Uit de media 2006

Auteur Topic: Uit de media 2006  (gelezen 373417 keer)

0 gebruikers (en 19 gasten bekijken dit topic.

SwimmY

  • Gast
Reactie #2000 Gepost op: 8 november 2006, 21:27:36
Die krant staat zeker niet ook online (zoals vele kranten) ? Ik zou het artikel graag eens lezen
Heb m al gevonden, staat hier ook in een van de regio blaadjes zag ik net

Oow, ja eigenlijk heb ik er niet naar gezocht, maar als het toch in meerdere regioblaadjes staat... :P


tatujordi

  • Verpleegkundige beademingsafdeling
  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 488
    • Ambulancesite.nl
Reactie #2001 Gepost op: 9 november 2006, 07:23:12
Hallo allemaal.

Ik ben geinterviewd over mijn website voor een stuk in de plaatselijke krant. Ik vind dit een leuk stukje geworden over mijn site, hier de ingescande versie.



Jordi


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #2002 Gepost op: 9 november 2006, 09:43:35
Inspectie negeerde alarm
Door RONALD VAN GEENEN
LONDEN/DEN HAAG - De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft een dringende, internationale alarmmelding...
Het Almelose Twenteborg Ziekenhuis. Foto ERIC BRINKHORST... over versleten zuurstofslangen aan operatieapparatuur naast zich neergelegd. Zo’n versleten slang veroorzaakte vorige maand een dodelijke steekvlam in het Almelose Twenteborg ziekenhuis.
Al in 2003 stuurde de gezondheidsautoriteit in Groot-Brittannië (MHRA) een spoedbericht rond waarin ziekenhuizen werden opgeroepen onmiddellijk in actie te komen tegen verouderde zuurstofslangen naar aanleiding van een reeks ongelukken. Ook Nederland kreeg dat bericht.
De Inspectie, die aanvankelijk meldde dat de Britse alarmmelding nooit was aangekomen in Den Haag, laat nu weten dat zij het bericht ‘niet specifiek genoeg vond om brede actie te ondernemen’.
,,De overheid gaat na een slippartij met een auto, door te gladde banden, toch ook niet alle automobilisten waarschuwen? Dan krijg je hetzelfde effect als wanneer iemand honderd keer ‘brand’ roept. De laatste keren luistert niemand meer,’’ zegt Jos Kraus, inspecteur medische technologie.
Prof.dr. Jan Klein, bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie, is geschokt. ,,Tot Almelo kenden wij deze risico’s niet. Om in de beeldspraak te blijven: wij wisten niet eens dat we op gladde banden reden. Onbegrijpelijk dat de Inspectie niet in actie kwam.’’
www.ad.nl
 :-\


paul_hartog

  • Gast
Reactie #2003 Gepost op: 9 november 2006, 11:32:18
leuk stuk hoor :) :)
kzal de kranten is doorspitten ;D


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2004 Gepost op: 9 november 2006, 18:54:49
http://www.ad.nl/fun/bizar/article778586.ece

 maandag 06 november 2006
Kermisklanten hangen uur lang ondersteboven

LONDEN - Achttien bezoekers van een kermis in het Schotse Strathclyde hebben zondag een uur lang ondersteboven gehangen in een vastgelopen attractie. De slachtoffers, variërend in leeftijd van 18 tot 27 jaar, konden worden gered door de brandweer.
Ze klaagden allemaal over duizeligheid en kneuzingen, aldus de BBC. De autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld.


jwpots

  • Gast
Reactie #2005 Gepost op: 9 november 2006, 21:34:15
BRON: www.omroepflevoland.nl | 09-11-2006
Familie Kathusing eist ton schadevergoeding.

De Almeerse familie Kathusing eist 100.000 euro van de brandweer. Frank Kathusing verdronk in 2002 bij een nachtelijk vaartochtje op het Weerwater.

Volgens de advocaat van de familie heeft de brandweer veel fouten gemaakt tijdens de reddingsactie, terwijl Kathusing wel gered had kunnen worden. De brandweer weigert tot nu toe elke aansprakelijkheid, zo zegt de advocaat, en daarom moet de rechter nu maar vaststellen wie er verantwoordelijk is voor het overlijden van de Almeerder.

Drie jaar geleden besloot het Openbaar Ministerie geen strafrechtelijke vervolging in te stellen tegen de gemeente Almere en de brandweer.
 
Geluidsfragment: http://archief.omroepflevoland.nl/clips/242925158019CCFEC1257221004B192A_WFiles_1.asf]

Groet
Johan


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #2006 Gepost op: 10 november 2006, 16:19:31
Oefening Landmacht in Rotterdam
De Koninklijke Landmacht houdt komende week een grote oefening in Rotterdam.  
Zo'n 300 militairen doen alsof Nederland te maken heeft met grote stroomstoringen als gevolg van terroristische aanslagen.
Het ministerie van Defensie benadrukt dat de soldaten niet in het centrum van de stad oefenen. Ze zullen vooral te zien zijn in de buurt van brandweerkazernes.
In de loop van de week verlaten de militairen Rotterdam weer. Ze vervolgen hun oefening dan in Noord-Brabant.
 
www.rijnmond.nl


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2007 Gepost op: 11 november 2006, 16:26:24
http://www.voetbalkrant.com/index.php?menu=Nieuws&pag=Lezen&nieuws=137034

 Politie verzegelt stadion Udinese
   

Udinese kan momenteel niet in zijn eigen stadion spelen. De Italiaanse politie heeft na een inspectie het Stadio Friuli verzegeld nadat men tal van gebreken vaststelde inzake brandveiligheid en de nieuwe regels tegen hooliganisme.
 
Korpschef Giovanni Colloredo: “Het is een actie die we moesten ondernemen. Na de inspectie was het een onvermijdelijke beslissing want het is niet enkel de positie van de reclameborden die problemen veroorzaken. Op dit moment zijn de juiste omstandigheden niet aanwezig om gelijk welk sportevenement te laten plaatvinden in het Stadio Friuli.”
 
Het bestuur van Udinese liet al weten dat men al het mogelijke zal doen zodat de volgende thuiswedstrijd tegen Siena op 19 november kan plaatsvinden. Is het stadion niet op tijd in orde dan wordt waarschijnlijk uitgeweken naar het Stadio Marco Bentegodi van Chievo Verona. Afgelopen zomer was er ook al een dispuut omtrent het Stadio Friuli toen het stadsbestuur van Udine en het clubbestuur van Udinese lange tijd geen akkoord vonden omtrent de huurgelden.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2008 Gepost op: 11 november 2006, 16:26:53
http://www.destentor.nl/veluwenoord/article821497.ece

St. Nicolaaskerk in Elburg krijgt extra vluchtdeur
door WIJNAND KOOIJMANS

11 NOVEMBER 2006 - ELBURG - In de zijbeuk van de Grote of St. Nicolaaskerk in Elburg komt een extra vluchtdeur.
Daarmee wordt de laatste eis ingewilligd die de brandweer had gesteld. Met name rond hoogtijdagen als de kerst is de kerk erg vol. Volgens de brandweer levert dat gevaarlijke situaties op.

Al in juni 2005 werd door de brandweer een brief geschreven aan het kerkbestuur met daarin de eisen waaraan de kerk moet voldoen. De meeste eisen zijn inmiddels ingewilligd.

Heikel punt is nog het aanbrengen van een vluchtdeur in de zijbeuk van de kerk. De brandweer vindt dat dit een essentieel onderdeel is van de brandveiligheid van de kerk.

Omdat kerst nadert heeft het Elburger college van burgemeester en wethouders ingestemd met een extra vluchtdeur. Een van de argumenten is dat er in het verleden ook een deur in de zijbeuk heeft gezeten. Daarnaast vindt het college dat de veiligheid van de bezoekers zo veel mogelijk moet worden gewaarborgd. Opzet is dat de werkzaamheden zo snel mogelijk worden uitgevoerd.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2009 Gepost op: 11 november 2006, 16:28:34
http://www.cobouw.nl/cobouw/nieuws/toonnieuwsartikel.jsp?di=280875

Heerenveen kijkt weer naar te duur stadhuis

De gemeenteraad van Heerenveen gaat zich voor de tweede keer buigen over het renovatieplan van het in 1993 gebouwde stadhuis. De raad keurde het plan van BSA-architecten eerder af vanwege te hoge kosten. De gemeenteraad krijgt drie keuzes van het college voorgeschoteld. Akkoord gaan met het oorspronkelijke ontwerp dat in plaats van 2 miljoen euro 3 miljoen euro kost, kiezen voor een afgeslankte versie daarvan of van voren af aan beginnen.
Het ontwerp dat ter discussie staat, is onlangs beoordeeld door oud-rijksbouwmeester Jo Coenen. Volgens een woordvoerder van de gemeente noemde hij het plan “uitmuntend”.
Heerenveen koestert al jarenlang de wens om het gemeentehuis op te waarderen. De brandveiligheid van het huidige gebouw is in het geding en bovendien wil Heerenveen haar loketfunctie verbeteren. Het is de bedoeling dat de gemeenteraad dit jaar de knoop doorhakt.