Uit de media 2006

Auteur Topic: Uit de media 2006  (gelezen 373444 keer)

0 gebruikers (en 10 gasten bekijken dit topic.

Maxx

  • Senior GGP
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,615
Reactie #2020 Gepost op: 12 november 2006, 19:38:11
Rijverbod voor fietser op A73

Uitgegeven: 12 november 2006 19:25

MAASTRICHT - Een fietser die zondagochtend bij de Limburgse plaats Castenray op de vluchtstrook van de snelweg A73 reed heeft een rijverbod gekregen. Dat meldt de politie zondag. Twee fietsers van 16 en 17 jaar uit Venray reden volgens de politie rond 04.00 uur zonder verlichting op de A73.

Na een blaastest bleek dat een van de jongens drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van elf uur opgelegd. De jongens zeiden volgens de politie niet te weten hoe ze anders naar huis hadden moeten fietsen.

BRON: NU.NL

;D :-X


Maxx

  • Senior GGP
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,615
Reactie #2021 Gepost op: 12 november 2006, 19:41:39
Gevonden granaat niet explosief     

12-11-2006

De politie heeft de Explosieven Opruimings Commando's ingeschakeld nadat het vermoeden bestond dat op het dak van het winkelcentrum Urkerhard in Urk een granaat lag.

De politie hield ook de brandweer en de GGD bij de hand. Volgens de commando's was het gevonden voorwerp geen explosief. Wat het wel is, is nog onbekend.

De politie startte de hele actie na een tip dat er voorbereidingen werden getroffen om in te breken in het winkelcentrum.

BRON: Omroepflevoland


Maxx

  • Senior GGP
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,615
Reactie #2022 Gepost op: 12 november 2006, 19:43:59
Onderzoek naar schoolfeesten     

12-11-2006


COEVORDEN - Scholengemeenschap De Nieuwe Veste onderzoekt of er in de toekomst toch weer schoolfeesten georganiseerd kunnen worden. De school stopte met de feesten vanwege de vele incidenten. In de afgelopen drie jaar waren er na schoolfeesten in Coevorden en Nieuw Amsterdam vele vernielingen, dook een gepeste leerling door een ruit en werd een 14 jarige leerling betast in een discobus. Leerlingen van 5 havo onderzoeken nu in opdracht van de schoolleiding de gebeurtenissen en mogelijke oplossingen voor de toekomst.

Ze komen half januari volgend jaar met een advies aan de schoolleiding.

Bron: RTV Drenthe


Maxx

  • Senior GGP
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,615
Reactie #2023 Gepost op: 12 november 2006, 21:38:55
Vijftien jongeren slaan leeftijdgenoot in elkaar

Uitgegeven: 12 november 2006 20:47


LANDGRAAF - In Landgraaf (Limburg) hebben ongeveer vijftien jongeren in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige jongen uit die plaats ernstig mishandeld. Hij werd op het Sunplein zonder aanleiding door meerdere jongeren in elkaar geslagen.

De jongen die uit een uitgaansgelegenheid kwam, liep diverse verwondingen aan hoofd en gezicht op. Dat meldde de politie zondagavond.

Inmiddels is een 14-jarige jongen uit Landgraaf gearresteerd. De politie sluit niet uit dat de komende dagen nog meer aanhoudingen volgen.

Bron: NU.NL

 >:(


Maxx

  • Senior GGP
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,615
Reactie #2024 Gepost op: 13 november 2006, 14:58:05
Celstraf voor cocaïne stelende marechaussee

Uitgegeven: 13 november 2006 10:53
Laatst gewijzigd: 13 november 2006 11:27


ARNHEM - De militaire rechtbank in Arnhem heeft maandag een celstraf van twaalf maanden, waarvan de helft voorwaardelijk, opgelegd aan een 41-jarige oud-marechaussee uit Beilen. De voormalige opperwachtmeester stal cocaïnebolletjes uit een beveiligde ruimte op Schiphol.

Tegen de man was tien maanden cel plus vijf maanden voorwaardelijk geëist.

Bolletjesslikkers

De bolletjes waren afkomstig van betrapte bolletjesslikkers. De opperwachtmeester verschafte zich meerdere keren toegang tot de ruimte met een sleutel die hij uit een beveiligd kastje stal. In totaal ontvreemdde de man zeventien tot 21 bolletjes met elk ongeveer 8 gram cocaïne. Videobeelden wezen de man, die inmiddels is ontslagen, aan als verdachte.

"De oud-beambte heeft met zijn acties voor onrust en een sfeer van wantrouwen binnen de marechaussee gezorgd", aldus de rechtbank. De man stal de bolletjes cocaïne voor eigen gebruik.

Bron: Nu.nl


Maxx

  • Senior GGP
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,615
Reactie #2025 Gepost op: 13 november 2006, 15:00:03
Speeltoestel basisschool Almere afgebrand     
13-11-2006

Een speelhuisje van basisschool De Torteltuin aan de Asterstraat in Almere is compleet afgebrand.

Volgens de politie hadden vandalen afgelopen weekend een container op het schoolplein in de brand gestoken en onder het speeltoestel gereden.

De school heeft de vernieling gemeld, maar weet niet wanneer de kinderen een nieuw speelhuis krijgen.

In totaal zijn op zeven plaatsen dit weekend in Almere-Buiten containers in brand gestoken. De politie raadt mensen aan hun vuilcontainers binnen neer te zetten.

bron: omroepflevoland.nl

Ja lekker je container met afval in je woonkamer :-X


Michel D.

  • POL/NRK/SIGMA
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,209
Reactie #2026 Gepost op: 13 november 2006, 15:07:24
Hoorde net op de radio (arrow) het bericht dat de politie in heel het land een contract heeft afgesloten voor allemaal hetzelfde merk motorvoertuigen, opvallende en onopvallende. In totaal zou het gaan om 7000 stuks.

groet, Michel


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #2027 Gepost op: 13 november 2006, 16:30:05
Constructiefout is oorzaak van bezwijken trap
Utrecht - De oorzaak van het bezwijken van de werftrap op 6 augustus 2006 in Utrecht is een ernstige fout in het constructief ontwerp, die in 1985 is gemaakt. Het gaat om een fout in een verbinding in de trap, die na plaatsing van de trap bij normale visuele inspectie niet meer waarneembaar was. Dat stelt de onafhankelijke commissie Trapongeval Utrecht in haar onderzoeksrapport 'De bezweken Werftrap', dat commissievoorzitter Schutte op 13 november overhandigt aan burgemeester Brouwer-Korf van Utrecht. Bij het ongeval vielen twintig gewonden, waarvan er enkele dagen later één overleed.

De commissie heeft in opdracht van het college van burgemeester en wethouders van Utrecht de feiten rond het ongeluk onderzocht, om een oordeel te kunnen geven over het handelen van de gemeente en aanbevelingen te doen voor de toekomst. De commissie heeft zich onder meer op basis van een uitvoerig dossieronderzoek, de resultaten van tientallen gevoerde gesprekken en (technisch) onderzoek van derden een oordeel gevormd. De belangrijkste bevinding met betrekking tot het ongeval is dat de constructiefout oorzaak is van het ongeval. Het is een private persoon geweest die in 1985 de bouwvergunning heeft aangevraagd, en opdracht heeft gegeven om de trap te maken. De gemeente heeft bij de beoordeling en verlening ervan vooral gelet op de inpassing van de trap in de monumentale omgeving. De commissie stelt vast dat ten onrechte noch door de afdeling constructiecontrole, noch door de buitendienst is gekeken naar de constructie. Daarna kon de ontwerpfout via het normale toezicht niet meer opgemerkt worden.

Verschillende factoren kunnen een rol hebben gespeeld waardoor de trap niet eerder is bezweken, terwijl dit wel gebeurde tijdens het slotconcert van de Muzikale botenparade. De trap is op dat moment niet op buitenproportionele wijze belast. Overbelasting speelt dan ook geen rol als oorzaak van het bezwijken, concludeert de commissie. De zwaardere dan dagelijks normale belasting en eventueel dansen op de trap spelen wel (mede) een rol bij het moment van het daadwerkelijk bezwijken.  ??? De onderhoudstoestand van de trap heeft ook geen rol gespeeld bij het ontstaan van het ongeval. Er was geen sprake van achterstallig onderhoud of een slechte technische staat van de trap. De vraag wie eigenaar van de trap was en wie onderhoudsplichtig, was daarom uiteindelijk niet van groot belang.

Bij de behandeling van het verzoek om een evenementenvergunning voor de botenparade 2006 lag terecht de nadruk op het voorkomen van teveel bezoekers op de pontons en de kade. Het voorschrift in de vergunning om dit te reguleren bij twee toegangen was juist. Bij de vergunningverlening lag echter geen bredere risicoanalyse voor. De trap werd niet als een risicofactor beschouwd, hoewel zo'n brede risicoanalyse de constructiefout ook niet aan het licht gebracht zou hebben.

De commissie beveelt aan dat de gemeenteraad van Utrecht een Nota Evenementenveiligheidsbeleid vaststelt, waarin de veiligheidsaspecten van evenementen een onderscheiden plaats krijgen, als onderdeel van het integrale veiligheidsbeleid van de gemeente. De verantwoordelijkheidsverdeling voor de Muzikale botenparade en het slotconcert was diffuus. De organisatie van het programma was in handen van anderen dan de Stichting Zomer in Utrecht, aan wie de evenementenvergunning was verleend. De onderlinge verantwoordelijkheden waren niet steeds duidelijk vastgelegd, bijvoorbeeld op het terrein van veiligheid. De commissie heeft in haar rapport geen uitspraken gedaan over schuld in juridische zin of aansprakelijkheid, van welke partij dan ook.

In het algemeen was na het ongeval sprake van een snelle en adequate hulpverlening, en was de algemene voorlichting eveneens van goede kwaliteit. De nazorg kwam moeilijk op gang, mede omdat bij betrokkenen onduidelijkheid bestond over de verdeling van taken.

Bij de hulpverlening werd meermalen geïmproviseerd zonder dat deze daardoor werd bemoeilijkt. Improvisatie is bij elk ongeval van enige omvang noodzakelijk. Uit het behoorlijk functioneren van de hulpverlening in dit geval kan echter niet worden afgeleid dat de hulpverlening ook bij een onverhoopt meer gecompliceerde crisis behoorlijk zal zijn. Daarvoor is het nodig dat binnen de gemeentelijke organisatie meer duidelijkheid bestaat over de betekenis van het crisisbeheersingsplan voor de verschillende diensten en afdelingen.

 
www.blikopnieuws.nl


Bozo

  • Kerninstructeur C2000
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 832
Reactie #2028 Gepost op: 13 november 2006, 16:48:55
Drie brandweerlieden groep Kuinre leggen functie neer
van een onzer verslaggevers


13 NOVEMBER 2006 - KUINRE - Drie leden van de vrijwillige brandweergroep in Kuinre hebben hun functie neergelegd. Dit is gebeurd na de toelichting op de besluitvorming over het nieuwe dekkingsplan voor de brandweer van Steenwijkerland.
In dit dekkingsplan wordt omschreven hoe de uitruk van de brandweer-groepen in Steenwijkerland is geregeld.

De drie brandweermensen konden zich niet vinden in het genomen besluit. Na een periode van onrust die hieraan is voorafgegaan, hebben zij vervolgens besloten hun functie bij de brandweergroep in Kuinre niet langer meer te willen vervullen. Onder hen bevindt zich ook de groepscommandant.

Met de overige negen leden (waaronder de plaatsvervangend groeps-commandant) blijft de brandweergroep in Kuinre operationeel. De drie vacatures zullen zo snel mogelijk worden opgevuld. In de tussenliggende periode zal de groep bij een incidentbestrijding direct assistentie krijgen van een bluseenheid uit Oldemarkt of Vollenhove.

Bron: www.destentor.nl

Heeft te maken met het nieuwe dekkingsplan voor de regio Ijssel-Vecht. Groep Kuinre was het er niet mee eens dat zij een deel van hun uitrukgebied kwijt raakten en dat in een ander deel groep Oldemarkt gelijktijdig mee uitrukt bij prio 1 meldingen, aangezien zij sneller ter plaatse kunnen zijn.
Vroeger, toen je koe nog met een korte oe schreef!


Maxx

  • Senior GGP
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,615
Reactie #2029 Gepost op: 13 november 2006, 17:34:33
Politie controleert donkere autoruiten

Uitgegeven: 13 november 2006 17:07

DORDRECHT - De politie in de regio Zuid-Holland-Zuid controleert de komende tijd donkergetinte ruiten van auto's. Volgens wettelijke bepalingen moeten autoruiten minstens 50 procent licht doorlaten.

Het korps zet voor de controle zijn nieuwe aanwinst Tintman in, een apparaat dat de lichtdoorlaatbaarheid meet.

Bestuurders van auto's met te donkere ramen krijgen een bekeuring van 75 euro en de politie neemt het kentekenbewijs in. De eigenaar van de auto heeft daarna twee weken de tijd om de ramen lichter te maken, liet een woordvoerster van de politie maandag weten.

bron: nu.nl