http://www.telegraaf.nl/binnenland/50115801/Student_drie_weken_in_coma_door_drank.html
zo 17 sep 2006, 11:00 | 218 reacties
Corps verzwijgt voorval, Universiteit eist opheldering
Student drie weken in coma door drank
door Bert Huisjes
UTRECHT - Een jonge student van het Utrechtse Studentencorps blijkt onlangs zo veel drank te zijn gevoerd dat hij drie weken lang door artsen in coma is gehouden. Mogelijk zijn er blijvende geestelijke en lichamelijke gevolgen.
Het studentencorps USC heeft het incident stilgehouden. Pas gisteren is de rector magnificus van de universiteit, W. Gispen, op de hoogte gesteld van het drama, dat zich in augustus voltrok onder corpsleden op Texel.
Het corps stelt het voorval te beschouwen als een "ongeluk". " We hebben het niet gemeld, omdat we ook een enkelblessure vanwege hockey niet melden", aldus een woordvoerder.
Ook zou de familie erop hebben aangedrongen dat het corps het voorval zou verzwijgen.
De vader van de student was zelf voorheen lid van het elitaire studentencorps USC, dat meermalen in opspraak kwam vanwege ontgroeningen. In de jaren zestig overleed er een student, nadat een roetkap over zijn hoofd was getrokken.
Een oudere broer van het slachtoffer was eveneens corpslid. De moeder heeft een hoge functie op het ministerie van Buitenlandse Zaken.
De student Pim S. kreeg op 13 augustus op Texel zo veel drank te verstouwen, dat hij met een traumahelikopter moest worden afgevoerd. Hij verbleef als ouderejaars met enkele tientallen eerste-, tweede- en derdejaarsstudenten voor een 'werkkamp' op het waddeneiland.
Een beetje OT maar ff een followup over dit voorval:
http://www.nu.nl/news/827388/12/%27Utrechtse_student_niet_in_coma_door_drankmisbruik%27.html'Utrechtse student niet in coma door drankmisbruik'
Uitgegeven: 17 september 2006 21:56
Laatst gewijzigd: 17 september 2006 22:19
UTRECHT - De Utrechtse student die lid is van het Utrechtse Studentencorps (USC) is niet door drankmisbruik in coma geraakt. Dat meldt USC-lid Pieter de Jong zondag. De student heeft volgens De Jong een ontsteking aan zijn alvleesklier en dat wordt volgens hem niet veroorzaakt door grote hoeveelheden drank.
Eerder vandaag schreef de Telegraaf dat een ouderejaars na veel alcoholgebruik op een werkkamp in coma raakte en daar drie weken in is gehouden zonder de buitenwereld in te lichten. De familie zou erop hebben aangedrongen niets over het incident te zeggen.
Het corps liet zondagochtend in de krant weten dat het ging om een 'ongeluk' en dat niets gezegd is omdat 'een enkelblessure bij hockey ook niet wordt gemeld'. De rector magnificus van de Universiteit van Utrecht werd zaterdag op de hoogte gebracht van het voorval.
O ja...... ff googlen
:
http://www.ziekenhuis.nl/index.php?cat=ziektebeelden&ziektebeelden=ziektebeeld_item&item_id=321&letter=A(...)
Acute Pancreatitis
In de alvleesklier kunnen zich ontstekingsreacties voordoen. Als dat snel en plotseling gebeurt spreekt men van een 'acute' pancreatitis. De ontsteking kan ook milder zijn en zich bij herhaling voordoen. We spreken dan van een 'chronische' pancreatitis, waar in deze folder niet verder op in zal worden gegaan.
De belangrijkste oorzaken van acute pancreatitis zijn:
* Overmatig alcoholgebruik * Galwegstenen
* Een idiopatische vorm, dat wil zeggen dat er geen duidelijke oorzaak kan worden gevonden.
Bij acute pancreatitis staan meestal klachten van hevige buikpijn en ziek zijn op de voorgrond. Ook rugpijn kan aanwezig zijn, de alvleesklier ligt immers achter in de buik. Het is een ernstige aandoening. De acute pancreatitis heeft in 85% van de gevallen een mild verloop en de sterftekans is daarbij laag (ongeveer 3%). Maar de aandoening kan ook een minder gunstig verloop hebben. Bij 15% van de gevallen ontstaat een ernstig ziektebeeld, waarbij vaak langdurige behandeling op een intensivecare afdeling nodig kan zijn. De sterftekans bij deze zeer ernstige vorm is hoog, variërend van 30% tot 70%.
(...)
Volgens mij hebben de studenten wat uit te leggen!!!