Geweld tegen hulpverleners

Auteur Topic: Geweld tegen hulpverleners  (gelezen 531896 keer)

0 gebruikers (en 6 gasten bekijken dit topic.

Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1320 Gepost op: 17 november 2012, 01:54:17
Hilversummer gearresteerd na slaan agent

http://www.politie.nl/nieuws/2012/november/16/03-hilversum-hilversummer-gearreseerd-na-slaan-agent.html
Laatste update: 16-11-2012 | 11:39

Hilversum - Een 22-jarige man uit Hilversum werd donderdagmiddag aangehouden nadat hij een agent sloeg.
Tijdens een controle op het Oosterspoorplein bij het station in Hilversum stuurden agenten twee mannen weg wegens bedelen. Korte tijd later waren de mannen weer terug om te bedelen en een van de mannen gooide een blikje alcohol naar passanten. Een agent wilde de man hierop aanspreken, waarop hij probeerde weg te rennen. Nadat de agent de man met de fiets blokkeerde sloeg hij met zijn vuist de agent in het gezicht. De man, een 22-jarige Hilversummer, werd hierop direct aangehouden voor mishandeling.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1321 Gepost op: 19 november 2012, 15:03:07
Twee aanhoudingen na rammen auto boswachter

http://www.politie.nl/nieuws/2012/november/19/03-lelystad-twee-aanhoudingen-na-rammen-auto-boswachter.html
Laatste update: 19-11-2012 | 09:41

Lelystad - Zondagmiddag werd de dienstauto van een surveillerende boswachter in het Hollandse Hout door de bestuurder van een gestolen tractor geramd. Er ontstond een achtervolging die eindigde nabij de Larserdreef. Een 23-jarige verdachte werd ondanks een vluchtpoging via het water aangehouden. Een tweede verdachte, een 25-jarige vrouw uit Erichem is later in Gelderland gearresteerd.
Een boswachter die met zijn dienstauto van Staatsbosbeheer aan het surveilleren was in de bossen van het Hollandse Hout, controleerde een blauwe bestelauto die daar eigenlijk niet behoorde te rijden. Terwijl de boswachter de vrouw achter het stuur naar haar identiteit vroeg weigerde ze alle medewerking en werd de sfeer grimmig. De vrouw reed hard weg waarna de boswachter de politiemeldkamer alarmeerde. Terwijl de boswachter achter de vrouw in het bos aanreed, verscheen er plotseling een grote landbouwtractor. De bestuurder van de landbouwtractor reed met volle snelheid tegen de auto van de boswachter die daardoor zwaar beschadigd raakte. De bestuurder van de tractor reed nog enkele honderden meters door, sprong uit de tractor en stapte bij de vrouw in de blauwe bestelauto. De boswachter bleef ongedeerd

Verdachte vlucht door in het water te springen
Agenten die ondertussen naar de melding onderweg waren zagen de blauwe bestelauto rijden nabij de Buizerdweg. Met hoge snelheid ging het naar het Woonhavenpad waar de auto abrupt tot stilstand kwam. De man vluchtte de auto uit, rende door het omgeploegde veld en sprong het water in van het Havendiep. Ondertussen reed de blauwe bestelauto weer met hoge snelheid weg. De agenten alarmeerden omstanders aan de andere kant van het water. Ondertussen snelden meerdere politie-eenheden richting de Buizerdweg, de Dokweg en het Havendiep. Op een steiger van de Dokweg is de vluchtende verdachte met onderkoelingsverschijnselen aangehouden. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis waar hij medische verzorging onderging. Ondertussen startte het recherche onderzoek. De vluchtende blauwe auto bleek gestolen evenals de gebruikte landbouwtractor.

Gevluchte vrouw in Gelderland aangehouden
Via tactisch- en technisch onderzoek werd de identiteit van de nog voortvluchtige vrouw achterhaald. Deze 25-jarige verdachte is in de nacht van zondag op maandag door de politie van Gelderland Zuid op een locatie in Gelderland aangehouden en overgebracht ter insluiting naar Flevoland. De recherche van district Noord heeft de zaak in onderzoek. De boswachter heeft aangifte gedaan van poging doodslag. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.
Samen sterk in de hulpverlening!


Rufes

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 434
  • Freelance Persfotograaf
    • 112-Uitgeest
Reactie #1322 Gepost op: 26 november 2012, 09:17:55
Duo aangehouden na belediging agenten

http://www.112-uitgeest.nl/man-aangehouden-na-belediging-agenten/

UITGEEST – Tijdens surveillance zien politiemensen in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.35 uur bij een horecagelegenheid aan de Langebuurt een paar lastige klanten. Vlak hierop zagen ze een jonge vrouw achteruit op haar hoofd vallen. De vrouw is even buiten bewustzijn geweest en één van de agenten verleende direct eerste hulp.


Op het moment dat de vrouw bijkwam begon een man zich ermee te bemoeien en deze beledigde de agent die de vrouw eerste hulp verleende. De andere agent wilde de man aanhouden voor belediging. Hierbij verzette de man zich hevig. De politieagent die bezig was met de hulpverlening werd plotseling aangevallen door de vrouw, maar wist zich los te worstelen en schoot haar collega te hulp. De gewonde vrouw begon zich vervolgens met de aanhouding van de man te bemoeien.

Uiteindelijk zijn beiden aangehouden en ingesloten voor belediging, mishandeling en ambtsbelemmering. De verdachten zijn een 21-jarige Beverwijkse en een 25-jarige Heemskerker. De Beverwijkse is eerst nog vervoerd naar een ziekenhuis voor behandeling van haar hoofdwond. Hierna is ook zij ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1323 Gepost op: 27 november 2012, 15:23:42
Agent beledigd en mishandeld

http://www.politie.nl/nieuws/2012/november/25/02-drie-personen-aangehouden-bij-belediging-en-mishandeling-van-politieagent.html
Laatste update: 25-11-2012 | 14:30

Harderwijk - De politie in Harderwijk hield zaterdagavond 24 november een 20-jarige zoon, een 42-jarige vrouw en haar 43-jarige man, allen uit Ermelo, aan voor mishandeling, belediging en ambtsbelemmering.

Rond 23.45 uur controleerden politieagenten een automobilist op het Kerkplein op geldige taxipapieren. Ook de inzittenden van de taxi werden gevraagd zich te identificeren. De 20-jarige man kon zich niet identificeren. De vrouw die ook in de auto zat, begon zich hiermee te bemoeien. Ze werd agressief en beledigde hierbij de politieagent. Zij werd aangehouden voor belediging. Haar man en zoon waren het daar niet mee eens en vielen de politieagenten aan. Eén van de agenten werd hierbij meermaals geschopt. Hij heeft aangifte gedaan van mishandeling.

De verdachten zijn uiteindelijk alle drie met behulp van pepperspray onder controle gebracht en aangehouden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook de 39-jarige taxichauffeur uit Harderwijk krijgt een proces-verbaal. In zijn geval omdat hij niet in het bezit was van een geldige taxivergunning.
Samen sterk in de hulpverlening!


ir. Auditor

  • Ingenieur die nog geen band kan plakken.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,655
  • Do one thing every day that scares you (M Schmich)
Reactie #1324 Gepost op: 27 november 2012, 15:32:34
Citaat
TU/e: Wetenschap contra agressie

 
27 november,

EINDHOVEN - Agressieve omstanders die ambulancepersoneel het werken op locatie moeilijk, zo niet onmogelijk maken. Maar liefst tachtig procent van het ambulancepersoneel heeft daar minstens een keer per jaar mee te maken.

Onderzoekster dr. ir. Kim van Erp, verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven, heeft geen instant-oplossing paraat voor agressief gedrag van omstanders. Maar wél kan zij ambulancemedewerkers met een training van een dagdeel technieken aanleren waarmee zij beter kunnen omgaan met agressie en hinderlijk gedrag. Van Erp gaf, in het kader van een postdoctoraal onderzoek, alle 119 verpleegkundigen en chauffeurs van ambulancedienst RAV Brabant Zuidoost het afgelopen jaar deze training. Uit vervolgonderzoek, twee maanden na de training, blijkt dat ambulancemedewerkers niet alleen onder druk hun werk beter konden blijven doen, maar ook dat ze beter konden omgaan met gedrag van omstanders. Donderdag worden tijdens een symposium op de TU/e de onderzoeksresultaten wereldkundig gemaakt.
bron: http://www.ed.nl/regio/eindhoven/tu-e-wetenschap-contra-agressie-1.3522785

meer over het onderzoek: http://www.hpmtue.nl/?page=research&subpage=projects/empower


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1325 Gepost op: 27 november 2012, 16:05:50
Politie zoekt getuigen van zware mishandeling

http://www.politie.nl/nieuws/2012/november/25/09-politie-zoekt-getuigen-van-zware-mishandeling.html
Laatste update: 25-11-2012 | 09:28

's-Hertogenbosch - Op de Buitenhaven is zondagochtend omstreeks 04.45 uur een politieman zwaar mishandeld. De politie heeft vier mannen aangehouden en is op zoek naar getuigen.

De politieman was belast met horecatoezicht toen hij door een 22-jarige man uit Wijk en Aalburg werd uitgescholden. De agent sprak hem aan op zijn gedrag. De man werd direct agressief en greep de agent bij zijn keel. Hierop werd de verdachte aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette de man zich zo hevig dat beide op de grond vielen. Vervolgens hebben meerdere omstanders de politieman geschopt en geslagen. Toegesnelde agenten konden uiteindelijk, naast de eerst verdachte, nog drie mannen aanhouden. Het betreffen twee mannen uit Wijk en Aalburg (21 en 24 jaar) en een 21-jarige man uit Veen. Het viertal in verzekering gesteld.

De politieman is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie is op zoek naar getuigen die gezien hebben wat er is gebeurd. Zij kunnen contact opnemen met de politie in 's-Hertogenbosch via tel. 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.



Nieuwe aanhoudingen in zaak mishandeling politieagent

http://www.politie.nl/nieuws/2012/november/26/09-nieuwe-aanhoudingen-in-zaak-mishandeling-politieagent.html
Laatste update: 26-11-2012 | 11:21

's-Hertogenbosch - In verband met de mishandeling van een politieagent op de Buitenhaven in 's-Hertogenbosch heeft de politie zondag twee nieuwe verdachten aangehouden. In Wijk en Aalburg werden een vrouw van 17 jaar en een 22-jarige man uit die plaats gearresteerd.

De politie onderzoekt de rol van de aangehouden verdachten bij de mishandeling. Het tweetal zit vast voor verder onderzoek. De politie is nog altijd op zoek naar getuigen die gezien hebben wat er is gebeurd. Zij kunnen contact opnemen met de politie in 's-Hertogenbosch via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1326 Gepost op: 3 december 2012, 15:02:33
21-jarige Zoetermeerder mishandelt ambulancebroeder

http://www.politie.nl/nieuws/2012/december/3/06-zoetermeer---21-jarige-zoetermeerder-mishandelt-ambulancebroeder.html
Laatste update: 03-12-2012 | 11:23

Zoetermeer - De politie hield in de nacht van vrijdag 30 november op zaterdag 1 december een 21-jarige Zoetermeerder aan voor mishandeling en bedreiging van zowel ambulancepersoneel als politieagenten.

De politie kreeg een melding van een mishandeling van een jongen bij een discotheek aan de Oostwaarts. Zij gingen direct ter plaatse en troffen daar het slachtoffer, de latere verdachte, aan. Het slachtoffer weigerde enkele vorm van hulp en gedroeg zich aggresief. Toen de ambulance ter plekke kwam voor het slachtoffer, werd de man erg agressief. In een onbewaakte moment greep de man de ambulancebroeder (43 jaar) bij de keel en probeerde hij hem omver te duwen. Hierop is hij aangehouden. De man verzette zich hevig bij de aanhouding. De verdachte wordt maandag 3 december voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Geweld tegen politieagenten
De politie tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen of mensen met een publieke taakzoals ambulancepersoneel en doet in voorkomende gevallen aangifte. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt dat de strafeis bij geweld tegen politieambtenaren wordt verdubbeld.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1327 Gepost op: 6 december 2012, 16:51:12
Aanhouding na bedreiging opsporingsambtenaar

http://www.politie.nl/nieuws/2012/december/6/09-aangehouden-na-bedreiging-opsporingsambtenaar-gemeente.html
Laatste update: 06-12-2012 | 11:40

Sint Oedenrode - Een 36-jarige man uit Sint Oedenrode werd donderdag in alle vroegte van zijn bed gelicht, omdat hij wordt verdacht van bedreiging van een opsporingsambtenaar van de gemeente.

De ambtenaar trof woensdag op de Boekweit een hoeveelheid afval aan, wat hij daar onderzocht op aanwijzingen in de zoektocht naar de dumper. Hij maakte onder andere foto's van aangetroffen poststukken. Op dat moment stopte er een auto waarvan een inzittende, naar later bleek een geadresseerde van de gevonden poststukken, de ambtenaar enkele malen tegen de grond duwde. Ook werd de fotocamera uit diens handen geslagen waardoor die schade opliep. Daarbij werd de gemeentemedewerker door man met de dood bedreigd en beledigd. De opsporingsambtenaar deed aangifte. De aangehouden man zit vast.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1328 Gepost op: 11 december 2012, 17:30:03
Politie zoekt getuigen van zware mishandeling

http://www.politie.nl/nieuws/2012/november/25/09-politie-zoekt-getuigen-van-zware-mishandeling.html
Laatste update: 25-11-2012 | 09:28

's-Hertogenbosch - Op de Buitenhaven is zondagochtend omstreeks 04.45 uur een politieman zwaar mishandeld. De politie heeft vier mannen aangehouden en is op zoek naar getuigen.

De politieman was belast met horecatoezicht toen hij door een 22-jarige man uit Wijk en Aalburg werd uitgescholden. De agent sprak hem aan op zijn gedrag. De man werd direct agressief en greep de agent bij zijn keel. Hierop werd de verdachte aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette de man zich zo hevig dat beide op de grond vielen. Vervolgens hebben meerdere omstanders de politieman geschopt en geslagen. Toegesnelde agenten konden uiteindelijk, naast de eerst verdachte, nog drie mannen aanhouden. Het betreffen twee mannen uit Wijk en Aalburg (21 en 24 jaar) en een 21-jarige man uit Veen. Het viertal in verzekering gesteld.

De politieman is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie is op zoek naar getuigen die gezien hebben wat er is gebeurd. Zij kunnen contact opnemen met de politie in 's-Hertogenbosch via tel. 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.



Nieuwe aanhoudingen in zaak mishandeling politieagent

http://www.politie.nl/nieuws/2012/november/26/09-nieuwe-aanhoudingen-in-zaak-mishandeling-politieagent.html
Laatste update: 26-11-2012 | 11:21

's-Hertogenbosch - In verband met de mishandeling van een politieagent op de Buitenhaven in 's-Hertogenbosch heeft de politie zondag twee nieuwe verdachten aangehouden. In Wijk en Aalburg werden een vrouw van 17 jaar en een 22-jarige man uit die plaats gearresteerd.

De politie onderzoekt de rol van de aangehouden verdachten bij de mishandeling. Het tweetal zit vast voor verder onderzoek. De politie is nog altijd op zoek naar getuigen die gezien hebben wat er is gebeurd. Zij kunnen contact opnemen met de politie in 's-Hertogenbosch via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Filmende getuige mishandeling agent meldt zich

http://www.politie.nl/nieuws/2012/december/11/09-filmende-getuige-mishandeling-agent-meldt-zich.html
Laatste update: 11-12-2012 | 15:10

's-Hertogenbosch - Maandagochtend heeft een getuige zich bij de Bossche recherche gemeld, die opnamen blijkt te hebben gemaakt van de mishandeling van een politieman op de Buitenhaven op zondag 25 november. Het gaat hier echter om een andere getuige dan waarnaar de politie middels een oproep in de media op zoek was.

Getuigenoproep
Die dag rond 04.45 uur sprak de agent een 22-jarige man uit Wijk en Aalburg aan omdat hij door hem werd uitgescholden. De man werd direct agressief. Hij werd aangehouden, maar verzette zich heftig. Daardoor vielen de agent en de man op de grond. Meerdere omstanders hebben de agent vervolgens mishandeld. Uit het onderzoek was gebleken dat een getuige waarschijnlijk filmopnamen had gemaakt. Hij werd maandagavond in het programma Bureau Brabant van Omroep Brabant opgeroepen zich te melden. Dat heeft hij tot op heden niet gedaan en daarom vraagt de politie hem opnieuw met klem contact op te nemen. De telefoon van de getuige die zich maandag meldde werd in beslag genomen om de beelden veilig te kunnen stellen ten behoeve van het onderzoek.

Verdachten
Er werden inmiddels totaal zes verdachten in deze zaak aangehouden, waarvan er twee nog vast zitten. De andere vier zitten al dan niet onder voorwaarden thuis, in afwachting van eventuele vervolging. Ze zijn allemaal nog verdachte. Met de politieman gaat het naar omstandigheden redelijk goed. Naar verwachting pikt hij binnenkort de draad weer op.
Samen sterk in de hulpverlening!


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #1329 Gepost op: 12 december 2012, 15:28:27
Vrouw schopt agent in gezicht

KORTENHOEF - Een 20-jarige vrouw is afgelopen nacht na een ruzie met een taxichauffeur volledig doorgedraaid, waarbij ze een agent in zijn gezicht heeft geschopt.

 De agressieve vrouw werd door een taxi naar Kortenhoef gebracht, waar bleek dat ze geen geld had om de rit te betalen. Er ontstond een conflict waarbij de vrouw begon te schreeuwen en door het lint ging. Daarom besloot de taxichauffeur de politie te bellen.

Bij aankomst van enkele agenten zat de vrouw op de grond, was aan het schreeuwen en bleek onder invloed van alcohol te zijn, meldt de Gooi en Eemlander. De vrouw kon zich niet legitimeren en kon niet tot bedaren worden gebracht, waarop de agenten haar aanhielden voor openbare dronkenschap. Bij de aanhouding verzette de vrouw zich en schopte ze een agent in het gezicht.

De agent raakte lichtgewond maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Hij heeft tegen de vrouw aangifte gedaan wegens mishandeling. De agressieve vrouw zit nog vast.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/21151022/__Vrouw_schopt_agent_in_gezicht__.html