Uit de media 2006

Auteur Topic: Uit de media 2006  (gelezen 373300 keer)

0 gebruikers (en 13 gasten bekijken dit topic.

RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1810 Gepost op: 12 oktober 2006, 09:49:36
Nog steeds slachtoffers in wrakstukken Franse trein
AMSTERDAM - Hoewel reddingswerkers de hele nacht aan het werk zijn geweest om de mensen die nog vastzitten in de wrakstukken van de Franse passagierstrein die woensdag frontaal op een goederentrein botste, te bevrijden zitten er nog altijd slachtoffers beklemd. Er is geen hoop meer dat er nog overlevenden zullen worden gevonden. Tot dusverre zijn de resten van vijf slachtoffers geborgen, onder wie de machinisten van beide treinen.
Verder zijn zestien mensen gewond geraakt, van wie twee zwaar, zei de politie. Het ongeluk voltrok zich ter hoogte van het Franse Zoufftgen, ongeveer twee kilometer ten zuiden van de grens met Luxemburg.
De passagierstrein was van Luxemburg op weg naar Nancy en moest vanwege reparatiewerkzaamheden aan de rails van spoor wisselen. Op dat andere spoor reed de goederentrein in tegengestelde richting. Meer dan driehonderd reddingswerkers zijn op de plaats van het ongeluk aan het werk. Er is een mobiel hospitaal ingericht om de gewonden zo snel mogelijk zorg te kunnen verlenen.

Chirac
De Franse president Jacques Chirac heeft een diepgaand onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk gelast. De Franse premier Dominique de Villepin heeft woensdag samen met minister van vervoer Dominique Perben persoonlijk poolshoogte genomen. Ook de Luxemburgse minister van vervoer, Lucien Lux, is naar Zoufftgen afgereisd.
www.nu.nl


lotus bianca

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,653
  • EHBO instructeur . LOTUS en oud sigma
Reactie #1811 Gepost op: 12 oktober 2006, 14:14:53
Oke geen berichtje uit de krant of zo maar vraagje rechtstreeks uit Hoogeveen.
Daar is vanaf het middag uur geen stroom meer.
Weet iemand waar dat door komt??????
GEIT NEET BESJTEIT NEET  WAER OF GEIN WAER DRAAN


Politiefan

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 556
Reactie #1812 Gepost op: 12 oktober 2006, 15:55:40
Scholieren onwel in Zaandam

Uitgegeven: 12 oktober 2006 14:51
Laatst gewijzigd: 12 oktober 2006 15:33

ZAANDAM - Tientallen scholieren van het Regio College in Zaandam zijn donderdagochtend rond half twaalf niet lekker geworden. De leerlingen hadden last van brandende ogen en misselijkheid. De brandweer ontruimde daarop uit voorzorg het hele schoolgebouw.

 
Foto: Mike l Twaalf leerlingen ter plekke behandeld  
 
Twaalf leerlingen zijn ter plekke behandeld, één is overgebracht naar een ziekenhuis.

Later op de dag kwamen bij de brandweer en politie ook meldingen binnen van mensen elders in de stad die last hadden van hun ogen. De politie gaat ervan uit dat de oorzaak ligt in een dampwolk die vanuit het Westelijk Havengebied in Amsterdam over Zaandam trok. De wolk is waarschijnlijk via het ventilatiesysteem de school ingeblazen.

www.nu.nl


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1813 Gepost op: 12 oktober 2006, 22:51:32
http://www.rijnmond.nl/Homepage/Regionieuws/Nieuws?itemid=39617

iscotheek Kathedraal mag weer open
Discotheek de Kathedraal in Vlaardingen mag weer open. De directie en de gemeente Vlaardingen hebben afgesproken dat de uitgaansgelegenheid onder voorwaarden weer open mag.


uitgegeven: 16:10 12-10-2006 gewijzigd: 16:10 12-10-2006

De bovenverdieping mag bijvoorbeeld niet gebruikt worden en het bezoekersaantal mag niet boven de zevenhonderd uitkomen. Begin deze maand moest de Kathedraal dicht, omdat directie en gemeente het niet eens konden worden over de maatregelen voor de brandveiligheid.

De gemeente en brandweer wilde rookmelders, maar de directie van de discotheek wilde dat niet, omdat er gebruik wordt gemaakt van rookmachines. Nu het gebruikte oppervlak kleiner is gemaakt, hoeven er niet direct melders te worden geplaatst.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1814 Gepost op: 12 oktober 2006, 22:52:47
http://www.ad.nl/denhaag/stad/article707580.ece

Vrouw steekt zich in brand
Door COEN VAN KRANENBURG

DEN HAAG - De Haagse familie Slot vierde woensdagmiddag juist het verjaarspartijtje van één van hun dochters toen het gebeurde. Op het speeltuintje achter de ZHB Hoven (vlakbij het Westeinde Ziekenhuis) stak hun 53-jarige buurvrouw zichzelf in de brand.

Vlak onder de ogen van zeker twintig feestvierende kinderen en tientallen volwassenen rende de psychiatrisch patiënt over het speeltuintje. Onderwijl ’Ik ben de duivel’ roepend.

De vrouw stak volgens omstanders benzine op de grond in de brand en goot daarna brandstof over zichzelf heen. „Ik zag één grote vlam, terwijl ze rondjes rende op het speelterrein’’’, aldus een buurmeisje.

Nadat een buurman de vlammen had gedoofd met een deken, zou de ernstig verbrande vrouw hebben uitgebracht dat ze ‘een beetje in de war’ was. Andere buurtbewoners kwamen met emmers water om haar te koelen.

Korte tijd later arriveerde de politie, die haar in folie heeft gewikkeld om haar koel te houden, maar dat mocht niet meer baten. In het ziekenhuis overleed de vrouw.

Buurtbewoners zijn dermate geschokt door wat zij hebben gezien dat de politie onmiddellijk slachtofferhulp aanbood.

De vrouw zou al eerder volledig zijn doorgedraaid, zeggen buurtbewoners en de broer van de overledene.

Volgens omwonenden heeft zij jaren geleden buurtkinderen met een mes bedreigd en potten uit het raam gegooid, waarna ze is weggelopen. Enkele uren later werd zij door de politie teruggebracht naar haar woning.

De politie bevestigt dat er sprake is van een psychiatrisch verleden. Psycho-medisch centrum Parnassia was donderdag verrast. „Wij kunnen nog niet inhoudelijk reageren, we zetten de feiten op een rij en komen vrijdag met een reactie’’, zegt woordvoerder Annemarie Attema.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1815 Gepost op: 12 oktober 2006, 22:53:53
http://www.blikopnieuws.nl/bericht/35127

Brand bij Chinees restaurant door vlam in de pan

Rotterdam - De brandweer kreeg donderdagmiddag rond 15.00 uur een melding van een brand in een Chinees restaurant aan de Jaques Dutilhweg in Rotterdam. Ter plaatse trof de brandweer een flinke dakbrand aan. De brandweer had de brand snel onder controle.

Twee personen zijn door de ambulancedienst mee genomen naar het ziekenhuis omdat zij rook hadden ingeademd. De brand is ontstaan door een vlam in de pan die met water geblust werd.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1816 Gepost op: 12 oktober 2006, 22:55:23
http://www.nhd.nl/nieuws/stadstreek/zaanstreek/article1011087.ece?secId=529

Brandstichter Hogendijk aangehouden

Gepubliceerd op 12 oktober 2006, 16:36
Laatst bijgewerkt op 12 oktober 2006, 16:49
Zaandam -

De politie heeft woensdag een 36-jarige vrouw uit Zaandam aangehouden, die ervan wordt verdacht vorige week maandag brand te hebben gesticht in een schuur achter een kraakpand aan de Hogendijk.

Een woning aan het Krimp moest worden ontruimd en liep schade op. De eveneens gekraakte schuur raakte door de brand verloren. De politie hield eerder naar aanleiding van beelden van cameratoezicht en observaties van agenten twee Zaandammers aan, die vlak voor de brand in de buurt waren. Na deze verdachten en getuigen te hebben gehoord, kon de politie de Zaandamse aanhouden. De vrouw heeft vermoedelijk in een vlaag van jaloezie de schuur waarin haar vriend woonde in brand gestoken. De twee aangehouden mannen zijn al eerder vrijgelaten nadat bleek dat zij de brand niet hadden aangestoken.

De vrouw mocht na het afleggen van een verklaring weer naar hus in afwachting van de behandeling van haar strafzaak.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1817 Gepost op: 12 oktober 2006, 22:56:00
http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/132106


MAARSSEN -  In Maarssen zijn woensdagnacht weer auto's in brand gestoken. Een verdachte is gefilmd. Een bewoner van Zebraspoor had een camera gericht op een van de brandende auto's. De beelden zijn overgedragen aan de politie.

Met hulp van agenten hebben bewoners de branden in Zebraspoor zelf geblust. Maarssen wordt al sinds een jaar geteisterd door autobranden.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1818 Gepost op: 12 oktober 2006, 22:57:13
http://www.ad.nl/rotterdam/zuidrand/article706139.ece

Onderzoek naar brandstichter

RIDDERKERK

Gedragsdeskundigen onderzoeken een 38-jarige Ridderkerker, die er door justitie van wordt verdacht op 5 juli aan de Groen van Prinstererweg in zijn woonplaats opzettelijk brand te hebben gesticht.

Daardoor zou gevaar voor goederen en personen zijn ontstaan. Volgens de aanklager heeft de verdachte een fles door een ruit gegooid en in het trappenhuis een stapel kranten aangestoken. Het zou hier eerder gaan om een 'noodroep' dan om vandalisme of bewust crimineel handelen. Naar verwachting zijn in november de onderzoeken afgerond en kan de gedetineerde Ridderkerker voor de rechter verschijnen.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1819 Gepost op: 12 oktober 2006, 22:59:57
;D ;D ;D ;D ;D

http://www.destentor.nl/vechtdal/article732000.ece

Dedemsvaarter ontpopt zich als razende reporter
door RUUD DE JAGER

12 OKTOBER 2006 - DEDEMSVAART - Eigenlijk heeft Johan Snoyer uit Dedemsvaart zijn beroep gemist. Staat hij te schoffelen in dienst van Larcom, dan denkt hij eigenlijk maar aan één ding: nieuws, nieuws en nog eens nieuws.

http://www.destentor.nl/multimedia/archive/00337/Obsolete_337879h.jpg
Razende reporter Johan Snoyer legt op zijn driewieler per jaar toch al gauw 8.000 kilometer af in zijn jacht naar nieuws in zijn woonplaats Dedemsvaart en omliggende dorpen , Balkbrug, Slagharen en Ommen. Foto BUREAU UIJLENBROEK
Maar pas op, hij kan zich razendsnel ontpoppen in een andere gedaante. Net als Superman die zichzelf omtovert van duffe kantoorklerk tot held. Zo kan Johan Snoyer veranderen in een razende reporter en op z’n driewieler springen op weg naar Breaking News.

Een interviewtje met collega Johan Snoyer is leuk. Spontaan trekt hij z’n hele arsenaal aan journalistenspullen tevoorschijn: een handvol piepers van diverse brandweerkorpsen, zijn trouwe digitale camera, een telefoon voor de tips en uiteraard een hypermodern stukje navigatie-apparatuur van de firma TomTom. Want Johan Snoyer neemt als razende reporter geen genoegen met half werk. Als hij iets doet, dan doet hij het ook goed. Hij zal de weg niet kwijtraken na de melding van iets bijzonders. Het ontbreekt er nog maar aan dat hij een straalmotor op zijn driewieler heeft. Maar zelfs zonder motorische aandrijving komt het nu al voor dat hij eerder bij een brand arriveert dan de brandweer. Zelfs midden in de nacht of met ‘dikke onweer’ wordt zijn verslaggeversinstinct acuut gealarmeerd.

Opvallend bordje

Sinds ruim een maand rijdt de 33-jarige plantsoenendienstmedewerker met een opvallend bordje rond: derazendereporter.tk, oftewel het adres van een eigen internetsite. Snoyer: ‘Een internetsite met .nl kost geld en met .tk niet. Ik heb nu al meer dan 200 bezoekers op mijn site gehad! Vroeger met die scanners was het allemaal wat makkelijker, maar ik heb zo mijn oplossingen. Zo heb ik mijn eigen tiplijn. Als mensen een brand of ongeval zien dan kunnen ze me bellen.’

In Dedemsvaart, waar Snoyer geboren en getogen is, ontgaat hem uiteraard niets. Maar ook in Balkbrug, Ommen, Lutten of Slagharen staat hij zijn mannetje. En als het moet zelfs nog verder, want als een soort regionale Willibrord Frequin zijn er voor hem geen grenzen. Op jaarbasis legt hij bijvoorbeeld fluitend 8.000 kilometer af om zijn nieuwsfoto’s te schieten. Eenmaal bij het ongeval of de brand ontplooit hij tegenwoordig ook verslaggevende taken. Snoyer: ‘Eenmaal op de plek ga ik meteen informatie inwinnen. Bij omstanders, bij de politie, vaak lukt dat.’ Vervolgens verwerkt Snoyer die gegevens voor zijn website. Soms nog met een typefoutje links en rechts, maar daar wordt aan gewerkt.

De razende reporter is vrijwel dagelijks voor een praatje te vinden bij de rijwielspeciaalzaak van Henk Gort in Dedemsvaart. ‘Het is gewoon gezellig hier. Ik ben hier kind aan huis.’ Henk Gort junior en Henk Gort senior hebben Snoyer ook voorzien van een tweede driewieler, zijn reservevoertuig. Het peperdure exemplaar van de Thuiszorg vertoonde met al die kilometers nog wel eens mankementje en dan zat de razende reporter vanwege reparaties zo maar drie weken zonder vervoermiddel. Dat kon natuurlijk niet. Dus matsten ze hem met een reserve reportermobiel, waardoor hij ten allen tijde in actie kan komen. En soms komt zijn kameraad Stefan Prins hem per automobiel afhalen om naar bedreigde gebieden te reizen.

Johan Snoyer geniet zichtbaar als hij over zijn grootste hobby vertelt. Op zijn site staan overigens niet alleen ‘gruwelfoto’s, maar ook pure nieuwsfoto’s zoals de sloop van een gebouw en graffiti van jeugd in Dedemsvaart die zich blijkbaar stierlijk verveelt. Dat hij wel eens negatief commentaar krijgt neemt hij op de koop toe. Als je met een spastische linkerkant geboren wordt en ook nog eens last hebt van epilepsie, dan ontwikkel je vanzelf een brede rug waarvan alles afglijdt.

Praktisch probleem

Eén praktisch probleem kwelt hem momenteel. Wat te doen als er tijdens zijn werkzaamheden voor Larcom ineens groot nieuws voordoet en hij eigenlijk zijn hart zou moeten volgen en meteen als razende reporter op pad zou moeten gaan? Snoyer: ‘Daar moet ik toch eens met mijn baas over praten.’ Op de vraag hoe die baas dan heet: ‘Dat is Ben Zwiers, ehh, de heer Zwiers. En ik ga heus niet voor elk wissewasje weg. Er moet wel echt iets aan de hand zijn.’ Als deze wens ook nog gehonoreerd wordt heeft Snoyer nog één hartenwens. ‘Wat ik nog heel graag zou willen is een perskaart. Dat is mijn droom.’