Uit de media 2006

Auteur Topic: Uit de media 2006  (gelezen 373313 keer)

0 gebruikers (en 11 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1820 Gepost op: 12 oktober 2006, 23:00:54
http://www.blikopnieuws.nl/bericht/35088

In vuur en vlam door kaarsen

Burgum - Op de bovenverdieping van een woning aan de Noordersingel in het Friese Burgum is dinsdagmiddag brand uitgebroken. De brand is vermoedelijk ontstaan door een aantal brandende kaarsen, waardoor een klamboe vlam kon vatten.


De brandweer, die snel ter plaatse was, kon niet voorkomen dat de bovenverdieping helemaal verloren ging.
De rest van de woning liep veel rook- en waterschade op. Er deden zich bij de brand geen persoonlijke ongelukken voor.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1821 Gepost op: 12 oktober 2006, 23:13:18
Dappere stratenmakers grijpen dief

WADDINXVEEN - En niemand die een poot uitsteekt, luidt een veelgehoorde klacht van slachtoffers. Daarover had de 29-jarige...
http://www.ad.nl/multimedia/archive/00095/stratenmakers_95880h.jpg
Deze stratenmakers hebben een tasjesdief in de kraag gevat. FOTO LIESBETH VAN DER VIS
...Waddinxveense die dinsdagmiddag werd beroofd van haar tas, geen klagen. Drie stratenmakers grepen de 20-jarige tasjesrover met hulp van een automobilist in de kraag.


Na een wilde tocht door de Justus van Effenstraat, de Staringlaan en de Brederolaan hebben de stratenmakers de dader te pakken gekregen. ,,Onderweg gooide hij z’n petje en z’n jas weg. Op een gegeven moment ging hij op een bankje zitten en deed hij alsof er niks aan de hand was. Toen hebben we hem kunnen pakken,’’ vertelt Jan Slingerland die samen met zijn maat Marcel Oosterlaken en nog een collega de operatie ’tasjesdief’ op touw hadden gezet. ,,Even waren wij hem kwijt, maar een automobilist wist waar die knul liep en hadden we hem weer in de smiezen.’’

Het kostte de mannen echter wel de nodige inspanningen. ,,Het valt niet mee om een sprintje te trekken met veiligheidsschoenen van bijelkaar twee kilo,’’ zegt Oosterlaken. ,,Wij zijn er wel gelijk achteraan gegaan.’’

De 29-jarige vrouw en haar 9-jarige dochtertje werden op de Justus van Effenstraat beroofd. ,,Wij waren daar aan het werk toen dat vrouwtje langs liep. Wij zeiden nog goeiedag ook. Ze was net de hoek om toen wij haar hoorden gillen. Ik ben gaan kijken en mijn maten gingen meteen achter die vent aan. Ik ben bij het kind gebleven want haar moeder was ook een stukkie achter die gozer aangerend,’’ weet Slingerland.

,,Ga toch werken voor je geld, man. Zei ik tegen hem,’’ vertelt zijn maat Oosterlaken. ,,Weet je wat hij zei: zo verdien ik m’n geld toch veel gemakkelijker. Ik sprong uit m’n vel.’’ Oosterlaken kan er nog giftig om worden.

Met behulp van een oplettende flatbewoner kon ook de gestolen tas weer teruggevonden worden. De politie was snel ter plekke om de tasjesrover in te rekenen.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1822 Gepost op: 12 oktober 2006, 23:15:17
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

http://www.ad.nl/fun/bizar/article706460.ece

Ambtenaren nemen wraak op burgers

ROTTERDAM - Ambtenaren die willen klagen over lastige burgers kunnen dat doen op de website www.lastvandeburger.nl.

Initiatiefnemer is Steven de Jong, coördinator van de Burgerraad voor het Regeringsbeleid (BRR).

De Jong begon met de website als tegenhanger van www.lastvandeoverheid.nl, waarop burgers hun klachten over het ambtelijke apparaat kwijt kunnen.

Volgens de Jong trekt het gedrag van burgers een grote wissel op het functioneren van de overheid. Volgens hem rust in politieke en ambtelijke kringen een taboe op het direct aanspreken van de burger.


Blijkens de website valt er nogal wat te mopperen over de burgers. Zo ergert een medewerkster bij een gemeente zich aan de onwetendheid van aanvragers van bijvoorbeeld een paspoort. ,,Als u de drempel van het gemeentehuis overstapt, neemt u direct al een houding aan van 'het zal wel weer problemen geven','' schrijft zij.

Een andere ambtenaar vult aan: ,,Bus gemist, wildplasser langs het fietspad, kaas beschimmeld bij de supermarkt; de gemeente moet het maar voor u oplossen.'' De gemeente is uw moeder niet, vindt zij.

Niet iedereen is blij met de website van de BRR. Een politiekorps laat weten dat agenten de burger niet zien als lastig. Een woordvoerder van een gemeente voegt daaraan toe dat ,,het niet onze gewoonte is om op deze wijze met de burger in debat te gaan. Uw webforum lijkt ons daarvoor niet het geschikte medium.'' De BRR zal de reacties op de website rapporteren aan burgerorganisaties, en aan de overheid zelf. (ANP)


Mark644

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 787
  • Geïnteresseerde buitenstaander
Reactie #1823 Gepost op: 13 oktober 2006, 11:25:28
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

http://www.ad.nl/fun/bizar/article706460.ece

Ambtenaren nemen wraak op burgers

Niet iedereen is blij met de website van de BRR. Een politiekorps laat weten dat agenten de burger niet zien als lastig. Een woordvoerder van een gemeente voegt daaraan toe dat ,,het niet onze gewoonte is om op deze wijze met de burger in debat te gaan. Uw webforum lijkt ons daarvoor niet het geschikte medium.'' De BRR zal de reacties op de website rapporteren aan burgerorganisaties, en aan de overheid zelf. (ANP)


Ik zag al 2 "klachten" van politiemedewerkers staan op die pagina lastvandeburger.nl, dus t geldt blijkbaar niet voor alle agenten..  :P

Staan wel interessante dingetjes op... http://www.lastvandeburger.nl/lvdb/burgerloket/4_bestuurders/bot-ik-ga-niet-achter-jullie-aanhobbelen
Het is dat ik het met eigen ogen lees anders zou ik achter zulke politieke asocialiteit een grap gezocht hebben  :-\


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1824 Gepost op: 13 oktober 2006, 20:31:25
http://www.dvhn.nl/nieuws/noorden/groningen/article1015558.ece

Een op de drie Noord-Groninger bedrijven is brandonveilig

Gepubliceerd op 13 oktober 2006, 16:55
Laatst bijgewerkt op 13 oktober 2006, 16:56
uithuizermeeden -

Veel bedrijven in Noord‑Groningen springen slordig om met de brandveiligheid. Een derde van de bedrijven voldoet niet aan de eisen. Brandblussers zijn er niet of werken niet goed. Bijna geen enkele medewerker weet bovendien hoe met een brandblusser om te gaan.


Van onwil is volgens Arnold Postma van de Regioraad Noord‑Groningen geen sprake. "Het is nalatigheid. Wij willen de bedrijven wakker schudden." Vooral middelgrote en kleine ondernemingen krijgen vaak een onvoldoende op brandveiligheid, ondanks de wettelijke verplichting die ze hebben. Postma: "Het is vaak een ondergeschoven kindje. Er is makkelijk een parallel te trekken met de rookmelders voor particulieren. Iedereen vindt het belangrijk, maar bijna niemand heeft er één."

De Regioraad hield de afgelopen weken samen met Brandweer Opleidingen Noord en de Noord‑Groningse gemeenten een voorlichtingscampagne. In brochures en informatieavonden kregen bedrijven tips en werd gewezen op hun verantwoordelijkheid. "De reacties waren positief, zo van 'verdomd ja'. Ik ben ervan overtuigd dat de bedrijven die de voorlichtingsavonden bezochten er werk van gaan maken om brandveiliger te worden", aldus Postma. De Regioraad geeft de bedrijven het dringende advies een onderhoudscontract af te sluiten voor de jaarlijkse keuring van hun brandblusmiddelen.
Daarmee zijn ze er nog niet. "Het materiaal op orde hebben is één, de bewustwording van de medewerkers is twee", zegt Willem Joldersma van de Regioraad. "Loop een willekeurig bedrijf in en vraag een medewerker waar de brandblusser hangt, en vooral hoe die werkt. Dat weten er maar heel weinig. Daarvan willen we de bedrijven ook bewust maken, want het valt onder hun verantwoordelijkheid. Ik zie daarin een grote rol voor de bedrijfshulpverlener." Meer dan informeren kunnen de Regioraad en brandweer niet. Boetes kunnen uitgedeeld worden voor het gemis van een goede brandblusser, maar niet voor de onwetendheid van het personeel.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1825 Gepost op: 13 oktober 2006, 20:33:32
http://www.omroepbrabant.nl/news.aspx?id=70633

EINDHOVEN - De brandweer in Eindhoven maakt zich grote zorgen over de brandveiligheid van winkels in de stad. Bij een eerste controle van 39 willekeurige winkels bleek negentig procent fors in overtreding te zijn.

Deze week was er een hercontrole en toen nog lapte 74 procent van de Eindhovense winkeliers de regels aan de laars. Vluchtroutes waren geblokkeerd en nooduitgangen zaten op slot.

Volgens een woordvoerder van de brandweer vinden die winkeliers het economische belang groter dan de veiligheid.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1826 Gepost op: 13 oktober 2006, 21:00:44
http://planet.nl/planet/show/id=62967/contentid=767074/sc=39007c

Justitie doet onderzoek naar asbestschip Otapan
Gepubliceerd op vrijdag 13 oktober 2006
AMSTERDAM (ANP) - Justitie is bezig met een onderzoek naar het asbestschip Otapan. Een woordvoerder van het functioneel parket bevestigde vrijdag dat het Openbaar Ministerie (OM) een feitenonderzoek is begonnen om te achterhalen of er strafbare feiten zijn gepleegd.

Greenpeace deed onlangs al aangifte. Volgens Liesbeth van Tongeren, directeur van Greenpeace, is er sprake van verboden sluikhandel in giftige afvalstoffen. ,,Wij vermoeden dat eigenaar Basilisk verkeerde gegevens heeft opgegeven over de hoeveelheid asbest aan boord van de Otapan, of dat ambtenaren dat hebben gedaan. Het is aan het OM om uit te zoeken wat er aan de hand is'', aldus Van Tongeren.

Het asbestschip Otapan is onderweg naar Amsterdam waar het begin volgende week wordt verwacht. Het schip ging begin juli weg uit Amsterdam op weg naar een Turkse sloper. Volgens de papieren zat er duizend kilo asbest in de Otapan, maar dat bleek later 54 ton te zijn. Het was voor de Turkse autoriteiten reden om de Otapan niet toe te laten. Aangezien geen enkel ander land het schip wilde toelaten, is het nu op weg terug naar Amsterdam waar het sinds 1999 lag.

Staatssecretaris Pieter van Geel (Milieu) is van plan de kosten rondom de Otapan, ongeveer 2 miljoen euro, te verhalen op het Mexicaanse bedrijf Basilisk. Hij overweegt eveneens een aanklacht voor sluikhandel in te dienen tegen Basilisk. Toen de Otapan vertrok uit Amsterdam was Basilisk de eigenaar, maar het schip werd op zee eigendom van de Turkse werf Simseklair.


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1827 Gepost op: 13 oktober 2006, 21:44:52
Scooterrijder rijdt met hoge snelheid in op agent
AMSTERDAM - Een 34-jarige Hagenaar is vrijdagochtend op een scooter met hoge snelheid op een politieagent ingereden bij een verkeerscontrole in zijn woonplaats. De 45-jarige Haagse agent raakte daarbij ernstig gewond.
Dat heeft de politie Haaglanden bekendgemaakt. Vermoedelijk negeerde de scooterrijder een stopteken van de politieman.
Het incident gebeurde om 09.40 uur aan de Erasmusweg. De agent is met zwaar hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht. De scooterrijder is aangehouden en zijn voertuig is in beslag genomen. Hij beschikt volgens de politie niet over een bromfietscertificaat of een rijbewijs.
www.nu.nl
 >:(


Patriess

  • Verpleegkundige/EHV/BHV+/LOTUS i.o.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,804
Reactie #1828 Gepost op: 14 oktober 2006, 00:47:51
Geluk op vrijdag de dertiende

’s Gravenzande - Een Marinehelikopter heeft vrijdagavond een zwemmer uit de Noordzee gered. De man, waarvan de leeftijd nog niet bekend is, was ter hoogte van ’s Gravenzande in zee gegaan. Voorbijgangers troffen aan het eind van de middag op het strand een fiets en kleren aan en waarschuwde de politie. Omdat het vermoeden bestond dat de betreffende persoon was gaan zwemmen werd het kustwachtcentrum in Den Helder gealarmeerd en begon een uitgebreide zoekactie.

Een politie helikopter die toevallig in de buurt was zocht het gebied af, samen met de boten van de K.N.M.R. Rond 18.00 uur werd de hulp ingeroepen van een Marinehelikopter omdat de politiehelikopter terug moest om te tanken. Om 18.49 uur is de man door de marine gevonden en gered. Hij bevond zich op dat moment ongeveer 3.5 kilometer uit de kust.

Na oppikken van de drenkeling door de helikopter is deze in stabiele toestand naar het ziekenhuis gebracht. Het vermoeden bestaat dat de man ongeveer 2,5 uur in het water heeft gelegen bij een zeewatertemperatuur van 17 graden Celsius. Het is nog niet duidelijk waarom de man zo ver uit de kust is geraakt. De politie is een onderzoek begonnen.

http://Http://www.blikopnieuws.nl


Afgeleverd in een Haags ziekenhuis! ;)
Nurse powerrrrr


tatujordi

  • Verpleegkundige beademingsafdeling
  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 488
    • Ambulancesite.nl
Reactie #1829 Gepost op: 14 oktober 2006, 11:48:36
DINXPERLO - Vrijdag 13 oktober werd Ambulancesite.nl uitgenodigd voor de presentatie van de nieuwe ambulance van Anholt, uitgerust met volledig Nederlandse navigatie. De presentatie vond plaats in en nabij de sporthal in Dinxperlo alwaar naast ons diverse gasten met betrekking tot de hulpverlening en gemeentebestuur die met de internationale samenwerking te maken hebben waren uitgenodigd.
Nadat binnen een powerpointpresentatie en uitleg over de principes en details van de manier van alarmeren was gegeven, ging buiten de demonstratie van de ambulance en zijn volledig Nederlandse navigatiesysteem van start.



Meer informatie en foto's: www.ambulancesite.nl