Geweld tegen hulpverleners

Auteur Topic: Geweld tegen hulpverleners  (gelezen 531894 keer)

0 gebruikers (en 4 gasten bekijken dit topic.

tcf

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 882
Reactie #1230 Gepost op: 18 maart 2012, 16:53:16
Dronken man verzet zich tegen zijn aanhouding in Dordrecht
Dordrecht, 17-03-2012 • Politieagenten hebben een dronken man aangehouden toen hij tegen de deur van een portiek aan het schoppen was.

Het incident vond plaats in de Wijnstraat in de nacht van vrijdag op zaterdag 17 maart. Aanvankelijk werkte de man, een 52-jarige Dordtenaar, schoorvoetend mee met de agenten. Onderweg naar de politieauto begon hij echter steeds meer tegen te stribbelen. Toen hij in de politiewagen zat begon hij zich hevig te verzetten. Hij probeerde de politieagenten te slaan en bedreigde hen met de dood. De agenten kregen de man onder controle, waarna ze hem naar het politiebureau brachten. De man werd daar ingesloten voor verhoor. De agenten hebben aangifte van bedreiging tegen de 52-jarige verdachte gedaan. Hij zal zich later voor een rechter moeten verantwoorden.

http://www.politie.nl/zuid-holland-zuid/nieuws/persberichten/120317dronkenmanverzetzichtegenzijnaanhoudingindordrecht.asp

In beslag name van auto leidt tot beledigingen in politiebureau in Dordrecht
Dordrecht, 18-03-2012 • Een 23-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten betrapt op het rijden zonder rijbewijs.

Zij controleerden de man op de Overkampweg op zaterdagmiddag 17 maart. Omdat het niet de eerste keer was dat de man zonder rijbewijs reed, namen de agenten de auto waarin hij reed in beslag. De 23-jarige bestuurder kreeg een proces verbaal. De Officier van Justitie zal later bepalen of en wanneer de auto teruggeven wordt.
De eigenaar van de auto, een 25-jarige Dordtenaar, kwam een uur later aan de balie van het politiebureau en eiste zijn auto terug. Toen politieagenten hem uitlegden dat de Officier van Justitie hierover moest beslissen en dat hij daarom de auto niet mee kon krijgen, werd hij woest. Hij begon te schelden en de agenten te beledigen. Zij hebben de man daarop in het bureau aangehouden. Hierbij verzette de man zich hevig. Een vriend van de 25-jarige probeerde de aanhouding te verhinderen. Deze 23-jarige vriend uitte ook beledigingen naar de agenten. Ook hij werd aangehouden. Hoewel de twee mannen zich hevig tegen hun aanhouding probeerden te verzetten, raakten de agenten niet gewond. De twee verdachten zullen hun gedrag later voor een rechter moeten verantwoorden.

http://www.politie.nl/zuid-holland-zuid/nieuws/persberichten/120318inbeslagnamevanautoleidttotbeledigingeninpolitiebureauindordrecht.asp


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1231 Gepost op: 24 maart 2012, 23:29:22
Jongen aangehouden na mishandeling agent

http://www.politie.nl/noord_en_oost_gelderland/nieuws/120324zelhemjongenaangehoudennamishandelingagent.asp

Zelhem, 24-03-2012 • De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 24 maart in Zelhem een 16-jarige jongen uit Doetinchem aangehouden voor mishandeling van een agent. Twee andere personen werden aangehouden voor het niet opvolgen van een politiebevel.

Rond 00.45 uur kreeg de politie de melding van een opstootje bij een jongerencentrum aan de Stationsstraat in Zelhem. Agenten die ter plaatse gingen troffen een groep van ongeveer veertig jongeren aan. Ze wilden aangifte doen omdat één van hen een duw van een beveiliger zou hebben gekregen, waardoor deze persoon was gevallen.
 
Toen agenten vertelden dat ze hiervoor zaterdag overdag contact konden opnemen met de politie werd de sfeer grimmiger. Omdat de jongeren het verkeer belemmerden werd door de politie verschillende malen gevorderd om te vertrekken.
De 16-jarige jongen uit Doetinchem voldeed niet aan deze vorderingen en een agent wilde hem aanhouden. Een tweede agent wilde daarbij assisteren, maar kreeg van de 16-jarige jongen direct een klap op zijn oog. Hierop is de jongen aangehouden voor mishandeling. Hij is overgebracht en ingesloten voor nader verhoor. Zijn ouders zijn van het incident op de hoogte gesteld. De agent liep door de klap oogletsel op en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.
 
Tijdens dit incident werden ook een 17-jarige jongen en een 46-jarige man, beiden uit Zelhem, aangehouden. De jongen voldeed ook niet aan de vordering om te vertrekken en gedroeg zich vervelend. Hij wilde agenten te lijf gaan en werd aangehouden. De 46-jarige man die zich met de aanhouding bemoeide werd eveneens aangehouden. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau en na verhoor heengezonden. Ze kregen een boete voor het niet opvolgen van een politiebevel.
Samen sterk in de hulpverlening!


enrico1972

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,591
  • Openbare Orde en Veiligheid
    • Instagram Enricoveilig
Reactie #1232 Gepost op: 25 maart 2012, 14:06:51
Drie mensen aangehouden voor aanvallen agenten
Datum incident: 25-03-2012 Locatie: Schiedam - District/dienst: Waterweg-Noord
Datum publicatie: 25-03-2012 13:44

Schiedam
De politie heeft zaterdagavond twee mannen en een vrouw aangehouden, die ervan worden verdacht drie agenten te hebben aangevallen.

Twee agentes van het biketeam reden rond half elf over de Vlinderhoven in Schiedam. Toen ze langs een speeltuin kwamen,
zagen ze een paar jongeren die alcohol aan het drinken waren. De agenten spraken de jongeren daarop aan en vroegen om hun legititmatie.

Een jongen kon zich niet legitimeren. Hij verklaarde vlakbij te wonen. De agenten gaven hem de gelegenheid thuis een
legititmatiebewijs te gaan halen. Toen de jongen terugkwam, had hij zijn beide ouders bij zich. De ouders maakten beledigende
opmerkingen richting de agenten. Ook hun zoon begon zich ermee te bemoeien.

Het kwam tot een handgemeen, waar ook de opa van de jongen zich later in mengde. De agenten werden gestompt, gebeten
en aan hun haren getrokken. Een derde agent die zijn collega's te hulp schoot, werd ook belaagd.
Uiteindelijk konden vader (43), moeder (44) en opa (78) worden aangehouden. Zij zitten alledrie nog vast.
De politie onderzoekt de zaak. De drie agenten liepen lichte verwondingen op.

BRON: Politiepersbericht Rotterdam - Rijnmond en Zuid-Holland-Zuid

Tja als vader + moeder en opa al geen respect hebben voor de politie hoe gek is het dan dat de zoon het verwerpelijke gedrag overneemt van zijn opvoeders.
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


piet60

  • vkr-pop
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 628
Reactie #1233 Gepost op: 25 maart 2012, 14:18:18
Tja als vader + moeder en opa al geen respect hebben voor de politie hoe gek is het dan dat de zoon het verwerpelijke gedrag overneemt van zijn opvoeders.
Tja stel dat ik als jongere in die situatie was geweest had ik eerst nog een preek van ons pa erbij gekregen.  ;D
Het begint bij de opvoeding maar met dergelijk fam Flodder kom je in zo 'n toestanden terecht.
Laat ze het maar flink via de bankrekening voelen.


Mattijs

  • Verkeersregelaar
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 985
Reactie #1234 Gepost op: 25 maart 2012, 15:58:51
Tja stel dat ik als jongere in die situatie was geweest had ik eerst nog een preek van ons pa erbij gekregen.  ;D
Het begint bij de opvoeding maar met dergelijk fam Flodder kom je in zo 'n toestanden terecht.
Laat ze het maar flink via de bankrekening voelen.

Die bankrekening is leuk natuurlijk, maar daarmee is het probleem nog niet verholpen. Het probleem zit namenlijk in de opvoeding (zowel die de ouders hebben ontvangen) als die de jongen nu krijgt 98uiye. Zolang daar niets aan wordt gedaan, op welke manier dan ook (uithuisplaatsing, internaat, herinvoering dienstplicht) blijft dit probleem bestaan. Helaas gaat e.e.a. vaak samen met de lagere inkomensgroepen, waar er straks door Den Haag nog meer van zijn.
basis EHBO / BHV AED/reanimatie/BOA OV


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1235 Gepost op: 27 maart 2012, 06:11:42
Agenten aangevallen door Schiedamse familie
Uploaded by rtvrijnmond on Mar 26, 2012
Twee politieagenten van het 'bike-team' zijn zaterdagavond in Schiedam aangevallen door een Schiedamse familie. Lees meer: Agenten aangevallen door Schiedamse familie
Samen sterk in de hulpverlening!


Dion

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,214
Reactie #1236 Gepost op: 27 maart 2012, 09:53:29
De politie mag mijn ouders niet slaan, dat kan niet, maar waarom ze sloegen? Ik denk niet dat dat handig is als ik dat vertel. Je weet wel, in verband met het onderzoek  ::) ^-^


Mattijs

  • Verkeersregelaar
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 985
Reactie #1237 Gepost op: 30 maart 2012, 19:44:42
Raaltenaar krijgt werkstraf voor mishandelen ambulancebroeder  vrijdag 30 maart 2012 | 18:16 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 30 maart 2012 | 18:17

RAALTE/DEVENTER - Voor mishandeling van een ambulancebroeder en 'verkeerd' gedrag tegenover de politie heeft de politierechter in Zwolle vrijdag de 38-jarige K.K. uit Raalte een werkstraf opgelegd van negentig uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden.
Op 1 mei plukten ambulancebroeders K. van straat in Deventer, nadat de politie had doorgegeven dat de man, die onder invloed was van alcohol, moeite had met ademen. De ambulancemedewerkers onderzochten de patiënt, maar stelden vast dat de situatie niet zo ernstig was dat hij naar het ziekenhuis moest. In plaats daarvan besloten ze hem keurig af te zetten bij zijn woning in Raalte. Daar ging het echter mis. K. weigerde zijn huis binnen te gaan en zette zich klem bij de voordeur. Hij eiste dat hij beter werd onderzocht en begon uit te halen richting een van de hulpverleners. Deze kreeg een flinke trap op zijn been. De hulpverlener liet op de zitting weten dat de mishandeling flink indruk op hem had gemaakt. ,,Ik had de week daarna een onveilig gevoel.'' De verdachte zei dit te betreuren. ,,Ik zat toen in een moeilijke periode''. Echt veel van het gebeuren kon hij zich echter niet meer herinneren. Een maand eerder was hij ook al de controle over zichzelf verloren. Hij was toen door de politie aangesproken, omdat hij dronken over straat had gezwalkt in Deventer. K. werd om zijn identiteitsbewijs gevraagd, maar deze wilde hij niet tonen. Toen hij erop werd gewezen dat hij hiertoe verplicht was, schold hij de agenten uit. Vervolgens verzette hij zich hevig bij zijn aanhouding. De rechter vond het opmerkelijk dat de Raaltenaar, strak in het pak en in het dagelijks leven accountmanager, zo kon ontploffen onder invloed van alcohol. ,,De reclassering ziet een alcoholprobleem.'' K. zelf ziet dat niet en weigert dan ook hulp. De rechter achtte naast de werkstraf een flinke stok achter de deur nodig in de vorm van twee maanden voorwaardelijke celstraf om die reden noodzakelijk. De officier van justitie had naast de werkstraf een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie weken geëist.

BRON: http://www.destentor.nl/regio/deventer/10767562/Raaltenaar-krijgt-werkstraf-voor-mishandelen-ambulancebroeder.ece
basis EHBO / BHV AED/reanimatie/BOA OV


Dinges

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 5,168
Reactie #1238 Gepost op: 31 maart 2012, 13:34:40
Schiedamse familie

Dat commentaar van die vrouw op 1.30 min... Ze vindt het schrikbarend dat de politie, collega's in nood te hulp schiet, kort gezegd. Sjongejonge... ::)


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1239 Gepost op: 18 april 2012, 17:27:50
Man bedreigt brandweerman met de dood

www.vrh.nl/persbericht
11 april 2012 - Den Haag

Een 28-jarige Hagenaar bedreigde woensdag 11 april rond 22.30 uur een brandweerman voor de kazerne aan de Zamenhofstraat in Den Haag.

De man was dronken. Hij duwde en bedreigde de brandweerman met de dood. De brandweerman verdedigde zich en hield de man onder bedwang tot  zijn collega’s en de  politie te hulp schoten. De man verzette zich heftig tijdens zijn aanhouding. Hierdoor heeft één van de politieagenten zijn pink gebroken. De brandweerman liep geen letsel op en heeft zijn werkzaamheden inmiddels weer hervat. De verdachte zit nog vast op het politiebureau.   De hulpverleners doen beiden aangifte tegen de man. Geweld tegen hulpdiensten wordt niet getolereerd en vaak wordt de strafeis door het Openbaar Ministerie verdubbeld.
 
Meldtijd 22:30
Samen sterk in de hulpverlening!