Geweld tegen hulpverleners

Auteur Topic: Geweld tegen hulpverleners  (gelezen 541513 keer)

0 gebruikers (en 20 gasten bekijken dit topic.

JordyDelwel

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,525
  • www.DelwelFotografie.nl
Reactie #1020 Gepost op: 16 januari 2011, 16:55:20
Dronken Edenaar schopt hulpverleners

EDE - Een 19-jarige Edenaar is in de nacht van zaterdag op zondag in Ede aangehouden nadat hij agenten en ambulancepersoneel te lijf ging.
Omstanders troffen de man buiten bewustzijn op straat aan. Toen hulpverleners zich over hem wilden ontfermen, haalde hij uit en sloeg een ambulancemedewerker op het gezicht.

Een te hulp geschoten agent werd door de dronken Edenaar geschopt. Even later in de ambulance begon de man weer om zich heen te trappen. Daarop is hij opgepakt. Twee agenten liepen lichte verwondingen op en moesten door een dokter worden behandeld.

A A A zondag 16 januari 2011 | 14:51 | Laatst bijgewerkt op: zondag 16 januari 2011 | 14:57
http://www.omroepgelderland.nl/web/Nieuws/nieuwsartikel/838731/Dronken-Edenaar-schopt-hulpverleners.htm
Fotograaf Harderwijk e.o. http://www.DelwelFotografie.nl


Kevin

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 94
    • Brandweerpost Nederhorst den Berg
Reactie #1021 Gepost op: 16 januari 2011, 18:59:29
ALKMAAR Een 27-jarige Alkmaarder heeft bij zijn arrestatie een politieagent in zijn arm gebeten.

De agent moest na het incident voor behandeling naar een ziekenhuis in Alkmaar, zo heeft de politie zondag bekendgemaakt.

De politie pakte de Alkmaarder zaterdagavond op, omdat hij eerder in een café een portemonnee had gestolen. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Toen hij eenmaal in een auto was gewerkt, beet de verdachte niet alleen de agent in zijn arm maar schopte hij ook de portier van de politiewagen in.

Ook op het politiebureau had de politie moeite om de man in bedwang te houden totdat hij in een cel werd gezet.

http://www.rtvnh.nl/nieuws/52781/Amokmaker+bijt+agent+in+arm


JordyDelwel

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,525
  • www.DelwelFotografie.nl
Reactie #1022 Gepost op: 16 januari 2011, 19:04:01
Politie houdt tieners aan voor hinderlijk gedrag ten opzichte van hulpverleners

Harderwijk, 15-01-2011 • De politie heeft vrijdagavond 14 januari in Harderwijk vier tieners uit die plaats aangehouden. Zij gedroegen zich hinderlijk toen de brandweer en later de politie voor een brandmelding in het gemeentehuis aan het werk waren. Zij zijn ingesloten voor verhoor.

De brandweer was omstreeks 23.30 uur voor een brandmelding in het gemeentehuis. Terwijl zij daar bezig waren, kreeg de politie een melding, dat meerdere jongeren met hun vingers aan de brandweerwagen zaten en deze bespuwden. Een gealarmeerde agent die met zijn diensthond ter plaatse ging, werd ook door hen lastig gevallen. Zo probeerden de jongeren hem te beletten zijn hond uit de auto halen. Het viertal (tussen de 15 en 20 jaar) werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

http://www.politie.nl/noord_en_oost_gelderland/nieuws/110115harderwijkpolitiehoudttienersaanvoorhinderlijkgedragtenopzichtevanhulpverleners.asp

Melding brw: 23:12 14-01 PRIO 1 Automatisch Rookdetectie : Gemeentehuis Harderwijk : Havendam : 3841AA Harderwijk 7232
Fotograaf Harderwijk e.o. http://www.DelwelFotografie.nl


112Rene

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 436
Reactie #1023 Gepost op: 16 januari 2011, 20:46:30
ELSLOO - Twee agenten zijn vannacht om 12 uur gewond geraakt toen ze een 19 jarige jongen wilde controleren.

Dit gebeurde toen de twee agenten op de Burgemeester Eussenstraat de jongeman wilde controleren. De jongen ging vervolgens door het lint en haalde een steekwapen tevoorschijn. Hiermee verwondde hij beide agenten in hun gezicht.

Hij kon desondanks worden aangehouden. Hierbij kregen de agenten ondersteuning van andere agenten die op de melding afkwamen.

De 2 gewonde agenten zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar ze voor hun verwondingen zijn behandeld.

De 19 jarige jongeman uit Maastricht is na zijn aanhouding naar het bureau overgebracht.

UPDATE: 16-01-2010
De 2 agenten die gewond raakte hebben na behandeling in het ziekenhuis deze mogen verlaten. De verwondingen zijn gehecht, danwel geplakt.

De 2 hoofdagenten van 53 en 58 jaar waren leden van de vrijwillige politie. Ze waren werkzaam in het district Sittard, dat valt onder het korps Politie Limburg Zuid. Naderhand bleek ook dat een van de agenten een oppervlakkige verwonding had in de buikstreek.

De 19 jarige Maastrichtenaar is verhoord door de recherche.

http://www.112regiolimburg.nl/1cms/index.php?option=com_content&view=article&id=426:15-01-2011-19-jarige-maastrichtenaar-verwond-2-agenten&catid=8:artikelen-2011


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1024 Gepost op: 20 januari 2011, 15:56:16
Altijd snelrecht bij geweld tegen hulpverleners

Nederland20 januari 2011

(Novum) - Verdachten van geweld tegen politieagenten, ambulancemedewerkers of brandweerlieden moeten voortaan altijd worden berecht via snelrecht of supersnelrecht. Het kabinet schaart zich achter een voorstel hiervoor van VVD, PVV en CDA. Dat bleek donderdag tijdens een debat in de Tweede Kamer.

Supersnelrecht, waarbij verdachten binnen drie dagen voor de rechter komen, of snelrecht, waarbij dit binnen zeventien dagen gebeurt, wordt toegepast voor incidenten rond de jaarwisseling waarbij agenten of hulpverleners het slachtoffer waren. PVV-Kamerlid Lilian Helder stelde donderdag dat dit de rest van het jaar ook altijd moet gebeuren. Zij kreeg bijval van VVD en CDA.

lees verder: http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article3387686.ece/Altijd_snelrecht_bij_geweld_tegen_hulpverleners.html
Samen sterk in de hulpverlening!


Canonfreak

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,049
Reactie #1025 Gepost op: 25 januari 2011, 08:50:51
Mishandeling agent

Leeuwarden, 23-01-2011 • De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 04.30 uur een 28-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor mishandeling, poging tot zware mishandeling en mishandeling van een agent.

Naar aanleiding van een vechtpartij die ontstaan was in een horecagelegenheid aan de Nieuwestad,  werd de hulp van de politie ingeroepen. Agenten zagen dat er in de garderobe gevochten werd waarbij een aantal bezoekers en medewerkers van de horeca gelegenheid betrokken waren. Eén van de agenten werd in de garderobe aangevallen door de Leeuwarder en in het gezicht geslagen. Hij raakte hierbij gewond aan het hoofd. De verdachte is overmeesterd en aangehouden. Uit het politie onderzoek kwam vast te staan dat de Leeuwarder deel uit maakte van een groep personen die moeilijkheden hadden veroorzaakt. Medewerkers van de horecagelegenheid hadden hen hier op aangesproken en vervolgens ontstond er een ruzie waarbij in ieder geval twee portiers geslagen zijn en gewond geraakt. Tijdens de vechtpartij is één van portiers door de verdachte van een trap geduwd en naar beneden gevallen. De mishandelde medewerkers van de horecagelegenheid zijn naar het MCL ziekenhuis gebracht. Naar de oorzaak van de vechtpartij en de betrokkenheid hierbij van andere bezoekers wordt nog onderzoek gedaan.

Bron: http://www.politie.nl/friesland/nieuws/mishandelingagent.asp


Mattijs

  • Verkeersregelaar
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 985
Reactie #1026 Gepost op: 6 februari 2011, 17:58:45
Man mishandelt personeel GGZ
Uitgegeven: 6 februari 2011 12:34
Laatst gewijzigd: 6 februari 2011 12:34

AMSTERDAM - Een 24-jarige man uit Bergambacht heeft vrijdag vier medewerkers van een psychiatrisch centrum van de GGZ in Zoetermeer waar hij verbleef mishandeld. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt.
 
© ANPNa de mishandeling ging hij naar buiten en hield hij op de Brechtzijde een 64-jarige automobiliste tegen die toevallig langsreed. De man bedreigde haar, sleurde haar uit haar auto en reed weg.

De man eindigde zijn rit in Groningen, waar agenten hem om 04.00 uur midden op straat zagen stoppen. Hij vertelde dat hij de auto in Zoetermeer had gestolen.


De man is aangehouden en zit vast. De medewerkers van het psychiatrisch centrum hebben aangifte tegen hem gedaan van mishandeling.

© Novum  

http://www.nu.nl/binnenland/2440348/man-mishandelt-personeel-ggz.html
basis EHBO / BHV AED/reanimatie/BOA OV


Jerommeke

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 17,683
  • Blauwe Motormuis
Reactie #1027 Gepost op: 7 februari 2011, 20:33:51
Politieman gewond
ZANDVOORT, 07-02-2011

In de nacht van zaterdag op zondag is een politieman in Zandvoort gewond geraakt, toen hij op straat in gesprek was met een verdachte. Deze verdachte, een 24-jarige IJmuidenaar, werd samen met een compaan verdacht van het mishandelen van een voorbijganger. De politieman was in gesprek met de IJmuidenaar, toen zijn compaan, een 26-jarige IJmuidenaar ineens de politieman een harde duw gaf, waardoor de politieman ten val kwam. De politieman moest later voor behandeling van zijn knie naar het ziekenhuis worden gebracht, waar een zwaar gekneusde knie werd geconstateerd. De politie doet aangifte van mishandeling tegen deze 26-jarige IJmuidenaar. De IJmuidenaar is ingesloten.

Op 6 februari werd onderstaand persbericht verzonden over de aanhouding van de twee IJmuidenaren:
ZANDVOORT, 6 februari - De politie werd rond 02:50 uur tijdens horecatoezicht aangesproken door een voorbijganger die vertelde dat hij een klap op zijn hoofd had gekregen van twee mannen en wees hierbij de vermeende daders aan. Toen de politie deze mannen aansprak in de Haltestraat, bleken ze agressief en niet bereid om mee te werken. Toen hen werd meegedeeld dat zij waren aangehouden,  probeerde een van hen te ontkomen. Tevergeefs, want ook hij werd achterhaald en meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek dat een van deze verdachten een valse naam had opgegeven. Beide verdachten, een 26- en een 24-jarige IJmuidenaar, werden ingesloten voor nader onderzoek.

www.politiekennemerland.nl
GEBRUIK MIJN FOTO'S NIET ZONDER TOESTEMMING ! !


RJM

  • HV-geïnteresseerde
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 538
Reactie #1028 Gepost op: 14 februari 2011, 14:39:34
Verpleegkundige aangevallen
Nietap, 09-02-2011 • Een ambulanceverpleegkundige is dinsdag tijdens zijn werk aangevallen en mishandeld door een man die hij wilde helpen. De verpleegkundige raakte licht gewond. De verdachte is aangehouden en ingesloten op een politiebureau.


De solo ambulanceverpleegkundige was na een melding over een onwel geworden man naar een tandartsenpraktijk in Nietap gereden. De onwel geworden man was voor een gebitsbehandeling in de praktijk en viel plotseling op de grond. De ambulanceverpleegkundige onderzocht de man. Nadat hij was bijgekomen en de verpleegkundige hem verder wilde onderzoeken ging de man om onbekende reden door het lint. Hij bedreigde de verpleegkundige en viel hem aan. Tijdens de worsteling die ontstond vielen beiden op de grond. De verpleegkundige raakte daarbij licht gewond. Het lukte hem de man onder controle te krijgen waarna de gewaarschuwde politie hem kon aanhouden. De man verklaarde zich niets te kunnen herinneren. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Bron: www.politie.nl
Directe link: http://www.politie.nl/drenthe/nieuws/20110209verpleegkundigemishandeld.asp
Burgerhulpverlener, AED-bediener.


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1029 Gepost op: 21 februari 2011, 21:01:03
Vrouw rijdt agent klem tegen zijn eigen dienstauto

http://www.destentor.nl/regio/veluwenoord/8195717/Vrouw-rijdt-agent-klem-tegen-zijn-eigen-dienstauto.ece
maandag 21 februari 2011 | 16:51 | Laatst bijgewerkt op: maandag 21 februari 2011 | 17:02

WAPENVELD - Een 22-jarige vrouw heeft een agent aangereden in Wapenveld. De vrouw is aangehouden voor 'poging tot doodslag'. Ze is in de cel gezet. De agenten wilden haar aanhouden, onder meer omdat ze niet achter het stuur mocht zitten.

Toen ze dat hoorde, gaf ze gas. Ze reed achteruit, waardoor een agent klem kwam te zitten tussen de auto van de vrouw en zijn dienstwagen. De andere agent kon net op tijd opzij springen. Toen de motor van haar auto afsloeg konden de agenten haar in de boeien konden slaan.

De vrouw, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, had onder meer harddrugs bij zich en moest nog een boete betalen. Na het incident kon ze 'poging tot doodslag' aan dat lijstje toevoegen. De agent die klemgereden was, kwam met de schrik vrij.
Samen sterk in de hulpverlening!