Uit de media 2006

Auteur Topic: Uit de media 2006  (gelezen 373441 keer)

0 gebruikers (en 8 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2050 Gepost op: 15 november 2006, 19:35:30
http://news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/319882.stm

Entertainment

Fire hits MTV studios

http://news.bbc.co.uk/olmedia/315000/images/_319882_mtv_studios300.jpg
MTV's London complex was formerly the home of TV-am

Music station MTV is clearing up after fire swept through its London studios.

The channel was forced off the air for several hours early on Thursday morning as a 40 firefighters tackled the blaze at Camden, north London.

It was three hours before the fire was brought under control. No one was injured, but part of the building's first floor and most of the roof were destroyed.

Engineers and studio staff activated emergency tapes as they were evacuated, but broadcasts were shut down when the power was cut off.

The canal-side complex is home to MTV's British and other European services, as well as VH-1. It was designed by Terry Farrell as the home of ITV's now-defunct breakfast service, TV-am.


Listed building

A listed building, it is still decorated with the distinctive egg-cup motif of the station, which closed in 1992.

A London Fire Brigade spokesman said the alarm was raised just before 2300 on Wednesday, when smoke was spotted coming from the studios.

Investigations are continuing into the blaze, which is believed to have been started by an electrical fault.

An MTV spokeswoman said: "Most of our services are back on air now and we're using other studios to get programmes out at the moment.

"Thankfully, the ground floor - where the studios and transmission equipment - is fine. The structure of the building is fine as well - if you look at it, you wouldn't know the fire had taken place."


Christian010

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,829
Reactie #2051 Gepost op: 15 november 2006, 20:23:41
Weer tbs-er weg uit De Kijvelanden

Opnieuw is er een tbs-er ontsnapt die vastzat in tbs-kliniek De Kijvelanden in Poortugaal. Hij ging er in het Limburgse Heerlen vandoor tijdens een bezoek aan een begraafplaats.
 
Hij kon aan zijn begeleiders van De Kijvelanden ontsnappen. Volgens justitie was de tbs-er veroordeeld voor een vermogens- en zedendelict. Hij zou geen direct gevaar voor zijn omgeving vormen, maar ook niet helemaal ongevaarlijk zijn.



Het is de tweede keer in korte tijd dat er een tbs-er van De Kijvelanden ontsnapt, vorige maand ging een andere tbs-er er vandoor, hij wist toen in korte tijd in Rotterdam twee mensen te beroven en een vrouw te verkrachten.
Bron: Rijnmond.nl


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2052 Gepost op: 15 november 2006, 21:13:34
http://www.gelderlander.nl/liemers/article823543.ece

Toorank is helemaal brandveilig ingericht
Door onze verslaggeefster

Maandag, 13 november 2006 - ZEVENAAR - Destilleerderij Toorank in Zevenaar is helemaal volgens de regels ingericht. De directie heeft zes ton geïnvesteerd om het bedrijf brandveilig te maken.
Bij Toorank aan de Edisonlaan worden likeuren en sterke drank gemaakt en gebotteld. Bij de productie van drank is sprake van licht ontvlambare stoffen. Om die reden worden er strenge eisen gesteld aan de inrichting van het bedrijf, eer er een milieu- en gebruiksvergunning wordt afgegeven. Momenteel liggen beide vergunningen op het gemeentehuis ter inzage. Als er geen bezwaren komen, worden ze afgegeven. En dan is er een eind gekomen aan een paar jaar touwtrekken tussen overheid en destilleerderij.

Brandweercommandant Robert Polman van de Zevenaarse brandweer is blij dat alle maatregelen in goed overleg met de bedrijfsleiding zijn genomen. „Toen wij Toorank overnamen van de gemeente Didam was hier geen sprake van. Toen had je een onbeheersbare situatie.“

Toorank was tot de grenscorrectie in verband met de gemeentelijke herindeling een Didams bedrijf. Eind 2002 ontstond er commotie omdat het bedrijf niet brandveilig was ingericht. De toenmalige brandweercommandant stelde alleen uit te rukken om mensen te redden. Het bedrijf zou hij laten afbranden.

Volgens Eef Hansen, directeur van Toorank legde de Didamse brandweer de lat qua brandveiligheid zo hoog, dat het bedrijf er onmogelijk aan kon voldoen. „We hadden een investering van 2,5 miljoen euro moeten doen. De Didamse brandweer wilde dat we voor alle drie de panden een sprinkler en een brandmeldpunt zouden installeren. In 2005 kwamen we onder Zevenaar te vallen. Daar beschikken de ambtenaren over meer kennis en ging de gemeente akkoord met ons voorstel.“

Brandweercommandant Polman zegt hierover: „We hebben eerst naar een beheersbare situatie toegewerkt. Aan het aanbrengen van een opvangbak voor vloeistoffen en aan het minimaliseren van de voorraden in de tanks hebben ze direct gehoor gegeven. Dat nam de kou al uit de lucht. Daarna zijn stap voor stap de andere maatregelen genomen.“ Inmiddels zijn de inpandige tanks vervangen, is de riolering afgedicht en er is een vloeistofdichte bak gekomen tussen vloeren en wanden in de voorraadruimte voor alcohol en de afval- en etiketteerafdeling.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2053 Gepost op: 15 november 2006, 21:16:32
http://www.tctubantia.nl/voorpagina/article832718.ece

‘Het brandde vreselijk in m’n gezicht’
Jongen gewond door Croftybom
Door Jelle Boesveld

NEEDE - Je pakt nietsvermoedend een frisdrankflesje op van de straat. Een tel later ontploft de fles met een enorme knal, waarbij uiterst bijtend en brandend natronloog in je ogen en gezicht terechtkomt. Het overkwam Marc Phillip Leuverink (15) uit Neede. ‘Ik had wel blind kunnen zijn.’

http://www.tctubantia.nl/multimedia/archive/00357/ogen_357727h.jpg
Huisarts Wolff onderzoekt de deels verbrande ogen van Marc. Foto Charel van Tendeloo
Marc Phillip is vrijdagmiddag vrij. De vmbo-scholier van het Assink Lyceum in Eibergen gaat met zijn broertje Dylan en vrienden Mick en Manuel de straat op. Om de hoek, vlakbij zijn huis op de Rutgerinkdijk zien de jongens een frisdrankflesje in de goot liggen. ‘Leuk, voetballen!’, denkt Mick. Hij trapt het flesje voor de grap naar Marc Phillip. Die pakt het flesje niets vermoedend op met de bedoeling om het met een keeperstrap weg te schoppen. Zover komt het niet. Want met een enorme knal ontploft de fles in zijn hand. ‘Ik zat met een buurvrouw in de kamer koffie te drinken’, vertelt moeder Claudia. ‘We vlogen allebei van schrik overeind toen we die dreun hoorden. Het leek wel een bom! Even later kwam Marc Phillip aanrennen: z’n gezicht zag er vreselijk uit. Ik vroeg nog: was het rotje? Nee, zei hij. Een fles. Maar het brandt, het brandt!’
Marc Phillip rent naar de wasbak en probeert met water het bijtende goedje van zijn gezicht af te spoelen. ‘Het brandde vreselijk. In m’n ogen, in m ‘n haar, op m’n mond. Het deed overal ontzettend zeer!’
Zijn moeder bedenkt zich geen moment: zet haar gewonde zoon in de auto en scheurt naar de artsenpost in Neede. Daar constateert de huisarts verbrandingen op huid, lippen en in de ogen van de tiener, die meteen worden uitgespoeld. ‘Ik had wel blind kunnen zijn’, weet Marc Phillip. ‘Het geluk was dat het vlak bij huis gebeurde. Ik kon meteen met water m’n gezicht afspoelen. Als ik eerst een kwartier had moeten lopen waren de brandwonden veel erger geweest.’
Marc Phillip krijgt zware pijnstillers en zalf voor z’n rode en opgezette gezicht mee naar huis. Eten en drinken gaat haast niet, want ook zijn mond is verbrand en zijn lippen zijn flink opgezwollen. ‘Ik moest ‘m met een rietje voeren’, vertelt moeder Claudia.
Ze is nog steeds helemaal van slag door het incident. ‘Als je als moeder je kind daar zo gewond ziet liggen en je weet dat ‘ie pijn heeft, dan word ik heel emotioneel. Natuurlijk, je ziet dit soort dingen wel eens op SBS6. Dan denk je: ach dat gebeurt in de grote stad. Maar dit is Neede!’
‘We hebben onze kinderen altijd geleerd voorzichtig te zijn met vuurwerk. Maar voor dit soort dingen kun je niet waarschuwen. Je gaat er toch niet van uit dat in een flesje een bom zit verstopt? Wie doet zoiets nou? Wie legt zo’n ding daar neer vlak bij een basisschool en een kinderdagverblijf. Je moet er toch niet aan denken wat er gebeurt, als een klein kind zo’n fles oppakt..’

Met Marc Phillip gaat het weer wat beter. De huisarts is net voor controle langs geweest en heeft gezien dat de wonden goed helen. ‘Ik hou er waarschijnlijk geen blijvende schade aan over.’ Wel moet hij voorlopig een zonnebril dragen, omdat zijn beschadigde ogen fel licht nog niet kunnen verdragen.
Zijn vriend Mick heeft twee dagen aan zijn bed gezeten, omdat ‘ie zich schuldig voelde dat hij het flesje wegtrapte. ‘Volkomen onterecht’, vindt Claudia. ‘Laten de daders zich maar schuldig voelen. Ik hoop dat de politie ze snel pakt. Niet om ze zwaar te straffen, daar gaat het ons niet om. Wel om ze duidelijk te maken dat ze dit nooit, maar dan ook nooit meer mogen doen.’


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #2054 Gepost op: 16 november 2006, 08:34:43
Leidse paters gered bij brand
LEIDEN - Een 79-jarige pater is woensdagmiddag door omstanders gered uit de brandende villa van de Broederschap Fransiscane aan de Haagweg in Leiden.
In het gebouw bevonden zich acht bewoners van wie zes zichzelf in veiligheid wisten te brengen. Toen omstanders hoorden dat er nog iemand op zolder zat, plaatsten ze een ladder tegen het pand. Via deze ladder en het dakraam brachten ze de man in veiligheid. De brandweer redde nog een andere pater van de bovenverdieping. De twee paters durfden door de rookontwikkeling niet meer naar beneden.
De oorzaak van de brand is waarschijnlijk een televisie die op stand-by stond op de eerste verdieping van de vrijstaande villa. Die kamer is helemaal uitgebrand; de rest van het gebouw heeft rookschade. Een van de paters moest naar het ziekenhuis omdat hij rook had ingeademd. De andere bewoners zijn ongedeerd.
www.rtvwest.nl

13:52:53 15-11-06 12 I AMBU A1 HAAGWEG LEIDEN ( LDN ) (etage: 3) (Nader bericht: middelbrand)
611151352531523103      1523103 CPA Hollands-Midden ( Leiden Ambu 16-103 )
611151349501523802      1523802 CPA Hollands-Midden ( OvD-G West )
611151348531523136      1523136 CPA Hollands-Midden ( AZN Noordwijk Ambu 16-136 )

13:48:18 15-11-06 12 G BRAN Prio 1 HAAGWEG 13 LEIDEN ( LDN ) Binnenbrand (etage: 3) (Nader bericht: middelbrand) 66732 66593
611151348181503284      1503284 BRW Leiden-Zuid ( Tankautospuit )
611151348181503264      1503264 BRW Leiden-Noord ( Bevelvoerders )
611151348181503013      1503013 BRW Hollands-Midden ( OvD Leiden E.O. )
611151348181503002      1503002 BRW Hollands-Midden ( Commandant van Dienst )

13:46:57 15-11-06 12 G BRAN Prio 1 HAAGWEG 13 LEIDEN ( LDN ) Binnenbrand (etage: X) 66751
611151346571503262      1503262 BRW Leiden-Noord ( Autoladder )

13:46:03 15-11-06 12 G BRAN Prio 1 HAAGWEG 13 LEIDEN ( LDN ) Binnenbrand (etage: X) 66731
611151346031503284      1503284 BRW Leiden-Zuid ( Tankautospuit )


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #2055 Gepost op: 16 november 2006, 10:09:59
Nederland krijgt Nationaal hitteplan
Den Haag - Nederland krijgt een Hitte – en Koudeplan. Dit heeft het ministerie van VWS besloten naar aanleiding van de conferentie De Hitte de Baas die afgelopen vrijdag werd georganiseerd door Het Nederlandse Rode Kruis, VWS en het RIVM.
Op de conferentie waren kennisinstituten, professionele zorgorganisaties, vrijwilligersorganisaties en bijvoorbeeld GGD Nederland aanwezig.
Aanleiding voor de conferentie waren de twee hittegolven van afgelopen zomer. Door klimaatverandering kunnen we in Nederland steeds meer hittegolven, maar ook ander extreem weer, verwachten. Een Hitteplan gaat ervoor zorgen dat kwetsbare mensen, zoals ouderen, chronisch zieken, kleine kinderen, minder last hebben van de hitte. Een Hitteplan moet Nederlanders ervan doordringen dat kwetsbaren in de samenleving veel last hebben van de hitte en bijvoorbeeld aan de gevolgen van uitdroging kunnen overlijden.
Ook zal er in de toekomst bij de bouw van nieuwe instellingen, woningen en bestaande voorzieningen rekening worden gehouden met veranderende klimatologische omstandigheden.
Het streven om de zomer van 2007 met een Hitteplan tegemoet te kunnen treden.
www.blikopnieuws.nl

pfff krijg het er nu al warm van.
 :'(  <- zweetdruppels
Zouden we naast de nationaal coördinator terrorisme bestrijding (nctb) ook en nchb krijgen?
 ;D


Maxx

  • Senior GGP
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,615
Reactie #2056 Gepost op: 16 november 2006, 16:38:07
Gevangene doodgemarteld in Duitsland

Uitgegeven: 16 november 2006 11:24
Laatst gewijzigd: 16 november 2006 11:37


DUSSELDORF - Een gevangene in een detentiecentrum in het Duitse Siegburg is op gruwelijke wijze doodgemarteld door zijn drie jonge celgenoten. De marteling duurde in totaal twaalf uur en had eerder dit jaar plaats. De Duitse justitie bracht de zaak deze week naar buiten, meldde donderdag de krant Die Welt.

Openbaar aanklager Fred Apostel laat in de krant weten "nog nooit dergelijk geweld te hebben meegemaakt". De drie daders, 17, 19 en 20 jaar oud, sloegen en schopten hun 20-jarige slachtoffer urenlang, dwongen hem urine en speeksel te drinken en misbruikten hem seksueel. Hij moest zich uiteindelijk ophangen aan een kabel.

Dat mislukte drie maal, omdat de kabel brak. Alleen een laken bleek het gewicht van de 20-jarige te kunnen dragen. Toen die eenmaal hing, haalden de folteraars hem er nog even af, sloegen hem weer en hingen hem vervolgens weer op.

Strafvervolging


Apostel toonde zich geschokt dat een dergelijke misdaad in een gevangenis kon plaatsvinden, waar de gedetineerden toch beschermd zouden moeten worden door de Staat. Tegen geen van de gevangenenbewaarders is tot nu toe echter strafvervolging ingesteld. De foltering begon op een zaterdagavond, toen de personele bezetting in de gevangenis lager lag dan normaal. Het lijk van het slachtoffer werd op zondagochtend gevonden.

Alarmknop :-X

Het slachtoffer wist gedurende zijn martelgang overigens een keer op de alarmknop te drukken. De daders wisten de bewaarders er echter via de intercom ervan te overtuigen dat er niets aan de hand was. Toen er later een bewaarder langs kwam omdat andere gevangenen hadden geklaagd over geluidsoverlast, viel hem niets bijzonders op. Het slachtoffer lag toen op bed, volgens Apostel waarschijnlijk niet meer in staat om een teken te geven.

De drie daders is onder meer moord, mishandeling en verkrachting ten laste gelegd. Zij zouden hebben verklaard dat zij op zaterdagmiddag bedachten dat zij "een mens wilden zien sterven".

De minister van Justitie van de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen heeft aangekondigd maatregelen te nemen, zo meldde Die Welt. Maar de vakbond voor detentiepersoneel verdedigde het gebruik van meermanscellen. De gezamenlijke cellen hebben veel levens gered omdat zij helpen zelfmoorden te voorkomen, aldus de bond.

Bron Nu.nl


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #2057 Gepost op: 17 november 2006, 08:44:21
Brand in cel jeugdinrichting
Veenhuizen - In de jeugdinrichting het Poortje aan de oude Asserstraat in Veenhuizen is in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 01:00 uur brand onstaan in een cel. In de cel was een man aanwezig, waarvan de indentiteit nog niet bekend is. Hij is zo snel mogelijk in veiligheid gebracht.
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De Technische Recherche doet vandaag een sporenonderzoek.
De brand werd snel geblust en niemand raakte gewond.
www.blikopnieuws.nl


Politiefan

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 556
Reactie #2058 Gepost op: 17 november 2006, 14:40:22
Automobilist rijdt in op agent

DEN HAAG - Een 33-jarige politieagent wist zich donderdag op het nippertje in veiligheid te brengen toen een automobilist op hem inreed. Dat gebeurde tijdens een verkeerscontrole op de Oranjelaan in Den Haag.
De bestuurder kreeg een stopteken, waarop hij snelheid minderde. Plotseling gaf hij echter weer gas, waarbij de agent hem wist te ontwijken door zijn handen op de motorkap te zetten en opzij te springen. Hij werd daarbij nog wel door de spiegel geraakt.

De automobilist werd later op de Haagse Hoefkade aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot moord/doodslag.

www.rtvwest.nl


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #2059 Gepost op: 17 november 2006, 14:57:25
Ziekenhuis Almelo onderzoekt veiligheid na brand
ALMELO - De directie van het Almelose Twenteborg ziekenhuis laat een onafhankelijk onderzoek doen naar de veiligheid in het ziekenhuis. De aanleiding is de brand in een operatiekamer (OK) op 28 september waardoor een 69-jarige patiënt om het leven kwam, aldus het ziekenhuis vrijdag.
Een speciale commissie neemt de komende maanden alle veiligheidsprocedures en het handelen van personeel voor en na de brand onder de loep. Verder onderzoekt de commssie de brandpreventie op de OK's in het ziekenhuis en de ondernomen acties van het ziekenhuisbestuur na de brand.
De commissie bestaat uit een radioloog van het Diakonessenhuis in Utrecht, een chirurg van het AMC in Amsterdam en de chef van de OK in het Diaconessenhuis in Meppel.
Het onderzoek van de commissie staat los van het onderzoek van Openbaar Ministerie. Het werk van de commissie neemt enkele maanden in beslag.

www.nu.nl