Nog steeds staat er op de site van het VNG:
http://www.vng.nl/smartsite.dws?id=21608&it=2(...)
Definitie bezoldiging
Exclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering
Het begrip bezoldiging volgt de definitie van artikel 3:1 CAR. Dit betekent dat de vakantietoelage en de eindejaarsuitkering geen onderdeel uitmaken van dit bezoldigingsbegrip.Daarnaast is met de bonden expliciet afgesproken dat vanaf de leeftijd van 55 jaar de vakantietoelage en de eindejaarsuitkering worden opgebouwd over het aantal uren, dat de ambtenaar feitelijk werkt.
Beide aspecten betekenen het volgende.
Nieuw personeel
Het garantiesalaris voor nieuw personeel wordt berekend naar de bezoldiging exclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering.
Overgangsrecht
* Iemand die buitengewoon verlof krijgt, tegen doorbetaling van 80% van de bezoldiging, krijgt over die bezoldiging geen vakantietoelage en eindejaarsuitkering.
* Iemand die 50% werkt tegen doorbetaling van 90% van de bezoldiging (voor ambulancepersoneel mogelijk 60% werken tegen 95% bezoldiging) krijgt vakantietoelage en eindejaarsuitkering naar rato van het feitelijk aantal gewerkte uren.
* Iemand die volledig doorwerkt, met een bonus van 20% van een jaarsalaris, krijgt vakantietoelage en eindejaarsuitkering over het volle aantal uren werken. Over de bonus krijgt hij geen vakantietoelage en eindejaarsuitkering en overige toelagen.
* Iemand die ontslag neemt, tegen uitbetaling van een bonus van 100% van het jaarsalaris, krijgt over de bonus geen vakantietoelage en eindejaarsuitkering en overige toelagen.
* Bij de aanvulling op de FPU-uitkering (groep 4 en een deel van groep 5 uit de inleiding) wordt uitgegaan van de bezoldiging exclusief vakantietoelage en de eindejaarsuitkering.
* Bij de pensioenopbouw tijdens de keuzemomenten geldt dat als geen vakantietoelage en eindejaarsuitkering is opgebouwd, hierover ook geen pensioen wordt opgebouwd.
* Bij de pensioenopbouw tijdens de periode van levensloop wordt uitgegaan van de bezoldiging exclusief vakantietoelage en de eindejaarsuitkering.
* Het garantiesalaris voor de overgangsgroepen wordt berekend naar de bezoldiging exclusief vakantietoelage en de eindejaarsuitkering.
Bevroren nominaal bedrag
Bezoldiging is voor de toepassing van hoofdstuk 9b CAR nader gespecificeerd in de gemiddelde bezoldiging, berekend over de 12 maanden direct voorafgaand aan de leeftijd van 55 jaar (of, als de functie een hogere FLO-leeftijd kende, die hogere leeftijd). Dit betekent dat sprake is van een bevroren nominaal bedrag.
Dit bevroren nominale bedrag geldt formeel zowel bij de keuze buitengewoon verlof tegen doorbetaling van 80% van de bezoldiging, als bij de keuze 50% werken tegen doorbetaling van 90% van de bezoldiging (voor ambulancepersoneel: 60% werken tegen 95% van de bezoldiging). Het CvA adviseert gemeenten om de onregelmatige diensten naar rato van deze 50% (respectievelijk 60%) op te leggen.
Bij de keuze 100% doorwerken met een bonus én de keuze ontslag met een bonus wordt de bonus berekend naar het salaris. Ook dit is een bevroren nominaal bedrag. Ook salaris is hier namelijk gedefinieerd als het jaarsalaris in het jaar voorafgaande aan toekenning van de bonus.
Ook geldt dit bevroren nominale bedrag bij het garantiesalaris dat medewerkers ontvangen bij herplaatsing in verband met ziekte, die ontstaan is na de leeftijd van 50 jaar (recht voor overgangsgroep ≥ 20 dienstjaren, geboren na 1949, in een bezwarende functie). In artikel 9b:20 CAR staat namelijk de vergelijking genoemd van de ‘oude bezoldiging’ met de ‘nieuwe bezoldiging’.
Ditzelfde geldt bij de overgangsgroepen tot slot ook bij het garantiesalaris, dat een andere overgangsgroep ontvangt bij herplaatsing in het kader van de tweede loopbaan (overgangsgroep < 20 dienstjaren, geboren na 1949, in een bezwarende functie).
Ten aanzien van het garantiesalaris bij herplaatsing van nieuw personeel geldt ten slotte ook dat sprake is van een bevroren bedrag. In artikel 9a:11 CAR wordt namelijk gesproken van ‘oude salaris’ en ‘oude bezoldiging’.
(...)
Er zou toch overleg komen na de vakantie??
Is dit de uitkomst van het overleg, of lees ik het verkeert??