Geweld tegen hulpverleners

Auteur Topic: Geweld tegen hulpverleners  (gelezen 541568 keer)

0 gebruikers (en 29 gasten bekijken dit topic.

erdebee

  • EHV+AED / BHV / IT / Fotograaf
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 593
    • Erdebees website
Reactie #1070 Gepost op: 29 mei 2011, 20:32:58
Politieman zwaar mishandeld op snelweg

Uitgegeven:    29 mei 2011 18:01
Laatst gewijzigd:    29 mei 2011 18:01

NAARDEN - Een 30-jarige politieman is zaterdagavond zwaar mishandeld bij de afslag Muiderberg op de A6. Daar werd hij, rijdend op zijn privémotor, klemgereden door twee auto's, waarmee hij even tevoren al een confrontatie had gehad.
Dat liet de politie zondag weten. De man liet tijdens het voorval weten agent te zijn. Desondanks bleef de mishandeling voortduren.

De man liep kneuzingen op over zijn hele lichaam en gekneusde ribben. Zijn helm, pak en laarzen waren kapot door de mishandeling. Een 22-jarige Almeerder die in een van de auto's reed, is aangehouden, bij zijn woning.

Handgebaren

De agent reed over de A1, waar hij bij Weesp een auto inhaalde, die hem vervolgens weer inhaalde. De motorrijder reed de A6 op. De auto volgde hem op het laatste moment. Een andere auto haalde de agent rechts in en stuurde daarbij plotseling naar links. Na handgebaren over en weer bleef de auto dreigend rond de agent rijden.

De bestuurder reed de motorrijder samen met de andere auto klem. Uit de auto's kwamen ongeveer zes mannen, die de agent schopten en sloegen. Op een gegeven ogenblik hielden ze op en liepen ze weg, waarna de agent de hulpdiensten belde.



Bron: http://www.nu.nl/binnenland/2527334/politieman-zwaar-mishandeld-snelweg.html


xangadib

  • IvP
  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 422
Reactie #1071 Gepost op: 29 mei 2011, 21:49:38
Dronken fries slaat agent
 DVHN | Gepubliceerd op 29 mei 2011, 13:01
 Laatst bijgewerkt op 29 mei 2011, 13:59
 
Groningen  -
 Een dronken 40-jarige man uit het Friese Sint Nicolaasga heeft zondagochtend een agent met gebalde vuist geslagen. De man kwam het politiebureau aan de Rademarkt binnen en zei dat zijn auto was gestolen en agenten meteen op zoek moesten.

Volgens de politie was er geen fatsoenlijk gesprek met de man te voeren. Daarom verzochten ze hem te vertrekken. De Fries zag dat niet zitten en sloeg een agent in het gezicht. De dronkaard is in de cel gezet en wordt zondag gehoord.

Bron: http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article6731086.ece/Dronken-fries-slaat-agent
Digitaal onderzoek


HJ94

  • Aspirant manschap & Verkeerskundige
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,351
Reactie #1072 Gepost op: 1 juni 2011, 10:05:53
Zware mishandeling politieagent
HEERENVEEN – De politie heeft dinsdag een 19-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden voor zware mishandeling.  Een agent zag de 19 jarige rond 11.00 uur op de Korenbeursweg rijden en de agent wist dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Op de Fortuin hield de agent de 19-jarige staande en gaf hem een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs en ook werd zijn auto in beslag genomen. De Heerenvener was het hier niet eens en startte de motor van de auto om weg te rijden. De agent wilde hem tegen houden en probeerde de sleutels uit het contactslot van de auto te halen. De 19-jarige gaf gas en reed weg. De agent, die nog half in de auto hing en achter de deurstijl bleef haken, werd een groot aantal meters meegesleurd. De agent wist uiteindelijk los te komen en viel gewond op straat. Met meerdere politie eenheden is er gezocht naar de verdachte. Rond 15.30 uur meldde de 19-jarige zich op het politiebureau waar hij is aangehouden en voor nader onderzoek in is gesloten.

Bron: http://www.politie.nl/friesland/nieuws/persberichten/politieberichtenvan1juni.asp


AnneJan

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,516
  • Geïnteresseerde; ter land, ter zee en in de lucht!
    • 112 Fotografie uit Leeuwarden e.o.
Reactie #1073 Gepost op: 1 juni 2011, 20:19:33
Wat een domme actie van die bestuurder! De agent had geen geluk, dat 'ie achter de deurstijl bleef haken...  :(

Verstandig van de jongen zich te melden, maar dat mag zijn straf niet verzachten!
Het enige wat je zeker weet, is dat je niets zeker weet.


TheBeast

  • Incident-service Manager
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 531
  • BHV
Reactie #1074 Gepost op: 1 juni 2011, 20:21:07
deze video is pas door de politie Groningen op Youtube geplaats..

Denk Na!


Hertog Jan

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 57
Reactie #1075 Gepost op: 6 juni 2011, 18:40:37
Ambulancepersoneel gehinderd in Breezand

BREEZAND Ambulancepersoneel werd gisteravond gehinderd bij het verlenen van hulp aan een 19-jarige man uit Breezand.

De man sprong op het Ceresplein in Breezand op een auto die net wegreed en kwam met zijn hoofd op de weg.

Ambulancemedewerkers die het slachtoffer wilden helpen hadden last van opdringerig publiek. Omdat ook een gewaarschuwde traumahelicopter niet kon landen, bracht het ambulancepersoneel het slachtoffer naar Dirkshorn. Daar kon een arts uit de traumaheli overstappen in de ambulance, die het slachtoffer verder bracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

Bron. http://www.rtvnh.nl/nieuws/57588/Ambulancepersoneel+gehinderd+in+Breezand


Falcor

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 50
Reactie #1076 Gepost op: 13 juni 2011, 00:00:43
Een 18-jarige jongen uit Eindhoven heeft twee agenten verwond. De dienders wilden de jongen aanhouden omdat hij zich verdacht gedroeg met een kentekenplaatloze scooter. De verdachte had echter een stanleymes bij zich en stak hiermee één van de politiemannen.

Aanvankelijk werd het stanleymes nog in beslag genomen, maar toen de jongen zijn handboeien om moest, verzette hij zich hevig. Er volgde een stevige worsteling. Tijdens het gevecht bemachtigde de jongen zijn stanleymes weer en stak hij een agent in zijn onderrug.

Eén van de agenten heeft een snijwond van twintig centimeter in zijn rug. De andere agent liep ook fikse verwondingen op tijdens het gevecht: hij heeft schaafwonden aan zijn gezicht en kneusde zijn knie en elleboog,

zo meldt BN/De Stem.


dielangemotormuis

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,094
Reactie #1077 Gepost op: 13 juni 2011, 03:26:15
Politieman ontwijkt kopstoot

EINDHOVEN -  Een 20-jarige man uit Antwerpen is zondagochtend in Eindhoven aangehouden omdat hij een agent een kopstoot wilde geven.


 Surveillerende politiemensen zagen rond 2.45 uur een opstootje bij een café aan het Stratumseind. Een aantal mannen wilde daar naar binnen, maar ze werden tegengehouden door de portier.

Toen één van de agenten de Belg apart nam om een conflict te voorkomen, probeerde deze de politieman een kopstoot te geven. Hij kon deze ontwijken waarna de verdachte werd aangehouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.


Bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/10011304/__Politieman_ontwijkt_kopstoot__.html?sn=binnenland


tcf

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 882
Reactie #1078 Gepost op: 13 juni 2011, 17:55:18
Heftig weekje met veel geweldsincidenten in ZHZ, helaas niet overal een persbericht van.

Lastpakken aangehouden
Dordrecht, 12-06-2011 • Een 44-jarige fietser uit Dordrecht is op 11 juni om 23.015 op fietspad langs de N3 bij de Overkampweg aangehouden. De man was daar in botsing gekomen met een 17-jarige bromfietsster uit Dordrecht en met haar 17-jarige vriend en plaatsgenoot dsie bij haar achterop zat.

Niemand raakte bij de aanrijding gewond. Wel werd de fietser direct agressief en begon hij slaande bewegingen richting het meisje, haar vriend en een 17-jarige getuige uit Dordrecht te maken. De getuige werd daadwerkelijk geraakt, de bromfietsster en haar vriend wisten uit de buurt van de fietser te blijven, door hard weg te lopen. De fietser werd ook agressief naar een gearriveerde agent, die naar meerdere waarschuwingen te hebben geuit, pepperspray moest gebruiken om de verdachte rustig te krijgen. Waarschijnlijk had hij alcohol gebruikt, maar dat kon niet worden nagegaan, omdat de man verder alle medewerking weigerde. Hij is ingesloten.

Dordrecht – Een 23-jarige man en zijn 39-jarige oom, beiden uit Dordrecht, zijn op 11 juni aangehouden. De jongste verdachte vond het leuk om in het Wantijpark een agent onverwacht in zijn kuit te bijten. De laatste was daar uiteraard niet van gediend en sprak de man op zijn gedrag aan. Daarop schold de man de agent meermalen uit. Dat pikte de agent niet en hij hield de man aan voor belediging. Deze rende weg, maar kon uiteindelijk verderop aangehouden worden. Doordat de verdachte erg agressief was en de agent al had geslagen, moest de agent pepperspray gebruiken om de man kalm te krijgen. Bij het pepperen werd per ongeluk een onschuldige omstander geraakt. aan wie excuses zijn aangeboden.
Toen de 23-jarige wegrende, wilde ook een andere agent achter hem aan. De agent werd echter tegengehouden en tegen de grond gewerkt door een andere man, naar later bleek een oom van de jongste verdachte. Ook deze verdachte kon alleen na een schermutseling worden aangehouden, maar nu hoefde geen pepperspray te worden gebruikt. Beide verdachten zitten nog vast.

Agressieve bromfietser aangehouden
Sliedrecht, 13-06-2011 • Een 17-jarige jongen uit Oud-Alblas is op 12 juni op de Nachtegaallaan aangehouden. Deze bromfietser had even daarvoor op de Thorbeckelaan gevaarlijk en hinderlijk gereden, onder meer door op zijn achterwiel te rijden. Ook sneed hij een 32-jarige man uit Rotterdam af. Dat bleek een politieagent in zijn vrije tijd te zijn en hij sprak de jongen op de Nachtegaallaan op zijn gedrag aan.

Toen de agent de jongen om zijn identiteitsbewijs vroeg, ging het mis. Er ontstond een worsteling, waarbij de agent meermalen tegen zijn been en lichaam geschopt en geslagen werd. Ook liep hij lichte verwondingen in zijn gezicht op. Toegesnelde andere agenten overmeesterden de jongen en namen hem mee naar het politiebureau. Daar is hij na verhoor weer in vrijheid gesteld.

bron:
http://www.politie.nl/zuid-holland-zuid/nieuws/persberichten/110612lastpakkenaangehouden.asp


dielangemotormuis

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,094
Reactie #1079 Gepost op: 18 juni 2011, 22:25:01
Verdachte mishandeling agenten meldt zich

DEN HAAG -  Een 24-jarige man uit Den Haag die mogelijk betrokken is geweest bij de mishandeling van twee politieagenten heeft zich zaterdagmiddag bij de politie gemeld. De recherche onderzoekt zijn betrokkenheid.

De twee agenten werden in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Schenkkade in Den Haag mishandeld. De agenten waren opgeroepen voor geluidsoverlast bij een café aan de Derde Louise de Colignystraat. Toen ze een cafébezoekster die inmiddels in haar auto zat een blaastest wilden afnemen, werd de politie gehinderd door drie mannen. Een man sloeg een agent in het gezicht en gooide een ander op de motorkap. Na de mishandeling vluchtten de mannen weg.

De agenten hebben aangifte gedaan. Politie Haaglanden heeft eerder met het Openbaar Ministerie afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politieambtenaren wordt verdubbeld.


Bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/10051019/__Verdachte_mishandeling_vast__.html?sn=binnenland