Wat mij betreft kunnen overzichtsfoto's van situaties best, maar foto's die op enigerlei manier de privacy van iemand in gevaar kunnen brengen (bijv door foto met herkenbaar gezicht/typische kleding/autonummerbord/uit huis getakeld worden met duidelijke straatnaam erbij etc) zouden beter niet publiekelijk gepubliceerd worden, tenzij slachtoffer daarvoor toestemming heeft gegeven.
Bewerkte foto's met balkjes etc tbv herkenbaarheid vormen m.i. geen probleem, mits de privacy gewaarborgd is. Per slot van rekening bestaat er zoiets als portretrecht. Het publiceren van foto's geeft m.i. namelijk ook een verantwoordelijkheid aan de publicist, die integer met personalia en persoonlijke kenmerken van een slachtoffer om zou moeten gaan.
Dat kranten en andere media gewoon foto's publiceren wil nog niet zeggen dat dit juridisch ook zomaar kan en mag, wanneer je geen functie vervult, waarbij foto's gemaakt kunnen worden of het gevaar groot is dat dit zou kunnen gebeuren. Ik denk hierbij aan hulpverkeners en bijv. BN'ers.
Slachtoffers zouden een sterke case kunnen hebben wanneer er herkenbare foto's gepubliceerd zijn en men dit niet wilde, geen toestemming is gevraagd en verleend, wanneer men zich tijdens een rechtszaak beroept op de wet van privacy.