Geweld tegen hulpverleners

Auteur Topic: Geweld tegen hulpverleners  (gelezen 541602 keer)

0 gebruikers (en 25 gasten bekijken dit topic.

Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1140 Gepost op: 20 oktober 2011, 20:53:32
Man aangehouden voor bedreigen politiemedewerkers

http://www.politie.nl/ijsselland/nieuws/111019manaangehoudenvoorbedreigenpolitiemedewerkers.asp
Raalte, 19-10-2011

In de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 oktober werd een 52-jarige man uit Raalte aangehouden voor bedreiging. De man was eerder die avond, mogelijk door alcoholgebruik, onwel geworden en werd door ambulancepersoneel behandeld. Omdat de man een bekende van de hulpverlening is, werd om politieassistentie verzocht. Toen agenten ter plaatse kwamen, werd de man erg agressief. Hij probeerde de ambulance tijdens zijn behandeling te verlaten, rukte enkele snoeren van zijn lijf en bedreigde de aanwezige agenten met fysiek geweld. Omdat de man niet voor rede vatbaar bleek en zijn dreigementen leek te willen gaan uitvoeren, werd hij met gepast geweld aangehouden. Onderweg naar en eenmaal op het bureau bleef de man zich agressief gedragen. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten en krijgt proces-verbaal aangezegd.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1141 Gepost op: 21 oktober 2011, 13:29:58
Vrouw zet nagels in politieagent in Haarlem

http://www.abradio.nl/web/show/nieuws/13123/#haarlem_-_vrouw_zet_nagels_in_politieagent
Datum: vrijdag 21 oktober 2011
  
HAARLEM - Donderdagavond rond de klok van 20.00 uur vonden agenten een dronken vrouw in de Teding van Berkhoutstraat. Ze besloten de 49-jarige Haarlemse over te dragen aan haar zorgkader.
In de auto onderweg naar haar zorgkader, had de vrouw haar zinnen gezet op een politieagent die hierbij een paar nagels in zijn gezicht kreeg. Ook kregen de agenten diverse belediging te verduren. De agenten moesten de vrouw onder controle zien te brengen en hielden haar meteen aan voor mishandeling en wederspannigheid.

De verdachte is ingesloten ter ontnuchtering en zal vandaag worden verhoord. De politie maakt proces-verbaal op.
Samen sterk in de hulpverlening!


Martijn Roggeveen

  • (Incident)fotograaf in regio Zoetermeer
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 526
Reactie #1142 Gepost op: 21 oktober 2011, 14:50:01
Persbericht: Ongeduldige bestuurder mishandelt politiemotorrijder
Datum incident: 21-10-2011
Locatie: Naaldwijk
Bureau/gemeente: Westland

Een 42-jarige politeagent raakte vrijdag 21 oktober om 09.25 uur gewond bij een incident op de Burgemeester Elsenweg.  Een 46-jarige Naaldwijker mishandelde de agent die bezig was met de behandeling van een ongeval.

De politieman verleende assistentie bij het ernstige verkeersongeval op de Burgemeester Elsenweg met de Mr Jan Tunningstraat. Een ongeduldige automobilist wilde niet om de afzetting heenrijden en beledigde de politieman. De agent sommeerde de bestuurder door te rijden. De man stapte echter uit en sloeg de agent direct in zijn gezicht. De verdachte werd andere politieagenten aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De agent moest zich imet gezichtsletsel in een ziekhuis laten behandelen. De verdachte zit nog vast en wordt maandag 24 oktober voor de rechter-commissaris geleid.

Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt dat de strafeis bij geweld tegen politieambtenaren wordt verdubbeld.

http://www.politiepersberichten.nl/haaglanden/bericht/77878/
Fotograaf in regio Zoetermeer en omstreken | @MartynRoggeveen


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1143 Gepost op: 23 oktober 2011, 13:26:43
Automobilist rijdt in op agenten, Vlissingen

http://www.politie.nl/zeeland/nieuws/automobilistrijdtinopagentenvlissingen.asp

Vlissingen, 22-10-2011 • In de Middelburgsestraat in Oost-Souburg werd zaterdag rond 03.30 uur een 20-jarige Middelburgse automobilist aangehouden voor het doorrijden na een stopteken en het inrijden op twee politieambtenaren.

De man kreeg, even daarvoor, tijdens een controle op de Oude Veerhavenweg te Vlissingen een stopteken. Hij verhoogde echter zijn snelheid en reed op de agenten af. Door opzij te springen konden zij voorkomen dat ze werden aangereden. De automobilist reed daarna weg richting de A58 en stak over naar Oost-Souburg. Korte tijd later werd de auto gespot in de Middelburgsestraat en de bestuurder werd aangehouden. De man, die geen rijbewijs heeft en bijna 1 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken, is naar Torentijd gebracht en in verzekering gesteld. Beide agenten hebben aangifte gedaan.
Samen sterk in de hulpverlening!


Sesamzaadje

  • Operationeel Expert
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 739
  • Eenheid ZWB
Reactie #1144 Gepost op: 25 oktober 2011, 17:15:51
ROOSENDAAL - Een 27-jarige man heeft maandagnacht in zijn woonplaats Roosendaal met fietsen gegooid en een agent in zijn arm gebeten.

De man viel rond twee uur 's nachts op de Burgemeester Freijterslaan voorbijgangers lastig. Hij sloeg een passant hard in het gezicht en gooide fietsen in het rond. De fietsen kwamen tegen auto's terecht waardoor die beschadigd raakten.

Twee agenten probeerden de man in bedwang te houden. Uiteindelijk lukte dat met behulp van een politiehond en pepperspray. Bij de aanhouding beet de man een agent in de arm. De agent is behandeld in het ziekenhuis. Inmiddels hebben verschillende mensen aangifte tegen de Roosendaler gedaan.

http://www.omroepbrabant.nl/?news/1636371033/Agressieve+Roosendaler+bijt+agent+in+arm.aspx
De weg is niet de vraag waarheen, de weg is de vraag hoe.


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1145 Gepost op: 26 oktober 2011, 20:38:59
Aangifte door brandweer wegens bedreiging

http://www.blikopnieuws.nl/bericht/136136/Aangifte_door_brandweer_wegens_bedreiging.html
dinsdag 25 oktober 2011 12:15
  
Amsterdam - Bij een brand in een caravan op de Wethouder van Essenweg in Amsterdam is maandagmorgen een brandweerman bedreigd. De man werd aangevallen met een schroevendraaier. Er is aangifte gedaan bij de politie.

De brandweer was maandagmorgen uitgerukt voor een brand in een caravan op de Wethouder van Essenweg. Tijdens de ontruiming van een naastgelegen caravan werd een brandweerman door de bewoner van deze caravan bedreigd met een schroevendraaier.

Door de agressieve houding van deze persoon heeft de brandweerinzet korte tijd stil gelegen en moest de politie er aan te pas komen om de man te arresteren. Nadat de man was aangehouden door de politie kon de brand geblust worden en is er aangifte gedaan wegens bedreiging.

Het korps laat in een reactie weten het incident hoog op te nemen en wil laten weten geweld tegenover haar collega’s onacceptabel te vinden.
Samen sterk in de hulpverlening!


tcf

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 882
Reactie #1146 Gepost op: 29 oktober 2011, 12:05:32
http://www.politie.nl/midden-en_west-brabant/nieuws/persberichten/111029geweldplegerrichtzichtegentilburgseagent.asp

Geweldpleger richt zich tegen Tilburgse agent
Tilburg, 29-10-2011

Een 29-jarige agent van de Tilburgse politie werd zaterdag 29 oktober  2011 mishandeld tijdens het horecatoezicht in het centrum van Tilburg.

De agent assisteerde na een mishandeling op de Korte Heuvel, waarbij een verdachte opgepakt was. Deze 31-jarige Bredanaar was gearresteerd vanwege de mishandeling van een 22-jarige inwoner van Best. Het geweld vond plaats in een horecagelegenheid. Het slachtoffer had daarbij verwondingen in zijn gezicht opgelopen en ging naar het ziekenhuis voor medische behandeling. Hij deed nadien aangifte van mishandeling

De 31-jarige arrestant zat al in de politieauto toen hij besloot om een ontsnappingpoging te wagen. Hij werd agressief en probeerde uit de politieauto te komen. Toen de agent dat wilde verhinderen, deelde de verdachte een kopstoot en enkele klappen uit. Het lukte de geweldpleger echter niet om weg te komen. Er kwam peperspray aan te pas om hem onder controle te brengen. De agent hield aan het geweld een zwelling op zijn linkerslaap en een bebloede mond op. Ook hij deed aangifte van mishandeling.

De verdachte is een 31-jarige inwoner van Breda. De man werd in een politiecel ingesloten en is in voorarrest gesteld. Hij wordt verdacht van twee mishandelingen.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er streng tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie Midden en West Brabant pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en andere personen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Auteur: Jeroen Steenmeijer


enrico1972

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,591
  • Openbare Orde en Veiligheid
    • Instagram Enricoveilig
Reactie #1147 Gepost op: 5 november 2011, 18:26:11
Omstanders vechtpartij aangehouden
Datum incident: 05-11-2011 Locatie: Van Gentstraat - District/dienst: Rotterdam-Centrum
Datum publicatie: 05-11-2011 12:45

De politie heeft zaterdagochtend rond half zes twee mannen aangehouden, omdat zij, toen de politie een einde wilde maken
aan een vechtpartij, zich tegen de politie keerden.


De 31-jarige man uit Rotterdam en 29-jarige man uit Tilburg keken naar een vechtpartij op de Van Gentstraat in Rotterdam
toen de politie arriveerden om de vechtende groepen uit elkaar te halen.
De 31-jarige man gooide een aansteker tegen één van de politiepaarden. Agenten die het zagen gebeuren, hielden de man aan.
De man verzette zich hevig en ook zijn 29-jarige vriend bemoeide zich er mee door een agent te willen bespringen.
De politie greep in. De 29-jarige man liep hierbij een klap op en de 31-jarige man werd in zijn arm gebeten door een politiehond.
 
De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau.

BRON: Omstanders vechtpartij aangehouden
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


dielangemotormuis

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,094
Reactie #1148 Gepost op: 7 november 2011, 11:34:57
Groep van twintig jongeren bedreigt politie in Haarlem

ANP/Redactie − 07/11/11, 10:19
  
De politie heeft in Haarlem twee jongens van 17 en 18 jaar aangehouden, die worden verdacht van het bedreigen van agenten op de Grote Markt zaterdagnacht in het centrum van de stad.

Kort na het incident hield de politie al vier jongeren aan. Zij zitten allemaal nog vast. Drie politiemensen werden door een groep van twintig jongeren bedreigd. Een aantal jongeren herkende agenten in burger. Zij kwamen eerder met de politie in aanraking voor inbraken, geweldsdelicten en overlast.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3019680/2011/11/07/Groep-van-twintig-jongeren-bedreigt-politie-in-Haarlem.dhtml


Ko van Leeuwen

  • Fotograaf
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,399
  • IJmuiden
    • Foto Ko van Leeuwen
Reactie #1149 Gepost op: 13 november 2011, 08:40:43
Zo zout heb ik hem nog nooit gegeten:

12-11-2011 - Agressie tegen burgerhulp (IJmuiden)

IJMUIDEN – Op de Kennemerlaan werden zaterdagavond drie burgers die hulp wilde verlenen aan een verkeersslachtoffer het werken onmogelijk gemaakt. Ze schoten een gewonde jongeman te hulp met in ieder geval een bebloed achterhoofd en een grote bloeduitstorting op het voorhoofd. De gewonde was grotendeels buiten kennis. Tijdens de hulpverlening werden ze opzij geduwd door een blonde vrouw die het slachtoffer met een paar tikken bij kennis bracht en vervolgens met hem de Vareniusstraat in liep. Een van de burgerhulpverleners is er nog achteraan gelopen maar op de hoek met de JP Coenstraat werd ze door de vrouw aggressief bejegend. Vanaf dat moment ontbreekt elk spoor van de gewonde jongeman en de vrouw.

Op het moment dat de politie arriveerde ging op de Vareniusstraat een jongeman er op een scooter vandoor. Na een korte achtervolging wist de politie deze scooter klem te rijden op de Kennemerlaan. Na controle door het ambulancepersoneel is hij overgebracht naar het politiebureau. Omstanders vermoeden dat deze scooterrijder met het ongeval te maken heeft en dat de blonde vrouw de moeder is van de gewonde jongeman. Duidelijk is wel dat een scooter een forse schuiver heeft gemaakt. Mogelijk heeft de gewonde samen met de aangehouden jongeman op de scooter gezeten.

De politie heeft getracht het bloedspoor te volgen maar op de JP Coenstraat liep dit dood. Gezien het hoofdletsel zal de gewonde toch medische hulp nodig hebben.





En de rest(je) op www.incidentnet.nl