Uit de media 2007

Auteur Topic: Uit de media 2007  (gelezen 462442 keer)

0 gebruikers (en 16 gasten bekijken dit topic.

Twentenieuws-Almelo

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 655
  • Schat je pieper gaat schat!!! Wakker worden.
    • www.larofotoservice.nl
Reactie #1000 Gepost op: 17 mei 2007, 20:34:51
Dode bij verkeersongeval in Twente  
Bij een verkeersongeval op de Kiefteweg in Eibergen, ten zuiden van Enschede, is een 75-jarige vrouw uit het nabij gelegen Haaksbergen overleden. Een 20-jarige vrouw uit Rotterdam ligt ernstig gewond in het ziekenhuis.

Een 21-jarige man uit Winterswijk reed even voor 17.00 uur op voorrangsweg de Kiefteweg. Bij de kruising met de Molenweg verleende een 81-jarige man uit Haaksbergen hem geen voorrang, zo laat de politie weten. De 75-jarige vrouw die naast haar echtgenoot in de auto zat, overleefde de botsing die daarop volgde niet. Haar man ligt in het ziekenhuis met onbekende verwondingen.

De gewonde vrouw uit Rotterdam zat op de achterbank in de auto van de Winterswijker. Zij is overgebracht naar een ziekenhuis in Enschede. De bestuurder en een 21-jarige man uit Winterswijk die ook op de achterbank zat, raakten licht gewond.

Het kruispunt is even na 19.30 uur nog afgesloten voor onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. Het verkeer wordt omgeleid.

Bron: novum nieuws.nl


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1001 Gepost op: 17 mei 2007, 23:13:48
http://www.hvzeeland.nl/nieuws.php?id=5424

17/05/07 | Flinke brand in verzorgingstehuis Yerseke

YERSEKE - In verzorgingstehuis Vredelust aan de Damstraat in Yerseke heeft woensdag een flinke binnenbrand gewoed.

De brandweer van Yerseke werd rond 18.50 uur met spoed ter plaatse gestuurd nadat vanuit het pand een automatische brandmelding binnen was gekomen. De spuitgasten rukten binnen korte tijd uit met de tankautospuit 4748.

Al snel bleek dat het ging om een daadwerkelijke brand in één van de woningen in het complex. Het hulpverleningsvoertuig 4771 van de post Yerseke werd vervolgens ter plaatse gestuurd om een warmtebeeldcamera en een ventilator ter plaatse te brengen.

Een medewerker van de Stichting Salvage is geweest om de afhandeling van de schade te regelen.

Tekst:   Roland de Jong

Foto's op: http://www.hvzeeland.nl/nieuws.php?id=5424


Ferrari_F50

  • Gast
Reactie #1002 Gepost op: 18 mei 2007, 22:30:02
Glazenwasser verdrinkt in eigen emmer

LONDON - Een 35-jarige glazenwasser is in zijn eigen emmer verdronken. Mark Fairhurst kreeg tijdens zijn werk een hartaanvaal en stortte met zijn hoofd in zijn emmer.

Mark werd gevonden door een klant van wie hij de ramen aan het schoonmaken was. Omstanders en hulpdiensten probeerde Mark nog te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. In het verleden had Mark al eerder last gehad van hartproblemen. Deze keer werd het Mark fataal. Fairhurst laat een zoon van acht en twee achter.

(AMBUplanet)


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1003 Gepost op: 18 mei 2007, 23:27:57
http://www.ad.nl/utrecht/oost/article1380283.ece

 vrijdag 18 mei 2007
Echte bouwers bij Zeister korps
IVAR PENRIS ZEIST - De brandweer van Zeist presenteert dinsdag, voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering, de volledig zelfgebouwde natuurbrandbestrijdingswagen. Een technish hoogstandje dat het Zeister korps wel toevertrouwd is.
Het is geen toeval dat juist het brandweerkorps van Zeist zelfstandig een oude brandweerwagen ombouwde om in geval van nood vooraan te staan bij bosbranden in de omgeving. Het Zeister korps staat al jaren bekend als een technisch hoogstaand team. Korpsen in de wijde omgeving huren de expertise van de technische dienst van Zeist in om wagens op maat te laten maken.

Voor het eigen korps bouwde deze technische dienst een Unimog terreinwagen om tot een voertuig, dat de meest ruige ondergronden kan bedwingen. Ook maakt de wagen onbegaanbare boswegen vrij voor het verkeer. Want het nieuwe paradepaardje mag dan wel natuurbrandbestrijdingsvoertuig genoemd worden, het is vooral bedoeld om de paden te effenenen voor de echte bluswagens. ,,Echte tankauto’s hebben drieduizend liter water aan boord, deze slechts 1500,’’ vertelt natuurbrandspecialist René Askes. ,,Deze is er voor de eerste klap en, als die geen daalder waard is, wordt het grote werk ingezet om de boel te blussen.’’

De grote brandweerwagens manoeuvreren maar moeizaam in bosgebieden, zeker nu beheerders de natuur er zijn gang laten gaan. Omgevallen bomen worden niet meer weggehaald, waardoor het voor de brandweer steeds moeilijker wordt. De nieuwe wagen heeft een krachtige lier aan boord om stammen weg te trekken en vastgeraakte auto’s weer op weg te helpen. Verder zitten er kettingzagen op en andere middelen om paden vrij te maken.

De expertise die nodig was om deze wagen in elkaar te zetten, is al opgebouwd sinds 1968, toen het korps voor het eerst beroepsbrandweerlieden in dienst kreeg. De toenmalige commandant opperde, mede uit bezuinigingsoverwegingen, dat het wellicht goed zou zijn als de betaalde krachten zelf voertuigen op zouden bouwen. Er werden chassis aangeschaft, waarna het brandweermaterieel daar bovenop gebouwd werd. ,,Daar hebben we veel kennis mee opgedaan,’’ stelt Henk van Otterlo, werkvoorbereider van de technische dienst. ,,Personenauto’s halen we ook helemaal uit elkaar om er allerlei apparatuur in te bouwen. Soms geloven we zelf niet dat we die bende weer in elkaar gezet krijgen, maar het lukt telkens weer.’’

Het Zeister korps bouwt dus ook veel voor korpsen uit de omgeving. Vier jaar geleden leverde het team een bosbrandbestrijder aan De Bilt af. „Daarmee deden we ook veel ervaring op voor deze auto,’’ aldus Van Otterlo. Dagelijks zijn er vier man continu in de weer met ontwikkeling en bouw van speciale wagens op afroep. Bij de werving van nieuwe collega’s wordt specifiek gevraagd om technische kennis.

,,Daar staan we nu bekend om,’’ brengt Askes nog uit voordat hij op een melding af moet. Blijkbaar is het een stadsbrand, de nieuwe aanwinst blijft werkeloos achter.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1004 Gepost op: 18 mei 2007, 23:47:22
http://www.ad.nl/rotterdam/voorneputten/article1381351.ece

 vrijdag 18 mei 2007
’Deze dierenkwelling moet ophouden’
HELLEVOETSLUIS - Zo’n vijfhonderd dode vissen heeft beroepsvisser Wilkin den Boer gisteren uit het Kanaal door Voorne gehaald. ,,Een vies werkje,’’ zegt hij. ,,En ook zo verschrikkelijk onnodig allemaal.’’

http://www.ad.nl/multimedia/archive/00112/dode_vissen_112873b.jpg
Beroepsvisser Wilkin den Boer haalt de dode vissen uit het Kanaal door Voorne. FOTO JOHN DE PATER
De dode vissen, die naar een destructiebedrijf gaan, zijn voor het overgrote deel slachtoffers van een grote viswedstrijd, weet Den Boer. ,,Bij zo’n wedstrijd zitten zo’n 400 tot 500 hengelaars van zes tot zes langs het kanaal. De vis die ze vangen gaat in een leefnet. Na zo’n dag hebben ze een kilo of 25 aan vis. Door de paaitijd zijn die dieren al verzwakt. Zo’n hele dag in een leefnet, op elkaar gepropt, overleven ze niet.’’

Met de gevolgen van de viswedstrijden wordt Den Boer geconfronteerd. ,,Ik ben door het waterschap Hollandse Delta ingeschakeld om de vissen te verwijderen.’’

Het was gisteren beslist niet de eerste keer dit jaar dat er veel dode vis dreef, zegt sportvisser Bertus Schollevaar, die aan het Hellevoetse kanaal woont. ,,De laatste weken zie ik geregeld veel dode brasems in het water.’’ Ook hij zegt dat dat na grote viswedstrijden het geval is.

Volgens Den Boer speelt dat het al zo vroeg warm was ook een rol: de watertemperatuur is hoger dan normaal.

Hij laat weten dat de vele keren dat dode vissen uit het kanaal moesten worden gehaald reden voor het waterschap is de huidige regelgeving tegen het licht te houden. ,,Als het aan mij ligt, wordt er in de paaitijd niet meer gevist.’’

Bang dat er te weinig vis overblijft in het Kanaal is de beroepsvisser niet. ,,Vanuit het Haringvliet komt genoeg binnen, maar ik vind wat nu gebeurt te gek voor woorden. Deze dierenkwelling moet ophouden.’’


NikonDirk

  • Leeft op een eiland.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,223
    • Opvallende politievoertuigen.
Reactie #1005 Gepost op: 19 mei 2007, 08:23:03
Onnodig links rijden grootste ergernis in het verkeer

DRIEBERGEN - Onnodig links rijden heeft bumperkleven van de eerste plaats verdrongen in de ergernis top tien van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en Rijkswaterstaat. Langzaam rijden staat op de derde plaats. Dat heeft het KLPD zaterdag bekendgemaakt.
 
Het KLPD en Rijkswaterstaat hebben voor de top tien ruim 2700 bezoekers van de AutoRai 2007 ondervraagd. Ruim 62 procent noemde onnodig links rijden als grootste ergernis.

Bumperkleven

In de top tien van 1996 en 2001 stond bumperkleven nog bovenaan de lijst. Andere ergernissen die werden genoemd, zijn onjuiste verlichting, inhalende vrachtauto's, geen richting aangeven en rechts inhalen.

Het KLPD maakte zaterdag ook bekend dat de dienst Video Registratie Onopvallende Surveillance (VROS) 8335 bestuurders staande heeft gehouden. Daarbij schreef de dienst 10243 bekeuringen uit voor overtredingen uit de ergernis top tien.

Voor bumperkleven kregen 607 automobilisten een boete en voor onnodig links rijden werden 636 bestuurders op de bon geslingerd. Voor mobiel bellen met de telefoon in de hand gaf VROS 2149 mensen een bekeuring. De laatste overtreding staat overigens niet in de top tien

Bron: www.nu.nl


Edit: Logisch verhaal. Als je contstant links blijft rijden krijg je vanzelf bumperklevers. Denk dat het nu eens tijd wordt voor een zoetsappige avondvullende sms-belspelshow over verkeerd weggedrag. Hebben we állemaal wat aan....  ;)


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1006 Gepost op: 19 mei 2007, 10:55:15
http://www.destentor.nl/zutphen/article1429665.ece

Slaapdienst in kazerne Zutphen
door Henk Brummelman

ZUTPHEN - Zowel beroepskrachten als vrijwilligers van de Zutphense brandweer krijgen te maken met het fenomeen slaapdiensten.

Slapen in de brandweerkazerne kan het uitrukken van de brandweer tijdens calamiteiten versnellen. Zo is bekendgemaakt door loco-burgemeester Rik de Lange tijdens de presentatie van de Voorjaarsnota. Na een brandmelding moet de eerste ploeg van de brandweer binnen acht minuten ter plaatse zijn.

Bij de komende verbouwing van de brandweerkazerne aan de Gerard Doustraat zal met het beschikbaar zijn van slaapvoorzieningen rekening worden gehouden. De verbouwing van het complex gaat 2,3 miljoen euro kosten en moet in de loop van volgend jaar worden uitgevoerd.

Die uitbreiding is mede nodig omdat door formatievergroting een fors ruimtegebrek is ontstaan. Bovendien is na de herindeling het Warnsveldse korps opgegaan in het Zutphense. Tevens is de brandweerkazerne van Warnsveld gesloten.

Een deel van het personeel is nu gehuisvest in tijdelijke bouwsels naast de kazerne. Als het volledige programma van eisen wordt gevolgd levert de verbouwing de gemeente ruim 108.000 euro aan jaarlijkse lasten op.



Het hoort bij de 7,8 miljoen euro die de komende vier jaar voor nieuw beleid beschikbaar is. In eerdere berichtgeving werd gemeld dat dit bedrag alleen 2008 gold.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1007 Gepost op: 19 mei 2007, 10:57:33
http://www.destentor.nl/lochem/article1429527.ece

'Dit wordt lange juridische kwestie'

BORCULO - A en Z Woningen BV, de eigenaar van het appartementencomplex aan de Weverstraat, wist al maanden dat de muur en hellingbaan op instorten stond.
Zie ook:
Instorten muur: wie betaalt de rekening? http://www.destentor.nl/lochem/article1429525.ece
Tijdlijn http://www.destentor.nl/lochem/article1429526.ece
 

Borculoër A. Schut waarschuwde makelaar Steenhuis in Assen, het administratiekantoor voor A en Z woningen, al op 30 augustus 2006 via een email. "Ik heb daar nooit een reactie op gehad. Daarom heb ik begin september 2006 gebeld met Steenhuis. Ik zou worden teruggebeld door de directeur, de heer Zwart. Dat is echter nooit gebeurd." In februari 2007 zag Schut dat de circa drie meter hoge muur langs de hellingbaan nog verder doorboog. Hij besloot op 14 februari de gemeente Berkelland te waarschuwen via een email. "Daarin meldde ik ook dat ik de eigenaar al twee keer gewaarschuwd had, zonder dat ik ooit een reactie mocht ontvangen." De gemeente Berkelland nam contact op met J. Zwart van A en Z Woningen om op 1 maart gezamenlijk ter plekke de situatie te bekijken. Diezelfde dag nog meldde een ambtenaar van Berkelland aan Schut: "Ik heb zojuist een gesprek gehad met de heer Zwart, die aangaf onmiddellijk contact te zoeken met de aannemer. Binnen veertien dagen verwacht hij antwoord van de aannemer hoe hij dit denkt aan te pakken." Op 9 maart zag Schut tot zijn schrik dat de muur nog verder was doorgedrukt. Hij belde naar het gemeentehuis, maar kreeg geen gehoor. Schut belde daarop de politie en brandweer. Die hebben die dag nog de omgeving van de hellingbaan afgezet vanwege het acute instortingsgevaar.

Op zondagmorgen 18 maart stortte de muur en hellingbaan rond tien uur met veel geraas in.

Dat Zwart afgelopen zaterdag in een brief aan de huurders stelt dat de instorting volkomen onverwacht kwam, is volgens Schut dus nonsens. Inmiddels hebben de particulieren samen met Zwart vergaderd.

De vraag is nu wie er aansprakelijk gesteld kan worden. Aannemer GIW, die het complex heeft gebouwd, is failliet. Volgens Schut heeft A en Z ook niets aan onderhoud gedaan. "Ik vrees dat dit een lange juridische kwestie gaat worden. Het kon nog wel eens maanden duren, voordat de hellingbaan wordt gerestaureerd."


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1008 Gepost op: 19 mei 2007, 10:58:53
http://www.gelderlander.nl/achterhoek/article1429723.ece

Gewonde bij brand in kippenschuur

TOLDIJK – Bij een brand in een kippenschuur aan de Zutphen-Emmerikseweg in Toldijk is de 21-jarige mede-eigenaar met verschillende brandwonden in het Spittaal in Zutphen opgenomen.
 
http://www.gelderlander.nl/multimedia/archive/00472/achterhoek1905_laag_472028b.jpg
Foto: Jan van den Brink

De man testte gistermiddag rond tweeën de gaska­chel in de schuur toen de leiding losschoot en het gas vlam vatte. In de schuur zaten op dat mo­ment geen kippen. De man controleerde de verwarming voor de komst van een nieuwe lading kuikens, die vandaag zouden worden gebracht.
De brandweer heeft de brand geblust. De schade is groot. Schade-experts zullen moet bepalen of de schuur opgeknapt kan worden of moet wor­den gesloopt voor nieuwbouw.


NikonDirk

  • Leeft op een eiland.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,223
    • Opvallende politievoertuigen.
Reactie #1009 Gepost op: 19 mei 2007, 17:35:13
Jongen (15) tracht politiepistool te grijpen

Een 15-jarige jongen uit Ermelo heeft donderdag in Haarlem geprobeerd een pistool te ontfutselen van een agent. Dat gebeurde toen hij samen met een 18-jarige Haarlemmer ruzie had gekregen met zogenoemde bikeragenten.

De per mountainbike surveillerende agenten zagen de jongen uit Ermelo staan op een schoolplein aan het Spijkerboorpad. De knaap zette het gelijk op een lopen, waarna de agenten de achtervolging inzetten. Na korte tijd wisten ze jongen te pakken te krijgen op de Stresemannlaan. Daar verzette de 15-jarige zich echter hevig, onder meer aangemoedigd door de 18-jarige Haarlemmer.

De jeugdige Ermeloër deed daarbij een mislukte greep naar een dienstwapen. Vervolgens trapte hij een van de dienders in de zij, om vervolgens weer weg te hollen. Tijdens de vlucht kregen de bikers nog een steen naar het hoofd gegooid. De twee 'deugnieten' konden echter 's avonds toch worden gearresteerd.

Bron: www.fok.nl