Geweld tegen hulpverleners

Auteur Topic: Geweld tegen hulpverleners  (gelezen 543464 keer)

0 gebruikers (en 13 gasten bekijken dit topic.

Red

  • HAP Eenheid Amsterdam
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 5,255
Reactie #1460 Gepost op: 15 juli 2013, 00:10:14
Citaat van: piet60 link=msg=1183365 date=1373839427
Juist da's een duidelijk antwoord.
Graag gedaan.  O0
Success is born out of arrogance, but greatness comes from humility.


honderd

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,836
    • honderd
Reactie #1461 Gepost op: 15 juli 2013, 00:29:58
Citaat van: piet60 link=msg=1183365 date=1373839427
Juist da's een duidelijk antwoord. Ik trek hieruit mijn conclusies.

Als het een persoonlijk verhaal is, kun je die hier kwijt: http://www.hulpverleningsforum.nl/index.php?board=83.0
Mighty fine only gets you somewhere half the time.


kaasje

  • Surveillant VP BPZ
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,996
  • And as always, have nice day!
Reactie #1462 Gepost op: 15 juli 2013, 11:15:23
Schoonhovenaar aangehouden na slaan politieagent


SCHOONHOVEN • De politie heeft zondag een 18–jarige inwoner van Schoonhoven aangehouden, die een agent had beledigd en vervolgens geslagen.

Surveillerende politieagenten spraken op een parkeerterrein Buiten de Veerpoort een groep jongeren aan omdat een auto, waar de groep omheen stond, zodanig geparkeerd stond dat ander verkeer hier hinder van had.

De agenten maakten vervolgens aanstalten om weg te rijden toen één van de jongeren hen beledigde. Een van de agenten liep hierop naar de jongen toe en wilde hem apart van de groep over de belediging aanspreken. De jongen verzette zich echter en sloeg naar de agent waardoor deze ten val kwam. De Schoonhovenaar rende weg, maar kon daarna nabij zijn woning, in de buurt, worden aangehouden.

De politie doet verder onderzoek naar de mishandeling en verzoekt getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken zich te melden bij de recherche in Gouda, via 0900-8844.
Bron: http://www.hetkontakt.nl/lek-en-ijssel/nieuws/schoonhovenaar-aangehouden-na-slaan-politieagent
Hobby Bobby eenheid Den Haag


sks

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 94
Reactie #1463 Gepost op: 18 juli 2013, 17:38:00
Banden politieauto's lek na wraakactie woonwagenkamp

Met een vermoedelijk valse melding over een drenkeling zijn de Utrechtse hulpdiensten gisternacht naar een plek gelokt, waar de straat bezaaid lag met kraaienpoten. Resultaat: in totaal zes auto's van politie, brandweer, ambulance en persfotografen liepen forse schade op door lekke banden.

Het gaat om een wraakactie van de bewoners van het nabijgelegen woonwagenkamp, waar 3 weken geleden een luidruchtig feestje werd afgebroken, dat meldt het AD. Er werd toen geluidsapparatuur in beslag genomen. Enkele kampbewoners gaven de actie tegenover deze krant toe.

Drenkeling
De politie kreeg een belletje dat er waarschijnlijk iemand in Utrecht in het Amsterdam-Rijnkanaal lag. Politie, brandweer en ambulance rukten uit en werden even later bijgestaan door een helikopter. Er werd niemand gevonden.

Politiewoordvoerder Thomas Aling: 'Als dit klopt, is het te belachelijk voor woorden. Die hulpdiensten zijn massaal uitgerukt op kosten van de maatschappij, tot en met de helikopter aan toe. Als er op datzelfde moment ergens in de buurt echt iets gebeurt, heb je een brandweerwagen en ambulance die niet weg kunnen. Nog afgezien van de aangerichte vernielingen.'

bron: Algemeen Dagblad


sylvester1986

  • Gast
Reactie #1464 Gepost op: 22 juli 2013, 17:52:06
Verwarde vrouw steekt hulpverlener  

 
Venlo -
Een 40-jarige verwarde vrouw heeft maandag een hulpverlener gestoken met een mes in haar woning in Venlo. Ze is opgepakt. De hulpverlener raakte lichtgewond. Dat maakte de politie bekend.

De hulpverlener, begeleid door enkele agenten, was rond 14 uur bij de vrouw op bezoek gegaan, omdat ze psychische problemen had en agressief was. Plotseling viel de vrouw de hulpverlener aan. Daarna vluchtte de verwarde vrouw het balkon van de buren op. De agenten gingen het huis uit en de vrouw verschanste zich in haar eigen woning.

De politie zette de omgeving af en een onderhandelaar probeerde de vrouw de woning uit te praten. Dat lukte niet, waarop een arrestatieteam de vrouw uiteindelijk rond 16.15 uur in haar eigen woning wist te overmeesteren.


Whalertje

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 190
Reactie #1465 Gepost op: 29 juli 2013, 22:10:02
Soms gebeurt het ook andersom, ofwel geweld door een hulpverlener, die zich in zijn vrije tijd als zodanig legitimeerde.

Het artikel in de Leeuwarder Courant: Politieagent maakt amok in rijdende bus op Ameland.

De aanleiding is ons hier (nog) niet duidelijk, maar de aanpak lijkt verre van professioneel.


thetwin84

  • EHBO,AED-bediener/evenementen vkr/hobby fotografie
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,152
  • Dag niet gelachen is een dag niet geleefd.
    • EHBO-Hedrin
Reactie #1466 Gepost op: 9 augustus 2013, 19:24:47
Agenten krijgen klappen op laatste Velleper Donderdag
Gepubliceerd: 9 aug 2013 12:32 Laatste update:  9 aug 2013 12:32 Politieberichten

VELP - Bij schermutselingen tijdens het evenement ‘Velleper Donderdag’ tussen publiek en de politie in de nacht van donderdag 8 op maandag 9 augustus in Velp zijn twee agenten mishandeld. De politie heeft twee arrestaties verricht. Agenten zaken zich genoodzaakt wapenstok en pepperspray te gebruiken.
Even na middernacht ging het mis op de Hoofdstraat na aanhoudende klachten over geluidsoverlast vanuit een van de horecazaken. Agenten besloten vanwege het lawaai en gedrag van diverse dronken bezoekers de zaak te laten sluiten. Kort daarop werd een bezoeker op straat aangesproken over wildplassen op straat.

Tegen de grond geslagen
Diverse omstanders bemoeiden zich ermee en dreigden agenten te lijf te gaan. Een 27-jarige Velpse werd aangehouden omdat ze een van de agenten had geslagen. Daarop keerde een menigte van enkele tientallen zich tegen de politie. Een hondengeleider van de politie werd daarbij tegen de grond geslagen en moest vervolgens nog diverse trappen en klappen incasseren.

Wapenstok
De agent werd door collega’s ontzet, waarna nog een 44-jarige Velpenaar werd aangehouden wegens mishandeling. Onder dreiging van gebruik van wapenstok en pepperspray wist de politie de rust op straat terug te laten keren waarna de menigte vertrok. De twee belaagde agenten hebben aangifte gedaan van mishandeling, een van hen was bij het voorval lichtgewond geraakt. De politie onderzoekt de zaak verder en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

http://rheden.nieuws.nl/politieberichten/20130809/Agenten-krijgen-klappen-op-laatste-Velleper-Donderdag
[URL=http://www.t-tools.nl/CCount/click.php?id=


enrico1972

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,591
  • Openbare Orde en Veiligheid
    • Instagram Enricoveilig
Reactie #1467 Gepost op: 10 augustus 2013, 10:35:29
Agente ernstig mishandeld door arrestant
Laatste update: 10-08-2013 | 09:01

's-Hertogenbosch
Een agente is vrijdagavond in 's-Hertogenbosch ernstig mishandeld door een arrestant. Zij is opgenomen in het ziekenhuis met onder meer een hersenschudding en een gebroken rib.


Na een melding dat een dronken man vrijdagavond rond 21.00 uur bij een tankstation aan de Ericastraat in Schijndel zou rondhangen ging de politie poolshoogte nemen. Op het terrein troffen de agenten een 23-jarige man van Poolse afkomst aan die werd aangehouden voor openbare dronkenschap.

Tijdens de rit naar het cellencomplex in 's-Hertogenbosch probeerde de verdachte uit de auto te vluchten. Dit gebeurde toen het politievoertuig stopte bij een verkeerslicht ter hoogte van de kruising Gestelseweg - Pettelaarseweg in 's-Hertogenbosch. De agente probeerde de verdachte tegen te houden, waarop de man haar met zijn vuist diverse keren vol in het gezicht sloeg. Een andere agente die te hulp schoot kreeg ook een aantal klappen.

Met assistentie van andere collega's is het gelukt om de verdachte in de boeien te zetten en de rit naar het cellencomplex te vervolgen. De man zit vast voor verder onderzoek.

BRON: http://www.politie.nl/nieuws/2013/augustus/10/09-agente-ernstig-mishandeld-door-arrestant.html
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


enrico1972

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,591
  • Openbare Orde en Veiligheid
    • Instagram Enricoveilig
Reactie #1468 Gepost op: 11 augustus 2013, 15:28:56
Man op scooter rijdt op agent in
Laatste update: 11-08-2013 | 12:50

Delft
Zaterdagmiddag 10 augustus is een 27-jarige man uit Delft aangehouden nadat hij met zijn scooter een agent aanreed, waarbij de agent hard ten val kwam. De verdachte zit nog vast.


Agenten wilden de man rond 16.40 uur staande houden, maar de man reed snel weg. Korte tijd later zag een politie-eenheid de man met scooter staan op de kruising van de Van Foreestweg en de Teding van Berkhoutlaan. De politieauto werd voor de man neergezet, maar tijdens het uitstappen van de agent gaf de verdachte volgas en wilde wegrijden op zijn scooter. De agent werd hierbij aangereden en meegesleurd. Samen kwamen zij ten val. Hierop probeerde de verdachte nogmaals weg te rijden op zijn scooter, wat niet lukte door het ingrijpen van een andere agent. De scooter bleek later vermoedelijk van diefstal afkomstig te zijn. De aangereden agent raakte lichtgewond en kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. De verdachte zit nog vast.

Geweld tegen personen met publieke taak
Politie, de gemeente en het OM tolereren geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en of personen met een publiekelijke taak en doen in voorkomende gevallen aangifte. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de strafeis bij geweld tegen politieambtenaren en anderen met met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

BRON: http://www.politie.nl/nieuws/2013/augustus/11/06-delft---man-op-scooter-rijdt-op-agent-in.html
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


enrico1972

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,591
  • Openbare Orde en Veiligheid
    • Instagram Enricoveilig
Reactie #1469 Gepost op: 11 augustus 2013, 15:29:48
Heftig verzet bij aanhoudingen na vechtpartij
Laatste update: 11-08-2013 | 10:16

Eindhoven
Twee Eindhovenaren van 31 jaar zijn zondagochtend rond 1.20 uur op het Eindhovense Stratumseind opgepakt na een vechtpartij bij een horecagelegenheid.


Een 34-jarige man uit Geldrop werd in zijn gezicht en op zijn achterhoofd geslagen en er ontstond een worsteling op de grond. De gewaarschuwde politie kon de mannen met behulp van de portiers in de kraag grijpen. De verdachten verzetten zich fel tegen hun aanhouding. Eén van hen probeerde het vuurwapen van een agent te pakken te krijgen en schold de politie uit en bedreigde een agent met de dood. De andere verdachte schopte een agent bij de aanhouding. Het tweetal zit vast voor verder onderzoek.

BRON: http://www.politie.nl/nieuws/2013/augustus/11/09-heftig-verzet-bij-aanhoudingen-na-vechtpartij.html
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen