervoerd. Dat meldt de politie zaterdag.

De brand brak rond 01.00 uur uit in het complex aan de Looweg. Bij het aansluiten van een elektrische barbecue ontplofte een gasfles. De brandweer in Coevorden kreeg assistentie van de korpsen uit Schoonebeek en Emmen. Rond 03.30 uur was de brand onder controle. Of het pand geheel verloren is, blijkt later zaterdag.

Een woordvoerder zegt dat er geen onderzoek meer wordt gedaan naar de oorzaak van de brand, omdat nagenoeg zeker is dat de ontplofte gasfles de brand heeft veroorzaakt.

[Copyright 2006, Novum]

Wat doet een gasfles bij een elektrische barbecue ????


Menneke86

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 401
Reactie #1694 Gepost op: 23 september 2006, 09:43:29
Jongeren Vlaardingen onwel na schuimparty
23 september 2006, 08:12  (9 reacties)

VLAARDING (ANP) - Acht jongeren zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag onwel geworden tijdens een schuimparty in discotheek de Kathedraal aan de Koningin Wilhelminahaven Noordzijde in Vlaardingen. De jongeren zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie heeft het gebouw, waarin ongeveer 800 jongeren in de leeftijd van twaalf tot zestien jaar aanwezig waren, ontruimd. Op het moment dat de jongeren onwel werden, waren er agenten aanwezig om boetes uit te delen omdat sommige van de jeugdige bezoekers alcohol hadden gedronken.

Vermoedelijk is de combinatie van schuim, warmte en drukte er de oorzaak van dat de jongeren onwel zijn geworden. Op de website van de discotheek laat de organisatie weten opgelucht te zijn dat er ''geen ernstige ongevallen'' hebben plaatsgevonden.

Bron: www.home.nl


Politiefan

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 556
Reactie #1695 Gepost op: 23 september 2006, 17:15:06
Explosieven gevonden in woning Tilburg

Uitgegeven: 23 september 2006 10:51

ROTTERDAM - De nationale recherche heeft vrijdagavond in een woning in Tilburg zelfgemaakte explosieven aangetroffen. Ook vond de politie vier illegale vuurwapens en munitie, zo zei een woordvoerder van het landelijk parket zaterdag.

De 40-jarige bewoner is aangehouden. De nationale recherche doorzocht de woning in verband met een drugsonderzoek. Naast de zelfgemaakte explosieven, verpakt in zes kokers van filmrolletjes, trof de recherche ook spullen aan die gebruikt worden voor het vervaardigen van synthetische drugs.

Verder had de man naast de illegale vuurwapens, vier legale wapens in zijn bezit. De bewoner had een vuurwapenvergunning.

www.nu.nl


Politiefan

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 556
Reactie #1696 Gepost op: 23 september 2006, 17:21:20
Aanstaande bevalling voorkomt bon in Rijswijk

23-09-06 09:36

RIJSWIJK - Een aanstaande bevalling was voor de politie reden een keertje geen bon uit te schrijven voor te hard rijden.
Een stel reed vrijdag met 79 kilometer per uur langs een radarpost op de Lange Kleiweg, waar een maximale snelheid van 50 kilometer per uur geldt. Toen de agenten de man en de vrouw aanhielden, bleek de vrouw hevige weeën te hebben. De agenten liet de aanstaande ouders snel doorrijden naar het ziekenhuis. Wegens de situatie besloten zij geen bon uit te schrijven.


Maarten

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 8,543
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1697 Gepost op: 23 september 2006, 18:53:27
Aanstaande bevalling voorkomt bon in Rijswijk

23-09-06 09:36

RIJSWIJK - Een aanstaande bevalling was voor de politie reden een keertje geen bon uit te schrijven voor te hard rijden.
Een stel reed vrijdag met 79 kilometer per uur langs een radarpost op de Lange Kleiweg, waar een maximale snelheid van 50 kilometer per uur geldt. Toen de agenten de man en de vrouw aanhielden, bleek de vrouw hevige weeën te hebben. De agenten liet de aanstaande ouders snel doorrijden naar het ziekenhuis. Wegens de situatie besloten zij geen bon uit te schrijven.

Is dat nou nieuws? Alsof de politie nooit een overtreding door de vingers ziet vanwege ongewone omstandigheden :|
(dit is geen kritiek naar jou hoor Politiefan ;))
Groeten, Maarten  
Als je snel vooruit wilt, ga dan alleen. Als je ver wilt komen, ga dan s


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1698 Gepost op: 23 september 2006, 21:33:07
http://www.ad.nl/binnenland/article653875.ece

Boete voor 211 vrachtwagenchauffeurs

DRIEBERGEN - De politie heeft tijdens een grootschalige controle van het vrachtverkeer van woensdag tot...

FOTO ANP
...en met zaterdag aan 211 vrachtwagenchauffeurs een boete uitgedeeld. In meer dan 60 procent van de gevallen was dat omdat ze te lang achter het stuur zaten.

Dat liet het Korps landelijke politiediensten (KLPD) zaterdag weten. De controles vonden plaats op 26 locaties bij snelwegen door heel Nederland. In totaal werden 848 vrachtwagens gecontroleerd.

Zes vrachtwagens waren meer dan 10 procent te zwaar geladen. 35 Voertuigen hadden een technisch mankement. In 34 gevallen was er geknoeid met de tachograaf of de tachograafschijven, die de rij- en rusttijden registreren, of de snelheidsbegrenzer.

In 78 gevallen moest een chauffeur stoppen met zijn transport om uit te rusten of een technisch mankement te verhelpen.

Vrijdag maakte de politie al bekend twee Hongaarse chauffeurs te hebben bekeurd, die 30 uur achter elkaar achter het stuur hadden gezeten. In die periode hadden ze slechts 2,5 uur uitgerust.
(ANP) :-X :-X :-X


Aart Rietveld

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 157
Reactie #1699 Gepost op: 24 september 2006, 14:30:57
ANP:

HEEMSKERK -  Een baby van 10 maanden oud heeft zondagmiddag aan de Jan van Polanenstraat in Heemskerk een val van de vierde etage overleefd. Een woordvoerster van de politie vermoedt dat de baby zelf vanuit een bedje tegen een niet goed gesloten raam is gerold en naar buiten is gevallen.

De baby kwam in de struiken terecht. Buren hoorden hard gehuil en waarschuwden de hulpdiensten. De baby is onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet duidelijk hoe ernstig de wonden van de baby zijn.