Arbeidstijdenbesluit Brandweer 1 Juni definitief

Auteur Topic: Arbeidstijdenbesluit Brandweer 1 Juni definitief  (gelezen 70553 keer)

0 gebruikers (en 10 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #180 Gepost op: 3 februari 2007, 16:39:05
http://kazernewillem.web-log.nl/kazernewillem/2007/02/waarom_zouden_w.html

Waarom zouden we nog gaan overwerken???

De brandweer wordt vanuit Europa verplicht om vanaf 1 juni 2006 een 48 uurige werkweek te gaan draaien, nu begrijpt iedereen(Ookal hadden ze het sinds 1996 aankunnen zien komen) dat je niet een, twee , drie voldoende nieuwe collega’s uit de hoge hoed kan toveren. (voor Amsterdam zijn dit er 84)

Daarom is ook aan de leiding van de brandweer kenbaar gemaakt dat we best bereid zijn om desnoods tot mei of augustus 2008 nog 54 uur te draaien, MITS DE BRANDWEER ONS DE 6 UUR DIE WE TE VEEL WERKEN VANAF 1 JUNI 2006 GAAT COMPENSEREN IN OVER WERK.

Nu heeft de commandant wel gezegd dat ze dat wil compenseren, maar niet HOE ze dat wil compenseren, ook heeft ze nog steeds geen toezeggingen gedaan WANNEER ze wil compenseren, ja eerst 30 januari afwachten de zaak Nies (wat hier echt helemaal NIETS mee te maken heeft), maar oké het is nu Ookal 3 februari en we hebben nog niks gehoord.

De zaak Nies heeft te maken met het idee van VNG die vind dat als wij van 54 uur naar 48 uur terug moeten, deeltijdwerkers worden, wat dan weer inhoud dat we ongeveer 11% van het salaris zouden moeten inleveren.

Nu werken we 54 uur en krijgen 36 betaald, maar het VNG wil dat als we 48 uur gaan draaien 32 uur betaald krijgen!!! Terwijl er toch duidelijk al een uitspraak van de rechter is geweest dat elk uur die je voor de baas op het werk zit betaald zou moeten worden, daar is alleen niet bij verteld hoeveel, in euro’s gezien dan. Dus mochten we 48 uur gaan werken, hoe kan het dan zo zijn dat we dan salaris zouden moeten inleveren??? We krijgen toch maar 36 uur betaald!!! Eigenlijk missen we dan nog 12 uur, toch???

Daar komt nog bij dat wij worden verplicht de wet te volgen die Europa aan ons opgelegd, waarin ook duidelijk gezegd is dat de medewerkers hier geen nadelige gevolgen van mogen ondervinden. Het is niet onze schuld dat we korter moeten gaan werken!!!

Sinds 1 februari is er binnen de uitrukdienst besloten om niet meer in overwerk te komen, dit omdat we hiermee het personeelstekort binnen de brandweer oplossen.

Het personeelstekort waarvan de brandweer al lang wist dat het er aan zat te komen.

Wij worden eigenlijk deelgenoot gemaakt van illegale praktijken, (het mee werken aan het overtreden van de arbeidswet).  Het komt er eigenlijk op neer dat wij al 7 maanden lang 6 uur per week overwerken en dat voor NIETS!!!

Om dit (wan) personeelsbeleid een beetje duidelijk te laten worden moeten we ons afvragen of wij dan nog wel moeten overwerken. Want zolang wij mee werken aan het oplossen van het probleem VAN DE BRANDWEER, (waar de brandweer dus al lang iets aan gedaan had moeten hebben), denkt iedereen dat het allemaal wel meevalt.

Aan alle kanten zien we dat alles op de lange baan wordt geschoven.

Zelfs rechtzaken en uitspraken worden "toevallig" vooruitgeschoven.

Ook worden er diverse dingen bijgehaald die niets met redelijke eis van compenseren van de 6 uur in overwerk te maken hebben. ONS GEDULD raakt op!!! Daarom zijn we uiteindelijk maar weer actie gaan voeren.

Vandaag merken we dat het niet meer in overwerk komen heel langzaam zijn wrange vruchten begint af te werpen. (helaas wrang, want we willen allemaal een normale en gezonde werksituatie, maar nu gaan we ook ons zelf in gevaar brengen)

Vandaag is namelijk de ladder van Ysbrand buitendienst gezet en een groot aantal autospuiten dun gemaakt. (dikke autospuit is met 5 man achterin, op de dunne autospuit ontbreekt nummer 5) Dit dus i.v.m. het personeels te kort. Ook zijn de HV van Teunis de Ordonnance en de C-wagen 1 al geflext (1 persoon vanaf gehaald) Als dit straks niet meer genoeg is moeten er misschien zelfs tijdelijk helaas kazernes worden gesloten. Weer helaas… want we willen de burgerij een professionele brandweer bieden, want dat zijn wij. Een groep professionele brandweermensen die staan voor hun werk, maar we willen daarvoor wel op een fatsoenlijke manier behandeld worden!!!

Een bezorgde collega, die moeite heeft met de gang van zaken!!!


Menneke86

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 401
Reactie #181 Gepost op: 5 februari 2007, 14:45:58
Brandweer Maastricht krijgt kortere werkweek

De werkweek van brandweerlieden in Maastricht gaat terug van 54 naar 48 uur. Dat staat in een akkoord dat de brandweer en de gemeente Maastricht hebben ondertekend.

De brandweerlieden hoeven voor de kortere werkweek geen loon in te leveren. De brandweer voerde actie om een kortere werkweek af te dwingen. Volgens Europese regelgeving werken Nederlandse brandweerlieden nu zes uur per week te veel doordat slaapdiensten niet worden meegeteld. Uit protest draaiden de brandweerlieden zondagsdiensten.

13:42

Bron: www.l1.nl


rinus1800

  • Gast
Reactie #182 Gepost op: 8 februari 2007, 18:04:29
Betreft: Gewijzigde omstandigheden voor het verrichten van nevenwerkzaamheden
Aanmaak Datum: 31 januari 2007

Inleiding
Als gevolg van het Arbeidstijdenbesluit is het niet toegestaan om een arbeidstijd te hebben van meer dan  48 werkuren per week. Vanaf 1 januari 2007 wordt bij de VRR binnen de brandweerkolom invulling gegeven aan deze maximale werktijd. Dit kan gevolgen hebben voor de nevenwerkzaamheden die worden verricht.

Opt-Out
Met het tekenen van de opt-out regeling is het mogelijk om de arbeidstijd in een periode van 26 weken uit te breiden naar ten hoogste 60 uren. De opt-out regeling is mogelijk gemaakt om de bedrijfsvoering bij de brandweerorganisaties – in overeenstemming met de medewerkers – te kunnen optimaliseren. De opt-out strekt er toe om meer uren bij de hoofdwerkgever, in dit geval de brandweerorganisaties, te kunnen werken (zie memorie van toelichting bij het arbeidstijdenbesluit). De opt-out regeling is dus niet bedoeld om brandweermedewerkers te legaliseren voor nevenwerkzaamheden bij een andere werkgever dan de VRR.

Nevenwerkzaamheden
Bij nevenwerkzaamheden gaat het niet uitsluitend om betaalde werkzaamheden. Het begrip nevenwerkzaamheden moet ruim geďnterpreteerd worden. Activiteiten zoals bijvoorbeeld het uitoefenen van een beroep of bedrijf, het verrichten van werkzaamheden ten behoeve van derden, bestuursfuncties, commissariaten, vennoot van een vereniging of stichting/vennootschap en dergelijke vallen binnen de regelgeving.

De medewerker die naast zijn betrekking bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond een nevenfunctie wil vervullen, moet zich afvragen of die nevenfunctie zich wel verdraagt met zijn (hoofd)betrekking bij de VRR. Is de conclusie dat dit niet het geval is en is er gevaar voor onoorbare belangenverstrengeling, botsing van belangen en dergelijke, dan is het niet toegestaan die nevenfunctie uit te oefenen. Met andere woorden: het verrichten van nevenwerkzaamheden mag niet nadelig zijn voor het vervullen van de functie bij de VRR. Ook het tijdsbeslag dat met de nevenfunctie is gemoeid, speelt een rol bij de beantwoording van de vraag of een nevenfunctie toelaatbaar is.

Heeft een medewerker twijfels, dan kan hij overleggen met zijn directe leidinggevende. Wanneer een en ander niet duidelijk wordt kan de leidinggevende contact opnemen met een P&O adviseur of in het uiterste geval met de kolomdirecteur.

Indien de normen vanuit de Arbeidstijdenwet (ATW) door de optelsom van de arbeidstijden in zowel de hoofdfunctie bij de VRR als de nevenfunctie (voor zover deze onder de werking van de ATW valt), worden overschreden, is het uitoefenen van de nevenfunctie zonder meer verboden.
Wanneer het maximaal aantal toelaatbare uren bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond wordt gewerkt, kan de werkgever in de hoofdfunctie geen toestemming verlenen voor het verrichten van nevenwerkzaamheden bij andere werkgevers. Dit heeft ook consequenties voor in het verleden gegeven toestemmingen.

Nieuwe toestemmingen
Gelet op het nieuwe Arbeidstijdenbesluit van 1 juli 2006 kunnen de toestemmingen voor nevenwerkzaamheden die in het verleden zijn verleend en die zouden leiden tot het overschrijden van het maximaal aantal uren arbeidstijd per week, niet meer in stand blijven. Door de nieuwe wetgeving zullen de verleende toestemmingen opnieuw beoordeeld moeten worden.

De medewerker die een nevenfunctie vervult of wenst te vervullen die de belangen van de dienst raken, wordt geadviseerd (opnieuw) melding te doen van deze nevenfunctie.

Zoals eerder aangegeven merk ik hierbij op dat indien u 48 uur per week bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond werkzaam bent, de bij de nevenfunctie gemoeide werktijd wordt gezien als een element dat de belangen van de dienst kan raken.

Procedure
Ter voorkoming van misverstanden en eventuele problemen achteraf (indien mocht blijken dat een inschattingsfout ter zake is gemaakt), wordt geadviseerd alle (voorgenomen ) nevenwerkzaamheden bij uw kolomdirecteur te melden, voorzien van het advies van uw districtscommandant (voor gedetacheerden: de directeur GB), direct leidinggevende en de P&O-adviseur. Indien de kolomdirecteur instemt met deze nevenwerkzaamheden krijgt u hiervan een besluit. De afdeling P&O registreert vervolgens de nevenfunctie. Het formulier hiertoe treft u aan op website van de VRR.

Wanneer de kolomdirecteur niet akkoord gaat, neemt hij ook een besluit. Hiertegen kunt u een bezwaarschrift indienen.

Met vriendelijke groet,

 

 

J.D. Berghuijs
Algemeen Directeur


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #183 Gepost op: 8 februari 2007, 21:33:27
http://www.perssupport.anp.nl/Home/Persberichten/Actueel?itemId=89863

Dit is een origineel persbericht.

Vanmiddag om 12.15 uur zullen tientallen brandweerlieden een petitie aanbieden aan de
Vaste kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Meer dan 600 medewerkers van de brandweer hebben een klacht ingediend bij de
arbeidsinspectie. Volgens  de beleidsregels behorend bij het Arbeidstijdenbesluit is een
overtreding van maximum arbeidstijden een direct beboetbaar feit. Toch weigert de
arbeidsinspectie op te treden.
Volgens het Europese hof, Het Nederlandse Arbeidstijdenbesluit en een aantal Nederlandse
rechters, werken de brandweerlieden per week 6 uur te veel. De Europese regelgeving zegt
dat een werkweek maximaal 48 uur is. Slaap- en wachttijden moeten ook als werktijd worden
gezien. Verschillende gerechtelijke uitspraken benadrukken dit.
De brandweerlieden roepen de commissie voor Sociale Zaken op de controlerende taak op te
pakken. De minister van Sociale Zaken moet de arbeidsinspectie opdracht geven
overtredingen te beboeten.

Tijd: 7 februari, 12.15 uur
Plaats: Het Plein in Den Haag


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #184 Gepost op: 8 februari 2007, 21:35:18
Betreft: Gewijzigde omstandigheden voor het verrichten van nevenwerkzaamheden
Aanmaak Datum: 31 januari 2007

Inleiding
Als gevolg van het Arbeidstijdenbesluit is het niet toegestaan om een arbeidstijd te hebben van meer dan  48 werkuren per week. Vanaf 1 januari 2007 wordt bij de VRR binnen de brandweerkolom invulling gegeven aan deze maximale werktijd. Dit kan gevolgen hebben voor de nevenwerkzaamheden die worden verricht.

(...)

Nevenwerkzaamheden
Bij nevenwerkzaamheden gaat het niet uitsluitend om betaalde werkzaamheden. Het begrip nevenwerkzaamheden moet ruim geďnterpreteerd worden. Activiteiten zoals bijvoorbeeld het uitoefenen van een beroep of bedrijf, het verrichten van werkzaamheden ten behoeve van derden, bestuursfuncties, commissariaten, vennoot van een vereniging of stichting/vennootschap en dergelijke vallen binnen de regelgeving.

(...)



Als je een eigen bedrijf heb, dus zelfstandige, hoef je als 'eigenaar' toch niet te voldoen aan het ATB??  ??? ??? Foutje of zie ik het verkeerd?  ;)


fikkie

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 718
  • wikki en fikkie klaren de klus
Reactie #185 Gepost op: 9 februari 2007, 20:00:15
pampje je ziet het niet helemaal verkeerd MAAR!!!!!!!!!!!!!!!

je bent pas echt een zelfstandige als je 1500 uur per jaar voor jezelf werkt. Dus dit gaat nog niet helemaal op.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #186 Gepost op: 10 februari 2007, 18:56:10
Brandweer Maastricht krijgt kortere werkweek

De werkweek van brandweerlieden in Maastricht gaat terug van 54 naar 48 uur. Dat staat in een akkoord dat de brandweer en de gemeente Maastricht hebben ondertekend.

De brandweerlieden hoeven voor de kortere werkweek geen loon in te leveren. De brandweer voerde actie om een kortere werkweek af te dwingen. Volgens Europese regelgeving werken Nederlandse brandweerlieden nu zes uur per week te veel doordat slaapdiensten niet worden meegeteld. Uit protest draaiden de brandweerlieden zondagsdiensten.

13:42

Bron: www.l1.nl

http://www.blikopnieuws.nl/bericht/42724

Gemeente Maastricht bereikt akkoord met brandweer

Maastricht - Het onderhandelaarsakkoord dat vrijdag tussen een delegatie van de gemeente Maastricht en de werknemersorganisatie van de brandweer werd bereikt, is maandag goedgekeurd door B&W van Maastricht.

De Gemeente Maastricht vond het inmiddels onverantwoord geworden om de landelijke ontwikkelingen af te wachten. Het akkoord houdt onder andere in dat met onmiddellijke ingang het Arbeidstijdenbesluit (ATB) wordt toegepast. Dit betekent dat een 48-urige werkweek wordt ingevoerd onder handhaving van het huidige basisrooster. Uitspraak in het proces dat wordt gevoerd over de teruggang in salaris wordt op zijn vroegst pas begin maart verwacht.

In de tussentijd vindt de Gemeente Maastricht het onverantwoord de brandweerlieden nog langer in onzekerheid te laten met als mogelijk gevolg onnodig verstoorde verhoudingen. De brandweer had de acties al sinds vrijdag opgeschort, toen er een akkoord werd bereikt. De acties van de brandweerlieden bestonden onder andere uit het draaien van zondagdiensten.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #187 Gepost op: 18 februari 2007, 20:18:01
http://www.nieuwsbank.nl/inp/2007/02/16/R091.htm

Dienstenbond CNV

Veelgestelde vragen over de nieuwe Arbeidstijdenwet 16-02-2007

Vanaf 1 april 2007 verandert de Arbeidstijdenwet. Werkgevers zijn hiervan beter op de hoogte dan werknemers. CNV Dienstenbond probeert hieraan iets te doen en beantwoordt daarom een aantal veelgestelde vragen over de komende veranderingen in de Arbeidstijdenwet.

Wat staat er eigenlijk in de Arbeidstijdenwet?
De Arbeidstijdenwet bevat in de eerste plaats afspraken over arbeidstijden. Het gaat dan om de maximale arbeidstijd per dienst en per week, maar ook de gemiddelde arbeidstijd bezien over een langere periode. Verder bevat de Arbeidstijdenwet bepalingen over de minimale wekelijkse en dagelijkse rust waarop een werknemer recht heeft. Voor zondagsarbeid, nachtwerk en consignatie (d.w.z.: bereikbaar zijn om eventueel, na een oproep, aan het werk te gaan) gelden aparte regels. Die staan ook in de Arbeidstijdenwet.

Wat verandert er met de komst van de nieuwe Arbeidstijdenwet? Heel in het kort: er gaan minder en soepelere regels gelden, bijvoorbeeld voor het maximaal aantal uren dat iemand mag werken. Het onderscheid tussen overwerk en gewone arbeidstijd verdwijnt. Ook in de regels voor nachtarbeid is flink gehakt. Een dienst is minder snel een nachtdienst door een aanpassing van de definitie van nachtdienst. Gevolg van dit alles: een deel van werkend Nederland kan met langere arbeidstijden en kortere rusttijden te maken krijgen. Meer informatie over de veranderingen kunt u aanvragen via beleid@cnvdibo.nl

Mijn baas zegt dat de arbeids- en rusttijden uit de nieuwe Arbeidstijdenwet alle bestaande afspraken opzij zetten. Klopt dat? De Arbeidstijdenwet bevat uiterste minima en maxima. Maar tussen werkgevers en werknemers (vakbond of medezeggenschapsorgaan) kunnen afwijkende, minder vergaande afspraken tot stand komen. Voor alle zaken waarover geen afspraken zijn gemaakt, gelden straks de plafonds en bodems uit de Arbeidstijdenwet. Dit hoeft echter niet meteen vanaf
1 april aanstaande het geval te zijn (zie hieronder.)

Voor mijn bedrijf geldt een cao. Daarin staat een verwijzing naar de huidige Arbeidstijdenwet. Maar die is straks vervallen. Geldt de cao-afspraak dan nog?
Bestaande afspraken komen niet zomaar te vervallen. In de nieuwe Arbeidstijdenwet is een overgangsregeling opgenomen. Daar waar een cao van toepassing is, wordt de nieuwe Arbeidstijdenwet toegepast vanaf het eerste moment dat die overeenkomst na 1 april 2007 afloopt. Tot die tijd blijft voor de lopende cao de huidige Arbeidstijdenwet gelden. Dit duurt maximaal tot 1 april 2008. Dan geldt de nieuwe Arbeidstijdenwet voor iedereen. Als er geen cao is, geldt de nieuwe Arbeidstijdenwet meteen vanaf het begin: 1 april 2007.

Mijn cao loopt af per 1 juli aanstaande. Wat betekent dat voor mijn arbeidstijden?
CNV Dienstenbond en de andere bonden proberen in alle nieuwe caos goede afspraken over arbeidstijden te maken. Wat CNV Dienstenbond betreft, is daarvan in veel caos al sprake. Daar kunnen de arbeidstijden dus blijven zoals ze zijn. Soms zal het wel nodig zijn om aanvullende afspraken te maken. Want zoals gezegd: voor zaken waarover niets geregeld is, gelden straks de normen uit de Arbeidstijdenwet. In de huidige Arbeidstijdenwet gelden in dat geval beperktere normen. Als we die beperktere normen onder de nieuwe Arbeidstijdenwet willen handhaven, moeten we ze zwart op wit zetten.

Ik val niet onder een cao. Krijg ik ook te maken met de nieuwe Arbeidstijdenwet?
Ja. In uw geval gelden vanaf 1 april in principe alle normen uit de Arbeidstijdenwet. Wel kunnen in uw arbeidsovereenkomst natuurlijk andere, minder vergaande arbeids- en rusttijden staan. De Arbeidstijdenwet geeft slechts de uiterste grenzen weer.

Kan de ondernemingsraad ook afspraken over arbeidstijden maken? Ja. Zowel met de ondernemingsraad als met de
personeelsvertegenwoordiging kan de werkgever afspraken maken. De af te spreken bodems en plafonds moeten binnen de ruimte die de Arbeidstijdenwet biedt blijven, maar mogen natuurlijk wel lager liggen dan de aldaar genoemde minima en maxima. Voor sommige onderdelen (waaronder nachtarbeid en werken op zondag) geldt dat de werkgever in overleg met de bonden of met de medezeggenschap ruimere normen mag afspreken.

Geldt de nieuwe Arbeidstijdenwet voor iedereen? De wettelijke normen voor arbeids- en rusttijden gelden voor alle werknemers die minder dan driemaal het minimumloon verdienen en voor de inkomens daarboven voor zover zij risicovolle arbeid of arbeid in nachtdienst verrichten. Let op: dit is de wettelijke regeling. In uw cao kunnen andere bepalingen staan dan degene die in de Arbeidstijdenwet staan vermeld. Ook met de ondernemingsraad kunnen aanvullende afspraken zijn gemaakt.

Wat vindt CNV Dienstenbond van de nieuwe Arbeidstijdenwet? Wij hebben vanaf het begin af aangegeven dat we een 12-urige werkdag en een 60-urige werkweek als algemene normen veel te ver vinden gaan. Het werkt in de hand dat de grenzen van de werkdag en de werkweek voor veel werknemers onaanvaardbaar worden. En dat terwijl we langer moeten blijven werken om de economie draaiende te houden. Dat kan alleen als de verhouding tussen werktijd, hersteltijd en vrije tijd in evenwicht blijft.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #188 Gepost op: 18 februari 2007, 20:24:42
http://www.zibb.nl/humanresources/nieuwsbericht/asp/artnr/1336211/versie/1/

Nachtdienst slecht voor het hart
Anderhalf miljoen nachtwerkers in ons land lopen een groter risico op hartklachten dan de dagwerkers. Bovendien vinden er tijdens de nacht veel meer bedrijfsongevallen plaats.
Dit meldt de Stichting Onderzoek Licht en Gezondheid . ’s Nachts functioneert het hart van nachtwerkers anders en is hun lichaam geprogrammeerd op slapen. De oorzaak van het hartfalen en de ongevallen is echter niet alleen het tekort aan slaap. Het heeft ook te maken met de stress door de sociale gevolgen van ploegendiensten.

Veilig stellen
Omdat het afwijkende werkritme zo’n grote invloed heeft op de mentale en fysieke prestaties is het van groot belang de slaap overdag veilig te stellen. De nachtdienstwerker die overdag te weinig slaapt kan zich ’s nachts niet concentreren. Daarom stelt de wet aanvullende en afwijkende regels over de minimum rusttijd en de maximum arbeidstijd.

Biologische duisternis
Wie als dagwerker nu opgelucht ademhaalt doet er overigens goed aan een blik te werpen op het kantoorgebouw waarin hij zijn werkzame uren doorbrengt. Want de onderzoekers van SOLG zijn slecht te spreken over de 'daglichttoetreding' binnen bedrijfsgebouwen. 'Het licht in deze gebouwen is beduidend minder dan waar mensen in biologische zin behoefte aan hebben. Daardoor is het niveau in gebouwen soms tot bijna 'biologische duisternis' gereduceerd', aldus Toine Schoutens, directeur van SOLG.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #189 Gepost op: 21 februari 2007, 21:15:16
http://www.at5.nl/indexall.asp?newsid=24740

Brandweer stelt gemeente ultimatum
21-2-2007 In overleg met de bonden heeft de brandweer dinsdagavond besloten de gemeente een ultimatum te stellen in de urenkwestie die al maanden speelt. De brandweerlieden geven de gemeente nog tot eind deze werkweek om hun eisen in te willigen.
De brandweer werkt nu 54 uur per week, maar wil dit terugbrengen naar 48 uur, wat wettelijk is toegestaan. In de tussenliggende periode willen de spuitgasten eventueel 54 uur blijven werken, als ze die 6 uur uitbetaald krijgen.
Als de gemeente niet op hun eisen ingaat, starten ze een kort geding om het aan de rechter voor te leggen.

video: http://www.at5.nl/video_player.asp?newsid=24740