Uit de media 2006

Auteur Topic: Uit de media 2006  (gelezen 373418 keer)

0 gebruikers (en 20 gasten bekijken dit topic.

Thijs

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 694
    • www.1-1-2forum.nl
Reactie #1990 Gepost op: 7 november 2006, 15:03:00
Geef de drukpers maar de schuld.


ambu-vpk in opleiding!

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 155
Reactie #1991 Gepost op: 7 november 2006, 18:51:56
Hahaha, prachtig  ;D


Jeugdbrandweer

  • Gast
Reactie #1992 Gepost op: 7 november 2006, 20:05:20
zie het zo voor me allemaal ezels op de grond ;D


jwpots

  • Gast
Reactie #1993 Gepost op: 7 november 2006, 20:14:51
Geef de drukpers maar de schuld.
Jij bent zeker drukker.

Groet
Johan


jvo

  • ACH
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,933
  • geel busje, geel pak
    • Youtubekanaal
Reactie #1994 Gepost op: 7 november 2006, 22:49:02

waarom die krakers er niet laten zitten totdat er meer duidelijk is en daarna diezelfde krakers het museum op laten zetten en beheren?
Ehm... omdat ze wederrechtelijk een gebouw in gebruik hebben? en onderhoud door krakers moet je je ook niet al te veel bij voorstellen hoor ::)
-When responding to a call, always remember that your ambulance was built by the lowest bidder-


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1995 Gepost op: 7 november 2006, 23:07:42
http://www.planet.nl/planet/show/id=62967/contentid=775326/sc=fd3fd1

http://www.planet.nl/upload_mm/8/5/5/1387659123_1999998455_pannerden337.jpg

Fort Pannerden laat zich niet zomaar innemen
Gepubliceerd op dinsdag 07 november 2006
Ruim honderd ME'ers en politiemensen en veertig militairen zijn dinsdagmorgen vroeg begonnen aan de ontruiming van Fort Pannerden in het Gelderse Doornenburg (gemeente Lingewaard). Pas na dertien uur breekwerk kon de Mobiele Eenheid de eerste bezetters van het bolwerk naar buiten brengen en aanhouden. Er zouden nog ongeveer tien krakers in het fort zitten.

Het fort is sinds 2000 na tientallen jaren leegstand gekraakt. Eigenaar Staatsbosbeheer wil het bouwwerk een museale bestemming geven en er een bezoekerscentrum huisvesten. Het fort is in 1869 gebouwd als verdedigingswerk in de Hollandse Waterlinie, op de strategische plek waar de Waal zich van de Rijn afsplitst. Dat Fort Pannerden oorspronkelijk een verdedigingswerk is, werd dinsdag nog eens duidelijk.

Metersdikke muren
De Mobiele Eenheid en de militairen hadden de grootste moeite om in het bolwerk met de metersdikke muren en de gesloten ophaalbrug binnen te dringen. Dat lukte uiteindelijk via het door de krakers zwaar gebarricadeerde dak. Het Nationaal Coördinatie Centrum, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken, regelde alle inzet voor dinsdag.

Er was dan ook volgens waarnemend burgemeester Paul Peters van Lingewaard officieel toestemming voor de inzet van Defensie. De landmacht zorgde onder meer voor rijplaten in het drassige weiland, noodbruggen over de gracht rondom het fort, een rupsvoertuig en verbindingsmaterieel. De pont over het Pannerdensch Kanaal is dinsdag uit de vaart gehaald.

Brandende barricade
Ongeveer 25 sympathisanten die buiten het fort stonden, richtten een brandende barricade op en gooiden met verfbommetjes. Zij vertrokken na een vordering van de politie. Twee van hen zijn aangehouden. De krakers in het bouwwerk verschansten zich achter dichtgelaste deuren en zitten nog steeds vastgeketend in beton.

De actievoerders weigeren vrijwillig te vertrekken, aldus woordvoerder Jan Cafard. ,,Wij wilden wel gaan als er een goed bestemmingsplan was, maar de gemeente en Staatsbosbeheer laten hier nu voorlopig antikraakwachten verblijven. Dat vinden we een gebaar van minachting.'' De krakers organiseerden rondleidingen door het fort en verhuurden het voor feesten en partijen. Zij wonnen daarmee de sympathie van de buurt.

126 ruimtes
De ME moet in het fort 126 ruimtes doorzoeken om alle actievoerders te vinden. Het BraTrateam uit Utrecht, dat gespecialiseerd is in het loszagen en -branden van actievoerders, is daar onder andere mee bezig. Op tal van plaatsen zijn deuren en gangen dichtgelast, maar niet achter alle dichtgemaakte doorgangen zitten krakers. Cafard: ,,Om deze stuitende actie te doen slagen zullen ze hard moeten werken.''

De Mobiele Eenheid meldde dertien krakers uit het verdedigingswerk te hebben gehaald. Zij zijn direct aangehouden en naar het politiebureau afgevoerd. De ontruiming van het Fort werd dinsdagavond om negen uur stilgelegd. Volgens waarnemend burgemeester Paul Peters van Lingewaard is de ME op zulke grote en uitgebreide barricades in het bolwerk gestuit dat het beter is woensdag verder te gaan. Er zouden naar schatting nog tien actievoerders achter de barricades verschanst zitten, aldus Peters.


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1996 Gepost op: 8 november 2006, 08:34:31
Kinderen gevoelig voor straling bij röntgenonderzoek
RIJSWIJK - De stralingsdosis bij röntgenonderzoek van kinderen kan in de meeste algemene ziekenhuizen lager. Dat blijkt uit een onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in opdracht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Kinderen zijn gevoeliger voor de schadelijke effecten van straling op lange termijn dan volwassenen. Voor een goede röntgenafbeelding is een lagere dosis straling voldoende.

Wanneer het kind wordt onderzocht met röntgenapparatuur die is afgesteld op een volwassene, krijgt het een hogere dosis straling dan een volwassene. Door speciale protocollen op te stellen bij röntgenonderzoek van kinderen kan de hoeveelheid straling beter worden beperkt, aldus het RIVM.
Vaak ontbreken die protocollen. Veel radiologen kiezen waar mogelijk voor onderzoek zonder ioniserende straling, zoals een echo of MRI-scan. Vervolgonderzoek gebeurt meestal in kinderziekenhuizen waar de voorzieningen beter zijn.

www.nu.nl


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1997 Gepost op: 8 november 2006, 08:40:11
Aanslag met raketwerper op PCM-gebouw in Amsterdam
Amsterdam - Een vermoedelijke aanslag met een raketwerper op de drukkerij van de Volkskrant aan de Van der Madeweg in Amsterdam heeft in de nacht van dinsdag op woensdag even na middernacht aanzienlijke schade aan het gebouw aangericht. Een projectiel is tegen de gevel van het gebouw ontploft. In het gebouw van PCM worden naast de Volkskrant ook Trouw en NRC Handelsblad gedrukt. Dit heeft de Volkskrant woensdag gemeld.
Er zijn volgens de krant geen gewonden gevallen. Wel sneuvelden diverse ruiten en raakte het gebouw beschadigd. De politie denkt dat het projectiel vanaf de weg op het gebouw is afgevuurd. De krant zegt dat er over de achtergrond van de aanslag nog niets bekend is.
De politie heeft rond de plek van de inslag in het gebouw een afzetting gemaakt en is een groot onderzoek gestart.

www.blikopnieuws.nl


SwimmY

  • Gast
Reactie #1998 Gepost op: 8 november 2006, 17:03:56
Ik heb hier geen stukje van, maar bij ons in de 'walcherse huis aan huis krant' 'de Faam' stond een heel stuk over geweld naar hulpverleners en andere werknemers. Er stond helemaal in uitgelegd wat nou wel en niet kon... Het was een hele bladzijde lang... ;)


Mark644

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 787
  • Geïnteresseerde buitenstaander
Reactie #1999 Gepost op: 8 november 2006, 18:02:53
Ik heb hier geen stukje van, maar bij ons in de 'walcherse huis aan huis krant' 'de Faam' stond een heel stuk over geweld naar hulpverleners en andere werknemers. Er stond helemaal in uitgelegd wat nou wel en niet kon... Het was een hele bladzijde lang... ;)

Die krant staat zeker niet ook online (zoals vele kranten) ? Ik zou het artikel graag eens lezen
Heb m al gevonden, staat hier ook in een van de regio blaadjes zag ik net