Uit de media 2006

Auteur Topic: Uit de media 2006  (gelezen 373467 keer)

0 gebruikers (en 17 gasten bekijken dit topic.

Firechief P

  • Manschap A / oefenleider / bevelvoerder
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,923
  • waarom gebeurt alles als ik er niet ben?
    • www.pjdekok.nl
Reactie #2090 Gepost op: 20 november 2006, 18:52:59
Man komt om door verbranding in Maasdijk

www.nu.nl


Lekker tactisch van Nu.nl...  :-[ lees je het bericht en wat voor reclame komt er in beeld... een man die je eerst heel vaag ziet en dan steeds scherper wordt... na 10 seconde blijkt het om scherper beeld op TV te gaan. Niet echt slim gekozen  :'( :'( :'(

(zie nu dat de advertentie wisselen zodat het steeds een andere is)


brw arie

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,131
  • one misson one goal
Reactie #2091 Gepost op: 20 november 2006, 23:46:31
Man komt om door verbranding in Maasdijk
MAASDIJK - Een 53-jarige man uit Maasdijk is maandag om het leven gekomen doordat hij in brand was geraakt. De politie heeft nog geen idee hoe dat is gebeurd. Mogelijk heeft de man zichzelf van het leven willen beroven, maar de politie sluit niet uit dat het slachtoffer is aangestoken door anderen.
Het incident deed zich voor in een bedrijf aan de Tuinderweg in Maasdijk, waarvan het slachtoffer eigenaar was. "Omstanders hebben het vuur geblust, maar de hulp kwam te laat. Toen wij aankwamen stonden nog wel enkele strobalen in de fik", aldus een woordvoerder van de brandweer.
Volgens hem ontstond door het ongeval grote paniek en was de verslagenheid onder de aanwezigen groot. "Het is een kleine gemeenschap en de meeste mensen kennen elkaar."
De technische recherche doet nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval. "We verwachten dinsdag meer duidelijkheid", aldus een zegsman van de politie.
www.nu.nl

zie ook bij 112 berichten

ik vond deze zins keuze ook niet een om over naar huis te schrijven, bedoel je kunt als brandweerwoordvoerder toch wel iets anders melden als er iemand levend verbrand is als dat zij de hooibalen hebben afgeblust, of zie ik dat totaal verkeerd?
bhv-er, Hoofd brandwacht,lid ogs team boxmeer(opgeheven per 01-04-2014), onderbrandmeester in opleiding,zelfstandig ondernemer van bakker bart  steunt


Hunter

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,176
  • Zoetermeer, Haaglanden
Reactie #2092 Gepost op: 21 november 2006, 08:02:34
ik vond deze zins keuze ook niet een om over naar huis te schrijven, bedoel je kunt als brandweerwoordvoerder toch wel iets anders melden als er iemand levend verbrand is als dat zij de hooibalen hebben afgeblust, of zie ik dat totaal verkeerd?

Die zinskeuze al niet 1 op 1 uit de mond van de woordvoerder komen, neem dat maar van mij aan. Dit soort voorlichters krijgt een degelijke mediatraining en zulk soort woorden zal men absoluut niet gebruiken. Het komt wel vaker voor dat de media een en ander vertaalt in eigen woorden en dan krijg je soms -helaas- dit soort bewoordingen. Lijkt me persoonlijk wat aannemelijker dan een voorlichter die spreekt over "in de fik staan" en dan nota bene waar het gaat om een "persoon".

Groeten, Peter.


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #2093 Gepost op: 21 november 2006, 09:05:25
Geluk bij een ongeluk
Tilburg - Bij een verkeersongeval aan de Ringbaan Oost is maandagmiddag aan de Ringbaan Oost een 40-jarige inwoner van Tilburg gewond geraakt. Rond 16:20 uur reed een 34-jarige vrachtwagenchauffeur met zijn vrachtwagen met oplegger over de Ringbaan Oost, nabij het spoorwegviaduct.
De man, afkomstig uit Lopik, reed met zijn combinatie linksaf de Bosscheweg op in de richting van industrieterrein Loven. In de bocht maakte een technische storing aan de achteras de oplegger onbestuurbaar, waardoor deze kantelde en tegen een berging van een woning tot stilstand kwam.
Twee fietsers en een bromfietser, die op het fietspad reden, konden op tijd van hun rijwiel springen om zich in veiligheid te brengen. Een 40-jarige fietser is met rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis, een tweede fietser kwam er vanaf met schaafwonden aan een knie. De bromfietser bleef ongedeerd. Verkeersongevallenanalisten van de politie Midden en West-Brabant hebben ter plaatse een (sporen)onderzoek uitgevoerd. De politie sloot de Ringbaan Oost ruim drie uur af voor het verkeer. Het ongeval zorgde tijdens de avondspits voor grote vertragingen. Een gespecialiseerd takelbedrijf heeft de vrachtwagencombinatie recht gezet en overgebracht naar een stalling. De oplegger zal dinsdag worden onderworpen aan een technisch onderzoek.

foto Erik Haverhals
www.blikopnieuws.nl


NikonDirk

  • Leeft op een eiland.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,223
    • Opvallende politievoertuigen.
Reactie #2094 Gepost op: 21 november 2006, 10:30:27
AMSTERDAM - Op station Arnhem zijn dinsdagochtend even na 10.00 een goederentrein en een passagierstrein op elkaar gebotst. In de passagierstrein zaten mensen. Of er gewonden zijn gevallen is nog onduidelijk.

Maandag botste in Rotterdam een goederentrein op een lege passagierstrein. Over de oorzaak van dit ongeval is nog niets bekend. Het herstel van de beschadigde infrastructuur neemt waarschijnlijk nog enkele dagen in beslag.

www.nu.nl


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #2095 Gepost op: 21 november 2006, 11:21:50
Ambulanceverpleger kan transport weigeren
ZWOLLE - Als een ambulanceverpleegkundige zich niet in staat acht een patiënt van het ene naar het andere ziekenhuis te vervoeren, moet hij dat weigeren.
AmbulanceZorg Nederland werkt aan aanscherping van de richtlijnen voor ambulancepersoneel.
Aanleiding is een rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg waaruit blijkt dat een ambulanceverpleger een tweejarig jongetje een antibioticum toediende via het infuus terwijl dat via een neussonde had gemoeten. Het kind overleed vrijwel meteen daarna.
www.nu.nl


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #2096 Gepost op: 21 november 2006, 13:11:07
Brandweer kan brand tankauto niet blussen
Uitgegeven op dinsdag 21 november 2006 om 12:53:42  

(Novum) - De brandweer is niet in staat om een grote brand in een tankauto te bestrijden. Brandweerlieden hebben moeite met het maken van een zorgvuldige afweging tussen ingrijpen of op veilige afstand wachten. Belangrijke informatie, zoals gegevens over de gevaarlijke stoffen in de tankauto, is nogal eens niet beschikbaar, terwijl ze standaard in de brandweerwagen zouden moeten liggen.

Dat concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid dinsdag in een themastudie naar tankautobranden. De raad, waarvan Pieter van Vollenhoven de voorzitter is, wil dat de ministers van Binnenlandse Zaken en Verkeer een nieuw systeem ontwikkelen, waarbij de brandweer na een ongeluk snel informatie krijgt over de lading en het voertuig.

De onderzoeksraad verrichtte de studie naar aanleiding van drie grote tankautobranden in 2001, 2003 en 2005. In alle drie de gevallen werd de brand niet veroorzaakt doordat de tank met gevaarlijke stoffen lekte, maar doordat de brandstoftank van de tankauto lekte. Daardoor lekten grote hoeveelheden diesel weg en kon de brand ontstaan. De onderzoeksraad wil daarom dat verkeersminister Karla Peijs in Europa gaat pleiten voor maatregelen om de brandstoftanks minder kwetsbaar te maken.
www.nieuws.nl


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #2097 Gepost op: 21 november 2006, 15:01:12
Chaos bij kettingbotsing
De kettingbotsing van vanmorgen kon zo uit een film komen.Het begon allemaal op de zuidbaan van de A58. Daar vonden dinsdagmorgen kort na elkaar drie ongevallen plaats waarbij negen voertuigen waren betrokken. Rond 07.00 uur gebeurde het eerste ongeval.
Een 35-jarige Oost-Souburger werd ter hoogte van Nieuw- en Sint Joosland aan de achterzijde aangereden door een onbekende automobilist die hem wilde inhalen. Doordat zijn auto aan de achterzijde was geraakt, raakte hij in de slip en botste frontaal tegen de rechtervangrail. Vervolgens werd hij aangereden door een derde auto die een stuk verder tegen de middenvangrail tot stilstand kwam.
De veroorzaker van het ongeluk, een donkerkleurige MPV met daarin vermoedelijk twee inzittenden, reed zonder te stoppen door. De 35-jarige Oost-Souburger is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.
De politie is op zoek naar de bestuurder van de donkerkleurige MPV of naar getuigen van het ongeval. Ook is de politie op zoek naar mensen die de donkerkleurige MPV zonder verlichting hebben zien rijden.

Na het ongeval stopte een politieauto met zwaailichten aan op de weg om hulp te verlenen. Terwijl de agent terugliep naar zijn wagen, werd de politieauto van achteren aangereden door een 51-jarige Vlissinger. Hij werd op zijn beurt weer aangereden door een achteropkomend busje, bestuurd door een 37-jarige Vlissinger.
Achterop het busje vloog weer een 54-jarige automobiliste uit Middelburg. Door de klap van de aanrijding schoot het busje door tegen de politieauto. Voor zover bekend vielen hier geen gewonden.

In de file die hierdoor ontstond, vond ter hoogte van Oost-Souburg een kop/staartbotsing plaats tussen twee personenauto’s. Een Vlissingse botste achterop de auto van een 40-jarige Oost-Souburger. De vrouw is ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis.

Tijdens het regelen van het verkeer werden diverse automobilisten boos op agenten of negeerden de aanwijzingen door toch hun weg te vervolgen, door de berm te rijden of achteruit de rijksweg weer af te rijden. Dit zorgde voor gevaarlijke situaties. De politie heeft dan ook 14 automobilisten bekeurd voor dit gevaarlijke rijgedrag.
www.blikopnieuws.nl


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #2098 Gepost op: 21 november 2006, 15:32:25
Twee kinderen gewond door rode vloeistof
Uitgegeven op dinsdag 21 november 2006 om 15:14:51  
(Novum) - Twee kinderen zijn dinsdagochtend in Den Haag gewond geraakt nadat ze hadden gespeeld met laboratoriumbuisjes met rode vloeistof. De kinderen hadden de buisjes op straat gevonden tussen een berg grof vuil, meldt de politie.
De kinderen hadden de buisjes gevonden in de wijk Leidschenveen op weg van huis naar school. Een van de twee slachtoffers heeft de inhoud over zijn handen heen gekregen. De kinderen zijn vervolgens terug naar huis gegaan en daar door hun ouders onder de douche gezet. De ouders hebben de hulpdiensten gebeld en de kinderen zijn voor nader onderzoek meegenomen naar een ziekenhuis.
De brandweer en het Ongevalsbestrijdingsteam Gevaarlijke Stoffen zijn in de tussentijd naar de berg grof vuil gegaan. Tussen het vuil vonden ze ongeveer honderd laboratoriumbuisjes gevuld met rode vloeistof. De buisjes zijn opgehaald door een afvalverwerkingsbedrijf en een paar zijn door de politie meegenomen voor nader onderzoek. Het in nog niet bekend waar de buisjes vandaan komen en wat voor vloeistof er in zat.
www.nieuws.nl

Kinderen naar ziekenhuis na spelen met buisjes vloeistof
DEN HAAG - Twee Haagse jongetjes zijn dinsdagochtend naar het ziekenhuis gebracht, nadat ze hadden gespeeld met buisjes rode vloeisstof.
De kinderen, van tien en elf jaar oud, vonden de buisjes bij een hoop grof vuil voor een leegstaand pand in de Lindberghstraat in de Haagse wijk Ypenburg. Ze hebben de rode vloeistof over hun handen gekregen en ingeademd. Uit voorzorg zijn de jongetjes naar een ziekenhuis gebracht.
De brandweer vermoedt dat de ongeveer honderd gevonden buisjes afkomstig zijn uit een fotolaboratorium. De inhoud van de buisjes wordt onderzocht.
www.rtvwest.nl

11:04:08 21-11-06 11 I AMBU A1 Lindberghlaan 47 thv DEN HAAG ( GV )
611211104081520082      1520082 RAD Haaglanden ( Motorambulance 15-382 OvDG-G )

10:47:20 21-11-06 11 I AMBU A1 Lindberghlaan 47 thv DEN HAAG ( GV )
611211047201520005      1520005 GGD Den Haag-Delft ( Ambulance 05 )

10:40:55 21-11-06 11 G BRAN Prio 1 O.G.S. Lindberghlaan 47 thv DEN HAAG ( GV ) 0943 0673 0173 0669
611211040551500371      1500371 BRW Delft ( Kazernealarm )
611211040551500161      1500161 BRW Rijswijk ( Kazernealarm )
611211040551500018      1500018 BRW Haaglanden ( AGS )

10:35:42 21-11-06 11 G BRAN Prio Opsporingsactiviteit Lindberghlaan 47 thv DEN HAAG ( GV ) bellen ac
611211035421500451      1500451 BRW Haaglanden ( OvD Den Haag )


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #2099 Gepost op: 21 november 2006, 16:15:13
Juwelier overvallen met nepwapen
Een juwelier in winkelcentrum De Terp in Capelle aan den IJssel is dinsdag lichtgewond geraakt bij een overval met een nepwapen.
Rond elf uur dinsdagochtend drong een gemaskerde overvaller de zaak binnen en bedreigde de eigenaresse met een wapen. Later bleek dit een nepwapen te zijn. De tweede dader stond op de uitkijk.
De vrouw raakte in paniek en door de herrie sloegen de twee mannen op de vlucht.
Eén getuige zette de achtervolging in maar verloor de daders uit het oog. De overvallers hebben niets meegenomen. Kort na de overval is een man aangehouden.
www.rijnmond.nl

11:05:16 21-11-06 28 G AMBU B MISHANDELING Amsteldiep/ooms juweliers 4 Capelle aan den IJssel ca 55 D 24 ,schietacc.
611211105161420059 HELI     1420059 CPA Rotterdam-Rijnmond ( Trauma Heli Lifeliner 2 )

Het is natuurlijk een traumatische ervaring voor betrokkenen.
Maar het heeft ook wel iets ironisch. De LL2 vliegt voor een schietaccident met een nepwapen
.  ;)