Uit de media 2006

Auteur Topic: Uit de media 2006  (gelezen 373437 keer)

0 gebruikers (en 5 gasten bekijken dit topic.

paul_hartog

  • Gast
Reactie #2060 Gepost op: 17 november 2006, 16:11:01
Een 12-jarig jongetje heeft aangifte gedaan tegen een tandarts uit Tilburg die hem begin november tijdens een behandeling zou hebben geslagen. De moeder heeft gezegd dat ze heeft gezien dat haar kind met opzet terug in de stoel is geslagen en dat het geen reflex was. Ze heeft excuses van de tandarts daarom niet aanvaard.  
Feeds  
 
Bron: Nu.nl
 
  
tmoet niet gekker worden tegenwoordig :-X :-X :-X


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2061 Gepost op: 17 november 2006, 20:34:26
http://juridischdagblad.nl/content/view/4211/62/

Gerechtsgebouw Zutphen in 16 minuten ontruimd  

vrijdag, 17 november 2006

Zittingen al hervat na 45 minuten

Rb Zutphen – Op woensdagochtend 15 november jl. heeft een ontruiming van het gerechtgebouw Zutphen plaatsgevonden. Door een calamiteit in scène te zetten, werd de ontruiming van het gerechtsgebouw geoefend. In het gebouw was zogenaamd een bom neergelegd.

Nadat het signaal tot ontruimen (slow whoop) was ingezet, verlieten zowel medewerkers als aanwezige bezoekers op een gedisciplineerde wijze het pand.

De zittingen werden geschorst. In de wachtruimte in het openbare deel van het gebouw ontstond een kortstondige opstopping van mensen omdat zij niet goed wisten via welke uitgang ze het gebouw moesten verlaten.

Uiteindelijk zijn ook deze mensen door de BedrijfsHulpVerleners (herkenbaar aan de gele hesjes), verantwoordelijk voor de uitvoerende taken bij de ontruiming, naar buiten geleid. De uitruiming duurde in totaal 16 minuten en na ± 45 minuten waren alle medewerkers weer op hun werplek en de zittingen weer voortgezet.

Conform de ARBO-wetgeving zijn gerechten verplicht jaarlijks een dergelijke oefening te houden. Hiermee worden de veiligheidsprocedures getest.

Na de oefening is aan diverse personen, die op het moment van de oefening in gebouw aanwezig waren, een schriftelijke enquête uitgedeeld. Op basis van waarnemingen van externe en interne deskundigen en de ingevulde enquêtes zal de oefening worden geëvalueerd.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2062 Gepost op: 17 november 2006, 20:47:50
http://www.ad.nl/denhaag/delft/article818627.ece

vrijdag 17 november 2006

Delfts hotel brandgevaarlijk

Door RICHARD VERSTEGEN

DELFT - Hotel Les Compagnons aan de Markt 61 in Delft is bij brand levensgevaarlijk.

De eigenaren lopen de kans dat ze een dwangsom van 1500 euro per dag moeten betalen als ze geen maatregelen nemen.

In het hotel ontbreken volgens de gemeente cruciale zaken al brandmeldingsinstallaties, rookmelders en de groenverlichte bordjes die de gasten in geval van brand naar de (nood)uitgang leiden. Ook zijn de kamers en het trappenhuis niet voldoende brandvertragend.

De kamers en het trapenhuis moeten volgens een woordvoerder van de brandweer zodanig zijn geconstrueerd dat ze de vlammen minimaal 30 minuten lang kunnen tegenhouden. Bovendien moetem er voldoende vluchtwegen zijn.

De gebreken aan het pand zijn geconstateerd bij een inspectie door de brandweer op 13 juni vorig jaar. De eerste brief waarin de gemeente de eigenaren - de Delftse broers Den Dulk - verzocht hun hotel brandveiliger te maken is verstuurd op 13 augustus 2005.

,,Daarna is een reeks gesprekken gevoerd met de eigenaren, maar ze weigerden maatregelen te nemen,’’ stelt een woordvoerster van de gemeente. Dat leidde op 7 november tot het besluit een dwangsom op te leggen.

Les Compagnons is het enige hotel in Delft dat niet voldoet aan de eisen op het gebied van brandveiligheid. ,,Bij de andere horecagelegenheden waar zaken niet in orde waren zijn de eigenaren aan de slag gegaan deze te verhelpen.’’

Het hotel krijgt tot 5 januari volgend jaar de tijd maatregelen te nemen. Daarna volgt een dwangsom van 1500 euro per dag tot een maximum van 45000 euro. ,,Wij moeten hier streng in zijn, er zijn mensenlevens in het geding’’, stelt de woordvoerster.

De eigenaar van Les Compagnons wil niet ingaan op de kwestie.


Maxx

  • Senior GGP
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,615
Reactie #2063 Gepost op: 17 november 2006, 21:00:43
:(
Verwarde moeder woont weken met dode dochter

Uitgegeven: 17 november 2006 19:26
Laatst gewijzigd: 17 november 2006 19:41


BERGEN OP ZOOM - De politie heeft donderdag het lichaam van een 60-jarige vrouw aangetroffen in een woning aan de Kamillelaan in Bergen op Zoom. De vrouw lag minstens drie weken dood in de woning. De 82-jarige moeder van de vrouw heeft al die tijd in het huis doorgebracht. Dat heeft de gemeente Bergen op Zoom vrijdag laten weten.

De moeder is in verwarde toestand naar het ziekenhuis gebracht en krijgt psychiatrische hulp. De hulpdiensten vonden de vrouw na klachten over stank en ongedierte. Volgens de gemeente veroorzaakte de familie eerder overlast in de wijk.

De locoburgemeester heeft de buurtbewoners een brief gestuurd. Daarin staat dat de gemeente de betrokken instellingen tegen het licht zal houden om te zien hoe deze situatie kon ontstaan. Ook staat in de brief dat buurtbewoners gebruik kunnen maken van slachtofferhulp.

bron:Nu.nl


Menneke86

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 401
Reactie #2064 Gepost op: 18 november 2006, 12:15:21
Twaalf gewonden bij busongeval
18 november 2006, 11:58  (plaats uw reactie)

ROOSENDAAL (ANP) - Door een ongeval met een bus op de A58 bij Roosendaal zijn zaterdagochtend twaalf mensen gewond geraakt. Dat heeft de politie laten weten. Een vrouw die op het moment van het ongeluk in het gangpad van de bus koffie uitdeelde is zwaargewond geraakt.

Het gaat waarschijnlijk om ernstige botbreuken. In de overige elf gevallen gaat het om personen met lichtere verwondingen. De slachtoffers zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Breda en Roosendaal.

De bus, bestuurd door een 39-jarige man uit Arnemuiden, botste zaterdagochtend achterop een vrachtwagen. De chauffeur van dit voertuig, een 23-jarige man uit Dongen, moest volgens de politie bij een wegversmalling plotseling remmen voor een invoegende auto. De politie is nog op zoek naar de bestuurder van deze auto.

Rampenoefening

In de bus zaten, naast de chauffeur, 29 personen. De touringcar was daarmee tot de laatste zitplaats gevuld.

Hulpdiensten waren volgens de politie bijzonder snel ter plaatse omdat veel hulpverleners op dat moment in de buurt waren ingezet bij een rampenoefening bij het spoor van de HSL-verbinding.

De A58 werd na het ongeval vanaf knooppunt De Stok in de rijrichting Breda afgesloten. Rond 11.30 uur ging de weg weer open.

www.home.nl


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2065 Gepost op: 18 november 2006, 14:02:28
http://www.telegraaf.nl/binnenland/53704071/Vrouw_(40)_dood_na_br___dubbele_bestralingdosis.html?p=4,1

Ernstige fout in Erasmus MC bleef zeven weken lang onopgemerkt
Vrouw (40) dood na dubbele bestralingdosis
door René Steenhorst
HOEK VAN HOLLAND/ROTTERDAM - Ernstige berekeningsfouten bij de bestraling van een kankergezwel, blijken begin vorige maand het leven te hebben gekost van een 40-jarige vrouw uit Hoek van Holland.

Astrid Sluiters, alleenstaande moeder van een 14-jarige dochter, stierf in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Daar had zij 38 keer dagen achtereen een dubbele bestralingsdosis gekregen. Haar rug en organen verbrandden tijdens de bestralingssessies, maar de behandelaars van het slachtoffer merkten de complicaties en de verkeerd berekende stralingsdosering pas op toen het te laat was.

Volgens deskundigen is de vrouw een gruwelijke dood gestorven. De ouders van het slachtoffer hebben het overlijden van hun dochter gemeld aan De Telegraaf, die er vandaag in de krant uitvoerig over bericht. Het ziekenhuis hield deze ernstige fout publiekelijk stil, maar verklaart nu, desgevraagd, het overlijden van mevrouw Sluiters zeer te betreuren. "Deze gebeurtenissen hebben diepe sporen achtergelaten bij iedereen die erbij betrokken is."

De brandsporen stonden op de vierde dag van de bestraling al op haar rug. Felrood was ook haar nek. Rood met beginnende blaasjes. Astrid Sluiters had steeds meer pijn en voelde zich gaandeweg zieker worden door de bestraling. Maar de radiotherapeut van de Daniel den Hoedkliniek, het kankerbehandelcentrum van het Erasmus MC, was allerminst onder de indruk van die symptomen. Het rood zou wel wegtrekken, zei de arts luchtig. "U moet het tijd geven." De patiënte kon enige dagen later nauwelijks nog eten of drinken.


De Rotterdamse lijkschouwer J. Verbaas stelde op 10 oktober jl., twee dagen na het overlijden van de patiënte, een stralingsziekte vast. "Daarbij zijn naast slokdarm en longen ook de darmen, het slijmvlies en het spierweefsel aangedaan". Bovendien was door de overmatige stralingsdosis (geen 45 maar 90 gray) een open verbinding ontstaan waardoor haar maaginhoud in de longen terechtkwam. "Daardoor patiënte is overleden." Letschadeadvocaat dr. mr. J.C. Sneep uit Bergen op Zoom, die de ouders van de patiënte juridisch bijstaat, spreekt van een horror story.

Woordvoerder D. Drexhage stelt dat het in de hele geschiedenis van het Erasmus MC- Daniel den Hoed nog niet eerder is voorgekomen dat een fout in de stralingsberekening tijdens procedurele controles onopgemerkt bleef.

Half oktober van dit jaar overleed ook een 16-jarig Schots meisje aan te hoge stralingsdoses bij de behandeling van een hersentumor. Britse artsen wijten deze overdosis eveneens aan een menselijke berekeningsfout. Lisa Norris kreeg tot 17 keer de toegestane stralingsdosering.


Forumspookje

  • Gast
Reactie #2066 Gepost op: 18 november 2006, 17:09:22
Agentes willen met rok de straat op

Er zijn toch al enkele agentes die met rok de straat op gaan. Vind het er niet uitzien, laat staan dat je achter een verdachte moet aanhollen.
Voor die wapenstok hebben ze tegenwoordig ook hele leuke houders voor aan je koppel. Dat zou eventueel een oplossing zijn. Maar ze kunnen toch nog altijd beter een broek aan doen. ;)


Martijn Slotboom

  • Belangstellende
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,279
  • Laten we het gezellig houden op het forum
Reactie #2067 Gepost op: 18 november 2006, 22:04:20
Vliegtuig botst op bus tijdens noodlanding

anp | Gepubliceerd op 18 november 2006, 18:04

CARACAS -  Door een botsing tussen een vliegtuigje en een bus zijn in Venezuela zeker vier mensen omgekomen. Dat hebben de lokale media zaterdag bericht.


Een Cessna moest vlak na de start bij de plaats Ocumare del Tuy, nabij Caracas, om onduidelijke redenen een noodlanding maken op een weg. Het toestel kwam daarbij in botsing met de bus. De twee inzittenden van de Cessna kwamen hierbij om het leven, evenals de buschauffeur en een passagier.


www.nhd.nl


Maxx

  • Senior GGP
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,615
Reactie #2068 Gepost op: 18 november 2006, 23:02:32
Man (20) overlijdt door brand in woning

Uitgegeven: 18 november 2006 22:20
Laatst gewijzigd: 18 november 2006 22:21

AMSTERDAM - Een 20-jarige man uit het Zuid-Hollandse Zwijndrecht is zaterdagavond overleden aan de verwondingen die hij opliep bij een brand in zijn woning. Zijn hond en kat zijn ook overleden, meldt de politie.

De man kwam rond 18.30 uur met een vriend thuis en constateerde brand in zijn huis aan de Lindtsedijk. Hij vermoedde dat zijn moeder binnen zat en is de woning binnengegaan. Vervolgens kwam hij niet meer naar buiten.

Het ambulancepersoneel heeft hem daar vervolgens gevonden. Zijn moeder was niet in de woning aanwezig. De man is een paar uur later in het ziekenhuis overleden. Zondag zal onderzocht worden hoe de brand is ontstaan. De politie meldt niet meer dan veel rookontwikkeling.

bron:nu.nl

Gestraft voor een goede daad :-\


Politiefan

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 556
Reactie #2069 Gepost op: 19 november 2006, 11:20:24
Zeker 260 treinreizigers geëvacueerd na brand

Uitgegeven: 18 november 2006 23:21
Laatst gewijzigd: 19 november 2006 07:14

AMSTERDAM - Zeker 260 treinreizigers zijn zaterdagavond geëvacueerd nadat brand was uitgebroken in een partytrein op het spoor in Rotterdam. Er waren geen gewonden, meldt de politie. Onder de evacués bevonden zich feestgangers en voetbalsupporters. De politie zal onderzoek doen naar de brand.

In de voorste wagon van een gehuurde partytrein brak rond 19.30 brand uit. Tweehonderd feestgangers werden van de trein gehaald en met bussen vervoerd naar onder meer het centraal station Rotterdam.  
 

 
Frank Hensen | Het treinverkeer tussen Rotterdam Alexander en Rotterdam Centraal was een aantal uur gestremd

Stroom

Uit voorzorg is de stroom van de bovenleiding afgehaald. Op dat moment reed een reguliere trein in de buurt van de brand en zijn ongeveer zestig passagiers uit deze trein gehaald. Onder hen bevonden zich ook voetbalsupporters.

Het treinverkeer tussen Rotterdam Alexander en Rotterdam Centraal was gedurende een aantal uren gestremd.

www.nu.nl