Uit de media 2006

Auteur Topic: Uit de media 2006  (gelezen 373590 keer)

0 gebruikers (en 25 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2340 Gepost op: 21 december 2006, 22:05:16
http://www.politie.nl/haaglanden/nieuws/21_07_agenten_onwel_door_koolmonoxide.asp

Agenten onwel door koolmonoxide
 
Den Haag, 21-12-2006
 

Vier politieagenten raakten donderdag 21 december rond 06.15 uur onwel door koolmonoxide in een woning aan de Vechtstraat. Zij reageerden op een melding dat er mogelijk ingebroken werd in de woning. Eenmaal in de woning was er geen sprake van een inbraak. In de ruimte die bedoeld was voor een gashaard, hadden de bewoners zelf een vuurtje gemaakt om warm te blijven. De woning was verder namelijk afgesloten van gas/water en licht. De schoorsteen werkte vermoedelijk niet goed, waardoor koolmonoxide in de kamer hing. Door het openen van de deur verspreidde de koolmonoxide zich door heel de woning. De agenten en de bewoners werden dan ook binnen drie minuten onwel. De agenten zijn vervoerd naar het ziekenhuis, waar zij na behandeling weer ontslagen werden. Ambulancepersoneel behandelden de bewoners, een 40-jarige vrouw en een 44-jarige man  bij de woning . Daarna  hield de politie hen aan voor het stichten van brand met gevaar voor goederen en levens. De recherche verhoort de verdachten en onderzoekt de woning.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2341 Gepost op: 21 december 2006, 23:13:12
http://www.haarlemsdagblad.nl/nieuws/binnenland/article1289369.ece

Fries meisje ernstig seksueel misbruikt

anp | Gepubliceerd op 21 december 2006, 22:06
DOKKUM -  Een 13-jarige meisje is donderdagochtend tussen de Friese plaatsen Oostrum en Dokkum ernstig seksueel misbruikt door een onbekende man. Dit meldde het Friese korps donderdagavond.

Het meisje fietste van Oostrum naar Dokkum over de Tichelwei. Daar werd ze aangesproken door een man die zich daarna aan haar vergreep. Over de aard van het misbruik wil de politie nog niets bekendmaken. De politie heeft twintig rechercheurs op de zaak gezet.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2342 Gepost op: 21 december 2006, 23:14:33
http://www.haarlemsdagblad.nl/nieuws/regionaal/ijmond/article1289030.ece

Homo’s boos over naar huis sturen bekeuringen

Gepubliceerd op 21 december 2006, 20:34
velsen-zuid -

Homo's die hun geaardheid geheim willen houden en in recreatiegebied Spaarnwoude betrapt zijn op openbare seks, krijgen een bekeuring thuisgestuurd. Daar vragen vrouw en kinderen zich af wat papa heeft gedaan.


Homobelangenvereniging COC Amsterdam is boos over die handelswijze van het recreatieschap. Op deze manier worden gezinslevens moedwillig ontwricht, aldus het COC. Het schap probeert de openbare seks in het gebied in Velsen-Zuid een halt toe te roepen. ,,Een bon thuis heeft een afschrikwekkende werking'', legt schapdirecteur Jan Hylkema uit.

Regelmatig vragen homo's die bekeurd worden om de bon niet naar hun huis te sturen, vertelt Hylkema. ,,Ze zijn dan behoorlijk geëmotioneerd. Er wordt gesmeekt om contant te mogen betalen omdat anders de echtgenoot er achter komt.''

Voorzitter van COC Amsterdam Dennis Boutkan zegt zich 'best boos' gemaakt te hebben over het beleid. ,,Ze hopen dat er thuis een hoop trammelant ontstaat en mannen daarom niet meer gaan cruisen. Het is een heel zware maatregel en helemaal niet nodig. Het schap kan ook een waarschuwing geven of contant laten betalen.''


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2343 Gepost op: 21 december 2006, 23:19:56
http://www.destentor.nl/zwolle/article949304.ece

Loeiende detectiepoortjes als gevolg van Hema-sale
van onzer verslaggevers

APELDOORN/ZWOLLE - Koopjesjagers die tegen dumpprijzen spullen hebben ingeslagen op de Hema-sale in de Americahal (Apeldoorn) of de IJsselhallen (Zwolle) zorgen voor loeiende detectiepoortjes in winkels.
Oorzaak is dat tijdens die topdrukke verkoopdagen niet alle antidiefstalbeveiliging van de producten zijn gedeactiveerd.

Winkelpersoneel van Hema zegt al diverse keren te hebben meegemaakt dat klanten die te goeder trouw de winkel bezoeken het alarm doen afgaan. De Hema-vestiging in Stadshagen heeft hier ook mee te maken. ‘Heeft u misschien vergeten om iets af te rekenen?’ ‘Nee, maar ik heb wel een tas gekocht in de IJsselhallen afgelopen weekeinde.’

Een deel van een label wegknippen geeft uitkomst. Veelal is dat op het label met een schaartje aangegeven. Een zogenaamd hardlabel wordt verwijderd als de persoon in kwestie de aankoopbon kan tonen.

Hema-woordvoerster Judy op het Veld bevestigt dat de beveiliging van een aantal artikelen niet is gedeactiveerd.


NikonDirk

  • Leeft op een eiland.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,223
    • Opvallende politievoertuigen.
Reactie #2344 Gepost op: 22 december 2006, 12:56:31
Gedumpte hond doodgereden
Uitgegeven: 22 december 2006 12:30

VROOMSHOOP - Een hond die donderdagmiddag in Vroomshoop uit een stationcar was gezet, is donderdagavond in het nabijgelegen Den Ham doodgereden door een vrachtauto. Dat heeft een woordvoerder van de politie vrijdag laten weten.

Iemand die zag dat de herder werd gedumpt, waarschuwde de politie. De hond was bang en vluchtte weg voor de agenten en een aantal burgers die probeerden het dier te pakken.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2345 Gepost op: 22 december 2006, 13:16:01
http://www.ad.nl/rotterdam/oost/article932191.ece

Ontslag én nieuwe baan brandweer

CAPELLE AAN DEN IJSSEL Massa-ontslag bij de Capelse brandweer: alle personeelsleden krijgen vanmiddag de wacht aangezegd door de gemeente Capelle. Het korps Capelle is namelijk niet meer.
Niet gevreesd: direct na hun ontslag krijgen de ongeveer zestig medewerkers een nieuw dienstverband uit handen van de Rotterdamse burgemeester Ivo Opstelten. Als voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is hij voortaan de baas over deze brandweerploeg.

In de veiligheidsregio werken brandweer, ambulancediensten en rampenbestrijding samen. Het Capelse publiek merkt er weinig van, vermoedt wachtcommandant Koos Kortenhoeven: „Hooguit wordt de dienstverlening iets beter, omdat niet meer op gemeentegrenzen wordt gelet. Bij brand rukt de dichtst bijzijnde wagen uit.’’

Kortenhoeven hangt niet aan het verleden. Er verandert ook weinig, denkt hij: „We werken nog voor 99 procent vanuit deze kazerne. Voor jongeren zijn er meer mogelijkheden in de grotere organisatie.’’ Zelf werkt hij al 33 jaar bij het Capelse korps: „Ontslag is een nieuw fenomeen voor mij.’’

Als het goed is, merken de brandweermannen en de inwoners van Capelle in de praktijk niks van de verandering in de organisatie. Hooguit wordt de gemeente er financieel wijzer van. De Capelse duikploeg, die door de hele regio opereert, wordt voortaan betaald door alle aan de veiligheidsregio deelnemende gemeenten.

„Het boek van de Capelse brandweer is gesloten,’’ zei Michiel Grauss deze week als vice-voorzitter van de gemeenteraad in zijn dankwoord aan de brandweermannen.


Maxx

  • Senior GGP
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,615
Reactie #2346 Gepost op: 22 december 2006, 13:26:33
Ontruiming flat door brand

Uitgegeven: 22 december 2006 13:07

BREDA - De gemeente Breda heeft vrijdag in Breda 35 appartementen laten ontruimen na een korte felle brand. Bouw- en woningtoezicht onderzoekt nu of het beton van het flatgebouw in de Brusselstraat is aangetast. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Bij de brand, die tegen 12.00 uur uitbrak, raakte een vrouw lichtgewond. Zij is overgebracht naar een ziekenhuis. De brandweer denkt dat de brand is ontstaan nadat een smeulende sigaret in een bankstel terechtkwam.

Bron: Nu.nl


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2347 Gepost op: 22 december 2006, 14:11:47
http://www.planet.nl/planet/show/id=62967/contentid=790059/sc=577890

   
Samir A. in hongerstaking
Gepubliceerd op vrijdag 22 december 2006
VUGHT (ANP) - De recent veroordeelde terrorist Samir A. is sinds dinsdag in hongerstaking gegaan. Hij verzet zich tegen het feit dat de terroristenafdeling van de gevangenis in Vught waar hij nu verblijft, een gezamenlijke afdeling voor mannen en vrouwen is.

De advocaat van A., Victor Koppe, bevestigt de hongerstaking van zijn cliënt vrijdag. Volgens hem is het verblijven op een gemengde afdeling tegen de geloofsovertuiging van A.

Op dit moment zijn er twee vrouwen op die afdeling en dat leidt tot grote onderlinge spanningen, aldus Koppe.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2348 Gepost op: 22 december 2006, 14:36:52
;D ;D ;D ;D ;D ;D

http://www.zibb.nl/horeca/hotel/nieuws_start/asp/artnr/1320530/versie/2/

Hotel heeft kerstboomhumor
Hotel Fidder in Zwolle heeft de afgelopen week op ludieke wijze een probleem rondom een kerstboom opgelost met de brandweer. De Zwolse brandweer voelde de kerstboomhumor van het hotel goed aan en kwam met een ‘tegenactie’.


Het begon allemaal met het afkeuren van de kerstboom in hotel. Volgens de voorschriften van de brandweer is het niet toegestaan om bomen zonder kluit te plaatsen in openbare ruimtes. Dit omdat deze bomen sneller uitdrogen en daardoor sneller brand kunnen vatten.

Brandweerkazerne
Als reactie bracht Hotel Fidder de boom naar de brandweerkazerne omdat het daar veilig zou staan met de brandweerliederen in de directe omgeving. De blusgasten op hun beurt leverde op eigen initiatief een boom mét kluit aan bij het hotel. Inmiddels beschikt Hotel Fidder weer over een fraaie kerstboom in de entreehal.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2349 Gepost op: 22 december 2006, 14:43:31
http://www.nu.nl/news/925019/14/Agent_geschorst_na_verwerven_erfenissen.html

Agent geschorst na verwerven erfenissen

Uitgegeven: 22 december 2006 13:58
Laatst gewijzigd: 22 december 2006 14:11
AMSTERDAM - Een politieagent van het korps Midden- en West-Brabant is met onmiddellijke ingang geschorst. Uit onderzoek is gebleken dat de 57-jarige man uit Oisterwijk bejaarde dames jarenlang geld en kostbaarheden afhandig maakte, meldt de politie vrijdag.

In de meeste gevallen kwam de man met zijn toekomstige slachtoffers in contact via zijn werk bij de politie. Als politieagent won hij hun vertrouwen en wist zo zelfs driemaal begunstigde te worden van een erfenis.

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries bracht de zaak in mei aan het rollen, waarna de korpsleiding besloot een onderzoek te starten. Daaruit bleek dat de agent volgens een vast patroon te werk ging en bewust informatie over de kwestie heeft verzwegen.

Erfenis

Volgens Peter R. de Vries leverden de erfenissen de agent minstens 175 duizend euro en twee vrijstaande woningen op. In één van die huizen zou hij nog steeds wonen, de andere werd verkocht voor ruim een miljoen euro.

De Vries confronteerde de agent in september met zijn bevindingen, maar werd toen gearresteerd door enkele collega's van de diender. Hij zat samen met een programmamaker enkele uren in een Tilburgse cel.

De korpsleiding is van mening dat de agent zich schuldig heeft gemaakt aan ernstig plichtsverzuim. Ze acht het niet toelaatbaar dat een politieman op 'een dergelijke actieve wijze' erfenissen verwerft, zeker niet als het contact is ontstaan vanuit zijn functie. "De burger moet onvoorwaardelijk kunnen vertrouwen op de onkreukbaarheid van de politie en haar medewerkers. Hierbij moet (de schijn van) belangenverstrengeling te allen tijde vermeden worden", zo meldt het korps.

Ontslag

Voor de agent wordt ontslag aangevraagd. Hij wordt niet strafrechtelijk vervolgd, zo is in overleg met het Openbaar Ministerie besloten.