Geweld tegen hulpverleners

Auteur Topic: Geweld tegen hulpverleners  (gelezen 531890 keer)

0 gebruikers (en 3 gasten bekijken dit topic.

Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1330 Gepost op: 13 december 2012, 22:04:03
12-12-'12 Utrecht - bedreiging verpleegkundige
12-12-'12 Utrecht - bedreiging verpleegkundige
utrechtpolitie·      
Gepubliceerd op 13 dec 2012
Fragment uitzending 12 december 2012 tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht. Donderdag 18 oktober werd een verpleegster lastiggevallen en met de dood bedreigd aan de balie van de spoedeisende hulp van het Diakonessenhuis in Utrecht. De politie zoekt de dader.
Samen sterk in de hulpverlening!


sylvester1986

  • Gast
Reactie #1331 Gepost op: 13 december 2012, 22:06:33
Vandaag meegemaakt dat tijdens een OV controle een collega opeens een stomp in het gezicht kreeg van een zwartrijder. Achtervolging moeten staken omdat 1 collega door haar enkel ging en de ander hart problemen heeft en niet veel inspanning kan hebben. Voor de 10 a 20 omstanders die geen poot uitstaken.


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1332 Gepost op: 14 december 2012, 23:36:40
Agenten gewond geraakt bij aanhouding

http://www.politie.nl/nieuws/2012/december/14/03-utrecht-agenten-gewond-geraakt-bij-aanhouding.html
Laatste update: 14-12-2012 | 12:04

Utrecht - Twee agenten raakten op donderdagavond 13 december gewond toen zij een man wilden aanhouden. Bij de aanhouding kreeg de politie hulp van een burger. De politie is op zoek naar deze man.

Omstreeks 18.55 uur kreeg de politie een melding dat een winkeldief de benen had genomen na een diefstal in het winkelcentrum Hammerskjoldhof. De verdachte rende weg in de richting van de Beneluxlaan. Agenten gingen ter plaatse en zagen de verdachte op de Struyckenlaan lopen. De politieauto werd voor de verdachte neergezet. Toen een agent vanaf de bijrijderstoel wilde uitstappen,dook de verdachte plotseling in zijn richting en stak met een steekvoorwerp in op de agent.

Kogelwerend vest
Omdat de agent een kogelwerend vest aan had drong het steekvoorwerp niet in zijn lichaam. De tweede agent liep om het dienstvoertuig heen en kwam zijn collega te hulp. Hier ontstond een worsteling waarbij over en weer klappen vielen. Ook het gebruik van pepperspray had geen uitwerking op de man.

Hulp van een getuige
Uiteindelijk zag de verdachte kans weg te rennen. Een burger die passeerde wist de verdachte vast te pakken waardoor de agenten kans zagen de man alsnog aan te houden. De 28-jarige verdachte uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie is op zoek naar de man die de agenten behulpzaam was bij de aanhouding.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1333 Gepost op: 17 december 2012, 01:16:26
Agent geslagen

http://www.politie.nl/nieuws/2012/december/15/03-utrecht-agent-geslagen.html
Laatste update: 15-12-2012 | 12:24

Utrecht - In Utrecht liep een agent op zaterdag 15 december een kneuzing aan het jukbeen op tijdens de aanhouding van een 20-jarige Utrechter voor hinderlijk gedrag op het Lucasbolwerk.

Opstootje
De politie zagen hier rond 05.00 uur een opstootje tussen een groep mannen. De 20-jarige verdachte wilde opnieuw de confrontatie aangaan met anderen uit de groep en daarop hield de agent hem tegen. Omdat hij hinderlijk aan het fietsstuur van de agent trok, hield deze hem aan voor hinderlijk gedrag. De verdachte sloeg daarop de agent in het gezicht. De agent werkte de man daarop met gepast geweld tegen de grond en hield hem alsnog aan. Hij zit vast voor nader onderzoek.
Samen sterk in de hulpverlening!


Dirtdiver

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 469
Reactie #1334 Gepost op: 17 december 2012, 15:03:38
Twee NAC-supporters mishandelen Roda JC-stewards

http://www.politie.nl/nieuws/2012/december/16/10-twee-nac-supporters-mishandelen-roda-jc-stewards.html
Laatste update: 16-12-2012 | 15:56

Kerkrade - Twee supporters van NAC, 29 en 30 jaar, zijn gisteravond door de politie opgepakt nadat zij twee Roda JC-stewards hadden mishandeld voorafgaand aan de wedstrijd Roda JC - NAC.
De twee mannen maakten deel uit van een groep van ongeveer twintig Bredase voetbalfans. Eén van hen bleek een ongeldig wedstrijdkaartje bij zich te hebben. Hem werd de toegang tot het Parkstad Limburg Stadion geweigerd. De groep begon zich ermee te bemoeien en één steward kreeg een klap in zijn gezicht en de ander liep letsel op aan zijn nek en schouder. De twee werden door de politie hiervoor opgepakt, maar de gehele groep is na dit incident de toegang tot wedstrijd ontzegd.


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1335 Gepost op: 19 december 2012, 08:36:19
Oproep: film geweld tegen hulpverleners in nieuwjaarsnacht

Als je met Oud en Nieuw geweld ziet tegen hulpverleners, dan moet je daar foto's of filmpjes van maken. Dat is een oproep van de stichting Hulp voor Hulpverleners. Die vindt dat er meer respect en waardering moet zijn voor hulpverleners en met beeldmateriaal is de kans dat iemand gepakt wordt groter.

Op de website van de stichting kan je de beelden uploaden; dat kan ook anoniem. Je kan ze ook altijd naar de politie sturen.

"Als je op geringe afstand gaat staan, kan je goed genoeg de daders in beeld brengen. Die hebben meestal toch een tunnelvisie op wat er gebeurt rond de hulpverleners", zegt voorzitter Rick Franx. Hij waarschuwt wel dat je moet uitkijken voor je eigen veiligheid: "Als het niet veilig is, doe het dan niet".

Franx was vroeger zelf hulpverlener. Hij deed de brandweeropleiding en was agent tot hij na een voorval in 2011 ptss kreeg.
http://nos.nl/op3/artikel/453306-oproep-film-geweld-tegen-hulpverleners-in-nieuwjaarsnacht.html
http://www.hulpvoorhulpverleners.nl/


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1336 Gepost op: 19 december 2012, 13:41:39
'Pak geweld tegen hulpverleners bij jaarwisseling hard aan'
DEN HAAG - Minister Opstelten hamert er op dat het OM rond de jaarwisseling bij al het geweld tegen hulpverleners de twee keer hogere straf eist.

De minister van Veiligheid en Justitie reageert daarmee op de Tweede Kamer die woensdag aandrong op een harde aanpak van geweld rond de jaarwisseling.

''De rechters volgen in grote lijnen de eisen van het OM, maar het OM voert nog niet overal de 200 procent richtlijn uit. Daar heb ik ze op gewezen, dat moet beter.''

Ook de minister wil af van uitwassen: ''Geweld tegen politie, brandweer en ambulancepersoneel wordt nooit getolereerd.''

Mensen die rond oud en nieuw een filmpje maken van geweld tegen een hulpverlener, kunnen die beelden het beste afstaan aan de politie, zei Opstelten die dat effectiever vindt dan het op internet zetten van de beelden.

Bestellen

De Kamer is bezorgd over illegaal vuurwerk dat via internet wordt besteld en waar koeriers mee over straat gaan. Dat zware illegale vuurwerk heeft volgens de Kamerleden niets meer te maken met vuurwerk en is bijna niet meer te onderscheiden van dynamiet.

Staatssecretaris Wilma Mansveld erkende dat illegaal vuurwerk moeilijk is aan te pakken. Wel overlegt ze erover met China, en landen als Polen, Duitsland, België, Denemarken, waar het spul besteld kan worden.

Gat

Vuurwerk dat een gat slaat in het dak van een ME-bus, is volgens de PvdA te beschouwen als een aanslag en daarbij past geen taakstraf voor verkeerd gebruik van vuurwerk. SGP-voorman Kees van der Staaij gaf aan dat vieren en vernielen teveel als vanzelfsprekend in en adem worden genoemd.

''Sommige onderdelen zijn uit de hand gelopen en dat moeten we terugdringen. Massale dronkenschap, grote overlast, veel schade en geweld tegen hulpverleners: dat is niet gewoon."

Knalvrij
CDA en SGP willen dat gemeenten knalvrije plekken kunnen aanwijzen, maar volgens Opstelten kan dat al.
Gemeenten kunnen bijvoorbeeld bepalen dat er bij ziekenhuizen, dierenasiels of op volle pleinen en in portieken geen vuurwerk mag worden afgestoken. Wel bekijkt het kabinet of de gemeenten met de bestaande regels uit de voeten kunnen.
http://www.nu.nl/politiek/2986762/pak-geweld-hulpverleners-bij-jaarwisseling-hard-aan.html



Kees van der Staaij @keesvdstaaij
Prima. Minister Opstelten zegt toe om met gemeenten in gesprek te gaan over verruiming mogelijkheden vuurwerkvrije zones.


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1337 Gepost op: 19 december 2012, 19:30:13
Rotterdammer vast voor poging doodslag agent

http://www.politie.nl/nieuws/2012/december/19/07-poging-doodslag-agent.html
Laatste update: 19-12-2012 | 15:39

Een 26-jarige Rotterdammer is woensdagochtend aangehouden nadat hij rond 09.00 uur op de Rotterdamse Oranjeboomstraat was ingereden op een agent. Zijn inderhaast kaalgeschoren hoofd hielp hem niet om aan de politie te ontkomen.

Twee ‘bikers’ zagen rond 09.00 uur een 26-jarige Rotterdamse automobilist waarvan ze door eerdere incidenten wisten dat hij geen rijbewijs had. Ze gaven de man, die alleen in de auto zat, een stopteken en één van de twee agenten sprak de man aan. De andere agent zette zijn fiets voor de auto van de man neer en wilde aan de passagierskant van de auto lopen. Op dat moment gaf de automobilist vol gas en moest de agent opzij springen om niet geraakt te worden. De Rotterdammer reed over de mountain-bike van de agent heen en sloeg op de vlucht.

Verschillende politie-eenheden zochten vervolgens naar hem. Zijn auto werd in de nabij omgeving aangetroffen en in beslag genomen. De man werd rond 10.30 uur veel later aangehouden nabij een woning in de Brautigamstraat. De agenten die hem aanhielden zagen dat hij een onder het haar zat en een kortgeschoren hoofd had. Kennelijk dacht hij zo aan de politie te kunnen ontkomen of het op een persoonsverwisseling te kunnen gooien. Onnodig, want de agenten wisten al vanaf het eerste moment zijn identiteit.

De man is overgebracht naar een politiebureau en wordt er verhoord voor poging tot doodslag op een politie-agent.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1338 Gepost op: 19 december 2012, 19:31:05
Man mishandelt dierenarts met koevoet

http://www.politie.nl/nieuws/2012/december/19/02-hengelo---man-mishandeld-dierenarts-met-koevoet.html
Laatste update: 19-12-2012 | 15:29

Hengelo - Een 64-jarige Hengeloër is dinsdag 18 december aangehouden nadat hij een dierenarts in Hengelo met een koevoet mishandelde.

De man kwam dinsdagmiddag omstreeks 16.00 uur bij de dierenarts om te praten over een poes die hij een week ervoor had laten inslapen. De man kwam met een koevoet de spreekkamer in en sloeg hier de 40-jarige dierenarts mee. Zij kreeg direct hulp van haar 44-jarige assistente en een 39-jarige cliënte die op dat moment ook in de behandelkamer was. Ook zij werden door de man geslagen. Uiteindelijk hebben zij de Hengeloër naar buiten kunnen duwen. Vervolgens sloeg de man met de koevoet de ruit van de toegangsdeur in. De man is aangehouden en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
Samen sterk in de hulpverlening!


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1339 Gepost op: 19 december 2012, 22:19:22
Nico Vegt @NicoVegt
Ambulancechauffeur RAVHM | Actief in CNV PubliekeZaak LGB Ambulance (CAO tafel), GO RDOGHM, V&VN
Link naar standpuntnl over agressie tegen hulpverleners. #kappennumetdie onzin #mediahype #echtnietzoveelagressietegenons #cnv #mijnvakbond
5:25pm · 19 Dec 12

Nico Vegt @NicoVegt
@112Bob @lasschuijt ik bagetaliseer niks. Elke agressie is er één teveel maar je bent professional en moet daar mee om kunnen gaan.
5:58pm · 19 Dec 12


Nico Vegt @NicoVegt
@112Bob @lasschuijt heb veel contact met collegae uit hele land. Zowel bij #VenVN als #cnv trend is ; valt reuze mee en aandacht overdreven
6:28pm · 19 Dec 12

Robin Pothof @robinpothof30
Ambulanceverpleegkundige,Twittert op pers.titel
#agressietegenambulancehulpverleners.Als jullie nu niet stoppen met deze mediahype dan ben ik genoodzaakt heel agressief te worden #fail
2:16pm · 19 Dec 12



Zie ook dit topic