Uit de media 2006

Auteur Topic: Uit de media 2006  (gelezen 373517 keer)

0 gebruikers (en 16 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2400 Gepost op: 27 december 2006, 18:00:21
http://www.dvhn.nl/nieuws/noorden/drenthe/article1304774.ece

Onderzoek brand in Meppel klus voor ingehuurd specialistisch team

Gepubliceerd op 27 december 2006, 16:07
Laatst bijgewerkt op 27 december 2006, 16:11
Meppel -  De oorzaak van de brand zondagmorgen in de binnenstad van Meppel is nog niet bekend. Snel technisch onderzoek bleek onmogelijk vanwege instortingsgevaar. Een woning boven feestkado‑winkel JoJO in de Woldstraat werd volledig verwoest. Op het moment dat de brand uit brak, rond 3.30 uur, waren de bewoners niet thuis.

Volgens politiewoordvoerder Ernest Zinsmeyer is het te gevaarlijk om het getroffen pand te betreden. "Je kunt er niet  zomaar vrij rondlopen. We moeten hiervoor een specialistisch team, inclusief apparatuur, inhuren. Zo'n team was met de kerstdagen niet beschikbaar. In overleg met de eigenaar en de verzekeraar besluiten we wanneer we aan de slag gaan. Ik verwacht in de loop van de deze week."

Toen de brandweer zondagmorgen in het smalle gedeelte van de Woldstraat arriveerde, sloegen de vlammen uit het dak van de woning boven het winkelpand van JoJo. Hoewel de exacte oorzaak van de brand dus nog moeten worden vastgesteld, is het vrijwel zeker dat het vuur in de dakkapel is ontstaan.

Van het interieur is door het vele bluswater niets meer over. Eigenaresse Jenneke de Boer had zondagmorgen al snel in de gaten dat ze haar winkel voorlopig niet kan openen. "Wat een water en rook, verschrikkelijk."

Naastgelegen winkels met daarboven appartementen hebben ook aanzienlijke rook‑ en waterschade. Dat geldt met name voor theewinkel Orla van eigenaar Frans de Grebber en de kledingzaak W29 van de familie Keizer. Bewoners van de appartementen, zoals De Grebber zelf, moesten zich na het uitbreken van de brand in allerijl in veiligheid brengen.


Mois

  • Gast
Reactie #2401 Gepost op: 27 december 2006, 18:21:45
Gewonde na geëscaleerde familievete

Beverwijk Bij een sporthal aan de Hoflanderweg in Beverwijk is dinsdagavond een gewonde gevallen bij een uit de hand gelopen familieruzie. Een 48-jarige verdachte is aangehouden.
Het gebeurde tijdens een familiefeest in de sporthal. Daar escaleerde rond 20.00 uur een al langer lopende familievete tussen twee broers. Eén van hen trok op een gegeven moment een vuurwapen en vuurde dit ook af. Hierdoor is buiten de sporthal, onbedoeld, een ander familielid gewond geraakt.
Het slachtoffer is met een hoofdwond onder politiebegeleiding met hoge snelheid naar het AMC vervoerd.

TVNH.NL

BEVERWIJK Een 24-jarige man uit Heemskerk is dinsdagnacht in een ziekenhuis overleden aan de verwondingen die hij opliep bij een schietpartij.
De man kreeg een kogel in zijn hoofd. De politie arresteerde dinsdag een 48-jarige Beverwijker die mogelijk heeft geschoten. Volgens de politie is tijdens een familiefeest in een sporthal aan de Hoflanderweg een al langer lopende familievete tussen twee broers geëscaleerd.
Vermoedelijk trok een van hen een vuurwapen en schoot. Daardoor raakte buiten de sporthal een ander familielid gewond.


Martijn de Vries

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,163
Reactie #2402 Gepost op: 27 december 2006, 21:21:02
Er waren maarliefst 5 politie wagens TP bij een klein brandje beetje onzin he :p

http://www.112opsterland.nl/nieuw/?nav=home&action=read&cat=2&allie=663


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2403 Gepost op: 27 december 2006, 21:30:02
http://www.nu.nl/news/928241/14/Politiebureau_ontruimd_om_handgranaat.html

Politiebureau ontruimd om handgranaat

Uitgegeven: 27 december 2006 20:45
ARNHEM - Een politiebureau in Arnhem is woensdagavond enkele uren ontruimd geweest nadat een man er een handgranaat had afgeleverd. Het gaat volgens de politie om een zeer gevaarlijke brisantgranaat, een stalen huls met springstof.

De eigenaar, een 25-jarige man uit Rheden, vertelde dat hij het voorwerp had gevonden in de buurt van Roermond. Hij bracht het op aandringen van zijn vrienden naar de politie.

Volgens het Explosieven Opruimingscommando is het een "wonder dat de zeer instabiele brisantgranaat uit de Tweede Wereldoorlog niet is afgegaan". De politie beslist donderdag wat er met de granaat gebeurt.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2404 Gepost op: 27 december 2006, 22:07:53
http://www.blikopnieuws.nl/bericht/40041

Problemen houden Antonov aan de grond

Eindhoven - Een bijzonder groot vrachtvliegtuig, een Antonov van Russische makelij, heeft er woensdagmiddag voor gezorgd dat de hulpdiensten met grote aantallen gealarmeerd werden voor een incident op de vliegbasis.

Al snel bleek de situatie mee te vallen en werden de nodige eenheden teruggestuurd of in de kazernes gehouden. Op het moment dat het toestel naar de startbaan taxiede kwamen er vonken van het landingsgestel af. De brandweer van de vliegbasis zelf was snel bij het toestel aanwezig en kon direct ingrijpen wanneer dat nodig was geweest.

Zover kwam het echter niet. Nadat de Antonov een uur lang de startbaan had geblokkeerd is hij onder begeleiding van de brandweer weer terug getaxied naar het platform. Het toestel, dat goederen en post naar Afghanistan zou brengen, vertrekt nu waarschijnlijk later deze week.

http://www.blikopnieuws.nl/foto/200612271167244574_49980.jpg


Gast

  • Gast
Reactie #2405 Gepost op: 27 december 2006, 22:10:11
Hij is deze avond net na half 9 vertrokken.


rozema12

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 513
Reactie #2406 Gepost op: 28 december 2006, 08:21:49
Lijk in auto in Rotterdam

Uitgegeven: 28 december 2006 06:23

RIJSWIJK - In de Breitnerstraat in Rotterdam is in de nacht van woensdag op donderdag een dode man in een auto aangetroffen. Dat meldde een woerdvoerder van de politie.

Het lichaam van de man vertoonde sporen van geweld. De politie gaat ervan uit dat de man het slachtoffer is geworden van een misdrijf.

bron: nu.nl


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2407 Gepost op: 28 december 2006, 12:08:19
http://www.ad.nl/buitenland/article944471.ece

donderdag 28 december 2006
Russisch verkeersvliegtuig gekaapt


PRAAG - Een toestel van de Russische vliegtuigmaatschappij Aeroflot is donderdag gekaapt. De Airbus werd....


Een toestel van Aeroflot....door de gezagvoerder aan de grond gezet op de luchthaven van de Tsjechische hoofdstad Praag, meldde het Tsjechische persbureau CTK op gezag van de politie.

Voorafgaand aan de landing had de gezagvoerder een noodsignaal doen uitgaan. Volgens een woordvoerder van de Tsjechische politie is de kaper ,,gepacificeerd'' wat vermoedelijk zoveel betekent als overmeesterd.
Een woordvoerster van Aeroflot in Moskou sprak van een ,,poging tot het aanvallen'' van de bemanning van het toestel. De vlucht was op weg van de Russische hoofdstad naar het Zwitserse Genève.
(ANP)


Blommie

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 170
  • Hulpverlener zowel vrijwillig als beroepsmatig
Reactie #2408 Gepost op: 28 december 2006, 12:46:13
bron: nieuws.nl

Arrestatie voor hinderen ambulancepersoneel

Een 56-jarige man uit Lunteren is woensdagavond opgepakt nadat hij medewerkers van een ambulance het werken onmogelijk had gemaakt. Politieagenten die de ambulancebroeders assisteerden, hadden de man vergeefs gevraagd te vertrekken.

De ambulance was rond 18.15 uur gealarmeerd voor een man die medische hulp nodig had. De man uit Lunteren ontfermde zich aanvankelijk over de echtgenote van het slachtoffer, maar drong daarna bij het ambulancepersoneel aan op nieuws over de toestand van de man. Daarover kon nog niets worden gezegd, waarop de broeders het werk door de man onmogelijk werd gemaakt, meldt de politie donderdag.

Agenten hielden de man aan en stelden hem na verhoor op vrije voeten. Het Openbaar Ministerie heeft besloten hem te vervolgen. Binnenkort moet hij zich voor de rechter verantwoorden. De man die medische hulp nodig had, is naar een ziekenhuis gebracht.

Grtzz Blommie


SanderLDK

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 98
Reactie #2409 Gepost op: 28 december 2006, 13:50:39
Dode en zwaargewonde bij ongeval A7

MIDDENMEER Bij een ongeluk op de afrit van de A7 naar Middenmeer zijn in de nacht van woensdag op donderdag een dode en een zwaar gewonde gevallen.
Een 24-jarige man uit Slootdorp kwam met zijn auto vanuit de richting van de afsluitdijk en vloog op de afrit naar Middenmeer uit een bocht en reed tegen een boom aan. Een 35-jarige passagier overleed ter plaatse aan hersenletsel.
De 24-jarige bestuurder is met bekkenletsel naar het ziekenhuis gebracht. De man had gedronken, maar de politie onderzoekt nog of de man te veel alcohol op had.

rtvnh.nl