Uit de media 2006

Auteur Topic: Uit de media 2006  (gelezen 373424 keer)

0 gebruikers (en 21 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2010 Gepost op: 11 november 2006, 18:27:36
http://www.volkskrant.nl/binnenland/article368676.ece/Financiele_sancties_op_nalatigheid_ziekenhuizen

Financiële sancties op nalatigheid ziekenhuizen

ANP

UTRECHT - Ziekenhuizen die niet hun best doen om het aantal fouten op de afdeling spoedeisende hulp terug te dringen, gaan per 1 januari 2007 deels zelf voor de kosten opdraaien. Verzekeraar MediRisk, waarbij de meeste ziekenhuizen zijn aangesloten, voert dan een eigen risico in voor ziekenhuizen die nalaten de meest voorkomende oorzaken van medische fouten aan te pakken.

‘Het is een kleine tik op de vingers voor notoire achterblijvers’, zo noemt directeur John Stappers van MediRisk de afspraken die met de ziekenhuizen zijn gemaakt. Hij spreekt van een beperkt eigen risico van enkele duizenden euro's.

De meeste fouten op de spoedeisende hulp zijn toe te schrijven aan onervarenheid van arts-assistenten, een gebrek aan supervisie en gebrekkige communicatie over de resultaten van röntgenfoto's.

Daarom moet er een betere supervisie komen, dagelijks overleg over röntgenfoto's en eenvoudige protocollen voor breuken en peesletsels, waarmee op de spoedeisende hulp de meeste fouten worden gemaakt of die over het hoofd worden gezien.

De afdeling spoedeisende hulp is een van de ziekenhuisafdelingen waar de meeste schadeclaims voorkomen. Tussen 1993 en 2005 ontstonden daardoor claims voor een bedrag van 2,3 miljoen euro.

Als ziekenhuizen te weinig werk maken van het doorvoeren van verbeteringen, kan dat leiden tot een tijdelijke verhoging van de premies. Mocht de aanpak op de afdelingen spoedeisende hulp een succes blijken te zijn, dan bekijken de ziekenhuizen en MediRisk of deze ook kan worden ingevoerd bij de operatiekamers.


Maxx

  • Senior GGP
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,615
Reactie #2011 Gepost op: 11 november 2006, 22:32:38
Eigen risico voor fouten op spoedeisende hulp

Uitgegeven: 11 november 2006 11:44
Laatst gewijzigd: 11 november 2006 11:45

UTRECHT - Ziekenhuizen die niet hun best doen om het aantal fouten op de afdeling spoedeisende hulp terug te dringen, gaan per 1 januari 2007 deels zelf voor de kosten opdraaien. Verzekeraar MediRisk, waarbij de meeste ziekenhuizen zijn aangesloten, voert dan een eigen risico in voor ziekenhuizen die nalaten de meest voorkomende oorzaken van medische fouten aan te pakken.

NRC Handelsblad schrijft zaterdag over het aangescherpte beleid van de onderlinge waarborgmaatschappij van de ziekenhuizen tegen medische aansprakelijkheid. MediRisk laat weten dat de meeste fouten zijn toe te schrijven aan onervarenheid van arts-assistenten, een gebrek aan supervisie en gebrekkige communicatie over de resultaten van röntgenfoto's.

Supervisie

Daarom moet er een betere supervisie komen, dagelijks overleg over röntgenfoto's en eenvoudige protocollen voor breuken en peesletsels, waarmee op de spoedeisende hulp de meeste fouten worden gemaakt of die over het hoofd worden gezien.

De afdeling spoedeisende hulp is een van de ziekenhuisafdelingen waar de meeste schadeclaims voorkomen. Tussen 1993 en 2005 ontstonden daardoor claims voor een bedrag van 2,3 miljoen euro. Ziekenhuizen die echt te weinig werk maken van het doorvoeren van verbeteringen hangt een tijdelijke verhoging van de premie boven het hoofd.

Bron: NU.NL


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2012 Gepost op: 12 november 2006, 00:15:41
http://www.ad.nl/rotterdam/article798851.ece

 zaterdag 11 november 2006
Feyenoord zorgt voor alarm in Tilburg

TILBURG - De wedstrijd tussen Willem II en Feyenoord zorgt al voor de aftrap, zondagmiddag...

Tilburg. Stadion Willem II. FOTO: ANP
12.30 uur, voor grote dosis spanning. In Tilburg is de politie in de hoogste staat van paraatheid gebracht, omdat - zo wordt gefluisterd - wel eens horden Rotterdamse aanhangers zonder kaartje naar het stadion zouden komen. Deze zullen door de politie, die bij de stad controleposten heeft opgesteld, zonder pardon worden verwijderd.

Volgens ingewijden in de Feyenoord-scene zal het niet zo’n vaart lopen. Een paar honderd fans met geldig entreebewijs zal zich tussen de Tilburgse aanhang begeven, maar vooral om de wedstrijd te zien.

Burgemeester Vreman van Tilburg legde de schuld voor de oplopende spanning vrijdag bij Feyenoord. Hij is woest dat de Rotterdamse club niet wil meewerken aan een verplichte buscombi van de fans van Rotterdam naar Tilburg. Feyenoord stelt dat Vreman zelf in de spiegel moet kijken.

,,De laatste jaren is er niets rondom de wedstrijd gebeurd,’’ weet ook Fred van Loon. Hij is Feyenoord-supporter én Tilburger. ,,Het is de schuld van Vreman dat het zo oploopt. Hij had zich goed moeten laten informeren.’’

Dat de spanning hoog is opgelopen ondervond de vriendin van Van Loon vrijdag. Ze reed op de Tilburgse ring in haar auto met Feyenoord-vlaggetjes. Plotseling werd ze door twee motoragenten naar de kant gedirigeerd. ,,Die agenten zeiden dat die Feyenoord-spullen voor zondag twaalf uur moesten worden verwijderd. Anders zouden we problemen kunnen krijgen. Nou, we doen helemaal niets. Ik ben Feyenoord-supporter. Daar mag ik toch voor uitkomen?’’

Van Loon overbrugt de zeshonderd meter naar het stadion zondag te voet. ,,En laten we hopen dat het een mooie wedstrijd wordt, die Feyenoord wint.’’


Politiefan

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 556
Reactie #2013 Gepost op: 12 november 2006, 12:26:13
Verkeersongevallen kosten 12,3 miljard euro

Uitgegeven: 11 november 2006 10:01
Laatst gewijzigd: 11 november 2006 10:03

DEN HAAG - Ongelukken in het verkeer hebben de samenleving in 2003 12,3 miljard euro gekost. Dat blijkt uit berekeningen van de Adviesdienst Verkeer en Vervoer (AVV) over de jaren 1997-2003.

Een woordvoerster van het ministerie van Verkeer en Waterstaat bevestigde zaterdag een bericht hierover in het AD. Het bedrag betekent een stijging van 1 procent in vergelijking met 1997.  
 
Kosten als gevolg van files, het vervoeren van slachtoffers en medische hulp zijn weliswaar toegenomen, maar de kostenstijging blijft beperkt door de afname van het aantal verkeersdoden en een daling van het aantal mensen dat arbeidsongeschikt raakt.

www.nu.nl


Maxx

  • Senior GGP
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,615
Reactie #2014 Gepost op: 12 november 2006, 13:51:06
Bejaarde man vervolgd voor afpersing Balkenende

Uitgegeven: 12 november 2006 07:45
Laatst gewijzigd: 12 november 2006 08:11


AMSTERDAM - Een 74-jarige man uit Rotterdam heeft geprobeerd premier Jan Peter Balkenende af te persen en wordt daarvoor vervolgd. Het Openbaar Ministerie gaat de man vervolgen. Dat schrijft De Telegraaf zondag.

De man dreigde een aantal brieven, bestemd voor het koninklijk huis, openbaar te maken als de premier hem geen 2,5 miljoen euro zou geven. De poststukken zouden komen van de Tweede Kamer.

Volgens de Rotterdammer waren vier poststukken op zijn huisadres bezorgd, die waren geadresseerd aan prinses Margriet op paleis 't Loo in Apeldoorn. De man zegt met de brieven in de maag te hebben gezeten, meldt de krant. Hij zou een brief hebben geschreven aan Balkenende waarin hij dreigde de inhoud van de post te onthullen. De premier heeft vervolgens aangifte gedaan.

De bejaarde man verklaart in de krant dat hij nog geld te goed had van de staat. In 1980 zou zijn schilderbedrijf failliet zijn gegaan omdat hij ten onrechte beschuldigd was van diefstal.

Een woordvoeder van het Openbaar Ministerie zegt in De Telegraaf dat het onwaarschijnlijk is dat de man de brieven per post heeft ontvangen. Op 19 december verschijnt de bejaarde voor de politierechter.

Bron: NU.NL


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2015 Gepost op: 12 november 2006, 14:09:33
:-X

http://www.nu.nl/news/883483/20/Huwelijksreis_loopt_uit_op_nachtmerrie.html

Huwelijksreis loopt uit op nachtmerrie

Uitgegeven: 12 november 2006 13:14
WELLINGTON - De huwelijksreis van een pasgetrouwd Nederlands stel is in Nieuw-Zeeland uitgelopen op een nachtmerrie. Het tweetal werd het slachtoffer van ontvoering, beroving en de vrouw werd onder de ogen van haar echtgenoot verkracht, meldden Nieuw-Zeelandse media zondag.

Het drama had vrijdag plaats in het noorden van het Noordereiland. Twee tot nog onbekende mannen verschaften zich met geweld toegang tot de camper van het stel. Onder bedreiging van een geweer bonden de overvallers de Nederlanders vast en reden met ze van pinautomaat tot pinautomaat. Het duo dwong de slachtoffers geld op te nemen. De vrouw werd intussen verkracht.

Omstreeks drie uur 's nachts hielden de overvallers het voor gezien en verdwenen. Het echtpaar zocht daarop hulp bij de bewoners van een nabijgelegen huis. Ze zijn door de politie opgevangen. De vrouw werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

De politie neemt de zaak hoog op en heeft twintig rechercheurs op de zaak gezet. De autoriteiten omschrijven de misdaad als "sinister'' en "zeer ongewoon''. Een grote zoekactie is op touw gezet naar de twee daders. De getraumatiseerde slachtoffers willen niet met media spreken.


Anne

  • Hoofdbrandwacht
  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 158
  • Wherever I lay my head... that's my home.
Reactie #2016 Gepost op: 12 november 2006, 16:22:29
'Brabantse ambulancezorg onder de maat'

De ambulancezorg in het Land van Heusde en Altena is onder de maat. Die klacht wordt steeds vaker gehoord. Een voetballer brak zijn been en moest een uur op het veld wachten op hulp.

http://www.zoomin.tv/asx/dsp_asxplaylist.cfm?id=233377&pid=home&quality=3

bron: @home
Groet Anne


Roandala

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 983
Reactie #2017 Gepost op: 12 november 2006, 17:13:20
Grote brand met asbest

BOERDONK - Brandweerkorpsen van Erp, Veghel en Uden zijn vanmiddag uitgerukt om een schuurbrand te blussen aan de Prinsenkamp in Boerdonk. Rond 14.30 uur werd alarm geslagen en schoot de brandweer van Erp te hulp. Die gaf de code 'middelbrand' af naar collega-korpsen en kreeg om 15.00 uur assistentie van Veghel.
Een kwartier later kwam ook de Udense brandweer. Omdat er sprake was van asbest, werd een groot gebied rondom de boerderij afgezet. De loods brandde tot de grond toe af. Er was alleen sprake van materiële schade. Het asbest heeft zich tijdens de brand niet verder verspreid dan het terrein rondom de loods. Hier wordt verder onderzoek naar gedaan.
foto's kliknieuws:
http://www.kliknieuws.nl/kliknieuws.asp?ID={302355ED-6555-4F89-B217-EA76A1A5BA44}&stijl=2

mijn foto's
http://www.angel.fotopresentatie.nl/homepage/show/pagina.php?paginaid=57388


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2018 Gepost op: 12 november 2006, 17:24:53
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

http://www.rijnmond.nl/Homepage/Regionieuws/Nieuws?itemid=40250

Tilburg claimt een ton van Feyenoord
De gemeente Tilburg claimt een ton van Feyenoord voor de politie-inzet zondagmiddag bij de uitwedstrijd tegen Willem II. Dat heeft de Tilburgse burgemeester Ruud Vreeman na de wedstrijd bekendgemaakt.
uitgegeven: 15:11 12-11-2006 gewijzigd: 16:11 12-11-2006

Tilburg bepaalde dat supporters uit Rotterdam alleen maar het stadion in mochten als ze met een georganiseerde busreis naar Tilburg zouden komen de zogenaamde buscombi.

Feyenoord weigerde daaraan mee te werken. Uit protest bleven het bestuur en de supporters van Feyenoord thuis. Maar Tilburg had wel het hele politiecircus opgetrommeld.

Er is zondagmiddag slechts één Feyenoord supporter naar de uitwedstrijd tegen Willem II in Tilburg gegaan.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2019 Gepost op: 12 november 2006, 17:58:13
http://www.ad.nl/binnenland/article800742.ece

 zondag 12 november 2006
Sint-Maarten deelt vaatwastabletten uit

CASTRICUM - In Castricum hebben kinderen zaterdagavond tijdens de viering van Sint-Maarten van een onbekende vaatwastabletten gekregen in plaats van snoepgoed. De politie kreeg een melding van een vader die de in groen plastic verpakte tabletten niet vertrouwde en eraan had gelikt.
Volgens een woordvoerster van de politie is alleen bekend dat de kinderen de 'traktatie' ergens in de omgeving van de Anna Bijnsstraat hadden opgehaald. Of de gever zich heeft vergist of dat opzet in het spel is, is onduidelijk.
Tijdens het Noord-Hollandse kinderfeest gaan de kleintjes langs deuren voor lekkers. De tabletten hadden wel iets snoepachtigs omdat er een matroos met een vlaggetje in zijn hand op staat en de tekst 'Ahoy brausen mach was'.