Geweld tegen hulpverleners

Auteur Topic: Geweld tegen hulpverleners  (gelezen 541518 keer)

0 gebruikers (en 23 gasten bekijken dit topic.

Jacques Schenk

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,528
  • EHBO/Sigma/ex hoofd- brandwacht/trainer EHBDu
    • Website Jacques Schenk
Reactie #1030 Gepost op: 24 februari 2011, 22:55:55
In het buitenland kan men er ook wat van ....
bahrain peacful protest 14 feb???
Treat the patient, not the number...  Emergency Medicine - The art of drawing sufficient conclusions from insufficient resources


Canonfreak

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,049
Reactie #1031 Gepost op: 26 februari 2011, 16:47:49
Gelukkig is het alleen gebleven bij 'last van de knie' ...

Dronken man rijdt agent omver

HEERENVEEN- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 32-jarige inwoner van Oudehaske aangehouden op verdenking van poging doodslag/poging zware mishandeling en voor het rijden onder invloed. Agenten zagen de man uit een horecagelegenheid aan de Oude Koemarkt komen. De man was onvast ter been en liep naar een auto toe. Zij zagen de man in zijn auto stapte. Toen zij de automobilist vervolgens tegen wilden houden, gaf de bestuurder gas en reed een agent op een mountainbike omver. Een andere agent, ook op de fiets, probeerde de man te bewegen om zijn voertuig te stoppen. Hij ging naast de auto rijden en klopte op het raam om zo de aandacht van de bestuurder te krijgen. Hierop reageerde de automobilist niet en hij ging er met hoge snelheid vandoor. Agenten stelden in de omgeving van Heerenveen en Oudehaske een onderzoek in waarna de verdachte direct daarna kon worden aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 860 ug/l blies. Vervolgens werd hij voor verhoor ingesloten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

De agent die omver was gereden had last van zijn knie.

Bron: www.Politie.nl/Friesland


Dinges

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 5,168
Reactie #1032 Gepost op: 27 februari 2011, 17:56:30
Een 24-jarige man uit Weert heeft zaterdagochtend rond half vier in zijn woonplaats een agente tot bloedens toe in haar been gebeten en een andere agente met bloed in haar gezicht gespuugd. Dat gebeurde toen de agenten de gewonde man probeerden aan te houden na een vechtpartij op de Oelemarkt in Weert, maakte de politie bekend.

De politie had de man en twee andere verdachten gevonden op aanwijzingen van getuigen over de vechtpartij. Toen de agenten het drietal daarop wilde aanspreken, rende een van hen een zijstraat in. Hij werd tegengehouden en bleek verwondingen te hebben als gevolg van de eerdere vechtpartij. Toen hij werd aangehouden verzette hij zich hevig, beet en spuugde bloed. De politie heeft de man opgesloten in een cel van het politiebureau. Beide agenten hebben zich laten testen op besmetting met hiv.

http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2011/02/man_bijt_agente_in_been.html


Canonfreak

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,049
Reactie #1033 Gepost op: 3 maart 2011, 19:40:04
Deze melding zegt genoeg toch? >:(

p2kflex
19:36:20 03-03-11-ALPHA-411 Agressie 1 'S-Gravendijkwal rt tegen ambupersoneel
1430020Politie Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (PersInfo)


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1034 Gepost op: 12 maart 2011, 00:30:25
Maarssenaar gaat politie-agent te lijf

http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/337619
vrijdag 11 maart 2011 19:10 uur
 
MAARSSEN - In Maarssen is een man aangehouden die een agent te lijf ging. De man werd donderdagmiddag in Zebraspoor door de agent aangesproken omdat hij het grof vuil op straat doorzocht en verplaatste.

De agent waarschuwde de man en vroeg hem daarmee te stoppen. Verderop raakte de agent samen met een gemeentemederker aan de praat met familie van de man.

Terwijl de agenten in gesprek waren, kwam de kwam aanlopen met een stalen staaf in zijn hand en begon daarmee te slaan. Uiteindelijk werd de man ingerekend en naar het bureau gebracht.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1035 Gepost op: 20 maart 2011, 23:24:33
Twee verdachten aangehouden wegens geweld tegen politie

http://www.politie.nl/zaanstreek-waterland/nieuws/110320tweeverdachtenaangehoudenwegensgeweldtegenpolitie.asp

Zaandam, 20-03-2011 • De politie heeft zaterdagmiddag een 27-jarige vrouw aangehouden op de Panneroodstraat in Zaandam wegens belediging en mishandeling van een politieagent.

Agenten namen poolshoogte na melding van een conflict tussen buurtbewoners. Ook zouden er spullen naar beneden gegooid zijn. Agenten spraken de vrouw aan die, naarmate ze verder vertelde, steeds agressiever werd. Ze beledigde en sloeg een agent. De Zaandamse is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Zaterdagmiddag kwam er melding binnen op de meldkamer van jeugdoverlast op de Mauvestraat in Zaandam. Agenten gingen ter plaatse en verzochten de grote groep jongeren uit elkaar te gaan en hun troep, die op de grond lag, op te ruimen. Een aantal jongens reageerden niet op dit verzoek en zochten de confrontatie op met de politie. Een 18-jarige man uit Zaandam gedroeg zich agressief en sloeg een agent meerdere keren. Hij is aangehouden wegens belediging, bedreiging en mishandeling. Tijdens zijn aanhouding gedroeg de Zaandammer zich zeer recalcitrant. Hij is verhoord en zit vast.

Geweld tegen politiemensen
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treed er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie Zaanstreek-Waterland pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1036 Gepost op: 24 maart 2011, 16:42:45
Ambulancepersoneel vlucht na bedreiging  

http://www.skipr.nl/actueel/id7159-ambulancepersoneel-vlucht-na-bedreiging-.html
Geplaatst op 24 maart 2011

Ambulancepersoneel heeft woensdag tijdens een bedreigende situatie in Delft de benen genomen. De hulpverleners waren bezig met een bewusteloze man. Toen hij weer bij bewustzijn kwam, schrok hij van de behandeling en bedreigde de hulpverleners met een mes.

Vlucht door raam
De ambulancemedewerkers wisten door een raam uit de woning te vluchten, weet Omroep West. De politie heeft de verdachte in de woning aangehouden. De agenten brachten hem naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1037 Gepost op: 26 maart 2011, 01:38:19
Snellere aanpak geweld tegen hulpverleners Kennemerland

http://www.112meerlanden.nl/2011/03/25/snellere-aanpak-geweld-tegen-hulpverleners-kennemerland/
maart 25th, 2011

Politie, OM en zorginstellingen ondertekenen convenant

HAARLEM, 24 maart – Omgangsvormen in de samenleving verruwen en agressie neemt toe: fysiek en verbaal. Hulpverleners krijgen in toenemende mate te maken met agressie van zowel patiënten, bezoekers of omstanders in zorginstellingen of in de directe omgeving ervan. Zij worden regelmatig uitgescholden, bedreigd, geslagen of gehinderd in hun dagelijkse werk. Daardoor voelen zij zich steeds minder veilig. Sinds 2009 heeft de politie Kennemerland in totaal 242 aangiftes opgenomen vanwege geweld tegen hulpverleners met een publieke taak. In 198 gevallen betrof het geweld tegen politiemensen, in 44 gevallen betrof het geweld tegen hulpverleners met een publieke taak – zoals ziekenhuispersoneel of ambulancebroeders. De afgelopen jaren laten een duidelijke toename van geweld tegen alle medewerkers met een publieke taak zien. In 2010 ging het in totaal om 134 aangiftes, de eerste drie maanden van 2011 staat de teller op 75.

Concrete afspraken
De directies van ziekenhuizen, ambulancediensten en psychiatrische instellingen in de regio Kennemerland én de politie Kennemerland en het OM in Haarlem vinden deze situatie niet langer acceptabel. Gezamenlijk hebben zij concrete afspraken gemaakt over de bestrijding van agressie tegen hulpverleners – in de vorm van een convenant. Slachtoffers moeten sneller worden behandeld, daders moeten sneller worden aangepakt en schades moeten sneller worden uitgekeerd. Dit convenant is het resultaat van een publiek-private samenwerking dat vandaag door alle betrokken partijen officieel is ondertekend in het Kennemer Gasthuis in Haarlem.

Slachtoffers beter bijgestaan
In het convenant is afgesproken dat slachtoffers van fysiek of verbaal geweld door het ziekenhuis of de zorginstelling direct worden bijgestaan. Anders gezegd: medewerkers worden zo min mogelijk belast met administratieve rompslomp als zij schade willen verhalen. Door de politie en het OM worden dergelijke zaken versneld in behandeling genomen. Vervolgens start Bureau Schadebemiddeling (van het OM) zo snel mogelijk met bemiddeling om te komen tot een schaderegeling. Dat gebeurt als er sprake is van materiële schade (in eenvoudige zaken), als de veroorzaker bekend heeft en deze bereid is de schade te vergoeden. Bij fysiek geweld wordt een dader de toegang ontzegd tot een ziekenhuis of een zorginstelling. Als er slechts sprake is van verbaal geweld krijgt een dader eerst een waarschuwing: bij herhaling volgt dan alsnog een ontzegging.

Beroepsgeheim: politie vs zorgsector
Verder zijn in het convenant afspraken gemaakt over het beroepsgeheim. Met name is goed gekeken om het medisch beroepsgeheim goed af te bakenen richting de opsporingsbevoegdheden van de politie, en vice versa. Wat zijn de specifieke bevoegdheden van zowel politiemensen als van medewerkers in de zorgsector? Als iemand bijvoorbeeld met een schotwond zich meldt in het ziekenhuis, mag het ziekenhuis de politie daarover uiteraard niet informeren. Aan de andere kant heeft de politie wel het recht om de kleding van een slachtoffer, bij een ernstige mishandeling op straat, te onderzoeken.

Verder heeft een ziekenhuis of andere zorginstelling nu de mogelijkheid namens een medewerker, die slachtoffer is geworden van geweld, aangifte te doen. Vanwege hun beroepsgeheim zagen in het verleden hulpverleners er vaak van af aangifte te doen. Met de komst van het convenant behoort die belemmering nu tot het verleden.

Ondertekenaars convenant:
Het convenant wordt in alfabetische volgorde door de volgende 10 partijen ondertekend: Arrondissementsparket Haarlem, Connexxion Ambulance Services, GGD Kennemerland, GGZin Geest, Kennemer Gasthuis, Parnassia Bavo Groep, Politie Kennemerland, Spaarne Ziekenhuis, en VZA.
Samen sterk in de hulpverlening!


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #1038 Gepost op: 27 maart 2011, 20:43:45
Agenten mishandeld in Den Helder

DEN HELDER -  Twee agenten zijn zondagmorgen gewond geraakt door mishandeling in Den Helder. De politie hield na het incident twee mannen van 23 en 24 jaar uit die plaats aan, die worden verdacht van de mishandeling. Dat maakte de politie zondag bekend.


De agenten controleerden bij de brug op het Willemsoord iemand op openstaande boetes. Die persoon werkte hieraan mee. Twee jongens, die bij een groep hoorden, bemoeiden zich volgens de politie met het politiewerk en reageerden agressief. De ene man duwde de agent en werd aangehouden. Daar bemoeide de andere man zich weer mee. Er ontstond een worsteling waarbij beide agenten zijn geslagen. De verdachten verzetten zich bij hun aanhouding. De agenten raakten gewond aan hun gezicht, benen en armen. De verdachten kregen een proces-verbaal. De agenten hebben aangifte tegen hen gedaan.

Ook agenten in Purmerend geslagen

Een politieman is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt bij een vechtpartij op de Koemarkt in Purmerend. Hij moest in het ziekenhuis worden behandeld, nadat hij een vuistslag in zijn gezicht had gekregen. Een andere agent kreeg ook klappen, maakte de politie zondag bekend.

Een 22-jarige Purmerender zou door een onbekende man op straat zijn mishandeld. Toen meerdere omstanders zich met de ruzie gingen bemoeien, dreigde de situatie te escaleren.

De politie was er snel bij en wist de partijen uiteindelijk te scheiden. Het slachtoffer ging daarna een van zijn vermeende belagers, een 18-jarige Purmerender, alsnog te lijf. Een agent die hem daarvan wilde weerhouden, liep daarbij zelf klappen op. Beide mannen zijn door de politie aangehouden.

In het tumult kreeg een andere politieman van een onbekende omstander een vuistslag in zijn gezicht. Deze agent moest in het ziekenhuis aan zijn verwondingen worden behandeld.

Later die nacht hield de politie ook nog een 20-jarige man uit Hoorn aan. Hij wordt ervan verdacht dat hij een portier van een horecagelegenheid heeft mishandeld.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/9379885/__Agenten_mishandeld__.html?p=9,1


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1039 Gepost op: 28 maart 2011, 22:28:54
Verdachten mishandeling agent voorgeleid

http://www.politie.nl/haaglanden/nieuws/2806verdachtenmishandelingagentvoorgeleid.asp

Den Haag, 28-03-2011 • De twee verdachten die zondag 27 maart werden aangehouden na de mishandeling van een politieagent, moeten dinsdag voor de rechter-commissaris verschijnen. Deze zal beslissen of de twee langer vast blijven zitten.

De verdachten - Delftenaren van 17 en 20 jaar - werden in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 maart aangehouden na een incident in de Roerdompstraat. Een 44-jarige politieman in burger en zijn diensthond zag omstreeks drie uur een groep van tien tot vijftien personen in de omgeving van de straat lopen. Enkele personen uit de groep hadden vernielingen aangericht aan auto's door over de daken en motorkappen te lopen.
Toen de agent zich als zodanig kenbaar maakte en de jongeren wilde aanhouden, keerden enkele van hen zich tegen hem. De anderen gingen er vandoor. Tijdens het gevecht dat volgde, raakte de agent licht gewond en werd ook zijn hond geschopt en geslagen. Een van de jongeren liep letsel op door een beet van de politiehond. Uiteindelijk konden twee verdachten worden aangehouden. Dinsdag beslist de rechter-commissaris of de twee voor een periode van veertien dagen in bewaring worden gesteld.

De politie onderzoekt de zaak en richt zich daarbij nadrukkelijk op de jongeren die zaterdagnacht wisten te ontkomen. Ook is de politie op zoek naar eventuele getuigen.

Heeft u iets gezien?
Bent u getuige geweest van deze mishandeling of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Ypenburg-Leidschenveen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.
Samen sterk in de hulpverlening!