Laatst 's avonds bij een reeds overleden patient 1 heel uur (!!!!!) op de dienstdoende huisarts staan wachten samen met familie, ambu dus niet inzetbaar, na een anatal malen de HAP te hebben gebeld waar de huisarts nou bleef zei de hap-assitente, tja de dokter is voor de 2e keer naar een spoedgeval toe dus t loopt wat uit...... OP mijn opmerking dat d edokter d espoedgevallen maar aan d eambulance moest overlaten en dat die ambulance nu al een uur niet kon uitrukken omdat de dokter er nog steeds niet was bleef t wel even stil, zucht, zo jammer dat de HAP t niet altijd begrijpt.
Maar goed, van mij mogen ze een handpompje gebruiken hoor, succes ermee, al hoop ik voor de patient dat bij een ambu indicatie die ambu ook gevraagd wordt. En een complete Corpuls lijkt me niet echt iets voor de gemiddelde huisarts...
Hoi Joffry,
ff een klein beetje off topic, maar ik begrijp je frustratie en ik zou zelf ook wel graag zien dat er aan een schouwing (wanneer ambu personeel nog t.p. is) wat meer prioriteit zou worden gegeven. Niet op de laatste plaats om de ambulance weer beschikbaar te krijgen.
Aan de andere kant hebben wij vaak ook al "spoedgevallen" waar jij als ambulance misschien niet altijd een toegevoegde waarde hebt. Denk aan een terminale patiënt met verschrikkelijk véél pijn, maar ook een patiënt met een HYPO zie ik als "typisch" huisartsenwerk.
Het is dan een keuze die we moeten maken en soms gaat dat ten kosten van jullie. Persoonlijk vraag ik mij af of het altijd wel "nodig" is dat jij als ambu vp t.p. blijft, zelfs na bijvoorbeeld een reanimatie.
Maar goed, je hebt gelijk het duurt soms gewoon allemaal te lang...
Kom ik nog even terug op de afzuigpomp. Regelmatig komen we bij terminale patiënten die stikken in hun eigen sputum, vervolgens moeten we daar een ambulance voor bestellen. Uitgaande dat jullie vooral voor het echte spoedwerk zijn, zou het dus niet "handiger" zijn, dat voor dit werk (lees wegzuigen van het sputum) de HAP wordt ingeschakeld en de ambu vrij blijft?
grt