Geweld tegen hulpverleners

Auteur Topic: Geweld tegen hulpverleners  (gelezen 541569 keer)

0 gebruikers (en 30 gasten bekijken dit topic.

Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1060 Gepost op: 24 april 2011, 12:56:17
Agressieve veelpleger rijdt met auto in op motoragent

http://www.almerevandaag.nl/nieuws/almere/article8797461.ece/Agressieve-veelpleger-rijdt-met-auto-in-op-motoragent
Gepubliceerd op 24 april 11, 11:37

ALMERE - Een motoragent is gisteravond gewond geraakt toen een agressieve bestuurder met zijn auto op hem inreed. De agent werd enkele meters meegesleurd en liep hierbij kneuzingen op. De verdachte vluchtte te voet maar kon op de Mosweg door andere politieagenten worden aangehouden.

Rond half acht gisteravond zag de motoragent de bij de politie bekende Almeerder rijden. De bestuurder, die zeer regelmatig wordt gezocht voor openstaande boetes of celstraf, kreeg een stopteken. De 59-jarige Almeerder, die te boek staat als geweldpleger, reageerde hierop agressief en weigerde mee te werken aan de controle.

Plotseling reed de man achteruit om vervolgens vol gas op de politieman in te rijden. De agent werd geraakt, op de motorkap geslingerd en enkele meters meegesleurd.

Toen de auto in de bosjes tot stilstand kwam, sprong de bestuurder eruit en nam de benen. De gewonde motoragent wist hem nog pepperspray in het gezicht te spuiten, maar kon niet voorkomen dat hij de Kruidenwijk in vluchtte. Uiteindelijk werd de Almeerder ontdekt in de omgeving van de Mosweg en aangehouden.

De man wordt poging tot doodslag en zware mishandeling ten laste gelegd.
Samen sterk in de hulpverlening!


sylvester1986

  • Gast
Reactie #1061 Gepost op: 24 april 2011, 13:33:00
Citaat
Agente gewond bij worsteling

AMSTERDAM -  Een agente van Almere Stad West is zondagmorgen gewond geraakt toen bij een korte worsteling met een vrouwelijke verdachte haar vinger werd omgebogen. In het ziekenhuis werd een scheurtje in het pinkbot geconstateerd.

De vrouw had eerder op de avond de arrestatie van haar beschonken partner belemmerd en agenten beledigd. De vrouw is ingesloten en zit vast. De recherche van District Zuid heeft de zaak in onderzoek.
Rond 04.15 uur was een bestuurder tegen de vangrail op de A6 gereden. Agenten die ter plaatse kwamen hielden de bestuurder aan voor rijden onder invloed. Drie passagiers die zich recalcitrant gedroegen, bemoeiden zich met de aanhouding. Een 21-jarige vrouw uit Almere, beledigde de agenten en belemmerde de aanhouding van de bestuurder. Hierop werd de vrouw aangehouden. In het politiebureau weigerde de vrouw mee te werken bij de insluitingsfouillering. Toen de politieagente de vrouw vastpakte ontstond een korte worsteling waarbij de verdachte de pink van de agente omboog en de politievrouw een klap in het gezicht gaf. Met behulp van meerdere agenten is de agressieve vrouw onder controle gebracht en ingesloten. De agente bleek in het ziekenhuis een breuk te hebben opgelopen en moest in het gips. Tegen de vrouw is aangifte gedaan terzake belediging en zware mishandeling.
Bron:Telegraaf


JM

  • Arnemuiden, Zeeland
  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 463
  • Arnemuiden 4534
Reactie #1062 Gepost op: 28 april 2011, 10:17:04
'Brandweer doet niet genoeg tegen geweld'

AMSTERDAM -  Elf brandweerkorpsen hebben van de Arbeidsinspectie een waarschuwing gekregen omdat ze niet genoeg maatregelen hebben genomen om agressie en geweld tegen brandweerlieden tegen te gaan.

Dat meldt Binnenlands Bestuur. Als de korpsen over drie maanden geen begin hebben gemaakt met het melden en registreren van agressie en geweld, krijgen ze een boete.

Ongeveer de helft van de brandweerlieden heeft wel eens met agressie te maken gehad. „Mensen gaan op de brandslang staat of gooien met spullen”, aldus de Arbeidsinspectie.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/9647094/___Brandweer_doet_niet_genoeg_tegen_geweld___.html?sn=binnenland


enrico1972

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,591
  • Openbare Orde en Veiligheid
    • Instagram Enricoveilig
Reactie #1063 Gepost op: 29 april 2011, 01:22:34
Dordtenaar bijt agente
do 28 apr 2011, 16:52
DORDRECHT

Een politieagente is in Dordrecht gewond geraakt bij de aanhouding van een 24-jarige man.
Tijdens een worsteling werd de vrouw in haar duim gebeten.


Samen met een collega hield de agente de man woensdag aan op de Colijnstraat, omdat hij nog een boete open had staan.
Pas nadat de politie dreigde met pepperspray kalmeerde de verdachte, zo meldt RTV Rijnmond.

De vrouw moest zich na de beet voor behandeling melden bij de spoedeisende hulp van een ziekenhuis.
De Dordtenaar is aangehouden op verdenking van mishandeling, bedreiging en belediging.

BRON: http://www.telegraaf.nl/binnenland/9652672/__Dordtenaar_bijt_agente__.html?p=27,2
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


stammie

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 952
  • Het moet, dus het kan!
Reactie #1064 Gepost op: 30 april 2011, 04:17:40
Politieberichten Friesland
 
Aanhouding na mishandeling agent
Leeuwarden • De politie heeft donderdagmiddag op de Weaze een 36-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling van een agent.



De Leeuwarder maakte deel uit van een groepje van vijf mannen die zonder enig doel rondhingen op de Weaze. De vijf kregen dan ook een boete vanwege overtreding van het samenscholingsverbod. De Leeuwarder reageerde direct agressief en een normaal gesprek was niet met hem te voeren. Toen een agent hem verzocht om rustig te doen, werd hij geslagen door de 36-jarige Leeuwarder. Die werd daarop direct aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

 

De politie Fryslân tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie Fryslân pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het Openbaar Ministerie is afgesproken  dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.



Fri, 29 Apr 2011 10:02:31 +0200


dielangemotormuis

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,094
Reactie #1065 Gepost op: 1 mei 2011, 14:00:37
Gestrande automobilist slaat hulpverlener

VALKENBURG -  De politie heeft een 27-jarige man uit Utrecht opgepakt omdat hij een 31-jarige chauffeur van een bergingsbedrijf uit Valkenburg (Limburg) bont en blauw had geslagen. Dat gebeurde toen de chauffeur van het bergingsbedrijf vrijdagavond de kapotte auto van de Utrechter na een verkeersongeval had opgetakeld, maakte de politie zondag bekend.


De auto was bij het ongeval zo ernstig beschadigd dat die niet meer kon rijden. Nadat de auto was opgetakeld, nam de Utrechter plaats in de cabine van de chauffeur. Wat de aanleiding was weet de politie niet, maar op enig moment sloeg de man in de cabine op de chauffeur in. Daarbij liep deze kneuzingen in zijn gelaat en een gebroken vinger op. Dat alles gebeurde onderweg naar de garage waar de auto heen werd gesleept. De man zit in de cel op verdenking van zware mishandeling.

bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/9668493/__Man_met_pech_slaat_helper__.html?sn=binnenland


stammie

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 952
  • Het moet, dus het kan!
Reactie #1066 Gepost op: 4 mei 2011, 04:54:09
Verdachte vast voor dreigement Sint-Oedenrode
De politie heeft een 49-jarige man uit Sint-Oedenrode opgepakt voor dreigtelefoontjes die vanochtend zijn gepleegd naar het gemeentehuis in Sint-Oedenrode en naar de 112-alarmcentrale. Volgens de politie ligt er mogelijk een conflict tussen de verdachte en de gemeente ten grondslag aan de telefoontjes.

Naar aanleiding van de 2 telefoontjes werd het gemeentehuis in Sint-Oedenrode rond half 10 ontruimd. Ambtenaren werden opgevangen in een nabijgelegen centrum.

Over de inhoud van de melding doet de politie geen mededelingen. Ook de burgemeester kent de inhoud niet. De politie wil alleen kwijt dat de telefoontjes uiterst serieus zijn genomen.

Omstreeks half 11 mocht het personeel terug naar de werkplek. Het gemeentehuis was de hele ochtend nog dicht voor publiek maar gaat vanmiddag weer open.


BRON: AD/ANP


Rutger

  • Geïnteresseerde
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 820
Reactie #1067 Gepost op: 22 mei 2011, 09:35:13
Jongen (17) slaat agent bewusteloos

Gepubliceerd op 21 mei 2011, 18:47
Laatst bijgewerkt op 21 mei 2011, 18:49
 
HEERENVEEN - Een zeventienjarige jongen uit Heerenveen heeft vrijdagnacht een agent bewusteloos geslagen. Agenten wilden de jongen samen met twee anderen controleren omdat ze met zijn drieën op één bromfiets reden.
De jongen had geen rijbewijs en bleek gedronken te hebben.

Toen de agenten hem wilden aanhouden voor een ademanalyse, begon hij om zich heen te slaan. Daarbij raakte hij een agent met zijn elleboog in het gezicht.
De man viel en verloor enige tijd het bewustzijn. Na een bezoek aan het ziekenhuis kon hij naar huis. De jongen bleek ook softdrugs te hebben gebruikt.

Bron: www.lc.nl


Cobra4

  • Ploegleider BHV, CBRN instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,476
Reactie #1068 Gepost op: 23 mei 2011, 08:55:42
Agenten belaagd door feestgangers

ZEELAND -  Een groep van zo'n honderd jongeren heeft zich afgelopen weekeinde tijdens een avondje stappen in het Brabantse dorp Zeeland tegen de politie gekeerd.

Enkele jongeren sloegen tijdens een ruzie het personeel en enkele bezoekers van een discotheek. Toen ze door het personeel werden overgedragen aan de politie keerde een groep van 100 tieners zich tegen de politie. Vijf jongens werden opgepakt. Het gaat om vier knapen van van 16 en 17 jaar uit Sint Hubert en een 18-jarige jongen uit Mill, meldt Omroep Brabant.

Een verdachte werd aangehouden toen hij weigerde te vertrekken. Een andere verdachte schopte een agent. En een derde werd even later aangehouden toen een auto gecontroleerd werd en een agent hem herkende. Alle verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/9859267/__Agenten_belaagd_door_feestgangers__.html?sn=binnenland,buitenland


sylvester1986

  • Gast
Reactie #1069 Gepost op: 23 mei 2011, 10:23:17
:-\ dat is niet erg netjes.