Mee eens, maar deze ankerpunten zouden wel voldoen aan de NEN-norm (NEN-EN 795) die voor verankeringspunten geldt.
Hoe zit dat met onze stalen pennen?
cu,
Loe
Wat heb je aan en ankerpunt met NEN-EN 795, als de ondergrond te zacht is... en hij zo los komt.. De NEN-EN norm gelden alleen in de condities die bepaald zijn in gebruiksaanwijzing van de fabrikant.. Een ankerpunt is pas zo sterk als waar die aan vast gemaakt zit..
Een stalen pen kan je vergelijken met een H-balk die is ook niet gekeurd.. Een ankerpunt maken vergt kennis over ankerpunten. En er zijn diverse methoden om ankerpunten te maken.. Vastmaken aan het voertuig is vaak ook erg geschikt..
Om je vraag te beantwoorden..
- Een stalen pen kan nooit een ankerpunt zijn, dag geld ook voor dit "nieuwe product".,Ongeacht wat de leverancier zegt..
Dus 1 stalen pen kan dus nooit volgens NEN-EN norm voor ankerpunten gekeurd worden..
Ankerpunten beschrijven is niet eenvoudig, En ankerpunten gebruiken die naar boven belast worden is al een specifiek materie op zich..
Ik zal twee punten beschrijven. kleigrond lijkt sterk, tenzij het nat is. Dan komen de pennen als ze verkeerd belast worden er zo uit.. Dat geld ook voor deze pen...
Het voordeel van stalenpennen is dat ze mits deskundig gebruikt voor veel meer ondergronden gebruikt kunnen worden, zelfs als er stenen in de grond zitten. Dan kan met dit grond anker niet..
Mijn inschatting is dat dit grondanker is iets wat gauw zal verleiden tot het maken van fouten juist bij de toepassing waar ze hem nu voor aanprijzen. . Maar mensen zullen gauw het oog willen gebruiken terwijl het aanbind punt juist heel dicht bij de grond zou moeten zijn de top van de pen zou namelijk gaan werken als een hefboom en juist weer vrij snel los gaan zitten.
Ik ken zeker wel goede toepassingsmogelijkheden voor dit anker. maar dit kan ook in veel situaties niet goed gebruikt worden.. Doe mijn dan die boom maar.. (of zal die is niet gekeurd zijn..)
Het gekke met de huidige regelgeving is, dat zwakkere gekeurde oplossingen gekozen word voor de brandweer-wereld, terwijl met een beetje meer kennis meer veiligheid geboden kan worden.. Voorbeeldje een geknoopte bandslinge is in Nederland vloeken in de kerk. maar een gesloten bandlus wel. Terwijl ik diverse toepassingen ken, waar je veel liever een goed geknoopte bandslinge zou gebruiken..
Het probleem zit er hem in dat veel leveranciers van producten liever hun producten promoten dan de kennis die er bij zou horen..