Uit de media 2006

Auteur Topic: Uit de media 2006  (gelezen 373391 keer)

0 gebruikers (en 28 gasten bekijken dit topic.

RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1940 Gepost op: 1 november 2006, 15:02:43
Reddingsboot slaat om bij hulppoging

Uitgegeven: 1 november 2006 12:35
Laatst gewijzigd: 1 november 2006 12:41

DEN HELDER - De Amelandse reddingsboot Anna Margaretha van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij is woensdagochtend omstreeks 08.40 uur op de Waddenzee in zwaar weer omgeslagen. De reddingsboot rukte uit om een Duits schip dat in de buurt van Rottemerplaat in de problemen was geraakt bij te staan.
Het Kustwachtcentrum in Den Helder meldde rond kwart voor negen dat het reddingsschip plotseling van de radar verdween en er geen contact meer te krijgen was met de bemanning. De kustwacht zette daarop een helikopter in om de boot te zoeken. Ook Duitsland assisteerde met twee heli's.

Rond half elf kreeg de Nederlandse heli de reddingsboot, die inmiddels weer rechtop in het water lag, in het vizier. Via een mobiele telefoon is er contact geweest met de bemanning. "Op wat lichte verwondingen na is iedereen in orde", aldus het Kustwachtcentrum. Omdat het schip is uitgerust met een zogenoemd kantelsysteem, kon het zichzelf uit het water oprichten.

Door het omslaan viel alle communicatie- en navigatie apparatuur aan boord uit. De helikopter wist het schip naar de haven van Ameland terug te loodsen.

Door de hevige noordwesterstorm op de Waddenzee en Noordzee, die golven van ruim acht meter hoog veroorzaakte, raakten woensdagochtend verscheidene schepen in de problemen. Rond 11.00 uur waren alle onfortuinlijke vaartuigen terug aan wal of was de situatie op zee onder controle gebracht. Dat meldde het Kustwachtcentrum in Den Helder.
www.nu.nl
 :-\


basseman

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 678
Reactie #1941 Gepost op: 1 november 2006, 15:15:24
Wildplasser te water door omgewaaide boom

Uitgegeven: 1 november 2006 11:11
Laatst gewijzigd: 1 november 2006 14:29

AMSTERDAM - De stormachtige wind leidde woensdagochtend tot een nat pak voor een wildplasser in Amsterdam. De man stond tegen een boom te plassen aan het Singel, toen de wind de wortels lostrok. De boom waaide om, waarop de wildplasser ten val kwam en in het water van de gracht belandde.


Foto: Marc van de Hare l Omgewaaide bom veroorzaakte ook schade aan auto's


Is het wel zeker dat de boom door de harde wind is omgevallen??????? ;D ;D ;D
Volgens de politie kon het slachtoffer op eigen kracht aan de kant komen. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis, waarop hij na behandeling naar huis mocht. De omgewaaide boom veroorzaakte verder nog schade aan twee auto's die ernaast stonden geparkeerd.

www.nu.nl
 ;D ;D
'T is elke keer weer brandweer...


Joris

  • Manschap A
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,491
Reactie #1942 Gepost op: 1 november 2006, 15:34:16
Bij één van die omgewaaide bomen heeft een wildplasser in Amsterdam een nat pak gekregen. Hij plaste niet tegen de wind in, maar door de wind werd de boom waar hij tegen stond te plassen, met wortel en al omgeduwd en viel de man in de Singel.

Bron: [url]www.fok.nl[/url

 ;D ;D ;D
343, never forget.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1943 Gepost op: 1 november 2006, 18:11:08
http://www.telegraaf.nl/buitenland/52546711/Moeder_en_vier_dochters_dood_door_brand.html?p=14,1

 Moeder en vier dochters dood door brand
LONDEN - Een moeder en haar vier dochters zijn woensdag om het leven gekomen door een brand in hun woning in het noorden van Engeland. Dat heeft een woordvoerder van de Britse brandweer bekendgemaakt. Een man heeft de brand overleefd. Hij ligt in kritieke toestand in een ziekenhuis. De oorzaak van het drama, dat zich voltrok in de plaats Accrington, is nog onduidelijk.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1944 Gepost op: 1 november 2006, 20:17:00
http://planet.nl/planet/show/id=62967/contentid=773238/sc=6e3c09

Drijfzand op strand Kijkduin
Gepubliceerd op woensdag 01 november 2006
DEN HAAG (ANP) - De gemeente Den Haag waarschuwt mensen die de komende dagen op het strand van Kijkduin willen uitwaaien voor drijfzand. Het bevindt zich over een lengte van een kilometer tussen de strandopgangen bij de Hoek van Hollandlaan en de De Savornin Lohmanlaan.

Dit meldt een woordvoerder van de gemeente woensdag. De gemeente heeft de strandopgangen afgesloten met hekken en waarschuwingsborden geplaatst. De politie staat op het strand met jeeps, zei een woordvoerder van de politie.

Het drijfzand is ontstaan door de extreme combinatie van springtij en harde wind. De verwachting is dat de situatie twee tot drie dagen aanhoudt.

Vast

De problemen kwamen woensdagmiddag aan het licht. De politie heeft van horen zeggen dat enkele mensen tot aan de enkels in het door water verzadigde zand vast kwamen te zitten en een iemand tot het middel. Ze konden er zelf of met hulp van anderen weer uitkomen.

Bij de politie zelf kwamen geen meldingen binnen. ,,Maar de situatie is zeker gevaarlijk'', aldus de politiewoordvoerder.


Maxx

  • Senior GGP
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,615
Reactie #1945 Gepost op: 1 november 2006, 21:58:08
Alleen het lezen hiervan bezorgd mij al kippevel.......... :-X :-X :-X :-\ :'(

Zulk soort films zouden verboden moeten worden  :(
tja die mensen kiezen er zelf voor om die film te gaan bekijken. je hebt nu eenmaal het horror-genre..  :)

aan mij is het ook niet besteed..
Oh geweldige films! 8)
Echt helemaal super!
Als SAW 3 uit is ga ik derheen want die moet ik ook zien.

Je kiest er zelf voor om naar zoon film toe te gaan dus tjah  :-X


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1946 Gepost op: 1 november 2006, 22:47:54
Binnenkort landelijke dekking via de satelliet van de volgende regionale omroepen! Mocht er wat gebeuren dan weet je waar je moet kijken!  ;D ;D ;D

http://www.canaldigitaal.nl/default.asp?id=323&t=Nieuws&newsid=283

REGIONALE OMROEP KIEST MASSAAL VOOR SATELLIET

Een groot aantal regionale omroepen worden nog dit jaar door CanalDigitaal als vrij te ontvangen zenders op de Astra-satelliet geplaatst. Dat betekent dat u de regionale omroepen ook zonder CanalDigitaal smartcard kunt ontvangen, net zoals de Limburgse regionale zender L1.

Voor het ontvangen van de zenders Nederland 1, 2 en 3 is wel een CanalDigitaal smartcard nodig. Deze beslissing is tot stand gekomen naar aanleiding van de analoge afschakeling, die in de nacht van 10 op 11 december a.s. zal plaatsvinden. Dit is later dan eerder was gepland. Na de overschakeling is het niet meer mogelijk televisie te kijken via een spriet- of harkantenne.
 
Medio november 2006 zullen de volgende Regionale Omroepen gaan uitzenden via satelliet:

    * Omroep Brabant
    * Omroep Friesland
    * Omroep Zeeland
    * RTV Drente
    * RTV Gelderland
    * RTV Noord
    * RTV Noord-Holland
    * RTV Oost
    * RTV Rijnmond

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de website van de regionale zender zelf.


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1947 Gepost op: 2 november 2006, 11:16:04
Bijna alles fout aan bijzondere auto
  
Jipsinghuizen, 02-11-2006 • De politie heeft zondagavond op de Lammerweg een wel heel bijzonder voertuig van de weg gehaald. Een 59-jarige man uit Roswinkel liep tijdens een controle met zijn vehikel tegen de lamp.

De bestuurder reed namelijk op het onderstel van een Citroen 2 CV. De bestuurder zat in een opklapbare campingstoel, die met tape op het onderstel was bevestigd. De bevestiging van de versnellingspook was vastgespijkerd op een stuk spoorbiels. De brandstoftank bestond uit een plastic jerrycan, die ook met tape achter de campingstoel was bevestigd.

Verbazing
De technische politiemedewerkers van Verkeersongevallenanalyse (VOA) keken hun ogen uit. De Drentse bestuurder was met zijn voertuig een ritje gaan maken in de omgeving van zijn woonplaats Roswinkel. Hij kreeg van de agenten een verbod om verder te rijden. Ook kreeg de man enkele boetes uitgereikt. De Drent beloofde niet meer met zijn ‘auto’ op de weg te rijden.

www.politie.nl


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1948 Gepost op: 2 november 2006, 11:18:03
Agent breekt arm tijdens achtervolging
Uitgegeven op donderdag 02 november 2006 om 10:41:18  

(Novum) - Een Rotterdamse politieagent heeft woensdagavond tijdens een achtervolging een arm gebroken. De agent kwam ten val en de man die hij achtervolgde maakte van die gelegenheid gebruik om hem in zijn gezicht en tegen zijn lichaam te schoppen. Dat meldt de politie donderdag.

De agent achtervolgde een 18-jarige jongeman. Hij zou die avond met meerdere kompanen een sigarenzaak aan de Bergweg in Rotterdam overvallen hebben. Zij gingen er zonder buit vandoor, nadat de eigenaar tijdens een worsteling met twee van hen het alarm activeerde.

Gealarmeerd politiepersoneel trof korte tijd later drie Rotterdammers aan in de Bloklandstraat. Bij een controle van de identiteitsbewijzen viel bij een van hen een mes uit zijn zak. Hierna zette het trio het op een lopen.

Een 19-jarige verdachte is aangehouden, evenals de 18-jarige jongen die de agent geschopt heeft. Naar de andere verdachte wordt nog gezocht. De politie vermoedt dat bij de overval meer dan drie personen betrokken waren. De gevallen politieagent is naar het ziekenhuis overgebracht voor behandeling.
www.nieuws.nl
 :-\


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1949 Gepost op: 2 november 2006, 11:57:36
Borsele oefent op snel optreden bij ramp
Heinkenszand - Snel en zorgvuldig. Zo zou elke ramp of crisis bestreden moet worden.Dit is lastig, doordat er gigantische ladingen met informatie bij een crisisteam terecht komen, er heel veel mensen aan het werk zijn en omdat vele bestuurslagen tegelijk opereren. De gemeente Borsele gaat met informatiespecialisten bekijken hoe het delen van informatie verbeterd en versneld kan worden. Morgen is hier een bestuurlijke oefening aan gewijd.

Gemeenten hebben een belangrijke rol bij een ramp of crisis. Een beleidsteam (waarin de hulpdiensten plaatsnemen) met aan het hoofd de burgemeester, neemt de belangrijkste beslissingen. Wel of geen evacuatie? Hoe bestrijden van de gevolgen? Welke technische maatregelen? Opvangen van slachtoffers? Informatie aan de bevolking? De gemeentelijke rol is cruciaal in de rampenbestrijding.

Bij elke ramp en in zogenaamde rampenoefeningen blijkt dat er veel informatie niet snel genoeg op de juiste plek terecht komt. En dat daardoor beslissingen niet vlot genomen kunnen worden. Gevolg is dat onder meer de hulpdiensten niet adequaat op kunnen treden en dat informatie niet tijdig aan de bevolking gegeven kan worden. Dit bleek tevens uit de grootschalige oefening NSOn (mei 2005), waarin een ramp met de kerncentrale moest worden bestreden.

De gemeente Borsele onderkent dit probleem en heeft informatiespecialisten gevraagd te kijken hoe informatie sneller en beter kan worden gedeeld bij een crisis. Tijdens een oefening op 2 november worden testen uitgevoerd en vindt er onderzoek plaats. De specialisten zullen aan de hand hiervan aanbevelingen doen.

Het DECIS Lab te Delft is een open onderzoekspartnerschap tussen Thales Nederland, TNO, de Technische Universiteit Delft en de Universiteit van Amsterdam. Hoofdthema van het onderzoek is de interactie tussen mensen en mensen, informatiesystemen en informatiesystemen, en tussen mensen en informatiesystemen. Het domein ‘crisis management’ is van groot (zowel lokaal als nationaal) belang voor onze samenleving.

Een van de grotere onderzoeksprogramma’s - ICIS (Interactive Collaborative Information Systems) - richt zich dan ook op de ondersteuning van besluitvormingsprocessen ten tijde van crises. In het bijzonder wordt onderzocht hoe informatiesystemen mensen kunnen ondersteunen en ontlasten bij besluitvorming onder chaotische, real-time omstandigheden. ICIS is gefinancierd door EZ in de BSIK regeling (no. BSIK03024) en loopt van 2004 tot en met 2009.

www.blikopnieuws.nl